19-10-2009, 18:30 | #121 |
|
Şu Dağlar Kömürdendir
Giden Gün Ömürdendir Feleğin Bir Oku Var Pençesi Demirdendir Hadi Leylim Leyla'nım Ben Yoluna Kurbanım Ya Al Canım Kurtulam Ya Ver Gönlüm Fermanım Bu Dağlar Eze Dağlar Çiçeği Teze Dağlar Tutaydım Yar Elinden Çıkaydım Size Dağlar Arif Sağ dan.. |
19-10-2009, 19:11 | #122 | |||||||||||||||||||||||
|
Neredeyse her gün dilimde dolaşan bir sözdü bu. Nur Hanım, nereden buluyorsunuz bunları anlamıyorum ve ne diyeceğimi bilemiyorum (E bu durumda da) Harikasınız! |
19-10-2009, 19:22 | #123 | |||||||||||||||||||||||
|
İzmir e geldiğimde size bir cd hediye edeyim o zaman... Teşekkür ederim.. Şimdilik 2 link... http://www.turkulerdinle.net/1963/Ta...ar-Komurdendir www.muziksel.net |
19-10-2009, 22:12 | #124 |
|
Gün biter gülüşün kalır bende
Anılar gibi sürüklenir bulutlar Ömrümüz ayrılıklar toplamıdır Yarım kalan bir şiir belkide Aykırı anlamlar arayıp durma Güz biter sular köpürürde köpürürde Kapanmaz gülüşün açtığı yara Uçurum olur cellat olur her gece Her gece yeni yeniden bir talan başlar Acı ses olur ses deli bir yagmur Eski bir eylüle gireriz böylece Gün biter gülüşün kalır bende Selda Bağcan |
19-10-2009, 22:22 | #125 |
|
Sebebini Bileyim Sözleri
Sucum neyse cezami ver cekeyim Bir omurde yollarinda oleyim Katip olda ben boynumu bukeyim Kaldir aramizdan bu darginligi Bileyim bileyim sebebini bileyim Hakim olda savci olda Ben cezami cekeyim Bir dag olsan konusurdun benimle Bir tas olsan acitirdin canimi Yeter al basimi akit kanimi Kaldir aramizdan bu darginligi Zara |
20-10-2009, 08:44 | #126 |
|
Seyreyle Güzel Kudret-İ Mevla Neler Eyler
Allaha Sığın Adl-İ Taala Neler Eyler Canana Gönül Vereli Ben Candan Usandım Hem Düşeliden Derdime Dermandan usandım Suları Şikest Meyleri Kalp Hazreti Haktan Bir Ane Değin Ettiğim İsyandan Usandım Meyl Eylemesem Gayrisine Tevbeler Olsun Bu Ân’e Değin Ettiğin İsyandan Usandım Pervane Gibi Yanmağı İster Deli Gönlüm Her Şam-U Seher Ah İleEfgandan Usandım Kalmadı Firak Giryesine Sonra Mecalim Vuslat Dilerem Yarime Hicrandan Usandım Işk İle Enes Oldı Gönül Geçti Sivadan Ben Sohbet-İ Nas Ülfet-İ Yarandan Usandım Çün Zerre Vefa Bulmadım İhvan-I Zemandan Şol Yüzleri Dost Özleri Düşmandan Usandım Vird Edeyim İsmin Hemen Hayret-İ Hakkın Kesret İle Ünsiyet-İ İnsandan Usandım Kuddisi’ye Vahşet Golüben Cümle Siva’dan Der Her Ne Ki Ağyar Var İse Andan Usandım |
21-10-2009, 09:31 | #127 |
|
Giresun üstünde vapur bağırıyor
Eşref'in yarasın anam doktor bağlıyor Eşref'in anası yatmış ağlıyor Atma hakkı atma pişman olursun Giresun beyleri de anam rezil olursun Giresun üstünde bulutlar esti Eşref'in yolunu anam hasımlar kesti Eşref'i vuranın olur mu dostu Atlama deresi bir ufak dere Eşref'i vurdular anam nafile yere Nafile nafile o da nafile Giresun'da dostum var o da nafile |
02-11-2009, 10:37 | #128 |
|
Taşa Verdim Yanımı Toprak Emdi Kanımı
Ezraile Can Vermezdim Canan Aldı Canımı Dağları Duman Aldı Bülbülü Figan Aldı Ezraile Borçlu Kaldım Bir Canım Var Yar Aldı Elinde Altın Şamdan Perdeyi Kaldır Camdan Al Hançeri Vur Beni Ben Usandım Bu Candan |
06-11-2009, 09:40 | #129 |
|
Düğününde ağladım
Seyrettim bir kenardan Artık burda duramam Giderim bu diyardan Dilerim sen mesut ol Mevlam bana acısın Şimdi ellerin oldun Dünya ahret bacımsın |
06-11-2009, 13:17 | #130 |
|
Kapattılar kapıları yüzüme
Mapushane gurbet ele benzemez Benden selam edin dertli sazıma Mapushane gurbet ele benzemez Ne karaymış alnımdaki yazılar Ah dedikçe ciğerlerim sızılar Arkamdan ağlıyor körpe kuzular Mapushane gurbet ele benzemez Hele bakın şu mevlanın işine Neler sürdün ekmeğime aşıma Üzülme sen bu da geçer boşuna Mapushane gurbet ele benzemez Akarsu'yum coşar ise sel olur Dolanır sahrayı durgun göl olur Dost diyenler yavaş yavaş bell'olur Mapushane gurbet ele benzemez İllaki Muhlis Akarsu dan.. |
06-11-2009, 13:47 | #131 |
|
Hergün başka bir taraftan esersin
Deli misin divane mi sevdiğim Ne dedim de benden ayrı gezersin Deli misin divane mi sevdiğim Yüreğimde açan gülümdün benim Aşkın deryasında salımdın benim Dünyada kanadım kolumdun benim Deli misin divane mi sevdiğim Akarsu'yu bilmem böyle mi sevdin Aşkın ateşiyle sinemi deldin Benim bu halıma sen sebep oldun Deli misin divane mi sevdiğim Muhlis Akarsu.. |
10-11-2009, 10:05 | #132 |
|
Tolga Çandar'ın sesinden bir başka
Mavi yelek mor düğme
Gine düştün gönlüme Her gönlüme düşende Kan damlar yüreğime Ağam ben nasıl edim Saz getir fasıl edim Çok da güzel değilsen Gönüldür nasıl edim Gazel döktü güz oldu Derdim biraz az oldu Ayağına kapandım Gine dedi az oldu Ağam ben nasıl edim Saz getir fasıl edim Çok da güzel değilsen Gönüldür nasıl edim |
12-11-2009, 15:01 | #133 |
|
Heveslik eyledim yavru yetirdim,
O da hayalinen düşümüş meğer, Yavrumu gözümden ayırmam derdim, Kurduğum hayaller boşumuş meğer, Bunu böyle yazan elbette haktır, Keremet dünyanın buhranı çoktur, Yokladım yavrumu yarası yoktur, Yürekte yarası beşimiş meğer, |
14-11-2009, 22:46 | #134 |
|
Bir türkü de benden,sevgiyle...
Mah Cemalin Güneş Midir Ay Mıdır Mah Cemalin Güneş Midir Ay Mıdır Yüzüne Baktıkça Bakasım Gelir Kirpiğin Ok Hilal Kaşın Yay Mıdır Alıp Şu Bağrıma Çakasım Gelir Seni Gören Aşık Döner Şaşkına Taş Olsa Dayanamaz O Bakışına Aslı Mısın Nesin Allah Aşkına Kerem Gibi Kendim Yakasım Gelir Yandım Ateşinle Oldum Muzdarip He De Kapına Kul Olam Varıp Canımı Sarrafta Gerdan Yaptırıp Ak Göğsünün Üstüne Takasım Gelir Tuba Ağacında Benzersin Dala Dilin Örnek Olmuş Şekere Bala N’Olur Yüzün Dönme Mahmut Erdal’a Yaşarken Canımdan Bıkasım Gelir |
10-12-2009, 01:31 | #135 |
|
Beni dertten derde saldın
Şu gönlümü nasıl çaldın Mecnun'um Leyla'mı buldum Güzel bu nasıl sevdaymış Atam dedim atılmıyor Satam dedim satılmıyor Akşam sabah yatılmıyor Güzel bu nasıl sevdaymış Gözyaşım umman eyledin Aklım fikrim zayeyledin Perme perişan eyledin Güzel bu nasıl sevdaymış Atam dedim atılmıyor Satam dedim satılmıyor Akşam sabah yatılmıyor Güzel bu nasıl sevdaymış Dünyamı başıma yıktın Han evimi harap ettin Genç ömrümü sen tükettin Güzel bu nasıl sevdaymış Atam dedim atılmıyor Satam dedim satılmıyor Akşam sabah yatılmıyor Güzel bu nasıl sevdaymış |
10-12-2009, 11:53 | #136 |
|
Şifa istemem balından
Bırak beni bu halımdan Razıyım açan gülünden Yeter dikenin batmasın Gece gündüz bu hizmetin Şefaatin kerametin Senin olsun hoş sohbetin Yeter huzurum gitmesin Taşa değmesin ayağın Lale sümbül açsın bağın İstemem metheylediğin Yeter arkamdan atmasın Kolay mı gerçeğe ermek Dost bağından güller dermek Orda kalsın değer vermek Yeter ucuza satmasın Sonu yoktur bu virdimin Dermanı yoktur derdimin İstemem ilaç yardımın Yeter yakamdan tutmasın Nesimi'yem vay başıma Kanlar karıştı yaşıma Yağın gerekmez aşıma Yeter zehirin katmasın |
10-12-2009, 12:33 | #137 |
|
Nazlı yar ;
Nazlı yar oturmuş gül gölgesine Katmış figanını bülbül sesine Ben yanar ağlarım onun nesine Perişan olduğum umurunda mı? Ezele de deli gönül ezele Kapılmışım bir vefasız güzele Kurudu bağlarım döndü gezele Perişan olduğum umurunda mı? Saçımı yolduğum umurunda mı? Sararıp solduğum umurunda mı? Arasam bulunmaz eşi emsali Bana nasıl reva gördün bu hali Aşkına düşeli mecnun misali Saçımı yolduğum umurunda mı? Fikret' im bu gönlüm bulmadı rahat Kalmadı ömrümde ne lezzet ne tat Her saniye her dakika her saat Dirilip öldüğüm umurunda mı? Saçımı yolduğum umurunda mı? Perişan olduğum umurunda mı? Söz : Fikret Dikmen Ben Sevcan ORHAN' dan dinliyorum. |
10-12-2009, 22:53 | #138 | |||||||||||||||||||||||
|
|
10-12-2009, 23:14 | #139 |
|
Türkü Sözü:
Tevekte Üzüm Kara (Yâr Yâr Yâr Yâr) Salkımı Düzüm Kara (Diley Diley Yangınam Ben O Yâre Vurgunam Yâr Yâr Yâr Aman) Ben Yâre Gidemiyom (Yâr Yâr Yâr Yâr) Elim Boş Yüzüm Kara (Diley Diley Yangınam Ben O Yâre Vurgunam Yâr Yâr Yâr Aman) Dama Vurdum Çatmayı (Yâr Yâr Yâr Yâr) Seslen Gelsin Fatmayı (Diley Diley Yangınam Ben O Yâre Vurgunam Yâr Yâr Yâr Aman) Fatmam Nerden Öğrenmiş (Yâr Yâr Yâr Yâr) Çarşaftan Kol Atmayı (Diley Diley Yangınam Ben O Yâre Vurgunam Yâr Yâr Yâr Aman) http://www.turkulertube.com/video_STVM1TVKU8B.html |
10-12-2009, 23:42 | #140 |
|
Üflediler söndüm
karanlikta gönlüm hic bilmezdim ama derindeymiş pek derdim bak içime gör beni tut elimden yak beni istemezsen bu aşkı otur baştan yaz beni aklım nasıl şaşkın sevdam deli taşkın sen görmezsin amma narındayim ben askin bak icime gor beni tut elimden yak beni istemezsen bu aski otur bastan yaz beni Söz :Neşe Şen Beste : Cem Yıldız Yorum : Olgun Şimşek http://www.izlesene.com/video/muzik-...kalite/1298782 |
11-12-2009, 11:39 | #141 |
|
Kime Kin Ettin De Giydin Alları
Yakın İken ırak Ettin Yolları Mihnet İle Yetirdiğim Gülleri Vardıp Gittin Bir Kötüye Yoldurdun Sen Beni Sevseydin Arar Bulurdun Zülüflerin Telinden Bağlar Dururdun Madem Ayrılmakmış Senin Muradın Niye Beni Ateşine Yandırdın Sen Seni Topla Da Kuşağın Kuşan Ayrılır Mı Senin Sevdana Düşen Sefa Geldin Diye Sarıp Sarmaşan Niye Benden Muhabbeti Kaldırdın Hicrani'yem Der Ki Bakın Halıma Dağlar Dayanmıyor Ah-Ü Zarıma Elim Ermez Oldu Kisp-Ü Karıma Çünkü Gülyüzlümü Elden Aldırdım |
28-12-2009, 13:53 | #142 |
|
Erkan Oğur'dan dinlemesi....
Zülf-ü kâküllerin amber misali
Buy-u erguvan dan güzelsin güzel Kızarmış gonca gül gibi yüzlerin Şah-ı gülistan dan güzelsin güzel Yüzünde yeşil ben aşikar olmuş Çekilmiş kaşların zülfikâr olmuş Gözlerin aleme hükümdar olmuş Mihr-i süleyman dan güzelsin güzel Kurulmuş göğsünde bahçe-i vahdet Hatmolmuş kadrinle tûbayı hikmet Cemalin seyreden istemez cennet Sen huri gılman dan güzelsin güzel Gözlerin velfecri benzer imrân 'e Seni seven âşık olur divane Yanakların şûle, vermiş cihana Yüz mahı taban dan güzelsin güzel Çiğ düşmüş çayıra benzer yüzlerin Âşıkın öldürür şirin sözlerin Mısrın hazinesi değer gözlerin Zühre-i rahşan dan güzelsin güzel Sıdkı der suretim hattın secdegâh Cümle güzellere oldum pişegâh Güzeller tacısın yüzün padişah Yusuf-u kenan'dan güzelsin güzel |
06-01-2010, 19:47 | #143 | |||||||||||||||||||||||
|
|
09-01-2010, 12:30 | #144 |
|
Senin eşkin meni düşürdü dile.
Ne çe aşığh olur bülbüller güle. Hasret çektim, könül verdim, seni sevdim men, Böyle bir güzele, eşkimi gazele, Şiire gazele könül verdim şiire gazele. Eger menden ayrıl, gezip dolansın. Menim bu eşkime yigane kalsın. Alışaram, ot tutaram, hem yanaram men. Bunuda bilmerem, sensiz men gülmerem. Könlümü vermerem, heç kesemem könlümü vermerem. |
09-01-2010, 12:36 | #145 |
|
Saçlarını Taramışsın, Sarı Renge Boyamışsın
haberin varmıydı benden, beni bana komamışsın Keşke Seni görmeseydim, gönül verip sevmeseydim.. lal olaydı ağzım dilim, keşke seni demeseydim. lal olaydı ağzım dilim, keşke çirkin demeseydim ah o saçlar taranır mı, sarı renge boyanır mı gidipte yadele vardın, gurur buna dayanır mı gidipte yadele vardın, gönlüm buna dayanır mı Keşke Seni görmeseydim, gönül verip sevmeseydim.. lal olaydı ağzım dilim, keşke seni demeseydim. lal olaydı ağzım dilim, keşke çirkin demeseydim |
17-01-2010, 19:17 | #146 |
|
Gurbetin kahrını çekemez oldum
kalmadı umudum dost yorgunuyum baharımda güldüm sarardım soldum saçımı başımı derdimden yoldum kalmadı mecalim dost yorgunuyum her nere vardıysam yokluk belası ölüm gözlerime dostun sefası nasibim ayrılık gurbet çilesi kırıldı kanadım uçamaz oldum yoruldu bedenim haller perişan KOÇAK 13.11.2008 |
17-01-2010, 19:32 | #147 |
|
Seher yeli nazlı yare
Seher yeli nazlı yare Bildir beni bildir beni Düşmüşem elden ayağa Kaldır beni kaldır beni Ok vurup sinem dağlatma Didemde nemi çağlatma Gel yeter beni ağlatma Güldür beni güldür beni Söyle güzeller şahına Yüz süreyim dergahına Zehir olam kadehine Doldur beni doldur beni Kul Ahmed´im gönül versem Dalında gülünü dersem Senden başka yar seversem Öldür beni öldür beni |
17-01-2010, 20:49 | #148 |
|
Ah Neyleyim Gönül Senin Elinden
Her Zaman Ağlarım Gülemem Gayri Ben Bıktım Usandım Elin Dilinden Terk Ettim Sılaya Dönemem Gayri Ey Ferrahi Yandım (Yandım) Yar Ateşine Neler Gelir Gariplerin Başına Ağlayarak Gelme Mezar Taşıma Uyanıp Da Sana Gülemem Gayri Aşık Ferrahi-Çukurova |
17-01-2010, 20:54 | #149 | |||||||||||||||||||||||
|
Ne güzel bir türkü bu... |
25-01-2010, 21:39 | #150 |
|
Bu dünyada üç şey vardır sevilir le le sevilir
Biri ana biri baba yar da var le le yar da var Ana sana baba ona yar bana le le yar bana Bu dünyada üç şey vardır koklanır le le koklanır Biri lale biri sümbül gül de var le le gül de var Lale sana sümbül ona gül bana le le gül bana Bu dünyada üç şey vardır yenilir le le yenilir Biri elma biri ayva nar da var le le nar da var Elma sana ayva ona nar bana le le nar bana Değişik şekilleri var ama benim dinlediğim ve en beğendiğim sözleri bunlar.. |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |