06-01-2011, 09:03 | #151 |
|
SABAH HABERLERİ
Sarı kış güneşiyle aydınlanmış duvar Dizlerimde sabahın soğukluğu Gazete satıcıları bağırmıyor artık Haberler on bin yıldır aynı Savaş, cinayet, saldırganlık Sarı kış güneşiyle uyanmış canavar Gözlerinde sabahın açlığı Aynalar aynı İnsan, insanlar, insanlık |
02-05-2011, 08:54 | #152 |
|
YEŞİL PORTAKAL
İçimden geçenler dolu dolu Söylesem tufan Söylemesem Patlar volkan Öylesine çocuk gibi Öylesine hüzün Kıyamadığım Yetişmemiş mahsullerin haczi Bir rüya gibi Yarım kalan İçimden geçenler dolu dolu Söylesem destan Söylemesem Susmak yalan (2005 - İzmir) |
02-05-2011, 14:07 | #153 | |||||||||||||||||||||||
|
|
06-06-2011, 12:50 | #154 |
|
OLASILIK
Ya doğmasaydım? Bunca yıldız Bunca güzellik Bunca sevilmeyecekti Mademki doğdum Şarkı bile söylerim Müzik, ışık, renk En başta seninle Bunca güzelliğiyle Evren benim Ya doğmasaydım? Sen yine olacaktın ama Gözlerin ve yağmur Bunca sevilmeyecekti Mademki doğdum Evren benim Ben seninim |
06-06-2011, 13:04 | #155 | |||||||||||||||||||||||
|
Ya doğmasaydın? Bunca şiiri okuyamayacaktık. Mutlu yıllar! |
06-06-2011, 13:47 | #156 | |||||||||||||||||||||||
|
Adli Tip'e "Aynen" katılıyorum. Sen doğmasaydın; ben kızmak yerine üzülmeye devam ederdim. Yeni bakış açıları keşfedemez, "Bir dost" suz kalırdım. Yıllar önce "Üzülme, kızmayı dene" sözünün anlamını o vakitler anlayamamıştım, zamanın içinden, zamanla geçerken, cümlen anlam içeriğine kavuştu. Üstelik bu, el uzattığın yaşamlardan, yalnızca biri. İyi ki varsın "Bir Dost"! Seni tanıdığımız için çok şanslıyız. Mutlu Yıllar! |
06-06-2011, 13:48 | #157 |
|
O'nca güzel olan
Bence de güzel... Rafine insan... Kumru, Kelle söğüş, Kemeraltı'nda kahve, Kızlarağası huzuru, Kordon'da gezinti Payton turu, Pasaport'ta imbat Miko'da rüzgar bir yana. Güzel insan İzmir'i sizinle daha çok sevdim. Üstadım Konyalı İyi ki doğmuşsun. 56.yaşın kutlu olsun |
07-06-2011, 11:56 | #158 | |||||||||||||||||||||||
|
Nice sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllara. |
15-06-2011, 13:24 | #159 |
|
DEMEK Kİ
Bahçemde kırlangıçların telaşı Uçurtma ipin kopmasını bekliyor Yapraklar ise sonbaharı Bilmem ki ben neyi bekliyorum Meltemle yelken Sen de gelsen İçimde başlangıçların telaşı Demek ki ben seni bekliyorum |
22-11-2011, 01:46 | #160 | |||||||||||||||||||||||
|
Önnot: Mutsuz son'u anlatan kötü dizelerle eşlik ettiğim için özür dilerim. illa ki kopar ipin ben mi dedim uçurtma olmayacaktın beklemediğin anda gelir kış sen daha sonbahara alışamadan hiçbir yelken taşıyamaz bu rüzgarı kırlangıçlar o aşktan da ürkek kuşlar bekler mi sandın seni ölümdür gladyatörün kaderi kader mi, seçim mi bilirsin, bilmezden gelirsin sonu vardır başlangıçların sonu vardır aşkların, yaşamın gecikmiş şiirlerin bile belkidir adın belkidir soluduğun belkidir vardığın, varamadığın (2011) |
25-03-2012, 10:59 | #161 |
|
NOT
Ayrılık aklımı alıyor Buzdolabına not yapıştırdım: ''Unut onu!'' Ayrılığı aklım almıyor |
06-06-2012, 08:50 | #162 | |||||||||||||||||||||||
|
Ne kadar da şanslıyız.... |
06-06-2012, 09:10 | #163 |
|
İyi ki doğdunuz Üstadım.. Varlığınız hepimizi zenginleştiriyor.
Hep birlikte nice yıllara.. Mutlu Son'a Şiir Ve umudu ektiler Yüreklerine yağdı her damla, Açan gündü Dostluğu kana kana içtiler.. 06.06.2012 |
06-06-2012, 11:12 | #164 |
|
ELLİ YEDİNCİ TUTANAK
Bugün yaş günümde Beyaz saçlarıma bakıp ''Bunca yıldır ne yaptın?'' deseler ''Aradım buldum'' derim Güneş pırıltılarını bataklıkta İnsan pırıltılarını avukatlıkta Yaşam resen güzelleşmiyor Emek, umut, sabır olmadıkça Beyaz saçlarıma bakıp ''Değirmenden mi geldin?'' deseler ''Aradım buldum'' derim Yaşamın aşikâr sırrını Değirmencinin kızlarını Yaşam hükmen güzelleşmiyor Değirmende rüzgar olmadıkça ''Neden saçların beyazlaşmış?'' deseler ''Aradım buldum'' derim Kavak yellerinin sim taçlarını Dalgaların köpüren saçlarını Yaşam hemen güzelleşmiyor Beyazlaşmış saçlar olmadıkça |
06-06-2012, 13:40 | #165 |
|
Durumdan Vazife
6-7 eylül olayları daha patlak vermemiş, Sirkeci-Halkalı tren hattı henüz açılmamıştı biz doğduğumuzda.
On yaşında idik MİT kurulduğunda, insanoğlu uzayda ilk yürüdüğünde de. Yirmimizdeydik MC hükümeti kurulduğunda. Bedri Rahmi EYÜBOĞLU, Necdet TOSUN ve Danyal TOPATAN sağdı o zaman. Atatürk’ün eşi Latife Hanım yaşıyordu daha. Nüfusumuz 40 milyondu. Turgut ÖZAL” Dünyanın en fakir başbakanı benim” dediğinde , Mehmet Ali AĞCA “Ben Allah’ın oğluyum “ diye bağırdığında, “Ezan Türkçe okunsun” diyen DGM Savcısını Alparslan TÜRKEŞ azarladığında otuz yaşındaydık. Çocuklarımız bize “baba 30 olmuşsun” dediği o yıl göçmüştü gür sesli Ruhi SU. Sadri ALIŞIK giderken, SHP ile CHP birleşirken, Ankara Valiliği, Belediye Meclisinin, Ankara’nın sembolü olan Hitit Güneşi’ni değiştirme kararını reddederken, Milli takım ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonasına katılma hakkı elde ederken biz kırkı bulmuştuk. (Yanlış hatırlamıyorsam , sigarayı yeni bıraktığımda THS ile tanışmıştım, AKP de o yıl tek başına iktidar olmuştu.) Biz elli olduğumuzda, içeride Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Lemi BİLGİN görevinden alınmıştı (Verdiği hukuk savaşı sonucu hala görevde), Teslim Vodafon’a satılmış, Mehmet AĞAR DYP başkanı olmuş, dışarıda da AB ile tam üyelik müzakerelerine başlamıştık. Biz 26 yaşımızda iken AĞCA’NIN vurduğu Papa, o yıl ölmüştü. Bize bugün kurşun sıksalar -bu hesapla- 81 yaşında mı ölürüz? Vuran olmazsa dahi ülkenin bugünkü koşullarında 81’i bulur muyuz? Elli bizi yemeden biz elliyi yemişiz, yediğimiz elliye yedi eklemişiz. Elliyedinci yaşınız kutlu olsun. Mutlu kalın Üstadım. Selam ve sevgi ile. "Nazıma nesir karıştırdım affola" |
06-06-2012, 14:08 | #166 |
|
Severim şiirin iyisini, güzelini. Zevkle okurum.
Yazmaya gelince pas gecmek zorundayım. Size ve şiirle dogum gününüzü kutlayan THS"lilere imrenerek şiirsiz ama candan, mutluluk, sağlık ve başarı dileklerimle doğum gününüzü kutlarım. SAYGILARIMLA |
06-06-2012, 21:01 | #167 |
|
Doğum Gününüz Kutlu Olsunn
|
14-02-2013, 21:41 | #168 |
|
DERİNLİK KORKUSU
Yalnızlığın yalnızlığım olur Sen yoksan biz de yokuz Sen yoksan ben tek başıma Sen sakın yalnız olma Derinliğin sessizliği Sessizliğin derinliği Denizlerin sensizliği Ürpertinin serinliği Korku şiiri gibi Yalnızlığın yalnızlığım olur Sen yoksan biz de yokuz Biz yoksak ben tek başıma Sen sakın yalnız kalma |
18-07-2013, 07:59 | #169 |
|
Günaaaydıııın... Bir mutlu sabah daha yükseliyor Akşam olunca yıldızlara ulaşacak Yıldızlara ulaşan mutluluk Yarın sabah yine doğacak Mutluluk beni büyülüyor Ben güneşi büyütüyorum Ta ki yıldızlar Beni kucaklayana kadar |
27-02-2014, 09:52 | #170 |
|
TAKLACI GÜVERCİN
Kış içinde bahar, bahar içinde yağmur Ne kıştır ne de bahar Hep ayrılık içinde beraber Çarnaçar derbeder ve iyimser Mevsimler dönüyor Güneşler sönüyor Sönmeyen bir şey var Sadece ikimizin bildiği Ama zaman Herkesin katili Yüreğimde bahar, bahar içinde huzur Ne özgür ne de mecbur Uçarılık içinde beraber Çarnaçar derbeder ve gülümser |
05-05-2014, 08:35 | #171 |
|
SENA
En güzel yüz senin yüzün Aynaya bakma bana bak Tüm güzelliğinle gözümdesin Göze göz Yüze yüz Göz göze Yüz yüze Gözde güz Yüzde güz En güzel güz senin güzün Senaya bakma bana bak Tüm güzelliğinle güzümdesin |
30-09-2014, 12:45 | #172 |
|
SEVİNDİRİLDİM
Güvercinler mi beni sevindirir? Ben mi güvercinleri sevindiririm? Bakıyorum ruh aynama, sevinçliyim Mavi göklerde ufak taklalar ufukta Mavi gökleri ufuk kucaklar uzakta Güzel cinler mi beni sevindirir? Ben mi güzel cinleri sevindiririm? Bakıyorum ruh aynama, sevinçliyim |
26-10-2014, 23:24 | #173 |
|
KUL KÜL OL ÖL
Her akşamın günahı olur Bir ömrün günahı olur mu? Kendiliğinden karmakarışık Ben karıştırmadım Kömür derdine yandı Alevler dans etti Küller şiire karıştı Kimse karıştırmadı Kendiliğinden karmakarışık Her akşamın sabahı olur Bir ömrün sabahı olur mu? |
30-12-2015, 18:38 | #174 |
|
DÜNYA HÂLÂ GÜZEL
Abdal gönül mahkûmu Zindan da yetmiyor Yıl bitiyor Yol bitmiyor Fal bitiyor Hâl bitmiyor Abdal gönül mahkûmu Kovsan da gitmiyor |
04-01-2016, 15:49 | #175 |
|
Yıllar önce koşturmacalar üzerimde yoğunlaşmadığı sıralarda siteye girip uzun uzun sizin sorulara verdiğiniz cevapları, yazılarınızı, şiirlerinizi okur, yaşadığımı hissederdim. Sonra ne olduysa yaşamayı bırakıp, koşturmaktan ibaret bir hayata dahil oldum farkına dahi varamadan. Yıllar geçti, döndüm yine başladığım yere... İyi ki varsınız
|
04-01-2016, 21:00 | #176 | |||||||||||||||||||||||
|
Sayenizde şimdi ben de yaşadığımı hissettim. Teşekkür ederim. |
26-07-2016, 21:45 | #177 |
|
YİNE FOTOĞRAFINA TEKRAR BAKTIM
Bir melek Sevdiklerini sevindirmekle sevinir Gözlerin gülümsüyor Gülümsemen büyüyor Gülümsemen büyülüyor Gözlerim gülümsüyor Kelebek Sevenlerini sevinmekle sevindirir |
17-08-2016, 11:38 | #178 |
|
Bir güzellik ya hani bir incelik
Akıl var ya hani nice anlam Kedi sandalyenin altında Adam sandalda, elinde cigara Gün yuvarlanıyor.. Kadın mutfakta, üç patates Biri okuyanların başına, Çocuk odada çiziyor, kağıt hiç bitmiyor.. Akıl var ya hani nice anlam .... Carettalar saldırıyor,(*) Ayşe kızgın, denize girmeye korkuyor, Haklı tabii; Ayşe deniz kızlarının sonuncusu! ... Gün yuvarlanıyor, Yuvarlandıkça renkler sızıyor, Birbirine karışıyor Kedi şimdi sandalyenin üstünde Sandalda bir düzen balık, Kadının gözlerinde güller Darısı başınıza, Çocuk yazıyor anlam hiç bitmiyor. Ama bu şiir bitebilir. ))) Sevgilerimle (*) Caretta carettalar insanlara saldırıyor: DEKAMER alan sorumlusu Ahmet Yavuz Candan, konuyla ilgili DHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Doğal ortamda yaşayan ve vahşi olarak nitelendireceğimiz bu hayvanlar insanların elle beslemesi sonucu sürekli beklenti içinde oluyorlar. Karnı acıkan deniz kaplumbağaları insanlara yaklaşıp yiyecek beklentisi içine giriyor. Umduklarını bulamayınca ise saldırıyorlar. Konu ile ilgili Bodrum gönüllümüz ile yapacağımız çalışmalarda saldırı yapan carettaları carettaları yakalayıp, merkezimize getirip rehabilite ettikten sonra tekrar doğal ortamlarına bırakacağız. Caretta carettaların ısırmasından çok önemli bir şey olmaz. Isırılan yere biraz buz konulup, bir doktora başvurulabilir. Bölgemizde, ilimiz genelinde şu ana kadar bu tür olaylara rastlamamıştık. Günlük tura çıkanlar caretta caretaları gördüklerinde kesinlikle yiyecek vermesinler” dedi. 15.08.2016 DHA |
20-11-2016, 20:09 | #179 |
|
HAR
Saat kulesi gibiyim Kimse bana bakmıyor Herkes saate bakıyor Var olmak için Yâr olmak gerek Yâr olmak için Har olmak gerek Sokak çeşmesi gibiyim Kimse bana bakmıyor Herkes suya bakıyor |
15-12-2016, 20:22 | #180 |
|
DURDURULMUŞ DURGUN
Dilim aklım fikrim Yok artık Toplanıp hepsi gitti bir kayıkla Göl durgun Kadın olmasa erkek olmaz Kadın gülmese erkek gülmez Kadın giderse erkek kalmaz Şiirim nesrim zikrim Yok artık İlham perisi gitti bir kayıkla Gönül durgun https://www.facebook.com/photo.php?f...7 3917&type=3 |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|