05-01-2012, 22:03 | #541 |
|
Hermann Hesse - Siddhartha
Neden bilmiyorum ama şu sıralar doğu felsefesi ile ilgili romanlara takmış vaziyetteyim. Yalnız arka arkaya okuyunca pek iyi gelmiyor, hayatı sorgulayıp maddeye dönüşmüş her şeyin anlamsızlığını düşünmeye başlıyorsunuz. Özbenliği bulmakla ilgili bir roman. Bunu yaparken farklı bir yöntem izliyor. Ben beğendim. |
06-01-2012, 10:33 | #542 |
|
Sessizlik
Serinin 3.kitabı bu da son derece akıcı olmuş,tavsiye ederim. |
29-01-2012, 18:31 | #543 |
|
Kan ve İnanç-Alıza MARCUS
"Ayrıntılı bir yol haritası" demiş ilk okuyanlar. Gerçekten bir yol haritası. Yolun sonu ürkütücü. Bir ülke, üzerinde yaşayanlarla birlikte nasıl lime lime ediliyor. |
30-01-2012, 10:50 | #544 |
|
Wilbur Smith - Nehir Yeli [Taita'nın kim olduğunu açıklıyorum ]
|
30-01-2012, 15:09 | #545 |
|
Albert Camus - Yabancı
|
30-01-2012, 15:16 | #546 |
|
Chris Cleave- Küçük Arı
Sofi Oksanen- Araf |
01-02-2012, 11:51 | #547 |
|
HANGİ AVRUPA - BANU AVAR
Bu kitabı okuyunca insanın NUTUK' u tekrar okuyası geliyor.Zira pek çok şeyin uyarısı NUTUK' ta mevcut..O nedenle şimdi tekrar okuyorum. NUTUK - MUSTAFA KEMAL ATATÜRK |
17-02-2012, 20:45 | #548 |
|
Karamsar ruhlar icin Ayla Kutlu'nun "Bir Göçmen Kuştu O" adli kitabini şiddetle olmasa da hevesle tavsiye edebilirim..
"....gönlüm kırık. Yolculuklar mı gönül kırıklıklarını geride bırakır, yoksa gönül kırıklıkları mı yolculuğu kurtuluş çaresi olarak gösterir?" |
17-02-2012, 22:15 | #549 |
|
Spinoza-Blyenbergh/kötülük mektupları.
ALBER NAHUM. insanı etika ve teolojik politik incelemenin merkezine sürükleyen muazzam bir felsefi yolculuk için mutlaka öneririm. |
17-02-2012, 22:19 | #550 | |||||||||||||||||||||||
|
Biraz daha bilgi ve somutlama talep edebilir miyim kitap hakkında? Konular, dil, yöntem... |
17-02-2012, 22:28 | #551 | |||||||||||||||||||||||
|
Memnuniyetle, Nahum'un anlattıklarınndan benim anlaıdklarımı aktarayım size sayın Güntay, blyenbergh'in spinoza'ya herşeyin nedeni olan tanrının insanların kötü isteklerinin de nedeni sayılıp sayılmayacağı sorusu etrafında toplanan bir mektup göndermesi ile ikili arasında yazışmalar başlar. spinoza başlangıçta bu mektuplaşmayı bir dostluk başlangıcı olarak yorumlasa da blyenbergh'in tedbirsizliği sayesinde spinoza'nın, asıl amacın, hakikat adına karşısındakini çürütmek ve ağır bir biçimde eleştirmek olduğunu fark eder. spinoza başlangıçta soruyu kendi felsefesi içinde yeniden formüle ederek cevaplamaya çalışmıştır. blyenbergh'in kullandığı kavramları genelgeçer anlamlarından kurtararak yeniden tanımlamıştır ancak blyenbergh, sonraları spinoza'nın öz ve yetkinlik kavramlarını kendi teolojik jargonu içine çekmeye çalışınca, spinoza uslubunu değiştirmiş, kısa ve ters bir kaç mektuptan sonra yazışma kesilmiştir. SONUÇTA karşılıklı felsefi atışmalar söz konusudur. Dil elbette ağırdır, malum Spinoza'nın dilini net olarak anlamak pek olanaklı değildir ama sanırım Nahum mektuplaşmaları olabilecek en sade biçimde sunmuştur. |
17-02-2012, 22:34 | #552 | |||||||||||||||||||||||
|
Teşekkür ederim, zahmet verdim. Oldukça yararlı bir somutlama yapmışsınız. Kitabı, serbest çalışmalarım arasına ve yakın plana alıyorum. |
17-02-2012, 22:41 | #553 | |||||||||||||||||||||||
|
) Rica ederim, özellikle felsefeyle ilgileniyorsanız bu karardan pişman olmayacağınıza eminim. |
17-02-2012, 22:52 | #554 | |||||||||||||||||||||||
|
Genel felsefe ve hukuk felsefesiyle zihnimi ve mesleğimi beslemeye çalışıyorum. Önerinize, mutlaka kaydı da dikkate alındığında, güveniyorum. Kitabı okuduktan sonra, mukabil düşüncelerim üzerinden, değerlendirme yapmak üzere... |
17-02-2012, 23:40 | #555 | |||||||||||||||||||||||
|
Sayın meslektaşım kıymetli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. |
20-02-2012, 10:46 | #556 |
|
Romantikler adlı kitabın beyazperdeye uyarlanmış halini seyrettim ve hiç beğenmedim. Bu defa kitabını okumaya karar verdim fakat yine hayalkırıklığı yaşamamak adına, kitabı okuyan varsa bana bilgi verebilir mi acaba?
|
20-02-2012, 13:43 | #557 |
|
Üniversite de İdare Hukuku dersi aldığım hocam Tufan Erhürman'ın üçlemesinden ilki olan "YÜZLEŞME" adlı kitabı okumaktayım.
|
20-02-2012, 19:15 | #558 | |||||||||||||||||||||||
|
Sayın Kordelya, çok haklısınız emeğe saygı gereği fazla yorum yapmak istemiyorum ama bu kadar kötü bir film olamaz, yazık o kadroya... İMDB top 5000'de yer alması da çok garip. Kitap hakkında fikir paylaşılırsa ben de sevinirim, benim de listemde var bu kitap ama film yüzünden her seferinde erteliyorum kitaba başlamayı.. |
21-02-2012, 15:09 | #559 |
|
Zaman Çarkı
Yazar:Ken Grimwood Sil baştanı beğenenler bunu da okumalı diye düşünüyorum. |
21-02-2012, 17:51 | #560 |
|
Adliyeye gidişim ve eve dönüşüm 1buçuk saat yapıyor ben de bu zamanı kitap okuyarak geçiriyorum.Açlık Oyunları serisini n ilk iki kitabını otobüste,adliye yollarında bitirdim diyebilirim.
kolayca okunabilecek ve hızlıca bitirilebilecek kitap arıyorsanız,bu seriyi tavsiye edebilirim.En kısa zamanda 3.kitabı almayı umut ediyorum. |
21-02-2012, 18:08 | #561 | |||||||||||||||||||||||
|
Hadi bakalım hayırlısı. Bu "yolda", bir kütüphane bitirmenizi diliyorum. |
21-02-2012, 21:21 | #562 |
|
ayn rand_hayatın kaynağı (mesleki bakış açısı nerdeyse tüm topluma ters olan genç bir mimarın sürükleyici hayatı) tüm meslektaşlarıma öneririm..
|
22-02-2012, 00:12 | #563 | |||||||||||||||||||||||
|
Teşekkürler. Adliyedeki baro odasında okuduklarımı da katarsak dolu dolu geçmiş bir stajım ve dolu dolu bir kitaplığım olacağı kesin. Saygılarımla |
22-02-2012, 11:09 | #564 | |||||||||||||||||||||||
|
Aynı durumdayız daha önce de bır meslektasımız o serıyı begenmemıstı ama gercı yakında fılmı gırecek vızyona. Fragmanı ızledım. Kıtabı okurken gozumde canlananları gordum dıyebılırım karakterler neredeyse tam oturmus merakla fılmı beklıyorum ve tabi 3. kitabı ben de bulamadım daha temını bulundugum yerde bıraz zor olmadı netten siparis verıcem |
22-02-2012, 11:54 | #565 | |||||||||||||||||||||||
|
Kesinlikle aynı durumdayız. Hukukçu olduk diye,her zaman ciddi kitaplar okumak zorunda değiliz ya |
22-02-2012, 13:57 | #566 |
|
Her türlü kurgulsal içerik hukukçuya vitamin gibi gelir kanaatindeyim
|
22-02-2012, 16:20 | #567 | |||||||||||||||||||||||
|
Rica ederim. Stajı bitirene kadar ne okursanız kârdır! Ondan sonra... |
23-02-2012, 15:30 | #568 | |||||||||||||||||||||||
|
Sevgili Meslektaşım, Çok değerli bir arkadaşımın, şahsıma armağan olarak lütfu suretiyle, kitabı yeni tedarik edebilmiş bulunuyorum. Aradığım hiçbir kitabevinde bulamamıştım üstelik... Hemen okumaya koyulup, 'naçizane' fikirlerimi sunacağım efendim. |
25-02-2012, 13:33 | #569 |
|
Ursula K. Le Guin - Mülksüzler
Usrula'nın kült kitabı olan Mülksüzler'i sona bırakmamın sebebini bilmiyorum. Belki de yıllar süren bir merak yaratmak ve doya doya okumak istedim. Yıllar önce kitaplığıma eklemiş fakat elime almamıştım. Genelde insanlar Ursula okumaya Mülksüzler ile başlar, bense tam tersini yaptım. (Ters insanım vesselam!) Başka kitaplarından Mülksüzler'e geldim. Ursula K. Le Guin şöyle anlatıyor: "Romanım Mülksüzler, kendilerine Odocu diyen küçük bir dünya dolusu insanı anlatıyor. İsimlerini toplumlarının kurucusu olan Odo'dan alıyorlar; Odo romandaki olaylardan kuşaklarca önce yaşamış, bu yüzden olaylara katılmıyor, ya da yalnızca zımnen katılıyor, çünkü bütün olaylar aslında onunla başlamıştı. Odoculuk anarşizmdir. Sağı solu bombalamak anlamında değil: kendine hangi saygıdeğer adı verirse versin bunun adı tedhişçiliktir. Aşırı sağın sosyal-Darwinist ekonomik özgürlükçülüğü de değil; düpedüz anarşizm: eski Taocu düşüncede öngörülen, Shelley ve Kropotkin'in, Goldmann ve Goodman'ın geliştirdiği biçimiyle. Anarşizmin baş hedefi, ister kapitalist isterse sosyalist olsun, otoriter devlettir; önde gelen ahlakî ve ilkesel teması ise işbirliğidir (dayanışma, karşılıklı yardım). Tüm siyasal kuramlar içinde en idealist olanı anarşizmdir; bu yüzden de bana en ilginç gelen kuramdır. – Ursula K. Le Guin "'...Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrim'i satın alamazsınız. Devrim'i yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak. Devrim ya ruhunuzdadır ya da hiçbir yerde değildir.' Konuşmasını bitirirken, yaklaşan polis helikopterlerinin gürültüsü sesini boğmaya başladı." Mülksüzler, eşsiz bir kitap, eşsiz bir bakış açısıdır. |
01-03-2012, 12:29 | #570 |
|
Hakan BIÇAKÇI - "Ben Tek Siz Hepiniz", tavsiye ediyorum, parça parça hikeyelerden oluşuyor. Umut SARIKAYA'nın "Benim de söyleceklerim var" adlı kitabındaki anlatım tarzına benziyor.
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 5 (0 Site Üyesi ve 5 konuk) | |
|