20-07-2010, 15:29 | #631 |
|
Sigarayı bırakmada en tehlikeli süre ilk üç gün bu süreyi tek sigara içmeden geçirirseniz, yolun %50'sini geçtiniz demektir.
Sonra 7 gün (yani geçtiğiniz ilk üçün üzerine dört daha) de geçilmelidir. Hiç sigarasız. Ve en son 21 güne varılabilmeli. Eğer bunu başararırsanız, sonrasında sigara içip içmemek kendi tercihinizdir. Çünkü sigarayı bırakmayı başarmışsınız demektir. Başarılar dilerim, |
20-07-2010, 15:36 | #632 |
|
Sayın Av-Ufuk'a katılıyorum.Konuyu uzattıysam özür dilerim.Fakat ben bunu gerçekten yaşadım.Mesleğin gerektirdiği strese girince,sinirlenince,üzülünce,keyif alınca,yemekten sonra vs.sigaraya ihtiyaç duymamak gerçekten çok keyifli.Yine yürüyüş yaparken artık akasyaların kokusunu,memleketimin güzel bahçelerinin güzel kokusunu duymak da çok zevkli.Tek yapmak gereken bu yoksunluk korkusuna aldırmadan bir daha asla içmemeye karar vermek sigaranın yerine sakız bile koymamak fakat bol su içmek.İnanın kilo bile verirsiziniz.(Zira ben sigara içebilmek için yemek yerdim.)
Bu arada eleştirilere alışkınım.Burada hakiminden avukatına katibine herkes beni eleştirdi,dalga geçti fakat hepsi okudu.Bırakan da oldu.. Kilo verme ile ilgili kitap da uygularsanız gerçekten ciddi,düzenli ve disiplinli kilo vermeyi sağlıyor.Ben kitabı satın aldım ve kilo verdim Sayın Konyalı'nın teklifini uygulamanız dileğiyle. saygılarımla.. |
20-07-2010, 15:42 | #633 |
|
Bırakamayız demek kendimizi daha kötü hissettirebilir, bence bir şekilde öyle ya da böyle bırakmalıyız diye düşünmek daha çok yarar sağlayabilir. Birçok yöntem var, bu yöntemlerin etkisi de kişiden kişiye değişir.
95 günde 3 tane içtim, sonra 7 ay boyunca ayda 2-3, sonra eski hızıma geri döndüm. Sn Konyalı nın sorduğu soru üzerine, sanırım benim pilim 95 gün dayanıyor. Daha çok sinir ve inat barındırmalıyım kendime karşı. |
20-07-2010, 15:43 | #634 | |||||||||||||||||||||||
|
965- Ben aslında uyumlu, yumuşak yüzlü biriyim. mesela sizinle hiç kavga etmedim. |
20-07-2010, 15:49 | #635 | |||||||||||||||||||||||
|
Sen bırakmasan da ben sigarayı bırakıyorum. Bu kararı vermiş olmak bile içime ferahlık veriyor. |
20-07-2010, 15:56 | #636 | |||||||||||||||||||||||
|
Abi, bari önce kitabı oku. Okuduğun sürece içebiliyorsun. |
20-07-2010, 19:19 | #637 | |||||||||||||||||||||||
|
Yapacak daha iyi bir işim olmadığından, en azından bir kitap okumak adına, tavsiyenize uyarak internet üzerinden kitabı okumaya başladım, kitap o kadar etkiliyse, kararsızlığımı karara dönüştürecektir diye düşünüyorum. Her durumda da ne kaybederim ki? |
20-07-2010, 21:11 | #638 |
|
Sayın armağan konyalı;bahaneler olmasa bu hayat çekilmez olurdu..
|
23-07-2010, 02:29 | #639 |
|
Sigarayı Bırakıyoruz!
Merhaba;
Ben sigaranın bir uyuşturucu değil uyarıcı olduğunu düşünüyorum. Uyarıcılar da alışkanlık yapar. Saygılar. |
28-07-2010, 12:27 | #640 |
|
Merhaba, bende bir ay öncesine kadar sigara içiyordum.
Daha öncede bir kaç defa bırakma denemelerim oldu. İçmediğim sürede kendimle sürekli "içsem mi, içmesem mi" mücadelesini veriyordum.Çünkü sürekli sigarayı düşünüyordum. Bir buçuk ay önce karşılaştığım bir meslektaş arkadaşım bir yıldır sigara içmediğini ve hiç içmeyi düşünmediğini söyledi. Farklı bir yöntemle sigarayı bırakmıştı. Duymuş olabilirsiniz. Mora Terapi ile.Bende hemen internetten araştırdım ve gidip yaptırdım.Sigarayı düşünmüyorum,içmek de istemiyorum.Reklammış gibi gelecek ama 15 yıl sigara içmiş biri olarak bu yöntemi tavsiye ediyorum. Tabi herkesde aynı etkiyi göstermeyebilir. Doktorun dediğine göre başarı oranı %85 ve denemeye değer. Saygılar. |
03-08-2010, 19:13 | #641 | |||||||||||||||||||||||
|
Abi, sonuç? |
03-08-2010, 19:22 | #642 | |||||||||||||||||||||||
|
Armağan Abi, ilk tümceyi okuyunca son yılın en güzel haberini aldığımı düşündüm, heyecanlandım ama sonra ikinci tümceyi okuyunca ben her sigarayı bıraksan dediğimde pazartesi bırakacağım deyip pazartesiyi öbür pazartesiye attığın geldi aklıma ve değişen bir şey yok galiba dedim. Armağan Abi, daha ben İzmir'e taşınacağım yıllar sonra, seninle birlikte İzmir'i fethedeceğiz. Sigarayı bırakmazsan seni çok yoracağım, haberin olsun. |
05-08-2010, 11:15 | #643 |
|
Merhaba ; bugün itibari ile yaklaşık sigarayı bırakmam üzerinden tam 103 gün geçmiş.
Meslektaşlarıma da tavsiye ederim. Bence sigarayı bırakmak üzerine ciddi bir bilgi eksikliği var. Öncelikle hiç te o kadar zor değilmiş dedim ben bıraktıktan sonra. Evet ilk 1 ay gerçekten zor geçti ama, sonuçta irade diye birşey var ve gerçekten isteyince oluyor. Saygılarımı sunarım. Sağlıklı günler. |
10-08-2010, 01:16 | #644 | |||||||||||||||||||||||
|
Armağan abi? |
10-08-2010, 07:46 | #645 | |||||||||||||||||||||||
|
Sonuç mükemmel. Şeytanın beni yalnız yakaladığı bir kaç zayıf anım oldu ama şanlı direnişim sürüyor. Aklın kalesini dumana teslim etmemeye kararlıyım. Sıcak desteğiniz için çok teşekkür ederim. Darısı içenlerin başına. Sevgilerimle |
10-08-2010, 11:02 | #646 | |||||||||||||||||||||||
|
Yaşasın! Çok sevinçliyim sigarayı, dumanı bıraktığın için Armağan Abi... |
10-08-2010, 11:08 | #647 | |||||||||||||||||||||||
|
Demek bu uzun bir pazartesi olacak... |
10-08-2010, 11:37 | #648 | |||||||||||||||||||||||
|
Eğer bu haber doğruysa sizi gönülden tebrik ederim. Bana da cesaret vermiş olursunuz. |
10-08-2010, 13:37 | #649 | |||||||||||||||||||||||
|
Armağan abi, istersen çok inandırıcı olabiliyorsun. |
10-08-2010, 13:43 | #650 | |||||||||||||||||||||||
|
Bugün tam 2 ay oldu sigarayı bırakalı. Daha önce 5 ay, 6 ay ve 1 yıllık sürelerle üç defa bıraktığım sigarayı bu defa 4. ama son kez bıraktım. Son diyorum çünkü 5 ve 6 aylık süreler zarfında sigarayı bıraktığım dönemlerde eşim içmeye devam etti ve bırakması yönündeki tekliflerimi reddetti. (1 yıllık süreçte bekardım) Üstelik ben, günde bir paketten fazla içerken kendisi günde 7-8 adedi geçmezdi. 2 ay önce, akşam saatlerinde "hadi sigarayı bırakalım" diyerek bana ilk şaşkınlığı yaşattı. Ardından kendisine ait bir paket ve bana ait -her nasılsa bi yerlere zulaladığım paketi de bulmuş- iki paket sigarayı getirip parçalamasıyla ikinci şaşkınlığı yaşadım. Sigarayı kesinlikle bırakabileceğine inanmadığım eşim, ani bir kararla ve üstelik evde dolu dolu 3 paket sigara varken , "bari şunları bitirelim ziyan olmasın" yakarışlarıma aldırmadan paketleri parçalama merasimiyle birlikte sigarayı bırakınca ben de bırakmış sayıldım. (bknz. tarih bilgileri: Almanlar yenilince biz de yenik sayıldık) Sayın Gemici'nin işin sırrının "bırakıyorum"dan geçtiği yönündeki tespitine katılıyorum. Aslında sigarayı eşimle birlikte bırakmadım, bırakma yönünde uzun süredir devam eden arzum için onun da bırakmış olması bana ayrı bir heyecan ve güç kattı sadece. Daha önceki üç sigarayı bırakma deneyimimde olduğu gibi yine tabir-i caize küt diye bıraktım sigarayı. Bundan böyle sigara içmek istemiyorum ve içmeyeceğime de inanıyorum. Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim: Sigara içenin halinden sigara içen anlar! O yüzden, "nasıl içiyorsunuz şu mereti" şeklindeki yaklaşımların, sigara içenleri bırakmaya teşvik edici değil, aksine içtikleri sigarayı çoğaltıcı, bağımlılığı artırıcı şekilde geriye ket vurduğunu düşünüyorum. |
08-09-2010, 03:23 | #651 |
|
Dedim ki,
Seni seviyorum Gözlerime baktı Gece gözleriyle Sustu... Dedim ki, Biliyor musun? Sustu... Baktı Senin için herşeyi yaparım Dedi ki, O zaman içme şu dumanı Sustum Anladım ki, Karşılıksız sevmiyorum Sekiz yıllık bir yürek Sevmeyi benden daha iyi biliyor Utandım... Ağladım... 07.09.2010 |
08-09-2010, 08:48 | #652 | |||||||||||||||||||||||
|
Sigarayı bırakınca ağlamayı da bıraktım. |
08-09-2010, 10:51 | #653 | |||||||||||||||||||||||
|
Hâlâ sigara içmiyorsun, tebrikler Armağan Abi! Gerçek, değil mi bu? |
08-09-2010, 10:56 | #654 | |||||||||||||||||||||||
|
Tek gerçek var: Sigara içilmemeli. |
08-09-2010, 11:22 | #655 | |||||||||||||||||||||||
|
Senin gerçeğin de içmiyor olduğun olmalı Armağan Abi. |
01-11-2010, 11:33 | #656 |
|
Sigarayı bırakmak için kitabı okumayı deneyeceğim diyenlerden ses çıkmadı..
|
01-11-2010, 11:53 | #657 | |||||||||||||||||||||||
|
Şu paket bitsin, deneyeceğim. |
01-11-2010, 14:07 | #658 | |||||||||||||||||||||||
|
Miladi takvime geçişten önceki yıllarda(*), tütün paketi(sevdiğim marka olan Dunhill'i bıraktıktan sonra Old Holborn marka tütün sarardım), kömürlü filtre ve iyi cins sigara kağıdı, çakmak( o zamanlardan kalma 800 den fazla çakmak var)ve kolleksiyon yaptığım kibrit paketleri benim için kutsaldı. Milattan önce bu saydığım kutsal şeylerin hiç birisinden vaz geçip bir köşeye atmazdım, atamazdım. Milattan sonra, bir zamanlar benim için kutsal olan bu şeylerin hepsi kutsallığını ve değerini kaybetti. Benim için bir zamanlar değerli olan tütün paketlerini, filtreleri ve kağıtları, miladın üçüncü ve dördüncü yıllarında, tanıdıklara hediye ettim. Kutsallıkların ve değerlerini hemen kaybetmediler sizin anlayacağınız; değişim biraz zaman aldı. Bir zamanlar işyerinin bir duvarını boydan boya kaplayan çakmak kolleksiyonunu karton kutulara doldurup dolaba koydum, satmayı düşünüyorum, alan olursa. Askerlik hatırası türünden bu kıssadan çıkardığım hisse: Bir milat gerçekleştirmeden sigarayı bırakmak olanaksız bence. Miladı gerçekleştirmenin en başta gelen koşulu ise 'bitsin' dediğimiz o paketi ya atmak, ya da bir köşeye koyup el sürmemek. (*) Buradaki milat benim sigarayı bıraktığım güne rast geliyor. Saygılarımla |
01-11-2010, 14:10 | #659 | |||||||||||||||||||||||
|
Sigarayı bırakmayı mı? kitabı okumayı mı deneyeceksiniz? |
01-11-2010, 14:25 | #660 | |||||||||||||||||||||||
|
Hangisi kolaysa. |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 9 (0 Site Üyesi ve 9 konuk) | |
|