07-12-2011, 14:37 | #361 | |||||||||||||||||||||||
|
|
07-12-2011, 14:41 | #362 | |||||||||||||||||||||||
|
Demek ki, bazı meslektaşlarla, bizim gibi düşünen meslektaşlar arasında, mesleğe bakış açısı farkı bulunmaktadır. Ben ulusal ve uluslararası mevzuata uygun davranmaya devam edeceğim. |
07-12-2011, 14:42 | #363 | |||||||||||||||||||||||
|
Dilimizde tüy bitti Sayın Av.A.Prc. Yapacak birşey yok bir noktadan sonra. |
07-12-2011, 14:43 | #364 | |||||||||||||||||||||||
|
|
07-12-2011, 14:47 | #365 | |||||||||||||||||||||||
|
|
07-12-2011, 14:48 | #366 | |||||||||||||||||||||||
|
Yok üstadım ögleden sonra saat 1 civarıydı ama gerçekten bu lafı bir iki güvenlik görevlisinden duyar oldum. Aynen şu şekilde" Diğer avukatlar aratıyor demekki yaptıgımız iş yasal " ve şok oluyorum. Hayır diyorum yasal değil onlar kendi insiyatiflerini kullanıyorlar..Ama üzgünüm yakında bu işlem teamül haline gelecek.. |
07-12-2011, 14:49 | #367 | |||||||||||||||||||||||
|
Bu iyi geldi bana. |
07-12-2011, 14:52 | #368 | |||||||||||||||||||||||
|
Ben şahsen bıkmadan,usanmadan yasayla tanınmış bir hak ancak ve ancak yasayla geri alınır mantığı çerçevesinde aratmamaya devam edicem..Ümit ederim diğer arkadaşlarda bu şekilde düşünürler... |
07-12-2011, 14:56 | #369 | |||||||||||||||||||||||
|
Artık kimin ne yaptığı, yapacağı ile (baro dahil) ilgilenmiyorum. Ben kendimi arattırmayacağım, onu biliyorum, bu bana yeter... Mesleki bir vebal hissetmeyecek kadar huzurluyum. Adliyeye kamp kurup, çantasını patır patır cihazlara bırakan avukatların önüne siper olacak değilim/değiliz ya. Saygılar. |
07-12-2011, 15:36 | #370 | |||||||||||||||||||||||
|
Bu kadar mı aynı fikirde olurmuşuz yani... Açık teşekkürlerimle... |
07-12-2011, 15:39 | #371 | |||||||||||||||||||||||
|
Şahsen aynı şekilde düşünüyorum üstadım.. |
08-12-2011, 17:05 | #372 | |||||||||||||||||||
|
SENE: 90 ların sonu 2000 li yılların başı...
Avukatlık Kanunu'nda değişiklikler gündemde... İSTANBUL BAROSU TBMM Adalet Komisyonu'na önerilerini iletiyor... Bakın BARO o tarihte ne öneriyor neyi savunuyor... Peki bugün neden aksine uygulamalara karşı sesini çıkarmamakta? Yoksa bu görüşler sadece o günkü yönetimimi bağlamakta? İstanbul Barosu bu konu hakkında bugün hangi görüşte? Susmayı neye yorumlayabiliriz? Takdirinize. Saygılarımla...
NOT: Söz konusu aktarım İstanbul Barosu'nun 2000 yılında bastırdığı 1136 Sayılı Avukatlık Yasası TBMM Adalet Komisyonu'nda Kabul Edilen Yasa Tasarısı TBMM Adalet Komisyonu'na İletilen İSTANBUL BAROSU ÖNERİLERİ adlı kitapçıktan yapılmıştır. |
08-12-2011, 17:11 | #373 |
|
Geçen gün adliyenin iki vatandaş girişindeki sırayı görünce çok şaşırmıştım. Duruşmaya daha zaman olduğu için bri sigara içeyim dedim. Kuyruğa kaynak yapmaya çalışan birisini, sıradakiler uyarıyordu: "Kardeşim bizim de duruşmamız var. Hem de saat: 10.00 daydı" diye. O sırada saat: 10.17 idi. Yani vatandaş duruşmaya saatinde gelmiş ama içeri giremiyordu. Davacıysa(ve vekili yoksa) davası müracaata kalabilirdi ya da tanıksa hakkında yakalama müzekkeresi çıkarılabilirdi.
Bugün de aynı kalabalığı (saat:10.00 civarı) görünce üşenmedim, saydım. Bir kuyrukta tam 64 kişi vardı. Belki okuyan olur da önlem alınır diye yazdım. Yine adliyenin çevresi bozkır gibi bomboş. Az rüzgar esse bile, etkileniyorsunuz. Dışarıda bekleyenler veya sigara içmek dışarı çıkanlar için sığınacak hiçbir yer yok. Yarın kar yağmaya başladığında ne olacak? |
08-12-2011, 17:23 | #374 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Saygılarımla.. |
08-12-2011, 17:24 | #375 | |||||||||||||||||||||||
|
|
08-12-2011, 17:24 | #376 | |||||||||||||||||||||||
|
Dün sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi vatandaş girişindeki kuyruk ben saymadım ;ama neredeyse adliyenin ilk giriş kapısı olan noktaya çok yaklaşmıştı. O an aklımdan havaalanları geçti ve artık mahkemece çağırılacak kişilere yapılacak tebligatlada uçuş saatinden ayy pardon duruşma saatinden 1 saat önce adliye sarayının giriş kapısında olun ihtarı yazılmalı diye düşündüm. Neyseki şimdilik duruşmalar hala saatinde alınmamakta da vatandaş mağdur olmamakta; ama yeni HMK adaleti hızlandıracağı için teklifim yabana atılmamalı derim. |
08-12-2011, 17:26 | #377 | |||||||||||||||||||||||
|
Ben, "Ben, kemerimi, cebimdekileri çıkararak, istendiğinde çantamın içini açarak girmeye razıyım. Gocunacak birşeyim yok ki." diyene şahidim. |
08-12-2011, 17:30 | #378 | |||||||||||||||||||||||
|
|
08-12-2011, 17:31 | #379 | |||||||||||||||||||||||
|
|
08-12-2011, 17:38 | #380 | |||||||||||||||||||||||
|
Ben bu noktada meslek bilincinin eksik olduğu düşüncesindeyim. Günümüzde avukatlık mesleğinin önemi, değeri, konumu, tarih içindeki gelişimi maalesef bu işi yapanlarca yani avukatlarca dahi unutulmuş durumda. Bizler bu mesleğe atılmadan önce okul hayatımızda mesleğin bilincine ilişkin bir şey duymadık görmedik! Baroya başvurduk staj için; 1 sene geldi geçti yine ortada bir şey yok! Akılda kalan sadece 1200-TL ruhsat için harcanan masraf oldu!!! Eee çalışman yasak şuyun yasak buyun yasak ama aidatı daha mesleğe başlamamış adaydan almak nasıl iş ben anlamadım. Neyse konumuz bu değil lafı daha fazla uzatmadan saygılarımla. |
08-12-2011, 17:45 | #381 | |||||||||||||||||||||||
|
Güzel Türkçe'mizde bu lafı söyleyen "hukuk fakültesi mezunu olup ta avukatlık stajını tamamlamış kişi" için söyleyebileceğim birkaç; ne birkaçı, birçok sıfat var ama işte THS'nin de kuralları var... Olmuyor... |
08-12-2011, 22:51 | #382 | |||||||||||||||||||||||
|
Şaşırtıcı gelmiyor artık bu tarz şeyler..Meslektaşlarım kendileri edip kendileri buluyor.Avukatlık mesleğinin şimdilerde bu kadar saygı görmemesinin nedeni yine biz avukatlar diye düşünüyorum...Umarım mesleklerinin ve kendilerinin bir gün farkına varırlar... |
14-12-2011, 01:06 | #383 |
|
Artık Çağlayan'daki adliyeye girerken sorun yaşamıyorum, hatta ooo oğuzhan bey hoş geldiniz, nasılsınız gibi sözlerle karşılanıyorum.güvenlik görevlisi arkadaşlar ismimi yaza yaza ezberlemiş sanırım. gerçi artık ismimi de yazmıyorlar. sanırım abone sıfatı kazandım
|
14-12-2011, 01:42 | #384 |
|
Her nedense bana da kemer çıkarmak çok zor geliyor. Her seferinde sanki zorla uçkur çözüyormuş hissine kapılıyorum. Ya bir de öbür tarafta bağlaması o da bir dert
Soyunma odası ya da kabin gibi birşey konulmalı. Ya da xray cihazına kemerleri tanıyan bir program yüklenmeli. Bu arada telaştan kaybolan eşyanızı bulabileceğiniz bir emanet ofisi bile yok. Danışmaya soruyorsunuz onlar güvenlikçilere yönlendiriyorlar. İETT bile bu konuyu halletmiş. Daha sonra sahibi bulunamayan eşyaları da belli bir süre sonra satıyorlar. Ancak Çağlayan Adalet Sarayında Güvenlik B ürosunun konuyla ilgilendiğini başkalarından tesadüfen öğrendim. Bu önemli konu vatandaşa en iyi bçimde duyurulmalıdır. Danışmalar ve güvenik görevlileri de bilgilendirilmelidir. Aksi halde vatandaş kayıp eşyasını nerede bulabileceğini (sorgulayabileceğini) bilememektedir. |
15-12-2011, 11:36 | #385 |
|
Önümüzdeki Salı; ayın 20' sinde sonunda kudretli İstanbul AVM tanışacağım. Bakalım neler olacak
Haydarpaşa' nın merdivenlerinde evrak çantamı yere atıp "SENİ YENECEĞİM İSTANBUL" demeyi düşünüyorum |
15-12-2011, 11:57 | #386 | |||||||||||||||||||||||
|
|
15-12-2011, 12:01 | #387 | |||||||||||||||||||||||
|
Şaka bir yana çocuklar gibi şenim ya hu! İnşallah üstümü aramak isterler ------------------------- Macera başladı... Ya ben nereye geleceğim (: 28. Asliye Ticaret Mahkemesi... Asya mı Avrupa' mı... Baronuzun rehberi pek rehber olmadı bana |
15-12-2011, 14:22 | #388 | |||||||||||||||||||||||
|
Çağlayan Adliyesi, Avrupa tarafında. Çağlayan'da. |
15-12-2011, 14:26 | #389 | |||||||||||||||||||||||
|
Haydarpaşa'dan Çağlayan'a nasıl gideceksin? İşte yol tarifi: 1- Evrak çantanı yerden al. 2- Şehirhatları vapuru ile Eminönü'ne geç. Yolda martılara simit at. 3- Bir taksiye bin. "Ben buraların yabancısıyım, Çağlayan'a gidecektim." de. 4- Tüm tarihi yerleri görebileceğin bir turistik gezi sonrası şansına göre 100-200 TL taksi ücreti ödeyip taksiden in. (Taksiciyle kavga etme, kırk yılda bir İstanbul'a geliyorsun, oraları başka türlü göremezdin.) |
15-12-2011, 14:29 | #390 |
|
Ağabey ben yabancısıyım buraların derim (:
Hmm sevindim ya Avrupa' da olmasına... İstanbul' da bir kahvaltıcım vardı, Cağaloğlu' nda Eski Postanenin çaprazında... Orada kendime güzel bir kahvaltı çekerim... Salı sabahı Cağaloğlu' na gelenlere kahvaltılar benden! |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|