23-05-2007, 18:10 | #1 |
|
Alper Kürük/ şiirler
Sitenize başvrumun onayı nedeniyle teşekkürlerimi sevgi ve saygıularımla sunarken aşağıdaki şiirimi göndermeyi uygun gördüm.Takdirlerinize...
Em.Hâkim ALPER KÜRÜK Mezuniyetimiz Elli Yılına Yaklaşırken... Kırk sekiz yıl öncesi tahsil ettik HUKUK' u Sağlayana şükrolsun bize bu tahakkuku... Kimimiz SAVCI oldu, kimilerimiz HAKİM... Onların içlerinde işte biri de benim. Kimi AKADEMİSYEN...Okulda HOCA oldu AVUKAT levhasıyla birçok binalar doldu... İki FAKÜLTE vardı: ANKARA ve İSTANBUL Bunca yıl geçti şimdi HUKUK FAKÜLTESİ bol... Yurdumuzda yetişmiş bunca HUKUKÇUMUZ var Buna rağmen ülkede HAK - HUKUK nosyonu dar... HUKUKA BAĞLILIĞI zor alıyor kafalar... HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ için bunca çabalar... Salt âdilim demekle asla ADALET olmaz! Hak da sağlık gibidir kaybolursa bulunmaz... MAHKEME -İ KÜBRA 'ya kadar mahkemeler var Yaşayan insan hakkı ancak onlarda arar. 'DİN GÜNÜ ' SAHİBİNİN O MİZANI KURULUR Dünyada kurtulanlar sanma ondan kurtulur... Özlemlerimle sizi ben andım, beni anın... ÖMRÜN SONBAHARINI ESENLİKLE YAŞAYIN... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. Bu şiirin hikayesi: ADALET VAKFINI GÜÇLENDİRME VAKFI (ATGV) AKSU / KUNDU / ANTALYA TESİSLERİNDE yazdığım bu şiirimi, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ'nin '1959 YILI MEZUNLARI ' tüm arkadaşlarıma; yitirdiklerimizi saygı ve rahmetle anarak,yaşayanlara sağlık ve selâmet dilek ve niyazımla...sevgiler ve saygılarımla ithaf olunur... YÜCE ALLAH izin ve lütuf eylerse '50.yılımızı' birlikte idrak etmek dilek,arzu ve duamdır...15.MAYIS.2007 ALPER KÜRÜK -Emekli Hâkim - SEYDİŞEHİR |
24-05-2007, 17:26 | #2 |
|
Hazreti Mevlâna
Mevlâna Yılı münasebetiyle...
Hz.Mevlâna -3 (Yeşil Türbenin İncisi...) Karşıda bir Yeşil Türbe Ben içinde küçük bir ben, Benim içimde Mevlâna O,Yeşil Türbe'nin incisi Doğu - Batı birincisi. İnsanlar ziyaretçisi Sel sel olur da akarlar, Deyişlerinde hikmet var. Mevlâna'nın içindeyse İnsan,hayat ve de ölüm, Mesnevî'dir ilk ikisi 'Şeb - i Arûs' ikincisi. Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
24-05-2007, 17:57 | #3 |
|
Mevlâna'yı Anma Yılı 2007
Mevlâna yılı münasebetiyle...
Mevlâna'yı Anma Yılı 2007 Ney sesine takılıp ruhlar âlemindeyim Ben şimdi bir ruh değil dudaklarda bir neyim. Bu âlemde gezerken karşılaştım seninle Ruhunla yaptığını yapmıştın bedeninle. Günahkârdım çağrına kulak verdim de geldim Günah yelkenlerini dolduran azgın yeldim. Daha canlar gelecek gel sözüne güvenen Olmayacak bir daha gelip sözünden dönen. Seni özümsedikçe anladım kimim,neyim Cana ALLAH aşkını duyuran kamış neyim... Ney der ki: gel sözünü duydum geldim MEVLANA O güzel nefesinden bir nefes üfle bana. O nefesle bir daha derinden inleyeyim Hep başkası dinledi,kendimi dinleyeyim... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. Bu şiirin hikayesi: 1207 yılında doğan Hz.MEVLANA'nın 800.doğum yıldönümü nedeniyle UNESCO tarafından 2007 yılının 'MEVLANA'YI ANMA YILI 'olarak kabul ve ilân edilmesi vesilesiyle aziz ruhuna saygıyla... |
25-05-2007, 20:27 | #4 |
|
Hz.Mevlâna -1
Hz.Mevlâna -2- Belh'te filizlenen tohum Göçüp de kondu Konya'ya, Hayırlı,nurlu bir doğum: Mevlânâ gelmiş dünyaya... Kökü, yeraltını sardı Gövdesi,yeryüzünü bu ağacın, Dallarında meyve vardı Gözü doydu tokun,acın. Kemâli aradı,durdu Gönlü kimi zaman durgun, Denizler gibi kudurdu Hamdı,pişti,şimdi olgun. Şems'te ışığını buldu, Erkini ilahî tacın, Aşkıyla da sarhoş oldu Faydası yoktu ilacın. Pervaneler gibi döndü Döndükçe kendini aştı, Bütün ihtirası söndü Güzelliklere ulaştı. Ayrılığın acısını Sevdiği Şems'inden tattı, Buldu Yaratıcısını Elemi üstünden attı. Döndükçe döküldü bir bir İnsanlığına yapışan Kötülükler,gurur,kibir, Para,servet,şöhret ve şan... 'Bir ayağım eksen ve dik, Huzurunda başım eğik, Gönlüm doygun,yeter aşım, Külahımdır mezar taşım, Uçan ak kaftan kefenim, Göğe,yere açık elim HAK'tan halka naklederim, Canlar,erenler yoldaşım, Dönerim Allah dönerim, Sanki kutsal mey içerim Dönüp kendimden geçerim Af dilerim,şükrederim, Ebediyete uçarım, Geçici bir göç ederim Bura değil ora yerim Hadde uygun yer seçerim. Fâniliği terkederim Bâkiliğe yükselirim, Alem arası seferim Bir giderim,bir gelirim Dünyada sınav veririm. Tam dön! emriyle dönerim Aslıma rücu ederim... İşte buna SEMA derim...' Kudüm,neyle ruhlar coştu, Doğu,semaya alıştı, Batı,Mesnevî'ye şaştı. İsmin sınırları aştı. Gel! çağrını duyan koştu Canlar KONYA'da buluştu.... Hayat boştu,ölüm hoştu, Ona 'Şeb-i Arûs' muştu Onda MEVLA'ya kavuştu... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
25-05-2007, 20:36 | #5 |
|
Hz.Mevlâna
Hz.Mevlâna -1- Ben de Konya'lıyım Mevlâna Aynı topraktayız ikimiz de. Önce bir selâm gönderiyorum Dünya coğrafyasından sana. Senelerin arasına senden habersiz Gizlenmiş nefesin ince ince Her nefes bir hayatmış meğer... Geçmiş seneler,geçiyor seneler,geçecek seneler Sen yine ölmiyeceksin. Neyi sende Meyi sende Peşrevi sende sevdim Seni sende sevdim Mevlâna. Tarikata girmemişiz Girmemişiz ama ne çıkar? Senin aşkın,senin neyin Ve herşeyin Rakseden devrişlerin gibi döndürdü hep Kafamızı düşünceden. Aşıkız biz de âşık... Aşıklar kâfileni alıp giderken Bizi de alıver kâfilene. Mey içtik mey, Ney inler ney, Aşk sardı gönlümüzü Biz de yandık epey... Küçük dilim ne söylesin Hey! Koca MEVLANA hey... Alper Kürük
25-05-2007, 20:41 | #6 |
|
İstanbul'un Fethi Haftasında
İstanbul'un Fethi Haftasında... Yirmi Dokuz Mayısta çağ açtı, taştı ünü Bir On Dokuz Mayıs da TÜRK'ün' Kurtuluş Günü'... Tarihte çağ açılır FATİH 'in edasıyla, Laik Devlet kurulur ATATÜRK dehasıyla. Mayıs ayı TANRI'nın Türk'e lütuf ayıdır Bu lütufla barışın o NOBEL adayıdır. ATA'nın vasiyeti Dünyada - Yurtta barış, Ne alır,ne veririz Ülkemizden bir karış! FATİH armağan etti Dünyaya İSTANBUL'u, ATA'dan' KUTSAL ÖDÜL':TRAKYA-ANADOLU... Alper Kürük
25-05-2007, 20:45 | #7 |
|
Ah Güzel İstanbul Ah...
Ah Güzel İstanbul Ah... İstanbul gençliğimdeki İstanbul değil... İstanbul'u dinlerdi Orhan Veli gözleri kapalı... Ben de İstanbul'u dinledim Ama gözlerim faltaşı gibi açık Dört bir yanda kapkaççıları var Olmalıyım uyanık. İstanbul'u dinledim Dinleyip de inim inim inledim... İstanbul'un ortası sinema değil artık O,o zamanlarmış meğer, Şimdi İstanbul'un ortasında gökdelenler Ayağı yerde,başı göğe erer Belki de göğü bile deler de geçer... Bulundu Ozon'u delen fâiller... Ayasofya,Sultan Ahmet,Süleymaniye Ve diğer câmiler ve de minareler, Galata,Beyazıt Kuleleri, Hisarlar ve daha nice kusursuz yükselenler Kurtuldu suçluluktan Hepsi mâsum şimdi hepsi... Gerçek suçlu gökdelenlerle doluyor Yedi Tepesi... Nerde? Hani? İstanbul'un taşı-toprağı altın? Sonu bu mu olacaktı medeniyetteki saltanatın? Orhan Veli garipliğini isterdi annesi duymasın. Oysa ben çaresizliğimi,yoksulluğumu Değil anneme Cümle âleme Duyurmak,anlatmak istiyorum Duyuramıyorum,anlatamıyorum... Benim gençliğimde Beyoğlu'nda gezer Güzelleri,gözleri süzer, Paraları ezer... Şimdi de Beyoğlu'nda Pejmürde,sefil gezer Elinde ekmek arası kokoreç yer Karınca ezmez,insan ezer... Benim gençliğimde Boğaz'da Balıkçı salt misina olta ile balık tutardı O misina yarık yarık parmaklarını yarardı Zira evde ekmek bekleyenleri vardı... İşi bittiğinde kimi gün üzgün kimi gün neş'eyle Oltasını sarardı... Şimdi Boğaz'ın iki yakasında Amatör motorlu kamışlar Zevk için umudun peşinden Suya dalar dalar çıkar. Bir kemer yetmedi Takıldı güzelin incecik beline ikinci kemer 'Boğaziçi' ve 'Fatih' isimli köprüler... Dünyası,kimyası farklı iki yakası Yine de bir araya gelemediler... Boğaz'dan akan su dün ve bu gün aynı akar Gece eğlencelerinde safahat ayyuka çıkar... İstanbul, ah güzel İstanbul! Gönlünce yaşanacak şehir Olsun da yine İstanbul olsun... Yapaylarıyla çirkin, Varoşlarıyla yoksul... Yine de doğasıyla,doğalıyla güzel Yine de Haliç'iyle,Boğaz'ıyla güzel... Eh! varsın bu kadarcık da kusuru olsun... Alper Kürük
28-05-2007, 16:46 | #8 |
|
Hocalar Konuşuyor
Hocalar Konuşuyor HOCALAR KONUŞUYOR (İSTANBUL HUKUK FAKÜLTESİ ÜÇÜNCÜ SINIFTA YAZILMIŞTIR.) CEZA HUKUKU KÜRSÜSÜNDEN: Prof.DR.NACİ ŞENSOY (MERHUM) “ Tehirinde mazarrat melhuz bulunan ahvâl müstesna Tekrar edelim bir daha... -Gülmek ve konuşmak yok! atarım dışarı ha! - Yegân yegân tesbit eylediğimiz İşbu hâdiseler muvacehesinde Halli iktiza eden mesele... -Gülen,konuşan olsun hele Haşlarım,atarım dışarı ha! - “ CEZA USULÜ HUKUKU KÜRSÜSÜNDEN: Prof.Dr.NURULLAH KUNTER (şimdi EMEKLİ) “ Patagonya Usul Kanunu Cart-curt kaideler koyuyor Falan filan,filan falan oluyor..” İDARE HUKUKU KÜRSÜSÜNDEN: Asistan Dr.İSMET GİRİTLİ (Halen Prof. Dr.EMEKLİ) “Tabir caizse af buyurun Kalleşçe sizi buraya topluyor Yine de yoklama âdem-i ifa oluyor...” DEVLETLER HUKUKU KÜRSÜSÜNDEN: Prof.Dr. CHARLES CROZAT & MÜTERCİMİ Asistan Dr. Bayan.. Hoca der:Mes étudiants! Tercümesi:Talebeleğim Yanınızda biğeğ coğğafya hağitanız olsun. (Dikkat! alkış var burada...) Göğünüz kuzeydeki kutup buzlu pasta Nasıl paylaşıldı.(Zıkkımlansınlar...) İCRA VE İFLAS HUKUKU KÜRSÜSÜNDEN: Prof.Dr.İLHAN POSTACIOĞLU (MERHUM) “Arkadaşlar davacının hakk-ı hıyarı var. Gülecek ne var sanki? Netice-i talep,semere-i ihtilâf E...benim bu tâbirler hoşuma gider. Hem sizin kompozisyonunuz sıkıcı Okurken zorluk çekiyorum,eğer Havalandırsaydınız biraz şöyle yıllanmış şaraplar gibi Mest olmamak elden gelir miydi? ......Bunlar teferruat Ben bile aklımda tutamam Size de imtihanda sormam. Temiz temiz dökerim Sizi de kendimi de yormam. Haydi bakalım bunu kim söyleyecek Aferin...Numaran kaç senin? ” MALİYE HUKUKU KÜRSÜSÜNDEN: Prof.Dr.ORHAN DİKMEN (ŞİMDİ emekli) “İlk çocuk pahalı olur,sonrakiler ucuz Asgarî geçim indirimi için insanın Doğrusu Kraliçe Süreya’yı acıyası geliyor Vermeliydi Allah on bir değil dokuz... Adam Smith beş kuruşluk simidin ona çıktığını görseydi Adamcağız yeni nazariyeler peşinde koşardı Türkiye için...” MEDENİ HUKUK KÜRSÜSÜNDEN: Doç Dr. İSMET GÜLÜMSER SUNGURBEY (Şimdi Prof. Ve EMEKLİ) “Alkışla inletiyorsunuz öğreneği Duyan “görmük” zannedecek Cık cık tarlasına düştük Altı kaval üstü şeşhâne diyecek. Bu yasa bu yasadan esi almış (Tabii ben de Ataç’tan...) “GUGUK”çıkıyor artık “sınavlara”az kalmış...” MEDENİ HUKUK KÜRSÜSÜNDEN: Ordinaryüs Prof.Dr.HIFZI VELDET VELİDEDEOĞLU (MERHUM) “Bir tanıdık gelmiş bana fikrimi sordu Şöyle şöyle oldu dedi Hallediverdim işini, adamcağız Dua ede ede gitti “Hay Allah senden razı olsun...” Meğer içi yanıkmış zavallının...” Ne hoş ki rahat rahat İstediğime diyebilirim üstad. Ne doktoramı veriyorum Ne de yazdığım doktora tezi... Hem iğreti adım da var Eskiler ona der:”nam-ı müstear” SİVRİ UÇ... Batarsa da kan çıkmaz Hanefi abdestini bozmaz. Bu da sana arkadaş: “Bu taşındır diyerek AMME’yi diksem başına İDARE otursa gelip gelip karşına Çarpışsan sınav sınav Olsan Başını Vermeyen Şehit Eder seni boyun sıra kitaplar istiap... N olurdu şu bilgi olsaydı hap Bir sabah,bir öğle,bir akşam alsaydık Hepimiz âlim olsaydık. Ey giriş kapısı ardına dek açık Çıkış kapısı hafif aralık okul Yıllardan beri kurulduğun yetmezse eğer Yine yıllarca gönül tahtına kurul. Ey talebe arkadaş isteme benden dua Evde karın ve boy boy çocukların diploma bekler Allah’a açılmış temiz eller... ALPER KÜRÜK Alper Kürük
04-06-2007, 07:12 | #9 |
|
Nesil = Kuşak Farkı...
Nesil - Kuşak Farkı... Bizim neslin beynine İşlemiş ' Teşkilât -ı Esasiye Kanunu ' Yeni kuşak da iyice anlasın, bilsin Diye 'ANAYASA ' yaptık onu... Bizim nesil Anayasaya toz kondurmaz Çünkü o olmazsa olmaz... Şimdiki kuşağın beyni ortak RAM 'la Bilgisayar icat edileli beri Bilgiyi alır internetten kiloyla...tonla... Satarken satar gramla... Yeni kuşağın tüzesi Artık İnternet Hukuku ve yasası... HACKER 'ler fışkırıyor mantarca Onları başıboş bırakmamaktır tasası... Bizim nesil dinler ve hoşlanırdı Itrî 'den...Dede Mustafa Efendi 'den... Hacı Ariflerden...Saadettin Kaynak 'lardan... Daha nice nicelerinden... Taş plâklardan ses gelirdi Kıyıdan...köşeden... Bir kısım gençlik sevdalısı kadın - erkek yaşlılar ile Bir kısım genç yeni kuşağın Vazgeçilmez eğlencesi İstanbul...Bodrum...Marmaris gecesi... Kırk beşlik plâklarla başlayan değişim Kaset...disket...yarışyla devam... MP3 ler oldu en son gelişim... Gençlerde o şimdi kulak küpesi... Bizim nesil Hafız Burhan'ları... Münir Nureddin Selçuk'ları...Mustafa Çağlar'ları... Nurettin Çamlıdağ'ları... Hamiyet Yüceses'leri...Safiye Ayla'ları... Muallâ Mukadder Atakan'ları... Zehra Bilir'leri...Muzaffer Sarısözen'leri... Neriman Altındağ'ları...Akartürk Bedia'ları... Ahmet Üstün'leri...Arif Sami Toker'leri... Alâeddin Yavaşça'ları...Zeki Müren'leri... Mustafa Sağyaşar'ları... Kâh taş plâktan,gramofondan... Kâh kısa...kâh uzun çalarlardan... Kâh radyodan...kâh gazinolardan... Kimini de canlı yayınlarından... Bizim nesil hep severek dinledi... Ki o seslerle âsuman çınladı ve inledi... ' Hoş bir seda bâki kalan...' onlardan... Şimdiki kuşağa da hiç itirazım yok... Onlar da çok güzel çok... İtirazım yoksa da Serzenişe var hakkım... Bizim nesil adına ve kendi adıma Yeni nesilden var şu farkım: Biz eskilerden de...yenilerden de... Aynı hazzı duymaktayız... Aynı lezzeti bulmaktayız... Yeniyi bulduk...yepyeni olduk... Deyip de eskiyi eski diye Unutmamaktayız... Alper Kürük
10-06-2007, 20:54 | #10 |
|
Parça Parça Satış...
Parça Parça Satış... Neye hayıflanırım...bir bilseniz neye? İngiltere'de yaşayıp ' SİR ' olamadım diye... Keder değil kader... ' SİR ' olamadımsa da Sır oldum yaşamımla, bedenimle bîteviye... Düşündüm bedenimi parça parça İhaleye çıkartsam Umduğumdan da kazançlı çıkarım... Gözlerim epey eder... Gözlemlerim sağlıklı ve tutarlı, İleriyi görür bakışlarım... Dünyaya da hep iyi gözle bakarım... Kulaklarım da az getirmez... Bunca zaman hep sevgi sözcükleri duydum... Dilim, ağzım ve dudaklarım İyi paha eder... Çünkü hep güzel sözler söyledim, Hep aşkı fısıldadım... Burnumu da ucuza satmam Çünkü her şeye sokmam... Ve de havalarda olmadı hiç... Tek sevdiğimden başkasını da koklamam... Saçlarım sırma değil ama Krallar tacı gibi başımda taşırım... Berberden çok Onları rüzgârlara bırakırım... Bir de sevmediğim huyum var: Kılı kırk yararaım... Beynim kaç değer eder bilemem? Ama pek de ucuza veremem... Tüm düşüncelere saygılıyım... Bu da benim düşüncem Ona paha biçip fiyat söyleyemem... Ayaklarım çok cefakârdır... Yıllarca bedenimi taşıdı Hâlâ da taşır... Onun da değeri çok yükseklere ulaşır... Kollarım...ellerim... Onlar da yüklü bir şey getirir dilerim... Çünkü onlarla alkış tuttum sevindiğimde... Ve de protesto ettiğimde... Onlarla kucakladım sevgilimi...ve dostlarımı Ayrılırken ve kavuştuğumda... Üstelik hep YARATANA yalvarıp, yakarışımda Dualarıma hep açıktır ellerim... Diğer iç organlarım da Bence ayrı ayrı değerdedirler... Hiç getirmeseler Sakatat değeri kadar getirseler bile yeter... Ancak, içlerinde biri var İşte bir onu ihaleye koyamam... Bir defa alan alıp götürdü onu... Kâlbim... Onu bir daha başkasına satamam... Alper Kürük
|
11-06-2007, 17:02 | #11 |
|
Alper Kürük /Şiiirler
Tamamlanır Yarımlarla Bütünler... Çevredeki yeşillik nem dolu havadadır Yeşil gözdeki buğu aşkla ağlamadadır. Seslerdeki yükseliş değişen perdededir Aşka en tiz sesini veren nota nerdedir? Gülen göz mutlak bir gün gelecek ağlayacak Ağlayan göz gülecek, neşeyle parlayacak. Ağlamak da gülmek de yarımları bütünün Yarımlar olmasaydı tadı olmazdı ömrün... Alper Kürük
|
11-06-2007, 17:06 | #12 |
|
Alper Kürük /Şiiirler
Hayırlı Evlat Hayırlı evlât; hayatta Anadan,babadan geçmeyen evlâttır, Eğitim,ilim,fikriyatta Anayı,babayı geçen evlâttır, Bu günü dününü aşan evlattır... Analar,babalar için bence Böylesi evlât murattır... Alper Kürük
|
11-06-2007, 17:12 | #13 |
|
Alper Kürük /Şiiirler
Gün Babaların... Mübarek anamıza bir günü özgüledik Bir günü de muhterem babamız için verdik. Yılda bu iki günde biz onları anarız Yılın her günü anar bizi ana - babamız... Onlar da bir gün anne ve baba olacaklar Bir günlük anılmaya elbet katlanacaklar... Onlara verilecek SEVGİ,SAYGI çok büyük Bölüp bölüp her güne verelim küçük küçük... Alper Kürük
|
11-06-2007, 17:17 | #14 |
|
Alper Kürük /Şiiirler
Yitirmek, Bulmak, Sevinmek... Kaybolanı bulmak sevincidir bu Sana olan aşkın yinelenmesi... Seni sevmek mûbah, sevmemek tabû... Dile kolay gelir sevdim demesi... Yitirip de bulup sevinmektense Kaybetmemek için özveri gerek... İnsan oğlu bunu bilir, nedense Çok şeyler elden çıkarır bilerek... Alper Kürük
|
11-06-2007, 17:22 | #15 |
|
Alper Kürük /Şiiirler
Unutulmuş Hısımlık İlk insanla başlayan hısımlığımız Ki onu yok etti zaman, Unutmak bastırdı üstünü Ve doğdu şimdiki aşklarımız. Düşün,sevişiyoruz habersiz Sen ve ben, Oysaki Adem'di ilk babamız Havva'ydı ilk anamız, Kalbimizdir bize ihanet eden, Aşk üstüne aşk tüm günahlarımız Ve o denlû saf. Etimiz,güzelliğimiz her şeyimiz bir yana Kuru iskeletlerde gerçek eşitliğimiz. Biz bir kökün dalları Geçmiş zaman ve unutmak Ayrılığımıza sebep, Unutulmuş bir hısımlık içinde Aşklarla biz bizi severiz hep... Alper Kürük
|
11-06-2007, 21:30 | #16 |
|
Alper Kürük/şiirler
Küresel Isınma Elleriyle soğutup dondurduğu ruhuna Medet beklediği şu ısınan küreyi de Bu hâle getirendir kaprisleri uğruna... İnsanın beyni gibi bencildir yüreği de... Yarattığın ejderden bu ne korku,bu telaş? Atomun patlayacak,küren seni yakacak... Sen sanal dünyalara bilgisayarla ulaş... İnsanlık ilk ânını tekrardan yaşayacak... Alper Kürük
|
12-06-2007, 11:33 | #17 |
|
Alper Kürük/şiirler
Gibidir Sevgi... Dibi yok bir kuyuya inmek gibidir sevgi... Sonu yok uzun yola çıkmak gibidir sevgi... Suyu yok bataklığa batmak gibidir sevgi... Tuzu yok bir denize dalmak gibidir sevgi... Dili bal bir kadına tapmak gibidir sevgi... Çıkmaz sokağa dalıp sapmak gibidir sevgi... Hayata gözlük altı bakmak gibidir sevgi... Dolanıp aynı yere varmak gibidir sevgi... Alper Kürük
|
12-06-2007, 20:49 | #18 |
|
Alper Kürük/Şiirler
Ab -ı Hayatımsın Atam 10 Kasımla başlayacak benim her yılım Ağlayacağım,ağlayacağım güler gibi, 10 Kasım dökülürken ağzımdan Titreyecek dudaklarım tiril tiril Sanki MUSTAFA KEMAL der gibi. Okşasın diye saçlarımı Terkedeceğim rüzgârlara, Hür eser bu toprakta yeller MUSTAFA KEMAL eser gibi. Yaşlı kirpiklerim arasından gözlerim Dalar ölüm karanlığına Seçer birini ölümsüzler içinden MUSTAFA KEMAL'i seçer gibi. Sessizliğe açılmış kulaklarım Süzer sessizlikten tek ses Bitmeyen bir âhenkle duyarım MUSTAFA KEMAL'i duyar gibi. Koklarım,koklarım hür havayı Bir canlılık dolar ciğerlerime MUSTAFA KEMAL dolar gibi. MUSTAFA KEMAL emrediyor başımda Emrediyor büyük kumandan Ben dimdik duracağım yanı başında Ölmeyen nefer gibi. Yılda bir gündür 10 Kasım Üzüntü orduları için sefer gibi, Eyvah! gitti elden başbuğ Düştü başlarımız önümüze Düştü fethedilmiş kaleler gibi. 10 Kasımla başlayacak benim her yılım Ağlayacağım,ağlayacağım güler gibi, Noel Baba,benim bu yılbaşlarımda Beni sevindirmek istersen İstemem ben oyuncak filan Onları çocuklara at bacalarından Bana tek MUSTAFA KEMAL'imi ver Ben MUSTAFA KEMAL'imi isterim Yaşamağı ister gibi. Ab -ı hayatımsın Ata'm İçerim fikirlerini tekrar tekrar içerim Ben sana kanamam,ben sana doyamam... Alper Kürük
13-06-2007, 06:00 | #19 |
|
Ağaç Güz mevsimi Ümitlerin yaprak yaprak Sararıp döküldüğü mevsim. İnce hastalıklıların Ortadan kesip el-ayak Yaprak yaprak döküldüğü mevsim. El kaldırmış,avuç açmış Ağaç Allah'a karşı Bütün çektiği âminler Doldurup Arşı Yağıyor baharda kucağına... Son buluyor artık Bir kışlık çile. Dallarda tomurcuklanan ümitler Dönüyor teker teker Kâh çiçeğe,kâh yeşile... Alper Kürük
13-06-2007, 06:05 | #20 |
|
Çikolata Yiyen Bebek... Yediğini ağzına ve yüzüne sen ey küçük Yiyorum zannı ile hep bulaştırıyorsun, Yanağında dudaklık yer açıp bir öpücük Kondurunca bu işe kendin de şaşıyorsun... Dileğim büyüyünce yine bulaştırmazsın Hayatı bu yediğin çikolata misâli, Şİmdi daha küçücük,sevimli,yaramazsın... Yarın gözlerde hâyâl bu görüntünün hâli... Alper Kürük
21-06-2007, 14:27 | #21 |
|
Amasra
Şehzâde Şehirleri: TRABZON ve AMASYA,
Kimi için MANİSA, kimi için AMASRA... Padişahlık stajı onlara elzem sıra VALİSİ olur şehrin...O'na nasip AMASRA... 'İSTANBUL' un Fâtihi ' o genç Şehzâde MEHMET Geçmesi gerekirdi bu sıradan da elbet... Şimdi VALİ olduğu güzel belde: AMASRA Gönlüne şiir gibi yazıldı mısra, mısra... İlk görüşte gönlüne düştü aşk denen belâ İlk sözü: ' Lala...Lala...ÇEŞM-İ CİHAN bu m'ola...' ' CİHANIN GÖZÜ ' nden bu dünyayı ilk görüştü Güzel peşinde koşmak burda aklına düştü... Güzelliklerle şimdi O burda ' AVNİ ' leşti Güzellik şiir olup sanki gönlüyle eşti... Güzeller arasında bir güzele gönlü kul Cihanın gözü onda o güzelse: İSTANBUL... Gönlünü esir eden güzeli almalıydı O güzel, SULTANIN TEK GÖZDESİ olmalıydı... ' ÇEŞM-İ CİHAN ' dan bakıp Cihanın Gözdesine Ona kavuşmak için düştü ayak izine... Ne demişti o güzel için Yüce PEYGAMBER: ' İSTANBUL' u alacak asker KUTSANMIŞ ASKER...' O güzelin aşkını rüyalarda yaşadı TANRI ' ya şükür olsun...bir gün kavuşmak vardı... ' AMASRA GÜZELLİĞİ ' fâtih etti FATİH 'i Bir ÇAĞI DEĞİŞTİRDİ...tekrar yazdı TARİHİ... Alper Kürük
23-06-2007, 16:52 | #22 |
|
Fethiye Güzelliğin timsalisin FETHİYE Sana lâyık bu yazılan methiye. Yıllar boyu güzelliğini niye Sakladın da şimdi ettin aşikâr? Yeşil orman,mavi denizle ikiz ÇALIŞ,HİSARÖNÜ ve ÖLÜ DENİZ... Mercan,Akya,Lagos ile yüzeriz Bey Dağları tepesi bembeyaz kar. Karşındaki bekçin:ada ŞÖVALYE Bağrında doğayla tarih elele, Yazın yaylalara,kışın sahile Fethiye'im göçer,iner de çıkar. Kucaklaşmış orda denizle yayla O güzelim el değmemiş FARALYA, Güneş yarışıyor râkibi ayla İkisi gün - gece denize bakar. Kaya mezarları ve KAYA KÖYÜ, Çözülmemiş hâlâ sendeki büyü, Kitaplar yazmadı böyle öyküyü Taşın ve toptağın Kral'a mezar. Güzelliklerin dünyaya armağan, Her koyun bir dantel,her koyun liman Öpüşüyor sende Umman - Asûman Sevgi dolu yerde kalır mı efkâr? Alper Kürük
23-06-2007, 16:59 | #23 |
|
Kaş Doğa sanki bir nakkaş Güzel eseri bu KAŞ. Dantel dantel oyulmuş MEİS seyre koyulmuş... Dağlar ağaçca fakir Deniz oldukça bâkir... Mayo ıslak,dingin baş Denizle bütün uğraş. Manzara hoş çak flaş Gel kendin gör,kendin şaş... Balık taze ve bol aş Hayat sade ve yavaş. Sen de buraya ulaş İşte:şirin,küçük KAŞ... Alper Kürük
23-06-2007, 17:03 | #24 |
|
Antalya Bu sözcükler düştü bir gün ATATÜRK'ün ağzından bir bir 'HİÇ ŞÜPHESİZ Kİ: ANTALYA DÜNYANIN EN GÜZEL YERİDİR '... Bir ucu KAŞ' ta ve diğer ucu uzar GAZİPAŞA'ya KALE, KUMLUCA,KEMER, SERİK, SİDE, MANAVGAT, ALANYA... Çık yüksel ELMALI' ya...cip sefasıyla TOROSLARDA yaylaya... DAMLATAŞ MAĞARASI 'yla ayrıca ünlüdür ALANYA Gitmesen de olur sanki ayağına gelmiş ALMANYA... İBRADI 'da... DİM ÇAYI'nda alabalıklar lezzetlenir Kartal yuvası AKSEKİ dağlarda KARDELENLER verir... Mavi sularda serinle...kumdan kalk da kayak yap veya Kanyonlarda...KÖPRÜLÜ ÇAY'DA RAFTİNGLE koş maceraya... Ünlü şelaleleri var: DÜDEN...KURŞUNLU...ve MANAVGAT... Yamaç paraşütçülüğü ALANYA' da...konaklar KEMER' de binlerce yat... Ruhlara tatlı serinlik verir FİNİKE portakalı TOROSLARDA göç görürsen onlar da YÖRÜKLER olmalı... DEMRE ' de doğmuştur ' NOEL BABA ' sı HIRİSTİYANLARIN Bir HAÇ...Bir HAC...ve bir İNANÇ ŞEHRİ olmuş dün...bu gün...yarın... Tüm diğer beldeleri de güzellik ve tarihle dolmuş Yaylada kurulanlar var: KORKUTELİ ve de GÜNDOĞMUŞ... İkiz kardeşler: ' DOĞA 'yla ' TARİH ' birbiriyle yarışmış... Yaratılan ANTALYA' ya üstelik güzellik karışmış... Geçmişin insanları da bu günü yaşayanlarla dost İşte bütün haşmetiyle karşında durmakta ASPENDOS... Her güzelde kusur olur derler lâkin bu güzelde yok... Gözün görüyorsa yeter...sen görmeyi bil... güzellik çok... ANTALYA ' TATİL CENNETİ ' orda yaşayan bence MELEK KALEİÇİ tarih kokar...KONYAALTI tablo...BELEK: Deniz kıyılarında GOLF oynanabilecek yermiş tek... KLEOPATRA SİDE 'de kalksa; KUNDU...LARA... görecek... ANTALYA en güzel ballı,emsâlsiz câzibeli çiçek... Dünyadaki arıları hep çekiyor...hep de çekecek... ATA'MIZIN görüşleri ham hâyâl değil...gün gibi GERÇEK! DÜNYA TEK DEVLET olursa ANTALYA' yı BAŞKENT seçecek... Alper Kürük
23-06-2007, 17:10 | #25 |
|
Seydişehir Toroslarda son sırayız Küpe Dağı'dır dağımız, Seyyid Hârun Sancağımız Bize SEYDİŞEHİR derler. Bereketlidir ovamız Meyvelik bahçe,bağımız, Tatlı olur bostanımız Bize SEYDİŞEHİR derler. Bolca akar sularımız Tek gölümüzdür Suğla 'mız, Karabalık balığımız Bize SEYDİŞEHİR derler. Dağ - taş aliminyum dolu Mesire yerimiz Kuğulu, Yaşar batılı - doğulu Bize SEYDİŞEHİR derler. Sıcak geçer her yazımız Yayla dolu her yanımız, Cana yakın insanımız Bize SEYDİŞEHİR derler... Alper Kürük
24-06-2007, 16:26 | #26 |
|
Ağaçtım Bir Zamanlar... Yapraklar ve çiçekler verdim dal dal Dallarımda meyvalar verdim bal bal... Sevgililer suda gezinsin diye Sert göğsümden onlara verdim sandal. Gölge verdim altımda oturacak, Dalımda kuruldu ipten salıncak, Çizilen kâlple aşk bilinsin diye Gövdem,bağrım oyuldu bıçak bıçak... Kuşlar dallarımda flört ettiler Yuva kurup yavrular büyüttüler, Gözle görüp içine sinsin diye Yuvadan uçurmadan eğittiler... İhtiyarlık şimdi beni de buldu Yaprağım,çiçeğim,kuşlar kayboldu... Kuru boş yer işgâl etmesin diye Gövdem parça parça yakacak oldu... Alper Kürük
24-06-2007, 16:35 | #27 |
|
Ağaç Güz mevsimi Ümitlerin yaprak yaprak Sararıp döküldüğü mevsim. İnce hastalıklıların Ortadan kesip el-ayak Yaprak yaprak döküldüğü mevsim. El kaldırmış,avuç açmış Ağaç Allah'a karşı Bütün çektiği âminler Doldurup Arşı Yağıyor baharda kucağına... Son buluyor artık Bir kışlık çile. Dallarda tomurcuklanan ümitler Dönüyor teker teker Kâh çiçeğe,kâh yeşile... Alper Kürük
24-06-2007, 16:46 | #28 |
|
Ağaçtır Deyip Geçme... Şu dünyada dikili bir ağacın olsun gel Ağaçla bütünleşen toprak şanslı ve güzel. Estikçe,salladıkıça yaprağı çoşar rüzgâr Sanki seslerden sarhoş olmuş büyük bestekâr... O yapraklardan çıkar o en güzel besteler Makamlar binbir çeşit,ne usûller var neler? Kuşlar o şarkılarla hep aşkı fısıldaşır Kelebekler çiçekten çiçeğe sevgi taşır. Yaptı da o ağaçtan NUH NEBİ gemisini Kurtararak yarattı 'Tufan Efsanesi'ni. Emirnâmesinde der KANUNİ:'Keserim baş Kim ki bir ağaç kese,ola o ağaç da yaş...' Ormanı NERON gibi yakıp bakmak ne demek? Ömründe kalsa son gün olsun iş ağaç dikmek. Öneriyor bak bunu Yüce PEYGAMBER'imiz Ağaç dikmekle olur CENNET 'te de yerimiz. Küçümseme ağacı olsa da dünya malın Ağaç ile yapılır t a b u t u n ve de s a l ı n... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. Bu şiirin hikayesi: Orman yangınlarına çok yakın tarihte AYVALIK-ŞEYTAN SOFRASI yangınıyla bir yenisi eklenen,umumuz,duamız ve niyazımız BU EN SONU OLSUN dediğimiz yangının hüznü ile yazılmıştır. |
24-06-2007, 16:55 | #29 |
|
Algılama Farklılıkları Bir şair için ölüm ki vuslata ermektir Kavuşma umudunu yoklukta gidermektir. Renklerin karışımı bir ressam için ölüm Simsiyah tuvalinde ak kefendir gördüğüm... Besteci için ise duyulamayan seste Her güzellik nefeste,son beste son nefeste... Nasıl yaşamak haksa ölüm de öyle haktır Makbûl olan ölmeden insanca yaşamaktır... Denir ki yaşanır aşk yaşanmadan bilinmez Ölüm de öyle bir şey...ölmeden de ölünmez... Alper Kürük
25-06-2007, 17:29 | #30 |
|
Açılmış Bahar,çiçekleri açmış Çiçekler de gönülleri. Yazla gökyüzü açılmış Bulutlar kaçışmış Kışlı ruhların semasına. Hayatın zevkinden bir an Bir nefes tatlı,ılık rüzgârlarından Sisli hülyaları silmiş. Taze bir hava doldurmuş ciğerleri Kokularla,sıcakla İnsanı bir hoş eden Sarhoş eden bir hava... Plajlarda renk renk Cins cins kızlarla,kadınlarla İyi,kötü ihtiraslar taşmış... Kıyıdan,insandan bıkan Sadelik,sessizlik arayan insan Mevsim bu mevsim diyerek Çekmiş altına bir yelken Ufka açılmış. Herşey açılmış dururken Bir kenarda yalnızca ben Ezerken dertlerimle ruhumu, Bir kerecik gönlüm benden Açılıvermiş...çok mu? Alper Kürük
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 2 (0 Site Üyesi ve 2 konuk) | |
|