10-07-2007, 12:29 | #301 |
|
Gönül Bu Söz Dinlemez... Gibiler benzetmedir,yaşamım neye benzer? Gönlüm başını almış o da gönlünce gezer. Ben çekerim bir yana, o çeker öte yana Gönlüm takılmış kalmış gönülden anlayana. İkimiz bir araya ah bir de gelebilsek Bir daha ayrılmayız asla biz ölene dek. Birinin yaptığını diğerimiz bozuyor Ben gerçeğin peşinde,gönlüm ise tozuyor... Birgün gelip geçecek ya ben ondan,o benden Gönül tüm kurtulacak şu köhnemiş bedenden... Ben de rahat edecek, o da rahat edecek O uçup yükselecek,ben yerde dinlenecek... Gönül bu...hep uçarı...daldan dala konacak Bu gönlümün hâlinden hâlim nice olacak? Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
10-07-2007, 12:30 | #302 |
|
Gönül Bu... Nereye girmez bu gönül? Kalplerden kalbe akar, Hava olur göğe çıkar, Birgün âşığından bıkar Kaçar ellerle ellerle. Derdinden ney gibi inler, Şair olur tabiatı dinler, Aşığa yalan yeminler Uçurur yellerle yellerle. Aşık olur güzellere Düşer peşi sıra peşi, Alıp kendine denk eşi Getirir tellerle tellerle. Bestelerle neş'elenir, Hep içip içip sallanır, Acı aşk dilinde ballanır, Önü sıra dilberleri Oynatır tellerle tellerle. Hasretliği başladı mı Gurbet gurbet uzaklaşır, Gariplik şarabı içti mi Tozar yollarla yolarla. Renk sevdasına düşünce Sever yeşili,karayı, Aşktan aldığı yarayı Bağlar allarla allarla. Gök yüzünde melek olur, Yerde fenalık savurur, Gülden,dikenden dost bulur Düşüp kullarla kullarla. Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
10-07-2007, 12:32 | #303 |
|
Gönül Fethi En muhkem kale gönül Fethi pusatla değil, Yaya git elde bir gül Dört nala atla değil... Zora gelmez yıkılır O tamiratla değil Sevgilerle yapılır İnce sanatla değil... Kolaydır elde etmek Israr,inatla değil, Ona mutluluk vermek Tüm saltanatla değil... Kapısı biraz alçak Girerken sen de eğil, Ona saygıyla da bak Yalnız sevgiyle değil... Alper Kürük
10-07-2007, 12:33 | #304 |
|
Gönül Eğlendirmek Gönülün dili olsa Söylerdi neler,neler? Sevgisini kim sorsa Bulurdu bahaneler. Sessiz gibi görünür Becerir o ne işler, Yaptığıyla övünür Olsa da serzenişler. Gönül kendi konuşmaz Başkasına söyletir, Çünkü onda işve,naz Onun kavli böyledir. Bak ki türlü türlüdür Gönülden söyleyişler, Sende şarkı,türküdür, Bende şiir,deyişler... Hepimizin amacı Kendini beğendirmek, Sevgi bunun aracı İş gönül eğlendirmek... Alper Kürük
10-07-2007, 12:34 | #305 |
|
Gönül Gözü Gönlümün gördüğünü gözlerim de görseydi Yanar- dönerliğine kapılmazdım hayatın, Gönlüme görünenler gözüme görünseydi Sırları kalır mıydı esrarlı kâinatın? Bu günü yaşıyorken gönlün dünü ararsa Tutsak ömürlülerden biri de sen demeksin, Gelecekte umut var bilinmezlik de varsa O umut şifasıyla dertler gidereceksin... Hayatın gerçeğini ve maddenin özünü Anlamak çok zor ama bir de kolayı vardır, Görmek istediğinde aç gönlünün gözünü Gerçek hayat nasibin gönül gözün kadardır... Alper Kürük
23-07-2007, 15:26 | #306 |
|
Düden Şelâlesi İçin Nasibini almışca ki Tanrısal övgüden ANTALYA ' nın bağrına konmuş şelâle: DÜDEN... Tek şelâle dünyada iki defa dökülen Senden başkası değil...işte o şelâle sen... Kaynağının yerinde dökülürken çağlarsın... Bakarken hem gözleri, hem ruhları bağlarsın. Söyle! böyle yıllardır kimin için ağlarsın? Yıllar yılı çağladın, yıllar sonra da varsın... Aşıklar aşklarını falez üstünde yaşar... Falezlerin göğünde sanki âşık sesi var... Kimi aşkı yüzünden canı falezden atar... Falezden düşersin de seni deniz kucaklar... Alper Kürük
25-07-2007, 15:02 | #307 |
|
İsmin Hâllerinde Kadın... İsmin (yalın) hâlinde: Sâdelik ve temizlik demektir çünkü k a d ı n... Sevecenlik en güzel giysi olur kadına... İçin neyse dışın o...hiçbir şey saklamadın O yüzden eriyorsun gönlünün muradına... İsmin (e) & (a) hâlinde: Düşer isen helâl süt emmişi bir k a d ı n (a) Hayatın ömrün boyu korkma artık kurtulur... Erişirsin yaşamın arzulanan tadına Koruyan anan olur...hep seven canan olur... İsmin (i) & (ı) hâlinde: Tanrı yaratır iken özenmiş de k a d ı n (ı) Parmaklarına hüner, tenine cilve katmış... Adların en güzeli ile onun adını Koyup da (ANA) diye öyle güzel yaratmış... İsmin (d e) & (d a) hâlinde: Ne verirsen bulursun karşındaki k a d ı n (d a) Sevgi verirsen sevgi... nefret verirsen nefret... Seversen sevgi ile uçarsın kanadında... Aldatırsan çukura bir gün düşersin elbet... İsmin (d e n) & (d a n) hâlinde: Sen de meydana geldin bir erkekle kadından... Belki şimdi bir erkek, belki de bir kadınsın... Dâima iyilikler dile Yaratanından Sen gitsen adın yine iyilikle anılsın... Alper Kürük
25-07-2007, 15:03 | #308 |
|
Kadın Yumuşağı da var Var kadının serti de... Dolaşmış yumağı da... Erkekten daha ercesi, Merti de... Kadından daha kadıncası Var daha nâmerti de... Kadın, sevgilisi... Kadın, seslerin en güzel sesi... Kısacası Kadın canlının anası... Alper Kürük
25-07-2007, 15:04 | #309 |
|
Havada Kalan Hâyâller... Bağladım gizlice hâyâllerimi Uçak kuyruklarına Uçuyorum onlarla Görmediğim, bilmediğim yerlere Konuşlanan uçakların... Ben bu gün varım Yokum yarın... Hâyâllerim uçuşmakta, Hâyâllerim asılı kalmakta En güzel mevsiminde havaların... Alper Kürük
25-07-2007, 15:15 | #310 |
|
Gönül Hastası Kalbimde derin bir yara var Doktor,boş yere vurma neşter! Bayıltmak istersen eğer Kullanma eter Al gel yâri bir göz atsın Bayıltmaya yeter. Yoksa delecek bir şeyin Baksın süzgün bir bakışla Derhal yaramı deler. Durdurma fazla karşımda Konuşur dilim olmasa kalbim... Geçmez senin ilacınla asla Kalbimdeki bu derdim. Yâr onu hafifletir ancak Tatlı sesini duyurarak. O anda kuş olur uçarım Şair ve bestekârların İlham perileri diyarına... Sen,iyileştirmek için kestiğin bu yarayı İplıkle dikme tutmaz! Dik yârin bir tel saçıyla Bir daha onu bırakmaz. Sürme üstüne merhem Öpsün bir kere yaramdan Aniden durur sızan kan. Ayıltırken yine koklatma eter Onun sıcak ellerini alnıma koyup Derinden derine öpüvermesi yeter... Alper Kürük
25-07-2007, 15:16 | #311 |
|
Gönül Sultanları Çevrede asîlzâde nice kadın dururken Padişahın gönlüne taht kurar bir odalık, Valide Sultanlar hep hırsından kudururken Yeşermeye yüz tutar orman içi fundalık... Gönül ferman dinlemez kendi fermanı varken... Erkek gönlü hoş eden asîl değil kadındır, Asla kural tanımaz gönül sevgi ararken Kimindir belli olmaz sahİbi kapanındır... İster sâde bir erkek,ister padişah olsun Yaradılışı aynı,aşka açık kapısı, 'TANRILAR DEVRİ'ndeki seven bir İLAH olsun Ne olsa da fark etmez gönlün birdir yapısı... Alper Kürük
25-07-2007, 15:17 | #312 |
|
Gönül Yükü Taşıyordum yıllardır çünkü hafifti yüküm Senin ile başladı acılar dolu öyküm. Ağır sevgiler ile doldurunca gönlümü Gece gibi kararttım ışık saçan günümü. Taşımak zor gelmiyor yükü, gönül sevince Tüy olsa ağır gelir seven sevilmeyince... Alper Kürük
25-07-2007, 15:19 | #313 |
|
Gönül Zenginliği Fakirim belki, Üstümde modern resimler gibi Renk renk yamalı bir ceket, Ayaklarımda suya yan batmış Gemiler misâli bir çift Yarım pabuçlarım var. Ben fakirlikten kaçarım Fakirlik yakamı bırakmaz Onun için dünyada besbelli İki yakam bir araya gelmeyecek. Şükrederim Allah'ıma Fakir de olsam gönlüm zengin... Aşk parıldar gönlümde Aşk doyurur gönlümü. Nilüfer yaprağı su üstünde Sanki bir adacık, Gömülü değil içinde Fakat bekler beni Bir hazine apaçık Her türlü gizlilikten. Gönlümden salıveriyorum gemileri O adacığa doğru sessiz, Sabun köpüğü düşünceler Köpürüp köpürüp şişiyor Uçuyorum,uçuyorum onlarla. Gemilerim kurtuldu kasırgalardan Yaklaştı sahile, Aşkla doldu gemilerimin içi Gönülde zenginlik geldi dile: 'Yürü,şansın açık gayri...' Alper Kürük
25-07-2007, 15:21 | #314 |
|
Göz Boncuğu Denize batmış çıkmış elbiseyle Masmavi olmuş her yeri, Az da olsa dost olmuş Mavi renkle gözleri. Saçları kurumuş ta güneşten Sararmış deniz suyuyla Dem vurmuş kestane renginden. Çocuk değilim ama Gel benim boncuğum ol Seni göğsüme takayım, Gel nazarlık boncuğum Sevdim renginle seni Nazardan sakla beni... Alper Kürük
25-07-2007, 15:22 | #315 |
|
Göz Yaşı Bir adam tanırdım Ağlardı,ağlardı durmadan Deli sanırdım. Bir adam tanırdım Gülerdi,ağzı kulaklarına kadar Onu da kıskanırdım. Biri ağlaya ağlaya Göz yaşı biriktirdi Ölü suyu oldu kendine. Öteki güle güle göbek şişirdi O da birgün boyun eğdi eceline... Güldür,ya Râb güldür Kederde boğma beni, Razıyım gülerken aksın Gülüş göz yaşım. Alper Kürük
25-07-2007, 15:24 | #316 |
|
|
25-07-2007, 15:24 | #317 |
|
Gözlerim Gözlerim geceden almış rengini Rengi biraz Talihime de çalar. Gözlerimdeki ışıltılar Gözlerimdeki arzular Ki gece gökteki yıldızlar misâli. Onlar kadar uzak bana Onlar gibi kendi hâlinde Söner,yanar... Aşkıyla ruhuma ışık saçan Yolumu açan,aydınlatan Bir kız hayâli var. Gecelerin hâkimi ay Gönlümün ise o kız Geceler uyku getirir Benim gözlerim uykusuz... Alper Kürük
25-07-2007, 15:27 | #318 |
|
Gözlerimde Hâyâlin Öyle bir oturmuş ki gözlerime hâyâlin Ağırlığından inan kapaklarım kalkmıyor Görmeyi çok isterdim şimdi ne olmuş hâlin? Bir kurtarabilseydim bakışlarımı senden Gönlümle görüyorum gözlerimse bakmıyor Ruhunu okuyordum bir bakışta eskiden... Dalmasın derin derin bakarken ufuklara Ya hâyalini al ya gözüme gerçek görün Bırak kendi hâlime artık kapansın yara... Alper Kürük
25-07-2007, 15:28 | #319 |
|
Gözlerimi Açsam Bir rüya gördüm uykumda Öylesine kötü bir düş. Açtım gözlerimi Bölündü de uykum Öylelikle kurtuldum. Kötülüğe saptım da gündüzün Açılmadı açık gözüm Dünya,gözünü bağlıyor insanın Kuyusunu kazdırıyor kendi eliyle. Ne olur gözümü açıp Kurtuluversem fenalıklardan Uykumu böler misâli. Kaçırtırım o zaman bakışlarımı Kötülükler üzerinden Gözlerimde ışıldarsa iyilikler hayâli. Alper Kürük
25-07-2007, 15:29 | #320 |
|
Gözlerinden Kalbine girdim gözlerinden Sevgini sezdim gözlerinden Seni her görüşümde ben. Aç,göz kapaklarından Kurtar güzel gözlerini Bulutlar arkasından Güneş sıyrılır misâli. Can versin aşkın güneşi gözlerin Titremiş aşkın filizlerine, Kalbimin karanlığında yol açan Gözlerinin ışığından yürü Gir kalbime Rastlarsın silinmekte olan aşk izlerine. Beni teselli etmek istersen Aç,bir daha bir daha bakayım O güzel,o yeşil gözlerine... Alper Kürük
25-07-2007, 15:33 | #321 |
|
Gurbet -2 - Feleğin papağanı oldum Küçük yaşımdan beri Tek kelime ezberletti bana: Gurbet...gurbet...gurbet... Akıl ermez bu feleğin işine Koydu gurbet kelimesini Hayat sözlüğümün ta başına. Binmediğim taşıt mı kaldı sanki? Gün oldu topal eşeğe bindim... Bir an ki Unutamam onu hiç: Şehrim küçüldü gözümde Hasret büyüdü gönlümde O kadar ki Bir dev oldu benliğimi yiyip bitirdi. Yollarda tepeler yeşil Tepeler mor, Ayrılık,ah ayrılık yok mu ya İnsanın içine kor... Alper Kürük
25-07-2007, 15:54 | #322 |
|
Gurbet Birşey istemem sizden Bencileyin garip insanlar, Bilmediğim bu yerlerde Yanımdan geçerken Güler yüzle bir selâmınızı Esirgemeyin benden. Sadaka beklerken Dilenci köşede, Bir tanıdık çehre Gözlerim hergün ben Hayâl içinde... Alper Kürük
25-07-2007, 15:59 | #323 |
|
Gurbet Akşamlarında Havanın karardığını Akşam olduğunu ben Anlamazdım gurbette olduğum anlar. Elin günü vardı Aydınlık,güneşli günü, Günüm kısaydı benim Dertle,düşünceyle çökerdi Gece gönlüme erken. Derken... Günümü,gecemi ben de Ayırabilir oldum Karşımda yâr gülerken. Acıyorum,nasıl geçtiğini bilmediğim Yaşanmış günlerime çok, Kaderde gurbet varmış ama Elde birşey yok... Yaşamak istiyorum yeniden Gözüm hayata aç Artık gurbete tok. Alper Kürük
25-07-2007, 16:23 | #324 |
|
Gurbette Nasıl acı demeyeyim Gurbet beni bundan yakar; İnsanlar geçer karşımdan Yüzüme bön bön bakar Bende ne var sanki? Gülseler yüzüme hafif Bir yabancı gülüşüyle Bir selâmcık verseler içten Bir selâmdan ne çıkar? Gurbetteyim kaç zamandır İçim kapalı,kapım kapalı Açan olmadı şimdiye kadar. Kimbilir? belki gurbette Garip kapısı açmak Büyük günah olmalı... Ey rüzgâr! Sen de olmasaydın Yalnızca ben açmış olacaktım Kapımı ölünceye dek. Bir dost eli değmedi ona Kapımı sen açtın tek. Gurbette bir garip kapısı açıldı Ne hoş! anlasana,anlasana... Alper Kürük
25-07-2007, 16:25 | #325 |
|
|
25-07-2007, 16:27 | #326 |
|
Gül Bahçem Bilirsin gül bahçemi Ellerimle yetiştirdim, Bir ananın fedakârlığına dek Fedakârlık gösterdim herbirine Titredim üzerlerine. Seni o bahçede sevdim ilk defa Sen,güllerimin renkleriyle büyülenmiş Kokularıyla kendinden geçmiştin. Bir aşk vardı içinde Ama söyleyemiyordun. Bakışlarından Nefes alışlarından sezdim Beni seviyordun. O öpüşüm yok mu ya Beni çileden çıkardı Seni baştan... Ne güllerimi hatırlar oldum Ne zamanı. Zevki içiriyordum günlerime... Ah! bir ayrılış ki unutamam Güller soldu,günler karardı Ve böyle serseri etti beni... Benim,böyle kaldırımlarda Sarhoş olup sarhoş yatmam Hep senin için. Yumuşak yataklar Sert gelir oldu bana, Gül kokusunu anlayamaz oldum gayrı. O aşk ve o ayrılış Çok şeyler götürdü insanlığımdan Öyle ki en sevgili dostlarıma Bir selâm vermeği dahi unutturdu. Belki bir daha kavuşursak Biliyorum,bana güllerimi soracaksın İşte söylüyorum bak Senin o ilk gelişin Onları gücendirmiş Bir daha açmaz oldular. Bilirsin kıskançlığın ne olduğunu... Güller kurudu,dal kaldı,diken kaldı artık Bir daha bahçeme gelirsen Aradığını ne bende bulursun ne güllerde. Senden öcünü alacak Gülleri diken âhıyla Ve soldurduğun,kıskandırdığın Güller ise diken diken... Alper Kürük
25-07-2007, 16:28 | #327 |
|
Gül Bahçesi Bir zamanlar sen güldün Ben de senin bülbülün, Nihayet birgün öldün Acı verdi ölümün. Senden sonra bıraktım Dünyanın zevklerini, Etrafımdakilere baktım Hiç bozmamışlar âhenklerini... Gönlümü avuturdum O güzel gül bahçelerinde, Şimdi onları bulurum Güneşin doğup,battığı yerde... Alper Kürük
25-07-2007, 16:30 | #328 |
|
Gülmek Kendi kendine gülen Kişiye deli derler, İnsanlar hep bu yüzden Toplulukla gülerler. Gülmesini bilmeyen Bir güldüreni arar, Oysaki güdülmeyen Özgür nice insan var... Kendini idareye Bir alışsa insanlar, Bilmem gider nereye İşsiz kalan çobanlar... Gülme yeteneğini Önce kendinde dene, Kendin sağ ineğini Bırakma bilmeyene. Başkasının sırtına Çıkan belki yükselir, Bu yükseliş ardına Mutlaka düşüş gelir... Alper Kürük
25-07-2007, 16:32 | #329 |
|
Gün Gelir Kendini geçmeyecek sen hep bahar sanarsın Lale,zambak,orkide,papatyada sen varsın. Gün bu gün aşk çemberi seni hep böyle sarsın Gün gelir bu günleri sen de bir gün ararsın. Diken gülü korumaz ama öyle bilinir Dikeni göstermeyen güldeki albenidir, Gül solunca görünür diken dal üstü bir bir Gün batınca kaybolur güzellikler,silinir. Dikenine katlanıp sevilir canan yıllar Sevginin kendi tatlı,dozajında acı var, Zehirin azı ilaç,çoğu ise can yakar Sevgiler sığmıyorsa senin gönlün pekçe dar... Alper Kürük
25-07-2007, 16:33 | #330 |
|
Gün Gelir Olur Bir eser bırak belki Seni de anan olur, Aşk o kadar güzel ki Senin de anan olur... Sevgi yoksa ülkede Orası yaban olur, Ağacı tüketme de Elinde yaban olur... Yaşadığına sevin Hayat hep yaman olur, Sevgi olsun ödevin Derdine yaman olur... Alper Kürük
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|