23-08-2008, 22:20 | #61 |
|
göktan-eylül akşamı
Bu eylül akşamında
O güzel deli gözlerini Görebilmek için canımı verirdim Nerdesin nerdesin Nerdesin nerde İçim dışım ızdırap Bir çıkış yolu bilmiyorum Bana dönmen için Canımı verirdim Nerdesin nerdesin Nerdesin nerde Her akşam fırtına kar yağmur Gezdiğimiz yerlerde Her akşam uğruna ağlıyorum Sen hiç bilmesen bile Ruhumdan ayrılığını koparıp Unutmak istiyorum seni Unutamıyorum Söz-Müzik: ERHAN GÜLERYÜZ |
25-08-2008, 13:53 | #62 |
|
Fikrimin ince gülü
Firkrimin ince gülü
kalbimin şen bülbülü o gün ki gördüm seni yaktın ah yaktın beni ellerin ellerimde gözlerin gözlerimde o gün ki gördüm seni yaktın ah yaktın beni.... |
25-08-2008, 19:53 | #63 |
|
Gülay-Takvimlerden Haberin Yokmu
Takvimlerden haberin yok mu
Geçiyor yıllar Bana küsmüş yüzüme gülmez Zalim aynalar Kimimiz yorgun,kimimiz vurgun, Kimi isyankar Acı gerçek bu ömrümüz bir su Geçiyor yillar.. Vakit geç olmuş dönülmez yolmuş Yürek bin pişman Bundan böyle bana meyler dost Geceler düşman Hani nerde beklenenler Medet umdum senelerce Anılar hep dolu dizgin Bana hayır yok gecelerden.... |
25-08-2008, 20:01 | #64 |
|
çok güzel bir türkü
Gine dertli dertli iniliyorsun
Sarı durnam sinem yaralandı mı Hiç el değmeden de iniliyorsun Sari durnam sinem yaralandı mı Yoksa ciğerlerin parelendi mi Yoksa sana ya düzen mi düzdüler Perdelerin tel tel edip üzdüler Tellerini sırmadan mi süzdüler Allı da durnam, telli de durnam Sinem de yarelendi mi Yoksa ciğerlerin parelendi mi Çözüp gider bir gözleri sürmeli Hay hay çözüp gider bir gözleri sürmeli Karacoğlan der ki geçti ne fayda Bir vefa kalmadı ok ile yayda Gine Dertli Dertli İniliyorsun - Anonim söyleyen: Devrim Kaya |
25-08-2008, 20:11 | #65 |
|
gönül-leman sam
Bunca yıl herkesten kaçtın En sonunda buldum sandın Ansızın içini açtın Yapma dedim yaptın gönül Gözleri senden uzaktı Fark edilmez bir tuzaktı Sana böylesi yasaktı Yapma dedim yaptın gönül O bir yolcu sen bir hancı Gördüğün en son yalancı İçinde ki serin sancı Gitmez dedim kaldı gönül Sen istedin ben dinledim Senden ayrı olmaz dedim En sonunda bende sevdim Şimdi beni kurtar gönül Gözlerin bakar da görmez Ellerin tutar da bilmez Gece gündüz fark edilmez Demedim mi sana gönül Sabahın tam üçündesin Dertlerin en gücündesin Hâlâ onun peşindesin Gitme dedim gittin gönül Böylesi sevdiğin için Bir kördüğüm oldu için Ağlıyorsun için için Demedim mi sana gönül Sen istedin ben dinledim Senden ayrı olmaz dedim En sonun da bende sevdim Şimdi beni kurtar gönül |
27-08-2008, 19:58 | #66 |
|
Gamsız Hayat Sormayın neden bu durgunluğum Görmeden kuytu yaralarımı Sormayın neden bu huysuzluğum Bilmeden saklı duygularımı Çok mu dertsiz duruyorum uzaktan bakılınca Çok mu kalender sandınız dert anlatmayınca Gamsız hayat, herkese başka sunar garip oyunlarını Gamsız hayat, herkese başka kurar kahpe tuzaklarını Gamsız hayat, herkese başka sorar geçmiş hesaplarını Gamsız hayat, herkesi başka yorar görmez gözünün yaşını Sanmayın biter bu durgunluğum Sarmadan kuytu yaralarımı Sanmayın biter bu huysuzluğum Açmadan saklı duygularımı Çok mu güçsüz duruyorum derdimi paylaşınca Çok mu çaresiz dersiniz dertten ağlayınca |
10-09-2008, 15:36 | #67 |
|
Zara - Hasretinden yandı gönlüm
Hasretinden yandı gönlüm
Yandı yandı söndü gönlüm Evvel yükseklerden uçtu Düze indi şimdi gönlüm Aramızda karlı dağlar Hasretin bağrımı dağlar Başa geldi olmaz işler Yokluğunda öldü gönlüm Gözlerimde kanlı yaşlar Hasretin bağrımı dağlar Başa geldi olmaz işler Yokluğunda öldü gönlüm Gelecektin gelmez oldun Halimi hiç sormaz oldun Yaralarımı sarmaz oldun Yokluğunda öldü gönlüm Aramızda karlı dağlar Hasretin bağrımı dağlar Başa geldi olmaz işler Yokluğunda öldü gönlüm Gözlerimde kanlı yaşlar Hasretin bağrımı dağlar Başa geldi olmaz işler Yokluğunda öldü gönlüm |
10-09-2008, 15:50 | #68 |
|
Sonsuz yolculuğuma seni son durak sandım
Şarkılardan mirasdı aşk inandım Ararsam bulurum sandım Bulunca durulurum Durulmuyor denizim Gelirsen diner sandım Bu yalnızlık durulmuyor Kabuslarım Girdaplarım Labirentlerim Nice nice dertlerim var İçimden şehirler geçiyor Her durakta duruyor inmiyorsun Seni en sıcak ben öperdim kimbilir Ama sen bilmiyorsun f.Düzağaç(içimden şehirler geçiyor ) |
10-09-2008, 15:53 | #69 |
|
Beni sana çağıran her ne ise sustur
Yaşanınca tükenir bilirsin Gemilere yük yüreğim, gemiler okyanuslara Düşlerime kal... Gözlerime bak, gözlerimi yak Bu kadarı yeter, düşlerime kal Kalbimde bir pişmanlık olma Tenimde sıradan bir anı Yatağımdaki tükeniş olma Düşlerime kal... F.D(düşlerime kal) |
29-11-2008, 22:09 | #70 |
|
Biz ta eskiden beri
Bu sularda yüzer idik Bu ormanı sever idik Bu kuşları dinler idik Biz ta eskiden beri Biz bur'da bir avuç insan Biz birbirimizden habersiz Aynı şiiri yazar idik Aynı şarkıyı söyler idik Aynı duvara işer idik ... ... (Lan N'oldu-Kramp) |
06-12-2008, 19:56 | #71 |
|
Ayla Dikmen - Anlamazdın
Sevilirken bilmedin mi?
Ben söylerken gülmedin mi? Falımızda hasret var, ayrılık var demedim mi? Anlamazdın anlamazdın, Kadere de inanmazdın. Hani sen acı veren kalpsizlerden olamazdın? Dilerim ki mutlu ol sevgilim, Ben olmasam bile hayat gülsün sana. Günahım boynunda, ağlayan bir çift göz bıraktın arkanda. Kalbim bomboş kaldı sanma, Acılar geçer zamanla. Aşka tövbe demem ben, Görürsün sevince yeniden. Anlamazdın anlamazdın, Kadere de inanmazdın. Hani sen acı veren kalpsizlerden olamazdın? Dilerim ki mutlu ol sevgilim, Ben olmasam bile hayat gülsün sana. Günahım boynunda, ağlayan bir çift göz bıraktın arkanda. |
25-01-2009, 19:12 | #72 |
|
Ayten Alpman-ben varım
Bir akşam gözünde aşk tüterse
Geçmiş günler aklından geçerse Kalbin bomboş ümitler biterse Sen üzülme ben varım Neler geçti kimbilir başından Sevgi umdun hep başkalarından Ağlama gidenlerin ardından O giderse ben varım Zaman durdu sanki Beklerken seni Ben bir tek sevgiye Bağladım kalbimi Ayrılmam istersen hiç yanından Çağırsan gelirim çok uzaklardan Eskiden korkardım yalnızlıktan Korkmam artık sen varsın |
25-01-2009, 19:25 | #73 |
|
içinden geleni söyle,kalırsa yazık olur
hayata küsüverirsin,hüzünler seni bulur birşeyler yapabilirsem güzel gözlerin için başından geçeni anlat, masaldır benim için hele bi gel, uzaklar sana gelir sen hele bi gel, bütün dertler bitiverir hep seni bulur, uzun zor sıkıcı günler yazık olur, hadi gel kurtar bizi hele bi gel, uzaklar sana gelir sen hele bi gel, bütün dertler bitiverir hep seni bulur, uzun zor sıkıcı günler yazık olur, hadi gel kurtar biziiii... |
25-01-2009, 21:05 | #74 |
|
zülfü livaneli-nefesin nefesime
Yatar gül harmanı gibi
Canımın dermanı gibi Har yanında çiçek açmış Binboğa ormanı gibi Nesine yar nesine Ölürüm ben sesine Bir daha vursa idi Nefesim nefesine Canım sese mi geldin Kadem basa mı geldin Sağ olsam gelmez idin Öldüm yasa mı geldin Nesine... Saçın yüzüne perde Yüreğim düştü derde Ayak üstü duramam Seni gördüğüm yerde Nesine... |
30-01-2009, 20:37 | #75 |
|
BENDEN ÖTE BENDEN ZİYADE
Bu akşam yine garip bir hüzün çöktü üstüme Hücrem soğuk bir tek sen varsın düşlerimde Demir kapı yine kapandı ağır ağır üzerime Kelepçeler yine vuruldu kilit kilit yüreğime Derin derin soluyorum seni gecelerce Duvarlara kazıdım ismini her köşeye Dudakların şeker gibiydi Baldan öte baldan ziyade Pembe pembe yanakların Gülden öte gülden ziyade Sabret gönül sabret Sakın isyan etme Bir gün elbet bitecek bu çile İsyan etme Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze Orda öyle bir isim var ki Kuldan öte kuldan ziyade O'nu düşün o'na sığın O senden öte benden ziyade Bir sabah elbet güneş de doğacak penceremde Ama bil ki ateşin hala yanacak yüreğimde Gözyaşlarım akıp gidecek Selden öte selden ziyade Bir canım var vereceğim Baldan öte baldan ziyade Sabret gönül sabret Sakın isyan etme Bir gün elbet bitecek bu çile İsyan etme Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze Orda öyle bir isim var ki Kuldan öte kuldan ziyade O'nu düşün o'na sığın O senden öte benden ziyade Bir ben var ki benim içimde Benden öte benden ziyade Bir sen var ki senin içinde Senden öte senden ziyade Bir ben var ki benim içimde Benden öte benden ziyade Bir sen var ki senin içinde Senden öte senden ziyade BARIŞ MANÇO Şarkılarıyla büyüdüğüm,yeri doldurulamayanlardan saygıdeğer Barış MANÇO nun anısına onun çok sevdiğim bu şarkısını paylaşmak istedim.Nuru şad olsun. |
10-02-2009, 01:22 | #76 |
|
At, savur at sevdayı bir yere fırlat
Bitti sayıp acıyı kaldır öyle yat Sor, herkese sor acılar unutuluyor Ağlayınca gözlerinden silinmiyor Aşk her defasında bak bulunuyor Bırakırım zamanı öyle biraz da Sen olmadan da yine geçer nasılsa Hatırla bunları sakın unutma Diyordun ama o zaman gülüyordun Yanımdaydın, canımdaydın Şimdi nasıl geçer bu ömür? Susma söyle nasıl yaşar böyle insan! Susma konuş, hadi anlat büyük insan! Söyle bir aşk mı çare olurdu zaman mı ? Böyle kaldırıp atardık ya sevdayı! Susma söyle nasıl yapar bunu insan? Susma nasıldı anlat hadi ayrılırsam! Söyle hayat mı çare bulurdu kendin mi? Böyle büyük aşklar böyle mi biterdi? At, silip at aşkları bir yere fırlat Bitti say ki derdini kaldır öyle yat Sor, ne olur sor sen benden ayrılırsan Ne olur düşümde bir ömrü durdursan Aşk her defasında bende ararsam Bırakırım kendimi öyle biraz da Sen olmadan da ben yaşarım nasılsa Hatırla bunları sakın unutma Diyordun ama o zaman gülüyordun Yanımdaydın, canımdaydın Şimdi nasıl geçer bu ömür? Susma söyle nasıl yaşar böyle insan! Susma konuş hadi anlat büyük insan! Söyle bir aşk mı çare olurdu zaman mı böyle? Kaldırıp atardık ya sevdayı! Susma söyle nasıl yapar bunu insan Susma nasıldır anlat hadi ayrılırsam Söyle hayat mı çare bulurdu kendin mi böyle Büyük aşklar böyle mi biterdi Susma hani aşk insanı zaten bulurdu? Susma hani yıllar aşka çare olurdu? Söyle yıllar mı daha hızlı bir kurşun mu? Böyle sensiz her gün biraz yokoluşum mu? Gökhan Türkmen--Büyük İnsan |
11-02-2009, 00:58 | #77 |
|
Ne konuşuyor bu insanlar Ne kadar uzak kelimeler anlamdan Aynama bir yabancı sızmış Bakıyor bana uzaktan Sensizlikten kalan en acı gerçeğim hiçliğim Ucuz basit ve sıradan Pazara çıkmış gibi sanki ipliğim Hayat beni unutsa da sen beni unutma Adımı unutacak kadar kaybettim kendimi Olsun Beni unutma... beni unutma Bir uçurumun en ucundayım O kadar yokum ki görmüyorlar Kalbim susmuşlar yeri Kuşlar korkup kaçmıyorlar f.d |
13-02-2009, 16:11 | #78 |
|
Bana gerek cennet değil
Sensiz cennet yanık kokar Çiçek açmış olay değil Çiçek zaten sende açar Çiçek zaten yine sen kokar Gündüzüm gecem mühim değil Gönül zaten seni arar Zaman akmış kolay değil Zaman zaten sende akar Sensiz zaman beni yakar Farkındamısın yokluğumun Farkındamısın solduğumun Farkındamısın dert olduğum Bana sensiz kalmak değil Sensiz günü görmek koyar ------------------------- Piiz---Farkında mısın? |
13-02-2009, 16:13 | #79 |
|
yol arkadaşım gördün mü duydun mu olup bitenleri
kıskanıyor insan bazen basıp gidenleri yalnız aşmışız iyice üstelikte alışmışız hiç beklentimiz kalmamış dosttan bile korkular basmış dünyayı, şimdi bir semt adı vefa kutsal kavgalardan bile kaçan kaçana anlaşılır gibi değiliz tek bedende kaç kişiyiz hem yok eden hem de tanık,ne esaslı karmaşa ben sana küsüm aslında, haberin yok koyup gittiğin yerde kötülük çok kime kızayım, nazım senden başka kime geçer benim sensiz kolum bacağım,ocağım yok. Sen esas alemi seçtiğinden beri Ben o saniyede bittiğimden beri Dünya bildiğin dünya,dönüp duruyor işte Uzun uzun konuşuruz birgün son İstanbul beyi Yol arkadaşım,nerdesin? Sezen AKSU---Yol Arkadaşım |
13-02-2009, 16:16 | #80 |
|
Hani erken inerdi karanlık
Hani yağmur yağardı inceden Hani okuldan, işten dönerken Işıklar yanardı evlerde Hani ay herkese gülümserken Mevsimler kimseyi dinlemezken Hani çocuklar gibi zaman nedir bilmezken Hani herkes arkadaş Hani oyunlar sürerken Hani çerçeveler boş Hani körkütük sarhoş gençliğimizden Hani şarkılar bizi henüz bu kadar incitmezken Eskidendi, eskidendi, çok eskiden Şimdi ay usul, yıldızlar eski Hatıralar gökyüzü gibi Gitmiyor üzerimizden Geçen geçti Geçen geçti Hadi geceyi söndür kalbim Şimdi uykusuzluk vakti Gençlik de geceler gibi eskidendi Hani herkes arkadaş Hani oyunlar sürerken Hani çerçeveler boş Hani körkütük sarhoş gençliğimizden Hani şarkılar bizi henüz bu kadar incitmezken Eskidendi, eskidendi, çok eskiden Hani herkes arkadaş Hani oyunlar sürerken Kimse bize ihanet etmemiş Biz kimseyi aldatmamışken Hani biz kimseye küsmemiş Hani hiç kimse ölmemişken Eskidendi,çok eskidendi Söz: Murathan Mungan Müzik: Atilla Özdemiroğlu Sezen Aksu--Eskidendi |
17-02-2009, 16:38 | #81 |
|
Sana gitme demeyeceğim
Ama gitme lavinia Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim İncinirsin yine de sen bilirsin Sana gitme demeyeceğim Ama gitme lavinia Üşüyorsun ceketimi al günün en güzel saatleri bunlar Lavinia yanımda kal Sana gitme demeyeceğim Ama gitme lavinia Adını gizleyeceğim Sende bilme bilme lavinia Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim İncinirsin yine de sen bilirsin Ama Özdemir Asaf (1957) f.d-lavinya |
18-02-2009, 20:46 | #82 |
|
Ben Kimim / Candan Erçetin
Ben Kimim?
Az mıyım çok muyum? Var mıyım yok muyum? Ben neyim? Masal mıyım gerçek miyim? Kaç mıyım göç müyüm? Hiç miyim suç muyum? Ben kimim? İbret miyim cinnet miyim? Hiçlikler içinde kanayan yürek Yokluklar içinde savaşan beden Boşluklar içinde karışan zihin Güçlükler içinde değil miyim? Yoksa Yoksa Her ihanete akıl erdiren Her cehalete kılıf uyduran, Her esarete fiyat biçtiren Sen değil de ben miyim? Geçimsizim bugünlerde Kimsesizim bu yerlerde Değersizim bu ellerde Çaresizim doğduğum yerde Gölgesizim her gün her yerde Ses miyim sus muyum Sis miyim pus muyum Ben neyim Deha mıyım Heba mıyım Ak mıyım pak mıyım Al mıyım Sat mıyım Ben kimim Yarar mıyım ziyan mıyım Yalanlar içinde doğruyu bulan Cayanlar içinde sözünde duran Satanlar içinde ayak direyen Yananlar içinde değilmiyim Her adalete duvar ördüren Her cesarete kilit vurduran Her asalete boyun eğdiren Sen değil de ben miyim Geçimsizim bugünlerde Kimsesizim bu yerlerde Değersizim bu ellerde Çaresizim doğduğum yerde Gölgesizim her gün her yerde Söz / Müzik : Candan Erçetin |
23-02-2009, 23:59 | #83 |
|
Sezen AKSU-Ah İstanbul
Uzanıp Kanlıca'nın orta yerinde bir taşa
Gözümün yaşını yüzdürürüm hisara doğru Yapacak hiç birşey yok gitmek istedi gitti Hem anlıyorum hem çok acı tek taraflı bitti Bi lodos lazım şimdi bana bi kürek bi kayık Zulada birkaç şişe yakut yer-gök kırmızı Söverim gelmişine geçmişine ayıpsa ayıp Düşer üstüme akşamdan kalma sabah yıldızı Ah İstanbul İstanbul olalı Hiç görmedi böyle keder Geberiyorum aşkından Kalmadı bende gururdan eser Ne acı ne acı insan insan kendine ne kadar yenik Bulunmadı ihanetin ilacı yürek koca bi kara delik Yapacak hiç bişey yok gönül bu sevdi Yeni bir ten yeni bir heyecan bilirim üstelik Bi lodos lazım şimdi bana bi kürek bi kayık Zulada birkaç şişe yakut yer-gök kırmızı Söverim gelmişine geçmişine ayıpsa ayıp Düşer üstüme akşamdan kalma sabah yıldızı Ah İstanbul İstanbul olalı Hiç görmedi böyle keder Geberiyorum aşkından Kalmadı bende gururdan eser |
24-02-2009, 00:01 | #84 |
|
Aslı Güngör-Son Öpücük
Bu sana veda ederken son bakış,son gülücük,
Bu sana kalbimden kopan son öpücük. Sana yıllar yılı büyüttüğüm aşk, Ne yazık ellerinde artık küçücük. Sandın ki ne yaparsan yap yanındayım ben, Acıyı ihaneti taşımak zorundayım ben. Yapamam gidemem sandım ki vazgeçemem, Artık yalnız geçmişte anındayım ben. Bu sana veda ederken son bakış,son gülücük, Bu sana kalbimden kopan son öpücük. Sana yıllar yılı büyüttüğüm aşk, Ne yazık ellerinde artık küçücük. Bu sana ilk elvedam son sözlerimdir, Bu sana en içten yazdığım hislerimdir, Ve sana yıllar yılı haykıramadığım, Gerçek aşkımı bitiren. Gizli sandığın ihanetindir! |
24-02-2009, 00:04 | #85 |
|
Sıla-Dön demeyi unuttum
Sen gidince ötede kaldı hayat
Kırılıp tuz buz oldu toparlanamadı aşk Bir deli düzeni bu akıllı masalında Ya boşan alışkanlığından ya otur kalkmamaya Ayrılık seni görmezden gelirim Meret oyalama aklımı Uzakta saldım yüzde yüzümü Dön demeyi valla unuttum ben.. |
25-02-2009, 14:31 | #86 |
|
Sormasaydın söylemezdim ama söylemem gerek
Bazen bir saniye binlerce yıl demek Zorlama hiç boşuna içinden gelmeli sevmek Bende bir yürek var ki çocuk var olman gerek Olmadı yar su testisine dolmadı yaa Ben belki başkaydım sen başka bir aşktaydın Bilmedin yar yağmur gibi inmedin yar Sen belki başkaydın başka bir aşka inanmadın Kanatlanıp uçsan o kuşu da tutsan Kafesini açsan da beni aldattın Bana gözün gibi baksan el üstünde tutsan Bana dost bile olsanda beni aldattın |
28-02-2009, 17:30 | #87 |
|
Ferhat Göçer--Dön Diyemedim
Başta kolay değildi çekindim çok zor oldu söyleyemedim
Sonra unuttum neden yaptığım hataları döndüremedim Kırgın değilim kendim seçtim aslında yalnızlığımı Sevdim ben olmayı seninle sensizliğimle Dargın değilim kaldığım uzak diyarların kıyılarında Sevdim ben olmayı seninle sensizliğimle Sebepsiz tuttum kendimi senden İnkar ettim sarıldım yalnızlığıma Sonra yıkıldım neden ben sana dön diyemedim |
28-02-2009, 17:30 | #88 |
|
Ferhat Göçer--Çok Yorgunum Kaptan
Çok yorgunum beni bekleme kaptan
Seyir defterini başkası yazsın Çınarlı, kubbeli mavi bir liman Beni o limana çıkaramazsın |
28-02-2009, 17:31 | #89 |
|
Ferhat Göçer--Kadıköy...
Yol oldu içim dışım dolaştım durdum
Ne yaptımda kızdırdım küstürdüm seni Ağlama söyle bana karıştım öldüm Dalıpta kırdım ise uyandır beni Kadıköyde buldum bi kıyı kahvesi Çöktüm iskemlesine yıkıldım öldüm Gel gece bitmeden Sabah olmadan Gün doğmadan gel |
14-03-2009, 20:02 | #90 |
|
Hangi Aşk Adil ?
Aşk hata değil
Utanılmaz aşklardan Gün gelir hata Yapmayı da özlersin Doğrular sarar Tatsızca dört yanını Bir anda Geriye dönmem yok Eski defter isteme benden Hangi aşk adil ki Bedelini sen bul öderim Yok kimseye sözüm Hiçbir şeyde gözüm yok Aşk ölümse ölürüm Korkunun faydası yok Ben kaç bahar bilirim İzler benim tek şahidim Söyleyen : Candan Erçetin |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|