10-09-2009, 17:13 | #301 | |||||||||||||||||||||||
|
Dersler ise 14 Eylülde başlar.Ancak ilk gün açılış konuşması yapılır,ders işlenmez.Takip eden birkaç günde ise bazı hocalar derslere gelebiliyor,kesin birşey söyleyemeyeceğim bu konuda. |
10-09-2009, 17:23 | #302 | |||||||||||||||||||||||
|
|
12-09-2009, 14:15 | #303 |
|
2009-2010 ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ okulumuzun sitesinde yayınlanmış ancak ara sınav dönemleri belirtilmemiş
vizelerin kaldırılması söz konusu mu |
12-09-2009, 14:41 | #304 | |||||||||||||||||||||||
|
|
12-09-2009, 23:58 | #305 |
|
teşekkürler
|
13-09-2009, 13:55 | #306 | |||||||||||||||||||||||
|
3. sınıf için tavsiyeleriniz.
Merhaba, ben İbrahim Özkan. Son aftan yararlanarak (Ceza Genel Sendromunu yenmek suretiyle)yıllar sonra okula döndüm. Ancak işim gereği İstanbul dışında ikamet ediyorum. 3.sınıfla ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum. Özellikle Ceza sendromu olan biri olarak ceza özel ve ticaretle ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.(Bu arada TEK olduğumu söyleyeyim.) İyi günler diliyorum.. |
13-09-2009, 18:04 | #307 |
|
Dersler 28 Eylülde başlıyormuş bu arada, 14 eylülden sonra değil
Ders seçimleri de bayramdan sonra 23-25 Eylül,gerçi pek çoğumuzun bilgisi vardır ama ben genede belirteyim istedim saygılar. |
14-09-2009, 11:26 | #308 | |||||||||||||||||||||||
|
Ben de tekim.Ceza Özel ve Ticaret Hukukunu vermiş biri olarak şunu tavsiye edebilirim:Ceza özel dersinde ders anlatılmamaktadır sadece pratikler üzerinden giderek uygulamalı ders yapılır.Ancak derslere katılarak ve hocanın dikkatini çektiği konulara çalışarak başarılı olabilirsiniz.Ticaret Hukukunda da aktif derse katılım şarttır.İlk dönem belki hocaların kitabından çalışarak verebilirsiniz ancak ikinci dönemde belli bir yerden ders anlatılmaz bu yüzden dersi takip etmenizde yarar var. |
14-09-2009, 23:10 | #309 |
|
bugün İngilizce muafiyet sınavı yapılacakmış saat 14 de.
|
24-10-2009, 09:51 | #310 |
|
Geç Kalmış Teşekkür
Merhaba;
Önce geç kalmış teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ama malum iş hayatı.Hizmet içi eğitim kapsamında Ankara'da bulunduğum için siteye girme fırsatım olmadı. Değerlendirmelerinizi önemle dikkate alacağım. Ancak sanırım derse devam etmek gibi bir şansım olacağını sanmıyorum. Bu nedenle siz ve sizin gibi yardımsever arkadaşlardan derslerle ilgili tespitlerini almaya çalışacağım. Ayrıca şimdilerde elimde bulunan Durmuş TEZCAN'ın Ceza Özel kitabı hakkındaki değerlendirmenizi merak ediyorum. İlginize tekrar çok teşekkür ederim. |
30-10-2009, 02:46 | #311 | |||||||||||||||||||||||
|
Burada bahsi gecen "titiz fotokopi ders notlari" nedir/kimdir acaba? |
30-10-2009, 02:50 | #312 | |||||||||||||||||||||||
|
Ceza Sendromu bir tur rahatsizlik midir? Internette bulamadim o yuzden soruyorum. |
01-11-2009, 11:25 | #313 | |||||||||||||||||||||||
|
titiz fotokopi sınavlara yönelik en iyi notları satan fotokopicidir. daha dogrusu gireceğiniz sınav için bir serhat notu almanız yeterlıdır. tabi kitabınızı okuduktan sonra geri kalan vaktinizde bu notları okumak kaydıyla |
01-11-2009, 15:06 | #314 | |||||||||||||||||||||||
|
Sinifta en iyi notlari alan ogrenci gidip bir kirtasiye'ye mi satiyor yani?serhat notu derken? |
02-11-2009, 16:14 | #315 |
|
serhat adlı basarılı bir ögrencının tutmuş oldugu notlar ve ayrıca sınıfta iyi not tutan öğrencıler de gidip oraya bırakabılıyorlar notlarını.biz de faydalanıyoruz.
istanbul üniversitesinde okumuyorsanız anlamamanız çok normal |
04-11-2009, 11:19 | #316 |
|
Yanlış hatırlamıyorsam Çin'de mi ne dünyanın en iyi üniversiteleri anketi yapılmış ve Türkiye'den sadece İÜ girmiş o da 400lerde bir sıralamayla.Kendi üniversitemi hiç sevmiyorum değil dünyanın İzmir'in bile en iyi üniversitesi olamaz.O yüzden bu diyeceklerim yanlış anlaşılmasın ama İÜ yerine bir Boğaziçi,İTÜ veya ODTÜ girebilirdi.Zaten bu anketleri neye göre yapıyorlar anlamıyorum daha önce de başka anketlere sadece Hacettepe diğer bir ankete de sadece Bilkent girmiş,enteresan.: ))
|
04-11-2009, 15:52 | #317 |
|
arkadaşlar 3. sınıf çiftim, malumunuz usul hocalarımız vize yapmak yerine ödev vermeyi tercih etti..ancak ödev konumla ilgili hiç birşey bulamadım desem yeridir, önerebileceğiniz kitap, makale, not var mı? konu: davanın konusuz kalması..
|
05-11-2009, 09:48 | #318 | |||||||||||||||||||||||
|
Boğaziçi vs. üniversiteler girememişse vardır bir sebebi,bir kriteri..Siz yapsaydınız bu anketi belki saydığınız üniversitelerden biri olurdu listede,fakat ne yazık ki bu değerlendirmeyi siz yapmıyorsunuz.Neye göre yapıldığını bilmediğiniz bir anketi neye göre bu şekilde değerlendiriyorsunuz? İstanbul Üniversitesi bir şekilde o sıralamaya girebilmişse bunu sorgulayamazsınız. Saygılar.. |
05-11-2009, 19:51 | #319 | |||||||||||||||||||||||
|
Saygılar sözcüğü uslubunuzla pek bağdaşmıyor.Ne bu şiddet bu celal yahu anlayamadım bu tepkinizi.Bir sene Hacettepe diğer bir sene de sadece Bilkent giriyorsa bir tutarsızlık olduğunu düşünüyorum Çin'de yapılıyor diye sorgulanamaz bir anket mi oluyor yani?Birinden sorgulayabilmem için yetki mi almam gerekliydi?Kendi okulu söz konusu olunca herkeste bir toz konduramamazlık var ki ben kimsenin okuluna bir şey de demedim bugüne kadar hep kendi okulumu eleştirdim,bundan sonra ben de kendi okulumu asla eleştirmeyeceğim,kimse objektif değil nasıl olsa. |
05-11-2009, 22:54 | #320 |
|
insanın okuluna toz kondurmaması iyi birşey tavsiye ederim
tamam okulumuzun mutlaka eksik yönleri vardır kesinlikle en süper biziz yuppi(!) gibi bir tavır içerisinde değilim ancak söyledikleriniz biraz dokundu ve savunma ihtiyacı hissettim;ehh mesleki alışkanlık yoksa asla saygısızlık gibi bir tavrım olamaz ayrıca burası İstanbul Üniversitesi örencileri paylaşım alanı her horoz kendi çöplüğünde öter misali tekrar saygılar |
06-11-2009, 21:04 | #321 |
|
"Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş." gibi bir durum anlaşılmasın diye şunu da belirteyim puanım İÜHF'yi tutuyordu ancak ailem memleketime uzak olduğu gerekçesiyle İstanbul'dan tek bir üniversite yazmama dahi izin vermedi. Neyse ben kaçayım o zaman İÜ öğrencileri rahat rahat çöplüklerinde ötsünler. Herkese iyi forumlar...
|
26-12-2009, 12:21 | #322 |
|
"İstanbul Üniversitesi Öğrencileri Nerdesiniz?"
Finallerde başarılar dilerim arkadaşlar. |
16-01-2010, 19:43 | #323 |
|
Temmuz 2009'da mezun olduğum, tarihi kapısından tutta anfi birine kadar buram buram tarih kokan bir fakülte. Sınav zamanları fakültede adım atacak yer olmazdı. Vizesi ayrı dert finalı apayrı bir dert. Derslerde bir türlü not almayı başaramazdım sırf alanında önde gelen hocalardan dersi dinlemek için giderdim derslere.
|
18-01-2010, 11:56 | #324 |
|
İstanbul Hukuk öğrencileri, hukuk 1.sınıf için hangi seçmeli dersi önerirsiniz? İlk dönem işime yarayan bir ders olsun zorluğu kolaylığı önemli değil dedim.Finallerden sonra öyle olmadığını anladım Dersler hukuk dili, karşılaştırmalı Roma Hukuku, karşılaştırmalı medeni hukuk ve siyaset bilimi.
|
21-01-2010, 08:09 | #325 |
|
Aklıma takılan bir konu var.
ilk 4 dönemimin ortalaması 2.47 bu dönem sanırım 1.13 civarı bırsey tutturmam gerekıyor kı 5 dönemin ortalaması 1.8 olsun. Ya tutturamazsam? Alttan hiç dersim yok. 6.dönemden ders alamayacak mıyım? Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Dehşet bir halde bütünlemere girmekteyim |
21-01-2010, 13:32 | #326 | |||||||||||||||||||||||
|
Eğer 5. dönemininiz ortalaması 1,8 altındaysa o dönemi tekrar vermek zorunda kalıyorsunuz yani çapraza kalıyorsunuz. Ortalama 1,8 in üstündeysealttan ders alabiliyorsunuz. Diğer 4 dönemin ortalamasının bir önemi var mı? |
22-01-2010, 11:57 | #327 |
|
Sayın YCanik;
Öncelikle teşekkür ederim ancak; benim sormak istediğim 6.dönemden ders alıp alamayacağıma dair bir soruydu. Yani 5.dönemim 1.8in altında kalırsa bir dönem boş mu geçireceğim? Zira 1. ve 2. sınıftan dersim yok.Dolayısıyla ikinci dönemi nasıl geçireceğim? |
29-01-2010, 23:23 | #328 |
|
İstanbul Üniversitesi öğrencileri 1.sınıf 2.dönem için Siyaset Bilimi,karşılaştırmalı medeni hukuk,karşılaştırmalı Roma hukuku bir de hukuk dilinden hangisini önersiniz?
|
29-01-2010, 23:48 | #329 |
|
Sanırım hukuk dili diyeceğim.
Dersin içeriği hukuk dilinin kavratılması ise kesinlikle yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Eğer imkanım olsa bu dersi seçerdim. |
29-01-2010, 23:53 | #330 |
|
Türk Hukuk Reformu adında bir ders vardı bu yılki seçmelilerde.İşime yarar diye seçtim, ama hiçbir faydasını görmedim.Ben de hukuk dilini istiyorum ama onun da aynı şakayı yapmasından korkuyorum.Karşılaştırmalılar nasıl?Çok mu zor?
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|