29-03-2007, 13:06 | #31 |
|
arkadaşlar 24 martta yapılan adli hakimlik sınavına girdim.64 alan bilgisi 36 genel kültürden netim var.sanırım bu puanlarla barajı geçemem ama bi fikri olan varsa en az kaç netle giriliyo acaba?yani bu konudaki taban puanlar hakkında bilgisi olanların fikirlerini merak ediyorum.Çok teşekkürler herkese...
|
29-03-2007, 13:55 | #32 |
|
bir arkadaşım 70 alan, 45 gen.yetenek ,cevap sayısıyla sınavdan 80 almıştı...
|
29-03-2007, 19:00 | #33 |
|
Judge21 çok teşekkür ederim cevabın için.Bu konuda standart sapmalar çok önemli rol oynuyor sanırım.
|
31-03-2007, 22:30 | #34 |
|
adli hakimlik sınavında barajı geçmek için en az kaç soru cevaplamam gerekir 70 alan 48 genel yetenekle barajı geçebilirmiyim.
|
01-04-2007, 20:50 | #35 |
|
Boraozkan bu konuda net birşey söylemek mümkün olmuyor çünkü daha öncede belirttiğim gibi standart sapmalar ve sınava giren kişi sayısı çok önemli.Mesela 2006 Nisan ayındaki sınavda 71 alan bilgisi 41 genel kültür alan bi arkadaşım 70 barajını geçememişken, başka bir arkadaşım 61 alan bilgisi 45 genel kültürle 2005 kasımdaki sınavı kazanmıştı.Ama puanın güzel umarım olur.
|
02-04-2007, 13:17 | #36 |
|
Ben Merak Edenlere Hakİmlİk Sinavlaryla İlgİlİ Genel Kaynaklari Soyleyeyim Bugun İdarİ Yargi Hakİmlİk MÜlakatina Gİrdim.bİraz İlgİlendİĞİm İÇin Yardimci OlabİlceĞİmİ DÜŞÜnÜyorum..anayasa Ve İdare Hukukundan SavaŞ Yayinevİ Yeterlİ.yİne Aynİ Şekİlde Medenİ Hukuk EŞya Ceza Genel De Yeterlİ Ama Tİcaret Ve BorÇlaryeterlİ DeĞİl.borÇlari Ahmet KiliÇoĞlunun Kİtabindan Bİr GÜzel Okuyun.mehmet Bahtİyarn Tİcaretlerİ Yeterlİ Hele De Son DÖnemlerdekİ Tİcaret Sorulari İÇn Fazla Bİle Dİyebİlİrz.ceza Usulu Kanundan Okuyun.themİs Soru Bankasi Olarak İyİ Ve Bİr De Refarans Var O Da İyİ Ama Sorulari Az.İdari Yargi HakİmlİĞİne Gİrmek İsteyenler İÇİnse Vergİ Genel Ve Özel İÇİn Bİraz AĞir Ama Net Ve Kalici Bİlgİler Vermesİ AÇisindan Nurettin Bİlİcİ Çok İyİ.malİyeye Murat İnsan Kaynaklari Var Oradan ÇaliŞabİlİrsİnİz Dİyebİlİrİm.İdarİ Yargiya Da M.İnsan Kaynaklarindan ÇaliŞip Kanunu İyİ Okuyun.ve Kesnlİkle GeÇmİŞ Yil Sorularini DoĞru Kaynakalardan ÇÖzÜn.ekİmdekİ İdarİ Sinavnda 20den Fazla Soru Ayniydi Vergİden.İktİst İÇİn BİrŞey DİyemeyeceĞİm ÇÜnkÜ Anlamiyorum Onu. Ama Sİz Ondan Da GeÇmİŞ Yil Sorulariyla En Azindan İsİmlere GÖrÜŞlere Bakin.benİm SÖyleyeceklerİm Bu Kadar. İnŞallah Faydali Olur.
|
02-04-2007, 13:25 | #37 |
|
ArkadaŞlar Pekİ 80 Alan Bİlgİsİ 35 Genel KÜltÜr Baraji GeÇmeye Yeter Mİ Bİlgİsİ Olan Var Mi?
|
02-04-2007, 15:15 | #38 |
|
staj farkı var mı?
merhaba.Ben hukuk Fakültesi Öğrencisiyim.Aklıma takılan şu ki;mesela hakimliğe başlarken stajı zorunlu olarak yapıyoruz tamam;ancak hakımlığı bırakıp avukatlık yapmak ıstedıgımızde tekrar avukatlık stajı yapacakmıyız?aynı sey tesı ıcın de gecerlı.tesekkur ederim..
|
03-04-2007, 12:46 | #39 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
bu düzenlemeler doğrultusunda tekrar staj yapmaya gerek yoktur.saygılarımla |
04-04-2007, 23:45 | #40 |
|
Arkadaslar merhaba,
Sadece merak ettigim icin genel bir izlenim almak istiyorum. Sadece Hakim ve savcilik dusunen adaylar acaba sinav zamanina kadar hazirlik icindeyken ote yandan avukatlik stajlarini da baslatiyorlar mi ? |
05-04-2007, 08:29 | #41 |
|
arkadaşlar ben de sınava girdim benim tahminim 73 hukuk 40 genel kültür kazanır. ben de 80 hukuk 44 genel kültür yaptım ama o kadar çok 75 ve üstü alan arkadaşım da var ki . ben ce geçen nisandaki sınavın puanlama tablosuna bakın ösymnin sitesinden o bir hayli aydınlatıcı olur.
bu arada batur arkadaşıma tavsiyem eğer gerçekten hakim-savcı olmak istiyorsan stajını başlatma ben ve benim gibi bi çok arkadaşım başlatmadık bizim sınav sonuçlarına göre de iyi ki öyle yapmışız. |
05-04-2007, 08:32 | #42 | |||||||||||||||||||||||
|
|
05-04-2007, 15:00 | #43 |
|
sagolun dostlar ben genel izlenim almak icin sormustum kendi adima konusmam gerekirse artik baslatmis bulundum cunku staj ucreti ve kredi her ne kadar az bir meblag da olsa hem kalemliklerde yapilan isler hem de icra hacize cikmalar vs olayin icine girip ne olup ne bittigini ogrenmemi sagliyor ve de o parayi almaya ihtiyacim var ama 2007 de yeni basvuru acilacak olursa hedefim kesinlikle hakim savcilik avukatlik stajini yarida birakip terkedicem eger ki kazanirsam.
sinava girmis veya girecek olan arkadaslar sizler insallah kazanirsin istediginiz gibi olur hersey ama kazanamadiginiz taktirde yine genel olarak planlariniz nelerdir dusuncelerinizi paylasir misiniz ? |
05-04-2007, 17:03 | #44 |
|
ben idari hakimlik sınavı olup olmayacağını merak ediyorum aslında. bu konuda duyum alan var mı?
|
13-04-2007, 19:15 | #45 |
|
Arkadaşlar merhaba.Haziran ayı içersinde adli yargı hakimlik sınavı yapılacağı söyleniyor.Bu konuda bilginiz var mı? Henüz bir sınav ilanı yok,açıkcası bana pek makul ve inandırıcı gelmiyor.Yönetmelik gereği sınav ilanının üç ay önce yapılması gerekmiyor mu?
|
14-04-2007, 11:17 | #46 | |||||||||||||||||||||||
|
Daha doğrusu 24 marttaki sınav açıklansın ve şu Danıştay Yarsav Va Adalet Bakanlığı çekişmesi bitsin .Herşey Netleşecek.Saygılarımla |
14-04-2007, 12:38 | #47 | |||||||||||||||||||||||
|
Basladigini soylediginiz kurslar hangileridir telefon adres bilgileri veya ucret konusunda bilginiz var mi ? |
14-04-2007, 13:52 | #48 |
|
Sayın BATUR77 yanlış kişiye mesaj gönderiyorsunuz, kurslar hakkında bir bilgim yok.Ben kursa gitmedim,ve fayadalı olcağını da düşünmüyorum,eğer vaktiniz varsa gerkli kaynakları alın ve evde çalışın.Ben öyle yapıyorum idari yargı hakimliğini öyle kazandım ve mülakatlar açıklanırsa onları bakliyorm ,yani kurslar pek faydalı olmaz fikrimce konuları çalştktan sonra bol bol soru çözün bence ,kolay gelsın.
|
14-04-2007, 13:55 | #49 | |||||||||||||||||||||||
|
Merhaba, Faruksa isimli arkadasa cevaben sormustum, size degil ama bilgi icin tesekkur ederim |
22-04-2007, 12:41 | #50 |
|
Arkadaşlar hazır konu açılmışken adli-idari yargı hakim ve savcılık kursları diye kurlar var.Biraz araştırma yaptım kurs fiyatları hiç de az değil.sanırım 3 aylık bir kurs süresi var. bu kurslara giden veya bilgisi olan var mı acaba? çünkü bu kurslara gitmak için şehir bile değiştirmek gerekiyor duruma göre.. ve ben kararsız kaldım okuldan sonrası için..bilgi ve görüşler için şimdiden teşekkürler..
|
23-04-2007, 08:28 | #51 |
|
Merhabalar gülşah eğer hakim olmaya karar verdiysen çalışmalarını şimdiden yönlendirmelisin .Çünkü ben de kararlıydım hakimlikte ,ama hele bir okul bitsin çalışırz ,ikisi aynı anda gitmeez, finallerİ falan birlikte yürütemem demiştim ve çalışmaya okulu bitirrdikten sonra başladım ama o zaman da farklı sorunlar çıkabiliyor onun için siz herşeye hazırlıklı olmalısınız ve enazından belli dersleri şimdiden bitirmelisiniz diye düşünüyorm ve bu nedenle kaynak seçimini iyi yaptıktan sonra kursa gerek yok bence ;çünkü herşeyi kursta anlatamayabilirler konular fazla ve ayrıntılı. Onun için sizi ve durumunuzu sizden daha iyi bilecek kimse yoktur .siz panik yapmadan ana dersleri bitirmeye bakın bence şimdidden kolay gelsın
|
27-04-2007, 14:15 | #52 |
|
hacı senin işin baya zor biz hukukçu olarak baya korkuyoruz bu sınavdan umarım kazanırsın...
|
27-04-2007, 19:20 | #53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Adli Hakimlik Hakkında Duyuru
|
27-04-2007, 19:47 | #54 | |||||||||||||||||||||||
|
Merhaba, Bu halen 2006 yili basvurularini ilgilendiren bir durum. Merak icinde 2007 basvurularinin acilmasini beklemekteyim. Bilgilendiren arkadaslara duyrulur |
29-04-2007, 13:18 | #55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
04-05-2007, 23:36 | #56 |
|
merhaba arkadaslar 2007 idari hakimlik sinavi basvuru tarihi hakkinda bilgisi olan varsa bana yardimci olabilir mi?
|
05-05-2007, 22:27 | #57 | |||||||||||||||||||||||
|
merhaba ben de yakindan takip etmeye calisiyorum bu sene icinde 2 tane sinav yapilacagina dair surekli bir duyum mevcut ama tam tarih belli degil senin gibi izlemedeyiz |
06-05-2007, 19:20 | #58 |
|
Ne şanssız bir dönemmişiz ki sınav için dava açmayan kalmadı Cumhurbaşkanlığının durumundaki belirsizlik, erken seçim kararı gibi durumlardan sonra bu sene 2 sınav değil bir sınav bile yapılması bence bir mucize olur..Yakın tarihte bir sınav yapılmasını beklemiyorum..Umarım yanılıyorumdur!!!
|
06-05-2007, 20:46 | #59 | |||||||||||||||||||||||
|
Biz de avukat olur para kazaniriz dunyanin sonu degil ya, hakimlik savcilik calismanin yani sira biraz da kaderin cilvesi ve sans faktoru, ama avukatlik elde var bir hayirlisi |
07-05-2007, 15:13 | #60 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Sayın şeyda hemfikiriz. |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|