13-06-2006, 21:13 | #91 |
|
sönmüş artık kandiller...
bu gece son gecemiz,
susmuş öten bülbüller.. bu gece son gecemiz, sönmüş artık kandiller... bu gece son gecemiz, artık sarardı güller... sabahleyin erkenden, vedalaş tabutumla... benimle mezarlığa, gelecek umudumla.... bu gece son gecemiz, sönmüş artık kandiller... bu gece son gecemiz, susmuş konuşan diller.. akdevrim.13.06.06.istanbul |
13-06-2006, 22:36 | #92 |
|
...dünden beri........
odama matem çökmüş,
ıslak mendilim yerde... biri var ciçek dökmüş ve savurmuş yerlerde... ışık sızmaz içeri, hep kapalı perdeler.. kalp durmuş dünden beri gercek dostlar nerdeler..? yatak yorgan dağınık, canlı bir insan gibi... odada bağrı yanık... adeta korsan gibi.... ve kesilmiş nefesim, donmuş bir kere sesim... gercek dostlar nerdeler.. akdevrim.13.06.06.istanbul.zeytinburnu..... |
14-06-2006, 06:41 | #93 |
|
cennete gitmek gibi...
seni cağırıyorum,
sözçükler ülkesinden... bu çağrıma kulak ver anla duygularımı... gece rüyama girip, bölme uykularımı... sen varsan ben burdayım, sen yoksan cok zordayım.. ruhumun örtüşeni... ilham aldığım odak, filiz veren dal budak... seni selamlıyorum... sözçükler ülkesinden... su gibi ekmek gibi... cennete gitmek gibi.... akdevrim.14.06.06.istanbul. |
14-06-2006, 06:54 | #94 |
|
sanki biz...
sanki eş değiliz onlara,
sanki emek alınteri değil, dünyamızı yaşatan... sanki umudun dostu onlar, sanki iyilikleriyle onlar dünyamızı kuşatan... sanki biz , bir hiçler ordusuyuz..?. ezelinden beri ac.. akdevrim.istanbul. |
15-06-2006, 07:06 | #95 |
|
türkcem
gecenin bir yerinde,
ünlenmiş ölü şair, şiirin gülü şair... öldüğünü unuttu, birden kolumu tuttu... yazılı görsel medya, oynarmış sözçüklerle.. sahte gülücüklerle... dokundunuz tuşlara bakdınız baykuşlara... hanı ya her biriniz kalemin dostuydunuz.. pırıl berrak dilimi, cırılcıplak soydunuz... aldığınız emirle, birer kızgın demirle gözlerini oydunuz... savunmasız gariban kör topal benim türkcem, dolar ,avro,siterlin yapılır benim akcem.... akdevrim.15.06.06.istanbul. |
15-06-2006, 08:31 | #96 |
|
....yarısı
kim bilir şimdi nerde..?..
kimin karısı olmuş... sevdiği hayatının, diğer yarısı olmuş... başka bir şey ararken, elime gecti birden lisedeki yıllığım... benimle hüzünlendi, ağladı kitaplığım.... satın aldığım kitap, o an ki ruh halimi dondurmuş üzerine... ve gecmiş duygularım kitapların yerine... kitaplık değilmiydi..?. gecmiş kendimi gördüm... alıpda yıllığımı atıp tavana vurdum.. hainden alıyordum sanki böyle intikam.. kimbilir şimdi nerde..?. kimin karısı olmuş.. sevdiği hayatının diğer yarısı olmuş... akdevrim.15.06.06.istanbul.. |
15-06-2006, 09:14 | #97 |
|
dönen yok...
gök yüzü boşluğuna,
uzanmış minareler bıkmadan,usanmadan neden sela verirler.?.. ölümmü tatlı olan... kim gitmişse önceden memnun kalmış yerinden... sessiz gemi şairi, gibi.. dönen yok seferinden.. yazılıp anlatılmaz yüreklerdeki deprem... akdevrim.15.06.06.istanbul.. |
15-06-2006, 13:21 | #98 |
|
***İki Satır***
Her şey sadece iki kelime ile başlar, Biri yaşam, diğeri ölüm. Yaşar gibi duruyoruz birçoğumuz, Fakat öldüğümüzün farkında değilizdir! Birileri gerçekten yaşarken, Diğerleri sadece ölümle pençeleşiyordur, Yaşamın tadına vardığımız an, Ölümümüz başlar... Galip004 |
16-06-2006, 08:00 | #99 |
|
yaşama gayemsin hep...
sen şiir cennetinin,
eşsiz meleği, canı yüreği... karşında,zaman donar, ampül gibi yıldızlar seni görünce yanar.... dünyanın ciçekleri, gülleri ve renkleri ayağına serilir... gözlerinin önünde, oklar yaylar gerilir... yaşama gayemsin hep. kalem tutmama sebeb... akdevrim.16.06.06.istanbul. |
16-06-2006, 10:05 | #100 |
|
ne yaşadı ne yaşar
vuran vurmuş bir kere,
duygularıma zincir, sözçüklere kelepce... bedenimde tutsağım... işkence cekiyorum. yaşadığım her gece... güneş doğmasın derim, sanki beynimi yerim... bir şey görmez gözlerim... ne yaşadı ne yaşar... derdim dağları aşar... akdevrim.16.06.06.istanbul.. |
16-06-2006, 11:30 | #101 |
|
düşünen kadın
o düşünen kadındır,
yemleri var kuşlara... parmakları tuşlara... dokunur... bilinmeyen bir yerde, mesajları okunur... adanada oturur... ofisinde peynir ekmek yediği, hayattan beklediği, bilinemez.... uzattığı el,bıraktığı iz... silinemez... geceleri uyumaz,yıldızları toplar... yüreğinde sevgi var, sanki dünyayı kaplar.... ışığa bakandır o, güneşi yakandır o... akdevrim.16.06.06.istanbul.. |
16-06-2006, 14:52 | #102 |
|
düşlüyorum...
çok isterdim bir kadın...
beynim ile örtüşsün bu gönlüme sevgisi , yıldırım gibi düşsün... yaksın bütün gönlümü, iliklerime kadar... ceyrek kalan ömrümü taşıyacak yürek var... gecmişin acıları, silinsin belleğimden... sevgi kıvılcımları sacılsın yüreğimden.. bir haber varmı bilmem.. bu dünyalı olacak.. o cennet meleğimden... akdevrim.16.06.06.istanbul.Atatürk hava limanı.. |
16-06-2006, 15:25 | #103 |
|
üzdü..
yürek yakan,el yakan
dünyaya yeşil bakan bir gözdü... bir gün bağlanmış, demirle dağlanmış. ellerimi çözdü... beş yılım geçti .. o şehirde.. o şehir... şimdi ışıl şimdi yeşil... dostdu,candı.. bitimsiz heyecandı... yazdıklarımı , süzdü.. an oldu .. beni üzdü..... akdevrim.16.06.06. |
16-06-2006, 16:13 | #104 |
|
sağladın...
sanki kızgın demirle,
gözlerimi dağladın... gelen ani emirle ölümümü sağladın... anlaşılmaz lisanım.. niye böyle insanım.. bir yanıt bulabilsem... akdevrim.16.06.06.istanbul.. |
16-06-2006, 16:42 | #105 |
|
yazı üzgün,saz üzgün.....
ölüm sessizliği.sinmiş odama
mahküm carptırılmış artık idama.. ağlamak sızlamak boşuna bu gün... beyaz gömlek giydirilmiş adama.. bu gece olacak kara bir düğün... yazı üzgün, saz üzgün... akdevrim.16.06.06.istanbul... |
16-06-2006, 17:37 | #106 |
|
vicdanımsa çok rahat.
viçdanımsa cok rahat,
istemem ki saltanat... başıma kalksa bile, dünya alem kainat... neyi doğru bilirsem, bir tek onu okurum.. yapamam başka yorum... ölüm fermanı veren, yaparak aşka yorum.... amacına erdin mi?... emeği,birikimi yerden yere serdinmi..?.. kırk düşün bir karar ver.. kacar gider seneler..... ömürden birer,birer... geriye baktığında, bineceğin kayığı özenip yaktığında ne olur düşündünmü..?.. akdevrim.16.06.06.istanbul.Atatürk hava limanı... |
16-06-2006, 18:08 | #107 |
|
kalbimi deştim.
bir ölümle yüzleştim...
acılarla sözleştim... karanlık bir gecede birden kalbimi deştim... kücüçük bu kalbime, dünyayı sığdırmışım... sığmayan hain yardı.. zaman beni uyardı... ruhumu bedenimi derin acılar sardı... karanlık bir gecede yastığı kucakladım.. öylece sabahladım.... akdevrim.16.06.06.istanbul... |
17-06-2006, 12:19 | #108 |
|
rüya
bir miknatıs gibiydi,
kırk beşimde bu beden.. işimdeki sitresi, cekti aldı aniden... mesai bitiminde, canlı bir ceset oldum... yorgun kemik et oldum... kendimi eve attım, hemen uykuya yattım... gecenin bir yerinde, uykumun derininde.. ziyaret yerim oldu şairler mezarlığı. hepsi birden bırakmış, dünyada yazarlığı... kim demişki mezarlık adeta bir fuardı... her şair şıtandına koca dünya sığardı.. ömer hayyam ve neyzen, orhan veli grubu, hala ceker şurubu, nazım hikmeti gördüm garıban gitmiş yorgun öz vatanından sürgün.. muhteşem şiirleri toprakla harmanlanmış, cevrildiği dillerde ses getirip canlanmış.. buna benzer rüyalar, her gece görürüm ben.. zil sesiyle uyanır bilmece görürüm ben... akdevrim.17.06.06.istanbul.. |
17-06-2006, 19:27 | #109 |
|
güvenim yok..
bir kadehte demlenen,
beş nohutla yemlenen gencliğe güvenim yok... teşekkürü,özürü, okulunda yazmayı, bostanında kazmayı unutmuş genclerimiz.. bu mudur kaderimiz... bir kadehte demlenen, beş nohutla yemlenen. gencliğe güvenim yok.. akdevrim.17.06.06.istanbul. |
17-06-2006, 19:59 | #110 |
|
..perdeler hep yerdeler..
duygusal insanların
anladığı bir dilden, yetişdirdiği gülden, beslenen bu şiirim en güzel duygularla seslenen bu şiirim.. bir hain kurşunuyla bir gece yaralandı... ruhum kanadı birden... karanlıkları sevdim sabahlar hiç olmadı... sanki cezam dolmadı... perdeler, hep yerdeler.... akdevrim.17.06.06.istanbul.Atatürk hava limanı.. |
17-06-2006, 20:46 | #111 |
|
ruhum yirmi yaşında...
et ve kemik bedenim,
ruhumun şablonudur... bir ışık yaktığımda, aynaya baktığımda.. kendimden irkilirim.. acıları bilirim... yaşım kırkı devirdi, zaman pencelerini üzerime cevirdi.. aynalara düşmanım... ruhum yirmi yaşında, ve yaşamın başında.. hain bir ele rağmen, ciceğe güle rağmen.... akdevrim.17.06.06.istanbul..Atatürk hava limanı... |
17-06-2006, 21:57 | #112 |
|
dargınım...
saat ve zaman donsun,
mezarımın üstüne ak güvercinler konsun... ruhundan bıcaklandı, bunun için saklandı.. yazsın mezar taşımda... çilekeş anacığım dua etsin başımda... hala devam ediyor haine karşı kinim... kıyametdede olsa, o haine dargınım... akdevrim.17.06.06.istanbul.Atatürk hava limanı.. |
18-06-2006, 03:25 | #113 |
|
paylaş...
her taraf dolmuş çakal,
ve kirlenmiş vicdanlar... ve karışmış sac,sakal... şaşırmış bu insanlar... aklın mantığın yolu, fazilet ışık dolu, şaşırma sağı solu... anlayan artık anlar... acıyı ekmek gibi, paylaş yakındaşınla, dost ve arkadaşınla... akdevrim.18.06.06.istanbul.. |
18-06-2006, 03:55 | #114 |
|
nerde güven itimat....
ne gündeyiz be dostum,
selam almaya korktum.... yanlız kalmaya korktum... ya borclu cıkacaksam, bir yürek yıkacaksam... nerde güven itimat... ne bulursan onu sat... babam bana demedi... asla haram yemedi... garip,sefildi ama, herkes kefildi ona... uzak dağ köyündeki coçukluğumu bana bir insan sevgisiyle, bir hukukcu sesiyle gayet güzel yaşattı... akdevrim.18.06.06.istanbul.. |
18-06-2006, 04:52 | #115 |
|
istasyon
içim yanıyor yine,sözçüklerin yetersiz
kaldığı noktadayım... gelir gecer trenler ben istasyonlardayım... gidemiyorum geri.. ne tutacağım eli, ne ineceğim yeri.. biliyorum önceden... yüreğimde yangını anlatsam mı inceden.. ruhumun fotoğrafı, beynimin bir tarafı cıkar mı orta yere... tanıdık,tanımadık biner, iner insanlar... ben gidiyorum nere...?.. ömrümü sere sere... akdevrim.18.06.06.istanbul.Atatürk hava limanı.. |
18-06-2006, 05:25 | #116 |
|
seninle balık tutsak..
şiire sultan olsan,
istediğin her şeyi bir gün yanına alsan... benim gibi sormadan, kimsesiz bota dalsan... kesişse yollarımız sarılsa kollarımız botun güvertesinde.. martıların sesinde yankılansa şiirim... ve bir fırtına cıksa, sürüklense botumuz, yıkılmayayım diye verirsin bana omuz... sevgi denizlerine, altın oltayı atmak, seninle balık tutmak.. ne demek bilirmisin... geçmişi silip atmak.. bu sevgi dünyamızı baştan yeni donatmak... akdevrim.18.06.06.istanbul. |
19-06-2006, 07:36 | #117 |
|
canlı tut......
bir zaman potasında,
öğüttü beni kader.. kurda kuşa yem etti, dağıttı beni kader... zamanın aynasında, kendimi tanımadım.. sacımda beyazlıklar, yüzümdeki cizgiler, ve ruhumda ezgiler.. boşa geçmiş yılların ayak izini taşır.. hain göz,hain parmak ölüm var sokağımda, el tetikde namluyu tutarlar şakağımda... cekilecek o tetik, bir tabut üç,beş adam, alıp gidecek beni zamana aldırmadan... değersiz eşyalarım, ağlayacak ardımdan... son isteğim var senden.. perdeyi ac cama cık, hatıramı canlı tut. ordan gecerken tabut... akdevrim.19.06.06.istanbul. |
19-06-2006, 14:55 | #118 |
|
barışıyor cennetle cehennem....
seni düşünüyorum,
renkleniyor, sözçükler... bir kalem sevgiyi,aşkı yazıyor, yüz sene sonra... seni seviyorum, barışıyor, cennetle cehennem.. mutlu oluyor tüm insanlar.. akdevrim.19.06.06.istanbul. |
19-06-2006, 17:43 | #119 |
|
ışık yaksa...
gök kubbe çöktü birden,
ateş fışkırdı yerden... bu hayat destanını, okuyorken ezberden... ansızın zaman dondu... sevmediğim baykuşlar mezar taşıma kondu.... ne gelen var ne giden burada yatacağım, kıyamete kadar ben.... hangi gün şiir yoksa, burayı kaplar duman Tanrı bir ışık yaksa, çözülse donan zaman... akdevrim.19.06.06.istanbul. |
19-06-2006, 17:54 | #120 |
|
onu uyandıramam...
karanlıktan korkarım...
acımasız geceler... bir kurtuluş ararım, gecit vermez heceler... şiirle dostluğum, eşittir cocuklığum.. o benimle büyüdü, ve benimle uyudu... onu uyandıramam, uyuduğu uykudan, diyemem vaktin tamam.. akdevrim.19.06.06.istanbul. |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 16 (0 Site Üyesi ve 16 konuk) | |
|