01-07-2007, 10:14 | #121 |
|
Amâ Çıkalıdanberi ana karnından Açmadı bir kerecik gözünü, Nûr gibi bir ışıkla ruhundan Seyrediyor dünyasını. Görmek,sevmek isterdi Babasını,anasını... Gözlerinin görmediği bir ufuktan İşte bekliyor o da Güneşin doğmasını. Gözleri açılıp ta ne olacaktı sanki? Belki kötü bakacaktı. Dünyanın dertleri Gözünü yaşartacaktı. Yaptıklarından utananlar gibi Kendi kendinden kaçacaktı. Şimdi ise bilmiyor Ağaç ne? İnsan ne? Düşünür:niye bakmazlar çirkine? Niçin meylederler güzele ve iyiye? Bilseydi insanları Belki kalbi düzelmezdi ölesiye... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
02-07-2007, 14:46 | #122 |
|
Akşamda Baykuşlarla Bir idi bin oldu şimdi gam Gün görmez oldu gözüm, Neden tez yandı ışıklar? Ne çabuk oldu akşam? Baykuşları mı dinleyeceğim hep Viranelerde virane gönülle? Gözüm karanlıktan başka şey Görmeyecek mi gayri? Düşüncelerim hep böyle kara mı olacak? Böyle mi geçecek ne olacağı bilinmez hayat Sen ayrı,ben ayrı? Sönsün,istemem uzak ışıklar Gerçekleşmeyen son arzular misâli, Kopun,bırakın beni hayata bağlayan bağlar Gömülüp gideyim karanlığa Bakmayın gidince arkamdan benim Baksanız da göremezsiniz ya... Ama baykuş seslerini siz de duyarsınız Sizin de arzularınızı besler uzak ışıklar, Duyunuz,duyunuz ey âşıklar Korkmayınız baykuş seslerinden, Seviniz karanlığı Ki karanlık her şeyi paklar. Gelsin akşam,gelsin yine akşam Ben karanlığa alıştım alışalı Zevk olur oldu bana şimdi tasam. Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
02-07-2007, 14:49 | #123 |
|
Ana Kucağı Beni saran kollar Bunlar değildi önce, Şevkatle sarılan o kollar Vücuduma değince Ana sevgisi kalbimi yakardı... Başımı koyduğum bu diz Eski diz değil Ki o beşikti benim için, Ağladığımda o iki ayak Beni sallardı. Şimdi sarılan kollar Şimdi açılan kucak Aşk karışmış bir ömrü paylaşmak için Beni sarar,bana açık. Kollar var,dizler var yine Ama,bambaşka sevgisiyle Nerde o analık? Alper Kürük
02-07-2007, 15:01 | #124 |
|
Anlasana Sana herşeyimi anlatamam ben Bir sevdiğimi söylememe bile inanmıyorsun, Kin oldu içimde bütün sevgim Sızlanmaktan başka şey yapamıyorum, Yalvarmaktan başka şey yapamıyorum. Dinletemiyorum sözümü bir türlü sana Tanrıçalaşsan kulun bile etmezdin beni, Sen hainsin,gaddarsın Öylesine de güzelsin... Herşeyimi anlatamam ben sana Bir sevdiğimi söylesem yetmez mi? Biraz olsun anlasana... Alper Kürük
02-07-2007, 15:02 | #125 |
|
Adem'in İtirafı Yasaklanmış o meyva kabarttı iştahımı Şeytana uyup yaptım kaçamak siftahımı, Gücendirdim bir kere yaratan Alah'ımı Şimdi gökler kapsamaz çıkardığım âhımı. Cennetinden dünyana atılmışım bu yüzden Affın için yıllarca sana tevbe ederken Farkına varmamışım. kaçırıvermişim gözden Güzelllikleri gördüm Havva ile yeniden. Dünyada da Cennetten köşeler varmış meğer Görür güzellikleri insan isterse eğer, Sevgilerden doğuyor bence bütün sevgiler Fâni olsa da dünya yaşamaya da değer... Alper Kürük
02-07-2007, 15:06 | #126 |
|
Allah'a Çok Yakınız Allah'a çok yakınız mezarlıklarda Selvilerin ucundan, Bir yanda o bir yanda biz Aramızdaki mesafe:can. Allah'a çok yakınız câmilerde Minareler ucundan, Bir yanda o bir yanda biz Aramızdaki mesafe: ezan. Allah bize bizden yakın Dilimizin ucunda, İçinize dönüp bakın İşte orada Allah,işte bizi Yaratan. Biz demişiz çok mu sanki; Bismillah,maşaallah,inşaallah... Ölüme gidiyor da Mehmetçik Temiz ağzında tek temiz isim var ki Belki son nefesiyle çıktı çıkan: ALLAH! ALLAH! ALLAH! ALLAH! ... Alper Kürük
02-07-2007, 15:07 | #127 |
|
Altmış Yaşıma Basarken Altmışlı yaşlarda insan daha daha çok istiyor... Bir lokmada yutası geliyor dünyayı... Burnuyla daha çok solumak Ciğerlerine doldurmak atmosferdeki tüm havayı... Bir gözüyle tüm güzellikleri daha çok görmek, Kör etmek bir gözünü tüm çirkinliklere... Bütün güzel sesleri ve tatlı sözleri Bir kulağının kepçesinde daha çok toplamak,duymak, Bir kulağını tüm çirkin ses ve sözlere sağır etmek. Daha çok okşamak,okşanmak,dokunmak istiyor elleriyle, Daha çok yürümek,gezmek,dolaşmak istiyor ayaklarıyla Döneceği toprağın en iyi ve en güzelini ararcasına... Beyninin her iki yarı-küreleriyle Daha çok iyi düşünmek,iyi fikirler üretmek... Daha daha çok sevmek ve sevilmek istiyor... Ben böyle görüyor,duyuyor,düşünüyor ve hissediyorum... Benim gibiler ya siz? Alper Kürük
02-07-2007, 15:09 | #128 |
|
|
02-07-2007, 15:10 | #129 |
|
Aradaki Uzaklık Arada olsa da bunca mesafe Gidip gelmeyince gönül boş kalır, Üzgü duymayınız hiçbir esefe Öyle sağlam,öyle geniş bu kefe Çok şey taşır,alır, yine boş kalır Gönüller avunur, böyle hoş kalır... Alper Kürük
02-07-2007, 15:13 | #130 |
|
Aşk -2- Hislerim o kadar temiz Okadar aydınlık ki Gün ışığı gibi. Ne olur buz tutmuş kâlbini Biraz ısıtabilseydim Senin beni üşüttüğün kadar... Sen bu gidişle yalnız Kendini üşüteceksin Yazık olur sana Senin de kâlbin var. İnan bana Ki göreceksin Aşkın ısıttığı kâlp Başka türlü atar Ve öğreneceksin Buzlu kâlplerde aşkın Ayağının kaydığını Tutunaksız... Alper Kürük
02-07-2007, 15:14 | #131 |
|
Aşk Blançosu Gel,hayatımızın blançosunu yapalım Bir ömrü beraberce İki vücutta kaynaştıralım Gel,bunu istersen. Birer elbisemiz olsun ne çıkar? Ocakta bir bakır tencere kaynasın Düdüklü tenceremiz olmasın isterse. Çamaşır makinasına da lüzum yok Çamaşırlarımızı sen yıka elinle, Elbisemizi yatak ütüsü yapalım. Sinemaya gitmesek de olur Sen ve ben varken. Kendimiz için biz de Aşk sahnelerini canlandırabiliriz Hatta canlandırmak şöyle dursun Gerçekten yaşayabiliriz Hem de içten... Saat kulanmayalım Çok tatlı geçecek dakikaları Hatta saniyeleri Saatin tesbit etmesini istemiyorum Yalnız ikimizden başka. Acıktığımızda yiyelim Karnımıza uysun öğünler. İşlerimizden arta kalan zamanı Fasılasız yedirelim aşka Aşkımız tombullaşsın Bir çocuk güzelliğiyle Görünsün gözlere. Bir şeyi unutuyordum az kalsın: Ha...eşe-dosta da gidelim ara-sıra Sırf aşk adamı olmayalım İnsanlığımızı unuturuz sonra... Hayat adamı olalım Olalım hayatın herşeyine âşık Onu hesaba katmazsak İnan,blançomuzda olacak Onarılmaz bir açık... Alper Kürük
02-07-2007, 15:17 | #132 |
|
Aşk Ve Kadın Bir sözcük söyle olsun hem acı ve hem de şık Onun kurbanlarına deniyor mecnun,âşık. Muhteşem kelimeyi söylüyorum sıkı dur Dünya AŞK ile döner,Aşk olmayınca durur. Dünyadaki savaşlar kadınlar için çıkar Kadın var yuva yapar,kadın var yuva yıkar... Hikmeti ile Tanrı yaratmış ki kadını Kadın kaçırır,verir şu hayatın tadını... Alper Kürük
02-07-2007, 15:18 | #133 |
|
Aşkmış Bu... Anam,uykusuz gecelerinin uykusunu Bana verdi küçükken, Biri var ki aşkın için üstelik Sana uykusunu toptan veren. Aldın uykumu umurunda mı? Yıldızlı gecelerde başımı yastığa sokup Senin için,aşkın için ağlasam ben... Anam beni düşünür Oğlum gurbette diyerek, Ben de seni düşünürüm. Senin aklından ben geçer miyim acaba Hiç olmazsa istemiyerek? Seni düşündükçe bilsen Kötü kötü şeyler geçer de aklımdan Anam aklımdan geçmez. Boşa mı demişler sanki: 'Anadan geçilir,yardan geçilmez...' Alper Kürük
02-07-2007, 15:19 | #134 |
|
|
02-07-2007, 15:21 | #135 |
|
Ateş Kelime Dökülürken dudakları yakan Hasretten başka bir kelime Bilirseniz söyleyin Allah aşkına. Hasretti dudaklarımdan dökülen Hasretti en kızdığım kelime Beni de yakan o oldu zaten. Ben vefayı yârda görmedim Ayrılıkta gördüm ama... Ben ayrılığı sevmedim O beni sevdi. Kurudu,büzüştü dudaklarım Üzerinde hasretin zehri sıvalı Korkuyorum yapıştırmaktan Hasreti bilmeyen dudaklara. Bende bu kader oldukça Bilirim ayrılık yakamı koymaz, Varsın ben dudağa doymayayım Onlar hayatı anlasın... Böyle sızlanacağım ben ömrüm sonuna dek 'Yansın bu dudaklarım hasretle yansın... ' Alper Kürük
02-07-2007, 15:22 | #136 |
|
Aydınlığı Özlüyorum Karanlıklar içinde boğuluyorum Bir canım var Gündüzler boyu sakladığım bir can Ki ölüyor karanlıklar içinde İçimde doğarken hicran. Karanlıklar içine gömülüyorum Yıldız yıldız uzak derinliklerce. Gönlümde bir kıvılcım aydınlık görüyorum Aydınlığa yöneliyor gözlerim Aydınlığı özlüyorum... Alper Kürük
02-07-2007, 15:23 | #137 |
|
Aylı Gecelerin Rüyaları Aşık mıdır nedir bilmem? Ay her gece pencerenizde, İkinizi dertleşirken gördüm O gökte,sen evinizde. Benden haberiniz yoktu Öyle geçmiştiniz ki kendinizden Bir,bulut kulak kesildi size Bir de ben. Kararsızlık içinde kaldım doğrusu Hanginize bakacağımı şaşırdım, Ay bana ta o kadar uzaktı ama Onu göremediğim akşamlar Zevkten mahrum kalır rüyalarım. Sen bana aydan yakındın Seni istesem ellerimle tutabilirdim Vücutlarımız birleşirdi,fakat Değil mi ki ruhlarımız uzak Ayın bana uzaklığından kat kat. İşte o gece sizi sessizce seyrettim Aşkımı gömdüm içime Heyecandan titredi dudaklarım. Örtttün pencereni Ay hâlâ pencerende gülümsedi Doya doya ayımı seyrettim Kâh gözlerimi göğe dikerek Kâh pencerene. Sevinçten içim içime sığmıyor Aylı gecelerimin rüyaları başlayacak O tatlı rüyalar bu gece yine... Alper Kürük
02-07-2007, 15:24 | #138 |
|
Ayrılık -3- Seninle birlikte iken Hiçbir düşünce geçmez kafamdan Doğruyum sözümde inan Hani bir uzun ayrılık Girmişti araya Benim yerimde sabır taşı olsaydı Çatlardı ortasından doğrusu ya... Ama,benim de arzularım çatladı... Senin dönüşünde Ayrılık kelimesini sildim sözlüklerden Ne çare ki silinti yerleri belliydi Hortladı harfler teker teker Ve başladı ayrılık yeniden... Alper Kürük
03-07-2007, 11:04 | #139 |
|
Ayrılık -4- Ayrılık o kadar alışmış ki bana Ehlî güvercin misâli Salarım salarım git diye Biraz uçar,biraz uçar Dolaşır başımda dolaşır Gelir beni arar beni Gelir omuzuma konar. Ben bıktım,o bıkmadı Ürkmek te bilmiyor bir türlü Sadakatin en güzel örneğini Ben onda gördüm. Râb'bim sana yalvarırım Onun yemini kes benden Sana da karşı gelemez elbet. Kanatlarını kır Bir tüyünü de ver bana Şapkamın kenarına takayım Bunca beraberlik hâtırasına... Ayrılık olmazsa hayat tatlı diyorlar Allahım bu deneyi esirgeme benden Söylenenler doğru mu bir bakayım? Alper Kürük
03-07-2007, 11:05 | #140 |
|
Ayyaş Sarı saçlı,yüzü solgun Bir adam dolaşır meyhaneleri. İstediği yalnız bir şey Aklından hiç silinmez bu Onu ister,istemez su. Bu şey onun hayatıdır Görünce şişeleri dolu Satar-savar pantolonu Sadece bir kadeh atmak Sonra da baygın yatmak Ona en büyük hazzı verir O anda herşeyi devirir. Hayâllerinde hep o hâkim Bu şahıs içki yüzünden Dâima ölüme mahkûm. Jestlerinde,mimiklerinde Alkolün tesirleri okunur Bu ayyaşçığın hâli Bayağı bana dokunur... Alper Kürük
03-07-2007, 11:06 | #141 |
|
Azrail'le Başbaşa Ne o? Sen mi geldin? Kimsin? Tanıyamadım ben seni. Dostlarım evime gelirken Ya kapımı çalar ya penceremi Bana bir haber verirler. Duymadım senin geldiğini. Hastayım kaç zamandır Yatıyorum yalnız Dostlardan bir haber yok... Bir sen varsın gelen. Ama,in misin,cin misin? Dilim varmıyor söylemeye Sen Azrail'sin... Biliyorum canımı almaya geldin Yalvarırım canımı alma! Daha gencim... Yok! yok! olmaz Sözüme bakma benim Can tadı böyle söyletir insanı... Yalnızca genç olan ben değilim ya! O kadar öldürdüğün Gencin de vardı canı... Sen de bir emir kulusun Gel işini bitir... Ne oldu? Gidiyor musun? Ümidini kestin mi benden? Fakat,biliyorum birgün yine geleceksin Yalnız,o gelişinde odama Haber ver de gir Çünkü elin dolu döneceksin... Alper Kürük
03-07-2007, 11:08 | #142 |
|
Bağdat... Düşünerek yapılmış her işte bir hayır var İyi iş yavaş çıkar,acele ile olmaz... Tavuk bile bir günde bir yumurta yumurtlar İki yumurta yapsa biri işe yaramaz... Denirdi yanlış hesap döner gelir BAĞDAT'tan Şimdi BAĞDAT dönülmez yanlış hesapla dolu... Hani kurtulacaktı bir DİKTA SALTANATTAN? Savaştan mı geçer hep barışın aydın yolu... Savaş IRAK'ta değil ters baksan savaş olur, VATAN uğruna ölüp toprak olanla vardır, Toprağı paylaşmaya 'KURT SOFRASI' kurulur Elden çıkmaya görsün bir kez hep parçalanır... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. Bu şiirin hikayesi: HİKAYE BELLİ...BİTMEYEN IRAK MACERASI... |
03-07-2007, 11:09 | #143 |
|
Bahar -1- Renklendi bahar her ağaçta Dallarla sallandı arzular, Bir başka aşk başladı şimdi Her yaşta. Yaprakların zümrüt yeşilliği Gözlerden girip ruhlarda duruldu, Durduramam,gönül bu ya Gitti birine vuruldu. Güller açtı öylesine güller Renk renk bu bahar da, Bir kış boyu susmuş diller Döke döke bitiremedi aşklarını. Soğukluk çıktı aradan Eğlen gönül bu günler senin için, Birgün gelip sevdiğin Bir baharı hatırlarsan Biri de bu bahar olacak onlardan... Gönül,gençliğinde bu tatlı anları Ver şimdi bahar yellerine, İnan,ihtiyarladığında tertemiz Yine bahar yelleri eskisi gibi Ver ki teslim etsin ellerine... Alper Kürük
03-07-2007, 11:10 | #144 |
|
Bahar -2- Her günkü doğan güneş Bu günlerde bambaşka hep Bana mı öyle geliyor Siz ne dersiniz insanlar? Bambaşka doğar değil mi güneş Gelince bahar? Bakıyorum güneş sanki Bana daha yakıcı geldi Gözlerim mi nurlandı nedir? Hergün gördüğüm saçların Daha akıcı geldi. Her gördüğümü sever oldum Hayatımı sevdiğim kadar... Ne tatlıymış ah şu bahar... Ne de güzelmiş kızlar... Alper Kürük
03-07-2007, 11:11 | #145 |
|
Bahar -3- Bir şeyler vermek istiyorum Bahara bir şeyler vermek Ve arkasından verdiklerimin Karşılığını istemek. Bahar Sayılı günlerinden Ben de hak istiyorum Bir aşkın tatlı anılarını Günlerinin arasına gizlemek için Kışı zor ettim doğrusu. Ben, seveceğim bir güzeli Şahidim olsun bahar günlerin senin Sevgimi unuttu Önceki yâr. Günlerinden gün ayır aşkıma Sırdaşım ol,şahidim ol sen bahar. Alper Kürük
03-07-2007, 11:12 | #146 |
|
Bahar Ve Ben Allah'ım bu kaçıncı bahar ömrümde Daha ne kadar göreceğim? Kaçı daha eklenecek anılarıyla Eskiyen kalbime yeniden, Kaç defa daha ıslanacağım Nisan yağmurlarıyla? Allah'ım ömrümün acılarını bir yana koyup Tatlı taraflarını kaçıncı defa seveceğim? Allah'ım daha kaç bahar Hayatın tadı ağzımda Hayatın acılarını unutup Yaşamak isteyeceğim? Kaç bahar daha gençleşeceğim acaba Kaç aşk canlanacak her bahar? Günde bir yaşıma daha bassam da Ömrümün sonuna kadar Aşk için,gençlik için baharı bekliyeceğim... Alper Kürük
03-07-2007, 11:13 | #147 |
|
Bak Ama Gör Gözüm... Kimi göz üste bakar bakmaz ki aşağıya Gösterişi sever o düşkündür şaşaaya. Aşağısına baksa o neler neler görür... Gördükleri ürpertir,birçok can var sürünür. Kiminin ömrü günâh,işlediğiyse hep suç Kimi Ramazan değil yıl on iki ay oruç... Kiminin üstü - başı dökülüyor ve yırtık Moda değildir asla görüntüye alışık... Neye baksın ki bu göz üste baksa kamaşır Alta baksa gülen yok; yasla,yaşla ağlaşır... Göz gördüğüne baksın yeter ki bakıp görsün Yalnızca bakmak olmaz,görmek olmazsa körsün... Şükürler olsun Tanrı'm görüyor iki gözüm Biri alt,bir üstü; yaşantıma yok sözüm... Alper Kürük
03-07-2007, 11:14 | #148 |
|
Bak Ve Gör Bir perdeden bak dünyaya dâima Perdeyi açarsan yüzün pis olur, Vurulursa temiz yüzüne damga O kara damgayla hâlin ne olur? Bazı çirkef insanlar bin çâre arar Yüzündeki perdeyi açmak için, Ettiğin kötülük de işine yarar Alnına kara damgayı vurmak için. Dünyaya renkli perdeden bakarsan O renkte görürsün bu âlemi, Yüzüne kötülük perdesi takarsan Getirirsin bu âleme elemi. İyilik perdesi çek te yüzüne Ulaşasın tümden iyiliklere, Yalan katma işlerine,sözüne Doğruluk işlesin iliklerine... Alper Kürük
03-07-2007, 11:16 | #149 |
|
Bakış Açım Kim? Eşim... Şiirim sana ilk el İlk duyanım da sensin, Şiirim sözde güzel Sen ki özde güzelsin. Eğer şiir güzelse Daha güzelleşirsin, Bir de yüzün gülerse Kendin şiirleşirsin. Şiirde ölçüm sensin Sensin benim kâfiyem, İlham isterse gelsin... Sen bakışta zâviyem... Alper Kürük
03-07-2007, 11:17 | #150 |
|
Bakış... Bakarsan anlamadan bakıştaki mânayı Ne yazık ki görürsün bomboş koca dünyayı... Bakışlar aynı değli doğar türlü görüşler Bu farklı görüşlerden çıkıyor bu dövüşler... Bakarken boşa bakma gerçeği gör ve ara Beyazlık gerçektedir onda yok nokta kara. Alıştın mı görmeye neye baksan görürsün Gerçekçilik meziyet sahipsen övünürsün. Hafife alma bakış sözden çok etkilidir Bunu sor âşıklara çünkü âşık dilidir. Söz beyine ulaşıp uyarıncaya kadar Bir bakış gönülleri âhirete dek yakar... Alper Kürük
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 2 (0 Site Üyesi ve 2 konuk) | |
|