31-08-2006, 00:56 | #61 |
|
KUMRULARLA UYANINCA
En yoğun haliyle sevgi Akkor bir elmasta gizli Dudaklarımın ucunda Hem bir şiir, hem öpücük Serince bir seher vakti Her yer leylak rengi Rüyalardan uyanınca Kumru sesleri ahengi Hem yanağında duy Hem de avucunda Bir el falı gibi Oku sevgimi En içten haliyle sevgi Hem öpücük hem gülücük Dudaklarımın ucunda |
04-09-2006, 20:24 | #62 |
|
1. numaralı şiir;
çarpıcı bir söylem... 2. numaralı şiir: Kedi miyim neyim? Başım ille okşanacak. Mırıldanılacak Sıcak bir kucak (arıyor) Şimdiyse bak: Güvensizliğimdeyim, sanki orda bir “arıyor” kelimesi iyi dururmuş gibime geldi. Yine de en iyisini yazan bilir elbette 3. numaralı şiir; sonu itibariyle gülümsetiyor... 4. numaralı şiir; bir okuyucu olarak vasat buldum. 5. numaralı şiir; çok sevdim 6. numaralı şiir; duygusundan çok, biçimi ve söylemi üzerinde durulmuş gibi... 7. numaralı şiir; Kendi yüreğini dinle Benimkini duyacaksın. Şiir böyle bitseydi daha hoş olurdu gibime geliyor, en son dize olan “Kemanımla bile bunu anlatamam” dizesi hiç olmasaydı yani. Yine de en iyi yazan bilirJ 8. numaralı şiir; yine sonu itibariyle gülümseten bir şiir. 9. numaralı şiir; kendi halinde bir şiirmiş gibi geldi bana 10. numaralı şiir; en çok “Gecenin ortasında delik var/Uykum ordan kaçıyor” dizelerini beğendim. 11. numaralı şiir; duygusu güzel bir şiir. 12. numaralı şiir; “bekle beni küçüğüm/ umudunu yitirmeden...” 13. numaralı şiir; güzel bir benzetme. İçimizin mevsimleri sevgiliye odaklı değişiyor gerçekten 14. numaralı şiir; kendimi edebiyat türlerden birine benzetecek olsam, bu hangisi olurdu, diye düşündüydüm bir ara. Ve sanırım, öykü bana çok yakınJ aklıma getirdi, paylaşmak istedim. Söylediklerinizle dostun nadirliği vurguluyorsunuz yanılmıyorsam ama doğru örnek değil şiir, roman daha az yazılıyor mesela. Hem ne demiş can yücel, türkiyede her 3 kişiden 5 i şiir yazıyorJ nasıl oluyorsa artıkJ 15. numaralı şiir; hoştu... 16. numaralı şiir; aşk, yokluğun acısıdır. Hepimiz yaşıyor olsaydık aşkı, bu kadar bahsetme gereği de duymazdık zatenJ 17. numaralı şiir; düşlerimizdeki gibi...bizler de uzakta olanı düşlerimizde kavuşmuş hayal ediyoruz ya çoğu zaman. 18. numaralı şiir; yine kendi halinde bir şiir gibi geldi bana 19. numaralı şiir; sakın “bir aşk, bütün aşkların toplamı olmasın” bu tamamlayamamak duygusu sanırım hiç düşmeyecek yakamızdan 20. “görüşmecim yeşil soğan göndermiş/karanfil kokuyor cigaram/dağlarına bahar gelmiş memleketimin” hoş, “dağlarına bahar gelmiş yüreğimin” de diyebiliriz buna... 21. çok hoştu, herşey birbirinin içinde... 22. nice yıllara, o salkımların çoğalması dileğiyle...iyi ki doğdunuz! 23. ... 24. ... 25. ... 26. ... 27. numaralı şiir: ee tabii ki ille de “canan” 28. numaralı şiir; der ki şairin biri “ erkekler seyretmeyi sever, kadınlar da seyredildiklerini seyretmeyi...” o halde, no problemJ 29. numaralı şiir; değişik bir şiirdi. 30. numaralı şiir; hoştu. Aslında yanınızda zaten kimse yoktu, ikinci ayak izleri, sadece düşlerinizdeydi, şeklinde de düşünülebilir. 31. numaralı şiir; “insanın en beyaz yeri düşleridir, düşleri...” beyaz, asil renktir, ama çabuk kirlenir, diğer renklere nazaran. Aşkı kırmızı bilirdik, sevgiye ise hatırladığım kadarıyla bir renk vermemiştik. Şimdilik beyaz diyelim öyleyse.... 32. numaralı şiir; böyle yürüyüşler biraz da insanın kendi içine yürümeleri değil midir. Aksi takdirde; Bildik reklamların, bildik dükkanların,Aynı mekanların bir adım ilerisinde uçurum olduğunu nasıl açıklayabilirdik ki!? 33. numaralı şiir; güzel bir duyguyla başlayıp karamsar bir duyguyla bitmiş. Biliyorum, “Düşen en son çiçek/ SON’u şiirimin” böyle demek sadece şairin dilinde... 34. numaralı şiir; kendi halinde bir şiir, diyeceğim buna da... 35. numaralı şiir; unutmak bence olumlu bir özellik. Yaşam sürekli aynı duygularla ve aynı olaylarla tekrarlayıp duruyor kendini. Unutalım ki, ilkkez yaşıyormuşuzçasına şaşırabilelim. Hem belki de bizler unutamadığımız için 17li-18li yaşlarımızda yaşadığımız o ilk duygularımıza dönemiyoruz, ne dersiniz? 36. 37. numaralı şiir; hoş bir şiirdi, keyifle okudum. Ama sonu itibariyle buruklaştırıyor insanı tabii. Ama varsın olsun, öylesi de güzel, bir kaç saatliğine de olsa gülmüşsünüz ya... 38. numaralı şiir; öykü tadındaydı. Okurken, okuyucu da çizdiğiniz sahneleri canlandırıyor gözünde... 39. numaralı şiir; ah bir dediğiniz gibi olsa. “hiçbir şey olmaz halbuki, geçer süngüler namluya ve başlar gece devriyesi jandarmaların” 40. 41. numaralı şiir; kendi halinde bir şiir... 42. 43. numaralı şiir; çocuksu... 44. numaralı şiir; duygusu biraz ağır gibi. Yazıldığı(veya anlattığı) andaki ruh halini taşıyordur belki...ikinci bölüm yavaş akıyor, bana öyle geldi. (Sonradan tarafımdan eklenen not: Sayın Aygül'ün önerisi üzerine yukarıda sözü edilen ve aşağıda sunulan ikinci bölüm şiirden çıkarılmıştır. 25.10.2008) ''Gönüllerimde köpük köpük dalgalar Gönüllerimde kopuk kopuk aşklar var Aşkların akşamı yoksa haram mı Sevgilerim açmış, aşkım cefası Huzur zamanı mı, yoksa maceram mı Süzülüyorum yaşamdan hayallerime'' 45. numaralı şiir; güzeldi. Bunlara hoş bahaneler mi diyelim ya da avuntu... 46. numaralı şiir; bazı sözcükleri ağırlıklı kullanmışsınız, bir çeşit sözcük oyunu gibi veya tekerleme benzetmesi mi yapsam. Ama böyle bir maksatla yapılmadığını hissedebiliyorum, bunu da söylemeden geçmeyeyim. Ama okuyucu(yani ben) öyle bir sonuç çıkarıyor işteJ 47. numaralı şiir: pek tabii ki, bu şiirde hem mutluluk var hem de umutluluk. İnce bir sınırda yanyanalar... 48. numaralı şiir; çok hoştu! Bilip de bilmemezlikten gelme sanatına güzel bir örnekti bence. “düşler, düşenin dostudur” öyle diyorlarJ 49. numaralı şiir; “Yalnız olmasam/Hiç de korkmam Korkak olmasam /Yalnız kalmam” anlamlıydı. 50. numaralı şiir; arzu ettikten sonra, herşeyde onu görmek, herşeyi ona yorumlamak mümkün elbette, olmasa bile kahve falında. 51. numaralı şiir: “Ateş dolu içim/Dışıma saklanıyorum” bu şiirinizde en çok beğendiğim dizelerdi. Özgün… 52. numaralı şiir: ne demiştik, yaşlanan bedenlerse bize ne bundan. Türküler susmaz. Türkülerinizdeki kafiyelerin sürmesi dileğiyle.. 53. 54. 55. 56. 57. 58. numaralı şiir: şaire de yıllar dayanmıyor anacımJ daha dün doğum gününü kutlamıştık. Bugün bir yılı daha devirmiş. Türkü tadında bir yaşam diliyorum, mutlu yıllar... 59. numaralı şiir: akıcı, güzel bir şiir. 60. numaralı şiir: beğendiğim şiirlerinizden biri. Değişik bir söylem, değişik bir tad... ve hüzünlü...hüzünde ince bir mizah... sayın Konyalı, sizin okuyucuya verdiğiniz talimat doğrultusunda gitmedim, ben sırayla okuyacağım not: sayın konyalı, yorumlarımı buraya eklemek istemiyorum aslında, şiirlerinizin arasına girmek gibi oluyor çünkü. siz okuduktan sonra silerim sevgiler...saygılar... |
04-09-2006, 21:05 | #63 |
|
Sayın aygul
İsterseniz yorumlarınızı silebilirsiniz. Yorumlarınızı kopyaladım, hafızaya sakladım. Artık silseniz de kaybolmazlar. Ama benim tercihim silmemenizdir. Yorumlarınız şiirlerimin arasına girmiyor; şiirlerime katılıyor. Okunduklarına ilişkin yegane kanıtı silerek yok etmeyiniz. Sırayla okuyacaksanız, birinci sayfadan sonra ikinci sayfayı da okumanız gerekiyor. Hatta üçüncü sayfadaki bir şiir de en son sırada sizi bekliyor. Biliyorum çok şey istiyorum ama bir okuyucu bulmuşken kaçırmak istemiyorum . Hem sıradan okuyan, hem de sıradan olmayan bir okuyucu her zaman bulunmuyor. Teşekkür ederim. Saygılarımla |
04-09-2006, 21:17 | #64 |
|
şiirleriniz
Sayın Konyalı,
şiirlerinizin bitmediğinin farkındayım yani 2. ve 3. sayfalardan haberdarım elbette sırayla okuyacağım derken de bunu kasttetmiştim, sonrada onları okuyacağım anlamında yani bu arada, silinmesini istemiyorsanız elbette kalmasından mutluluk duyarım. ben sizin açınızdan bir sakıncası olabilir diye düşünmüştüm şiirlerin arasına girilmesinden hoşnut olmamak gibi... ama öyle bir sakıncası olmadığını söylüyorsunuz. bu durumda seve seve kalabilir. teşekkür ederim. sevgiler...saygılar... |
01-10-2006, 20:29 | #65 |
|
SOKAK RÜZGARI
Zaman sizin sokaktan geçerken Bir çocuğun saçını okşadı Bir dulu teselli etti Bir yaşlıyı karşıya geçirdi Zaman geçerken Önünde pıtır yeşil filiz açılıyor Ardında kuru yapraklar savruluyor Önünde beyaz defterimiz açılıyor Ardında kara yapraklar kavruluyor Zaman sizin sokaktan geçerken O çocuğun saçı döküldü Ama hala seninle elele Karşıya geçmeyi düşlüyor |
29-10-2006, 10:17 | #66 |
|
Güneş Geçmesi
Başımda güneşten bir şapka var Ayaklarımda coşkun ırmaklar Denize akıyorum Deniz Kızı bekleyecek beni Rüyamda bana öyle dedi. Başımda ateşten bir kuşku var Şakaklarımda ağır tokmaklar Falıma bakıyorum Deniz Kızı kekleyecek beni Rüyalar tersine değil mi Gidiyorum yine de Kucağımda taşıyorum umudumu Oysa bıçağımda kendi kanım var Ölmediysem kendi kucağımda Kucağım doluydu güneş kadar Başım göğe ermiş Bekleyecek beni Ayağım suya ermiş Kekleyecek beni Gidiyorum yine de Sevdanın yolları gibi Aynalar tersine değil mi |
18-03-2007, 18:27 | #67 |
|
KEDİ BEKLEYİŞİ
Hemen koş bana Hava bozdukça bozuyor Kapım apaçık durdukça İçeride kar tozuyor Hemen sev beni Sevgi sevdikçe büyüyor Kalbim apaçık durdukça Eldiven bile üşüyor Hemen öp beni Bak güller ve yüzler soluyor Kalbim boşuna vurdukça Bak günler ve güzler soluyor Hemen koş bana Beklemek bekledikçe bekliyor |
18-03-2007, 20:13 | #68 | |||||||||||||||||||||||
|
Bu bu, sanki bogazda kalan, yarım kalan bir tad gibi yani ŞİİR.nna |
28-04-2007, 13:13 | #69 |
|
HÜZÜN DURGUNDU BUGÜN
Bir çınar ki gölgesi ıssız Dalında yuva yok Hep yalnız Kocamanlığı ağır kütük bir yük Kocamışlığı taşır çürük bir kök Gövdesinde ok saplı kalp bile yok Bir çınar ki yaprağı sessiz Dalında salıncak Sallanmaz O çınara çınar denmez O çınara çınar diyecek kimse yok |
29-04-2007, 10:15 | #70 |
|
Ömrümdeki seni
kalbimin tıkırtısı gülüşünün ışıltısı gözlerinin pırıltısı bakışının bakışıma değdiğindeki yüreğimin kıpırtısı anlattı satırlarımdaki lakırdı sana olan hislerimi açıkçasııııııı!!!! Şiire olan uzak mesafemi sevgili ve saygıdeğer üstadım Av.Armağan KONYALI bir nebzede kısalttı.Oysa eskiden satırlarım kuvvetli duygularım kağıtlardan ulaşacak kadar yakındı!!!! |
29-04-2007, 23:01 | #71 |
|
ALEV ALEV
İçimde cehennem varken Sigaradan sigara yakmak neye yarar Sigaram aşka yanarken Siyah taşlı altın çakmak neye yarar Yanmayan ne kaldı dön bak Yakacaksan çakmaksız yak Çakmağı volkana çakmak neye yarar Yüreğim hala yanarken Bir daha ve bir daha yakmak neye yarar Aşıkım mevsim baharken Mevsimce bahar ama ömürde sonbahar Böyle bir aşk neye yarar |
29-04-2007, 23:07 | #72 |
|
Ben bir uğur böceğiyim
Bilseniz sizler için neler diledim Hepiniz için hepinizin istediği şeyi istedim Evet evet yanlış değil barış diledim... |
07-05-2007, 22:08 | #73 |
|
Meyhanenin Sallanan İskemlesi
Kadeh kadeh kadeh Kadeh kadeh kadeh Breh breh breh Saat geç mi oldu Herkes kalkmış gitmiş Tütün bile bitmiş Kadeh kadeh kadeh Breh breh breh |
02-06-2007, 18:46 | #74 |
|
https://www.youtube.com/watch?v=oMhAalPcmiQ
_________Sayın Yücel Kocabaş'a teşekkür CUMARTESİ MÜZİĞİ Her gün yeniden aşık olurum Ya bir kadına ya da sadece adına Bu cumartesi Eleni çıktı şansıma. Ege’nin sarhoş dalgaları Piyanoda su damlaları Olağanüstü mavi Ve ağdaki balıkların hüznü Aşık etti beni Karaindrou'ya Her gün yeniden aşık olurum Ya bir kadına ya da sadece adına Bu cumartesi müziği çıktı şansıma |
10-06-2007, 01:20 | #75 |
|
KURŞUN GİBİ SEVDAN
Unutulduğumu sanırken Birden Bir kurşun geliyor şakağıma Şakağıma ama yüreğim acıyor Gönlüm arasa da Ben aramadım seni Unutmak istemiştin Uyutmak istemiştin Kucağında sevgimizi Uyutulduğumu sanırken Birden O sevdan geliyor yüreğime Yüreğime ama şakağım ağrıyor |
10-06-2007, 10:35 | #76 |
|
Armağan bey,
Sizin şiirleriniz de mi vardı? "Ceviz Gözler " benzetmeniz güzeldi. Tüm şiirleriniz özgün ve duygu yüklü. Saygılarımla. |
15-06-2007, 08:43 | #77 |
|
52 (yalnız ELLİ İKİ)
Deniz kıyısından Elli iki yaş günü topladım tek tek Kavanozlarda şimdi hepsi Tuzu gözyaşımın tuzu olsa da Sevgimi buldum derin mavide Gülen gözlerle bakınca suya Mutluluk buldum derin mazide Geleceği kelebekler düşünsün Benim geleceğim geldi geçti bile Güneşle el ele Benim kelebeğim ufka uçtu bile Deniz kıyısından Elli iki yaş günü topladım tek tek Kavanozlarda şimdi hepsi Geri kalan ne varsa Yakamozlarda şimdi hepsi |
29-07-2007, 17:28 | #78 |
|
YAŞAM ANILARDAN İBARETTİR
Yaşam anılardan ibarettir Unuttukça eksilir Unutulana yanmam Unutulmasına yanarım Güneş gibi her sabah tazelenen sevgi Daha biz uyanmadan hazır olurdu ki Uyanınca yanağımızda öpücükler bulurduk Mehtap soğuk Mehtap donuk Ama Güneş unutulur mehtap çıkınca Güneşe yanmam Unutulmasına yanarım |
11-08-2007, 12:34 | #79 |
|
İSTİRİDYE GİBİ OLSA DA YÜREĞİ
Şiirde kendini buluyor güzellik Kendini söylüyor dudaklar Kendini okuyor gözler Gönlüne işliyor şiir Dize dize yayıyor dizlerine Okudukça kendini İçinde sevginin ezgisi Yürekte derin yerde Duyuyor pembe sevinci Şairde sevgiyi buluyor güzellik Sevgiyi söylüyor dudaklar Sevgiyi okuyor gözler Yürek denilen yerde Büyüyor pembe bir inci |
15-09-2007, 02:42 | #80 |
|
DULSİNEA
Varlığına kendimi ben inandırdım Sen kumral ve ela gözlü bir yalandın Her yerde her zaman sen vardın Ama Hiç olmadın İlkokulda çizgi romandaki tatlı kız Sonra Sezen Aksu Ve lisede kimya hocamdın Genelevde kucakladım seni Sevgiye beni sen inandırdın Her kitabın satır arasında sen vardın Ama Hiç olmadın Cenazemdeki suskun kadın Sen en güzel yalandın Yaşadığıma beni sen inandırdın |
15-09-2007, 23:09 | #81 |
|
Karanlık ısırır açıkta kalan omuzlarını, ay ışığı değdikçe ısıtır yarım kalmış yalnızlıkları... Ve bitti... Tüm şarkıların son mısraları kadar boş bu şehir... Yorgun bitkin bir geçmiş uzanır gider yollar boyu ve bir diz çöküş kime ve neye olduğu bilinmez... Nedensiz... Karanlık harfler çeker içlerine en söylenmemiş olanı, derin bir ah eder şehrin sönmüş ışıkları... Saklanır izbe kuytusunda gece, dökülür ağzından arzular binlerce... Seçilmiş olan neden seçildiğini bile bilmezcesine ilerler bu koyu karanlık gecede... Elinde şövalye kılıcı, sürterken yere, adımlarını bozmaksızın devam eder sessiz gecede... Her adım yaklaştırır mı uzaklaştırır mı bilinmez, belki de avının çevresinde dönüp durmakta öylece?
|
24-09-2007, 19:11 | #82 |
|
ÇİMENYOLU
Gökyüzü çimende gizli Çimene yatmadan gökyüzü görülmez Yağmura bak bahçe kokar Fincana bak kahve kokar Gökyüzüyse çimen kokar Yukarıyı aşağıda ara Toprağa yatmadan gün yüzü görülmez Fincana bak falım çıkar Falıma bak ölüm çıkar Gül yüzün de çimen kokar |
24-09-2007, 20:32 | #83 |
|
Beklemelerdeyim sevdiğim
Hiç gelmeyeceğini bilsem bile Seni gecenin sesizliğinde Mübarek türbelerde Duaların reddolunmadığı anlarda arıyorum. İnan aşkınla o kadar doluyum ki Ben başkayım, zaman başka zaman Gözlerinin içine bakamasam da Ruhumdan ruhuna bir yol açtım Bir kerecik seviyorum demen için Bir ömrü uğruna bağışladım. |
26-09-2007, 03:49 | #84 |
|
Sana vermistim ya hayallerimi,
Almadimki senden yüregimi. Her gece karanligin icinde Yasadim seni ve sensizligi. Ellerim bostu belkide Ama gozlerim dolu, Tutamadim akan göz yaslarimi Yazik ettik ikimize. Belki birgün gelir Günes yine askimiza dogar Bilki seni seven yüregim Heran seni Sevdigimi Sayiklar.. Sevmeyi bilmeyenlere... |
11-10-2007, 17:39 | #85 |
|
ÇARE YOKSA
Bitse de olur Anısı bile yeter bana Her roman bitiyor Bu da bitsin Yenisine başlarım sonra Her destan bitiyor Bu da bitsin Yenisini yaşarım sonra Gitse de olur Acısı fena batar ama Anısı bile yeter bana |
31-10-2007, 21:24 | #86 |
|
SAKSI
Çiçeğimin şiirini yazdım Çiçek solabilirdi Yazı da solar Ama böylesi daha iyi Çiçeğimin resmini çizdim Çabuk solabilirdi Çizi de solar Ama böylesi daha iyi Çiçek emektir yavru kuşum Emek olmazsa çiçek olmaz Çiçeksiz de yaşanır Ama böylesi daha iyi |
17-11-2007, 20:14 | #87 |
|
İKİMİZ
Eylülün peşinde Baharı ıskaladım Sevgili küçüğüm Bağışla beni 16.11.2007 |
17-11-2007, 20:24 | #88 |
|
Bazen rüyalarına gelirim.
Beklenmeyen ve davet edilmeyen misafir gibi. Sokakta bırakma beni, kapıları sürgüleme. Sessizce girip, usulca utururum. Seni görebilmek için, gözlerimi karanlığa dikerim. Nihayet bakmaya doyunca, Seni öpüp, geldiğim gibi giderim. Sadece kötü bit tercüme. Aslı çok anlamlı.... Aslı aşağıda, bir not: şair, Dünya Barış Ödülü sahibi. ПРОЩАЛНО На жена ми Понякога ще идвам във съня ти като нечакан и неискан гостенин. Не ме оставяй ти отвън на пътя - вратите не залоствай. Ще влезна тихо. Кротко ще приседна, ще вперя поглед в мрака да те видя. Когато се наситя да те гледам - ще те целуна и ще си отида. Никола Йонков Вапцаров |
06-01-2008, 14:37 | #89 |
|
..............................Sayın Av.Hulusi Metin'e saygılarımla ADI GİBİ Kısa ve öz yazar Ama özünden yazar Aynı özü taşımayanlar anlamazlar Yaş günü bugün Bir ağaç gibi ayakta Bir ağaç kadar canlı Kelebeklerle süslü Çiçek çiçek her dalı Gölgesi insan dolu Kökleri yüreklerde Adı gibi Hulusi Duyarlılık çiçeği Aynı özü taşımayanlar anlamazlar Ve Metin soyadı gibi Sorumluluk dikeni Yaş günü bugün, günlerin güzeli Pazar |
12-01-2008, 00:33 | #90 |
|
İYİ Kİ GİTMEDİN
Sen gidersen ben de giderim Dostların meclisinde Boş bir beden kalır benden Sen bensin ben de sen İyi ki gitmedin Sen gidersen ben de giderim Ayna çerçevesinde Boş bir desen kalır benden Sen bensin ben de sen |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|