30-12-2008, 22:35 | #61 |
|
GEZDİĞİM DİKENLİ AŞK YOLLARINDA
Hüzzâm (Sofyan) Bestekâr : Necdet Atılgan Güftekâr : Kadri Şençalar Gezdiğim dikenli aşk yollarında Elimden bir kırık saz geldi geçti Kara talihimden yine bu yıl da Baharı görmeden yaz geldi geçti Adını andıkça titrerim hala Var mı benim gibi aşka müptela Muhabbet denilen püsküllü bela Sanmayın başımdan az geldi geçti |
01-01-2009, 12:37 | #62 |
|
Çaresizim ( Nasıl İnansam Bilmem Bu Uzun Ayrılığa )
Nasıl inansam bilmem bu uzun ayrılığa Nasıl katlansam bilmem bir ömür yokluğuna Artık güneş doğar mı çiçekler açar mı bilmem Bakıyor görmüyorum çaresizim çaresiz Ah Allah'ım benden çok benden çok mu sevdi Saatler durmuş sanki zaman geçmek bilmiyor Gözyaşlarım dinmiyor çaresizim çaresiz Artık rüyalarımda uzanan ellerini Öpüyor öpüyorum saçının tellerini Biliyorum kaybolup yokolup gideceksin Açarsam gözlerimi çaresizim çaresiz Ah Allah'ım benden çok benden çok mu sevdi Saatler durmuş sanki zaman geçmek bilmiyor Gözyaşlarım dinmiyor çaresizim çaresiz Güftekârı : Yaşar GÜVENİR Bestekârı : Yaşar GÜVENİR http://inleyennagmeler.com/korput/es...-ayriliga.html |
01-01-2009, 13:24 | #63 |
|
GÖZLERİNİN İÇİNE BAŞKA HAYAL GİRMESİN
gözlerinin içine başka hayal girmesin bana ait çizgiler dikkat et silinmesin istersen yum gözlerini tıpkı düşünür gibi benden evvel başkası bakıp seni görmesin kıskanırdım seni ben kendi gözümden bile nasıl verirdim seni ben bir gün yabancı ele sana gelen yollarda daima beni bekle benden evvel başkası bakıp seni görmesin Güfte: Sabih Gözen Beste:Zeki Müren Makam: Nihavent Yılbaşı gecesi, uzun bir aradan sonra Muazzez Abacı'yı dinlemek de çok güzeldi. |
09-01-2009, 23:18 | #64 |
|
Gönül penceresinden
Ansizin bakip geçtin Bir yanginin külünü Yeniden yakip geçtin Madem ki son sarkinin Kirik bir güftesiydim Niçin yarim biraktin Neden birakip gittin Bir yanginin külünü Yeniden yakip geçtin Ne çok sevmistim seni Ne çok hatirlar misin Asiyan yollarindan Seslensem duyar misin Hala beni düsünür Ve hala anar misin Bir bahar seli gibi Yolumdan akip geçtin Bir yanginin külünü Yeniden yakip geçtin İlla ki Zeki Müren den.. |
09-01-2009, 23:26 | #65 |
|
Geçti Sevdalarla Ömrüm - Müzeyyen Senar
Geçti sevdalarla ömrüm İhtiyar oldum bugün Ak pak olmuş saçlarınla Bi karar oldum bugün Bir muhabbet neşesiyle Bi karar oldum bugün Ben huzurunda yer öptüm Tacidar oldum bugün |
09-01-2009, 23:29 | #66 |
|
Sevmekten Kim Usanır - Sibel Can
SEVMEKTEN KİM USANIR TADINA DOYUM OLMAZ HANGİ GÖNÜL USLANDI AH SEVENLE OYUN OLMAZ KAÇ KERE YEMİN ETTİM KAÇ GÖNÜLE DE GİRDİM SENSİZ YAPAMIYORUM AH BAK YİNE GERİ GELDİM İSTER YÜZÜMÜ GÜLDÜR İSTERSEN AĞLAT BENİ BİR GECENİN KOYNUNDAN AL BİN GECEYE AT BENİ |
09-01-2009, 23:31 | #67 |
|
Gizli Aşk Bu - Zekai Tunca
Gizli aşk bu Gizli aşk bu söyleyemem Derdimi hiç kimseye Zevke veda neşeyede Veda artık herşeye Arzular bir bir hayal oldu Baharımın güllleri soldu Gönlüm hicran hasret Gamla doldu SevdiM amma görmüyor bak Gözlerim hiç bir şeyi Gizli aşk bir gizli dertmiş Feda ettim her şeyi |
09-01-2009, 23:36 | #68 |
|
GÖNLÜMÜN İÇİNDEDİR Gönlümün içindedir gözden ırak sevgilim Çekilmez biçimdedir bu iftirak sevgilim Gözüm yolda gönlüm sende Tahammül kalmadı bende Yok mu acep bir bilen de Seni nerde bulayım Gökte mi yerde misin? Ya kimlerden sorayım Sonsuz seferde misin? Sanma ki cefasızım Aşkımda vefasızım Sana ilk sözümdeyim sevgilim Ahdımda riyasızım sevgilim |
12-01-2009, 19:57 | #69 |
|
Gözleri aşka gülen
Gözleri aşka gülen taze söğüt dalısın
Gel bana her gece sen gönlüme dolmalısın Tatlı gülüş pek yaraşır gözleri ömre bedel Ah ne güzel ne güzel seni sevmek Ah ne güzel ne güzel Sensiz elem bana yar Doğ benim ömrüme doğ da güneş gibi Aşkımı tazele gel Tatlı gülüş pek yaraşır gözleri ömre bedel Bekleme sonbaharı bir acı rüzgar eser Gel bana her gece sen saçların bağrıma ser Tatlı gülüş pek yaraşır gözleri ömre bedel Ah ne güzel ne güzel seni sevmek Ah ne güzel ne güzel Sensiz elem bana yar Doğ benim ömrüme doğ da güneş gibi Aşkımı tazele gel Tatlı gülüş pek yaraşır gözleri ömre bedel Güfte, Beste: Gündoğdu Duran |
14-01-2009, 16:26 | #70 |
|
çok güzel
gitmesin gozlerinden piril piril arzular
eksilmesin yuzunden o tebessum o bahar tanrim seni korusun kem gozlerden saklasin agartmasin sacini su gecen zalim yillar sen guzel bir kelebek sen nadide bir cicek sana olan bu askim inan hic bitmeyecek tuttugun altin olsun gonlun neseyle dolsun kader hep gulsun sana mutluluk golgen olsun layiksin ovulmeye layiksin sevilmeye seni uzup aglatan hasret kalsin gulmeye sen guzel bir kelebek sen nadide bir cicek sana olan bu askim inan hic bitmeyecek |
05-02-2009, 16:04 | #71 |
|
Kırmızı gülün ali var aman aman
Her gün ağlasam da yeri var Bugün benim efkarım var aman aman Ah bu gönül arzu eder seni seni yar seni (söz konusu türk sanat müziği olur da bu parça nasıl yazılma) |
05-02-2009, 16:05 | #72 |
|
Yıllar sonra rastladım çocukluk sevgilime
O yakıcı bakışlar içimi deldi yine Bir bakış ki götürür beni yıllarca geri Hatıramda canlanır ah o çocukluk günleri Gelmez o günler dönmez o günler Mazide kaldı hep... |
05-02-2009, 16:07 | #73 |
|
Ada sahillerinde bekliyorum
Her zaman yollarını gözlüyorum Yarim seni seviyor özlüyorum Beni yadet sevdiğim başın için Nerede o mis gibi leylaklar Sararıp solmak üzere yapraklar Bize mesken olunca topraklar Beni şadet şadiyem başın için... |
05-02-2009, 17:04 | #74 |
|
Zekai Tunca-Zeki Müren(Hayranım ikisine de ve de bu parçaya)
ne mektup geliyor ne haber senden söyle de bileyim bıktın mı benden her akşam güneşin battığı yerden gözlerin doğuyor gecelerime çileli doğmuşum zaten ezelden hasrete alıştım ne gelir elden yaşlı gözlerime baktığın yerden gözlerin doğuyor gecelerime geçilmez gurbetin sokaklarından içilmez suları pınarlarından öptüğüm o ıslak dudaklarından sözlerin doğuyor gecelerime çileli doğmuşum zaten ezelden hasrete alıştım ne gelir elden yaşlı gözlerime baktığın yerden gözlerin doğuyor gecelerime |
12-02-2009, 12:23 | #75 |
|
GÜnaydinim
Kürdilihicazkar Şarkı
Güfte:Fevzi HALICI Beste:Çinuçen TANRIKORUR Şavkıması sana doğru yolların Sana doğru denizlerin çağrısı Çırıl çırıl ötelerde bir güzel Günaydınım,nar çiçeğim,Sevgilim Çıkmaz sokaklarda bu minyatür kim Bu göyüs kim,ya bu gözler bu saçlar Uzak bir özlemde ayak seslerin Günaydınım,Nar çiçeğim,Sevgilim Bu yıldızlar doğan günü çağrışır Bu gündüzler gözlerini çağrışır Ya kimlere verdin avuçlarını Günaydınım,Nar çiçeğim,Sevgilim Vurdum tellerine seni sazımın Sende anahtarı alın yazımın Yağmur yağmur serpil yanlızlığıma Günaydınım,nar çiçeğim,Sevgilim Mutlaka dinlemeniz gereken bir eser... |
12-02-2009, 13:28 | #76 |
|
Bir süre Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şefi'nin çalıştırdığı Ankara Barosu TSM korosundaydım.
Mensup olunan baro bünyesinde bu türlü bir organizasyon varsa eğer ilgilenenler katılabilir,çok keyifli. |
13-02-2009, 09:28 | #77 |
|
Firkatin aldı bütün neşve - ü tabımı,
Ağlamaktan yine zehroldu şarabım bu gece. Taştı peymane - i gam, kalmadı şekbaya mecal Mihverimde dolaşır neşker-ü endu-i melal Aşkın ile hep senin böyle harabım bu gece... Sözleri ezbere yazdım yanlışlık olabilir, bunu Zeki Müren'den dinlemek çok güzel. Ayrıca dizelerin baş harflerinin bir isme işaret ettiğini görebilirsiniz |
10-03-2009, 22:57 | #78 |
|
Gül ağacı değilem
Her gelene eğilem Çek elini elimden Ben sevgilen değilem Nice güle arzeyleyem Kızıl gülem ben Kollarını sar boynuma Sevgilinem ben Elimde eli yarim Olmuşam deli yarim Bugünüm böyle geçti Sabahı bekle yarim İlla ki Zeki Müren |
10-03-2009, 22:58 | #79 |
|
Ne yeşil ne siyah ne toz pembedir
Mavi dünyam benim ömre bedeldir Denizle bir örnek bir renktir Mavi dünyam benim ömre bedeldir Öyle bir dünyanın içindeyim ki Çiçekler masmavi, yapraklar mavi Sende buldum, senden aldım bu rengi Mavi dünyam benim ömre bedeldir Söyleyen : Zeki Müren |
10-03-2009, 23:00 | #80 |
|
Dediler zamanla hep azalırmış sevgiler
Olsun bana seninle geçen yıllarım yeter Nasıl olsa herşeyin zamanla sonu yok mu Ömür dediğimiz şey küsecek kadar çok mu Dediler ki gün gelir unuturmuş gidenler Olsun bana aşk dolu geçen yıllarım yeter Nasıl olsa herşeyin zamanla sonu yok mu Ömür dediğimiz şey küsecek kadar çok mu Söyleyen : Zeki Müren |
10-03-2009, 23:05 | #81 |
|
ÖĞRENMEDİN Mİ
Bir garip dost vardı utangaç biri Acaba nerede şimdi dedin mi? Kimseye sorupta o günden beri Seni sevdiğimi öğrenmedin mi? (Sence bir yıl geçti bence asırlar Gıybete malzeme kaldı kusurlar Fahişe oldu da bakire sırlar Seni sevdiğimi öğrenmedin mi?)<==>bu kısmı dinlediğim türküde yoktu;fakat orjinalini belirtmek için ekledim. (Hiç mi takılmadım akıl oltana? Hiç mi rastlamadın parkta yatana? Sorupta sokakta simit satana Seni sevdiğimi öğrenmedin mi?) Keyfimden düşmedim ben bu hallere Malum olmadı mı halim fallara Aşkım ibret iken nice kullara Seni sevdiğimi öğrenmedin mi? (Efkarım göklerden bulut sağardı Ne zaman ağlarsam yağmur yağardı Düşen her damlada göz yaşım vardı Seni sevdiğimi öğrenmedin mi?) Şarkımı duyarsan bir buruk seste Allahın aşkına dinle üst üste Bir ömüre maloldu bir/bu uşak beste Seni sevdiğimi öğrenmedin mi? Şiir:Cemal Safi Besteleyen:Edvan Kengil |
11-04-2009, 18:09 | #82 |
|
Hicâz (Düyek)
Bestekâr : Şükrü Tunar Söyleyemem derdimi kimseye derman olmasın diye İnleyen şu kalbimin sesini ağyar duymasın diye ( N ) Sakladım göz yaşımı vefasız o yar görmesin diye İnleyen şu kalbimin sesini ağyar duymasın diye ( N ) Hicâz Bestekâr : Rıfat Bey Gülşen-i hüsnüne kimler varıyor Kim ayağın öperek yalvarıyor Bağrımı şâne gibi kim yârıyor Sevdiğim zülfünü kimler tarıyor |
16-04-2009, 12:55 | #83 |
|
"Dertliyim ruhuma hicrânımı sardım da yine
İnlerim şimdi uzaklarda solan gün gibiyim Gecenin rengini kattım içimin matemine Sönen ümid ile günden güne ölgün gibiyim Bahtımın yıldızı sanmıştım seni Sensiz karanlıktır her günüm, Leyla Ayrılık Mecnun’ a döndürdü beni Dertliyim yürekten, üzgünüm Leyla Sevda yaman bir çile / Çekenler düşer dile Ayrılık ölüm gibi / Giden gelmiyor, Leyla Gülüm yaprağım soldu / Gönlüme hazân doldu Bir ömür harâb oldu / Onu bilmiyor Leyla" |
16-04-2009, 13:21 | #84 |
|
"gamzedeyim deva bulmam
garibim bir yuva bulmam kaderimdir hep çektiren inlerim hiç reha bulmam elem beni terk etmiyor hiç de fasıla vermiyor nihayetsiz bu takibe doğrusu takat yetmiyor" |
24-04-2009, 08:38 | #85 |
|
Vurgun
Gözlerim uykuyla barıştı sanma
Sen gittin gideli dargın sayılır Bende bir zamanlar sevildim ama Senin ki düpedüz vurgun sayılır Ne kadar zulmetsen ah etmem sana Her iki cihanda gül kana kana Seninle cehennem ödüldür bana Sensiz cennet bile sürgün sayılır Yalan mı söyledin göz göre göre Ne zaman dolacak verdiğin süre Gönülden gördüğüm takvime göre Aldığım her nefes birgün sayılır |
26-04-2009, 07:36 | #86 |
|
Bir bahar aksamı rastladim size
sevinçli bir telaş içindeydiniz derinden bakınca gözlerinize neden başınızı öne eğdiniz İçimde uyanan eski bir arzu dedi ki yillardır aradığın bu şimdi soruyorum büküp boynumu daha önceleri neredeydiniz.. |
26-04-2009, 15:43 | #87 |
|
BOŞ ÇERÇEVE
Bırakma ellerimi Bırakma yalnız beni Son defa seyredeyim O yaşlı gözlerini Artık bülbül ötmüyor Gül dolu pencerede Yalnız hatıran kaldı Boş kalan çerçevede Aşkların en güzelini Yalnız sende bulmuştum Son defa seyredeyim O yaşlı gözlerini Artık bülbül ötmüyor Gül dolu pencerede Yalnız hatıran kaldı Boş kalan çerçevede Söz : Arda Şendoğan Beste :İsmet Nedim Saatçi Makam :Muhayyerkürdi |
27-04-2009, 17:41 | #88 |
|
Ellere kanıpta gitme sevgilim,
Hayat bu gün gelir harcarlar seni. Bir de saçlarına karlar yağınca, Eskimiz şal gibi atarlar seni. Eğer gideceksen, mani olamam, Düşersen sonunda yine bul beni.^^^^ Vefasız kullardan, vefa bekleme, Kıymetsiz bir pula satarlar seni. Bulamazsın, bulamazsın, benim gibi seveni, Bulamazsın, bulamazsın, seni mutlu edeni. Bulamazsın, bulamazsın, benim gibi seveni, Bulamazsın, bulamazsın, senin için öleni. Sevgilim dünyanın kanunu böyle, Sevip mutlu olan varmıdır söyle, Seni benim gibi kimse anlamaz, Mutlu olamazsın başka biriyle. Eğer gideceksen, mani olamam, Düşersen sonunda yine bul beni.^^^^ Vefasız kullardan, vefa bekleme, Kıymetsiz bir pula satarlar seni. Bulamazsın, bulamazsın, benim gibi seveni, Bulamazsın, bulamazsın, seni mutlu edeni. Bulamazsın, bulamazsın, benim gibi seveni, Bulamazsın, bulamazsın, senin için öleni. Zeki Müren |
28-04-2009, 21:36 | #89 |
|
Makam: Nihâvend
Usûl : Düyek Beste: Osman Nihat Akın Güfte: Osman Nihat Akın Bir ihtimâl daha var, o da ölmek mi dersin? Söyle canım, ne dersin? Vuslatın başka âlem, sen bir ömre bedelsin Sükût etme nazlı yâr, beni mecnun edersin Vuslatın başka âlem, sen bir ömre bedelsin |
29-05-2009, 14:25 | #90 |
|
Güzel bir Nesrin Sipahi arşivi oluşturdum. Nesrin Sipahi ile Tsm sevdam başladı. Onunla son bulacak gibi
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|