Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Bosanma Tebligati Geri Döndü Konsolosluktan....Lutfen Tavsiyelerinize İhtiyacim Var

Konuyu Kilitleyin
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 28-07-2011, 18:12   #1
Konuk

 
Mutsuz Bosanma Tebligati Geri Döndü Konsolosluktan....Lutfen Tavsiyelerinize İhtiyacim Var

almanyadan esim dava acti ve bosandik almanyada.fakat trde tanima tenfiz davasini ben actim..eski esim vekalet vermiceni teblikatlarida almicani avukatima beyan etmis.yani trden beni bosamiyacagini soylemis..bende suan almanyada yasiyorum.eski esimin teblikati almasini nasil saglarim..konsolosluktan birinci teblikat geri dondu..tekrar teblikat edilecekmis.yine esim almicak biliyorum.cok magdur oldum.bir senedir bosanamadim.adam almiyor teblikati almicakta bu belli.adresi war halen o adreste.bu teblikati konsolosluga gondermek sartmi..alman makamlarina gonderemezmi turkiye bu teblikati..beraber yasadigim bir insan war,evlenemiyoruz bosanamadigim icin..bir cok insan magdur oluyor bu konularda,esler almanyada bosuyor,trdeyse bosamiyor..karsi tarafin keyfi hareket etmesi bizlere buyuk bir haksizlik..teblikati almicak belli..yani hic bosanamiyacakmiyim bu adamdann..nolurrr biri cevap yazsin..neyapmaliyim en kisa zamanda bosanmak icin..almanyadn bosadi beni,ama trde bosamiyor,teblikati gidip almiyor konsolosluktan.tc vatandasi..konsolosluk disinda baska makamlara teblikat yapilamazmi..teblikati almak zorunda kalsinn..
Old 29-07-2011, 10:40   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

Yurtdışında yaşayan Türkiye vatandaşlarına konsolosluk veya büyükelçişik vasıtası ile ilgili ülkenin mevzuatına göre tebligat yapılır.

Tapılan tebliğde otuz gün içinde başvurulmadığı takdirde tebliğin yapılmış sayılacağı ihtar edilir.

Tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna başvurulmadığı takdirde tebligat otuzuncu günün bitiminde yapılmış sayılır. Muhatap Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna başvurduğu takdirde tebliğ evrakını almaktan kaçınırsa bu hususta düzenlenecek tutanak tarihinde tebliğ yapılmış sayılır.

Yapılması gereken şey "geri döndü" diye belirttiğiniz evrakın içeriğinin incelenmesidir.

Bu konuda avukatınızdan ayrıntılı bilgiyi alabilirsiniz.
Old 29-07-2011, 10:59   #3
Konuk

 
Varsayılan

cevabiniz icin tesekkurler...son bir sorum olacak almanyaya birinci teblikat gidip geldi-almamis.simdi ikincisi gonderilecekmis..bunuda almadiginda karsi taraf,teblikatin siniri varmidir,kac kez yapildiktan sonra hakim beni bosar..tanima tenfiz davasinda..herhangi bir nafaka talebim yok,ayrica ondan cocugumda yok..
Old 29-07-2011, 11:53   #4
Av. Oktay Durmaz

 
Varsayılan

Sayın katılımcı,
Mahkeme kalemine giderek tebligatın dönen parçası ve konsolosluğun açıklamalarının incelenmesi gerekir.
Verdiğiniz adres ve kimlik bilgileri doğru ve davalı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise tebligatı almasa dahi kendisine yapılmış sayılır. Av. Habibe Hanımın bu konudaki açıklamalarına ekleyecek bir husus bulunmamaktadır.
Ancak davalının adresi olarak mahkemeye verdiğiniz adres doğru değil ise sizin vereceğiniz yeni bir adrese dava dilekçesi tekrar tebliğe çıkarılabilir.
Bu nedenlerle mahkeme kalemine giderek tebligatın dönen parçası ve konsolosluğun açıklamalarının incelenmesi gerekir.
Bir avukattan hukuki yardım almanızı öneririz.
Old 08-09-2011, 16:23   #5
Avukat Kamer Akgül

 
Varsayılan MELDEBEHÖRDE- Adres Tespiti

Sayın Katılımcı ve özellikle Almanya'da yaşayan ve davalıları da Almanya'da yaşayan vatandaşların Türkiye'de açacakları tanıma - tenfiz davalarının uzamaması için aşağıda yazacağım yolu takip etmeleri tavsiye edilir.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız orda boşandıktan sonra bir daha evleninceye kadar veya işlemlerinin Türkiye'de de boşanmayı gerektirmesine kadar bazen çok uzun süre beklemektedirler. Almanya'da boşanmasından 10 yıl ve daha fazla süre sonra burdan almış oldukları boşanma kararını Türkiye'de tanıtma yoluna gidenler mevcut. Tabi bu süre zarfında boşanmış olduğu şahıs defalarca adres (ikametgah) değişikliği yapabilmektedir. Almanya Aile Mahkemesinden aldığı boşanma veya tenfize tabi velayet veya alacağa ilişkin kararı Türkiye'de tanıtırken davalının adresi olarak İlgililer Almanya Aile Mahkemesinden alınan karardaki adresi vekillerine bildirmektedirler. Türkiye'de açılan davanın dava dilekçesi davalının eski (davalının orda ikamet etmediği) adresine yapılınca haliyle tebligat parçası bila (yapılamadı) ibaresi ile dava dosyasına geri dönmektedir. Bu durumda mahkeme de haklı olarak taraf teşkilinin sağlanması için vekilinizden davalının tebligata elverişli adresini bildirmesini talep etmektedir. Türkiye'deki avukatın burdaki birimlerden davalının yeni adresini öğrenmesi neredeyse imkansızdır. Onun için bu tür davaları olan vatandaşlarımız vekiline davasını açtırmadan önce bulunduğu yerdeki Polis müdürlüğünün MELDEBEHÖRDE denilen birimine başvurmalıdır. Bu birime, davanızda davalı olan şahsın ADINI, SOYADINI, DOĞUM TARİHİNİ, DOĞUM YERİNİ ve BİLDİĞİNİZ SON ADRESİNİ verdiğinizde 5,50 Euro karşılığında size davalının son ikametgah adresi anında resmi yazıyla size bildirilmektedir. Resmi kayıtlarda davalının resmi ikametgah adresi olarak gözüken adrese gönderilen tebligat evrakını davalı gidip konsolosluktan almasa bile, sayın meslektaşlarımın yazdıkları gibi konsoloslukça davalıya bildirim yapılmasından sonraki 30.günün sonunda kendisine gerekli tebliğ işlemi yapılmış sayılır.

Almanya'daki vatandaşlarımıza temel önerimiz şu: Almanya Aile Mahkemesinde açmış olduğunuz boşanma davası sonrasında almış olduğunuz boşanma kararı ile Türkiye'de de boşanmış sayılmamaktasınız. Çoğu vatandaşımız Almanya'dan almış olduğu kararı birgün Türkçeye tercüme ettirerek konsolosluğa ibraz ile Türkiye'deki nüfus kayıtlarına da işleneceği yanlış kanaati taşımaktadırlar. Almanya Aile Mahkemesinden almış olduğunuz gerekçeli (DAS URTEIL MUSS MİT ENTSCHEIDUNGSGRÜNDEN SEIN), kesinleşmiş (DAS URTEIL MUSS RECHTSKRÄFTIG SEIN) ve APOSTİLLE şerhi alınmış (DAS URTEIL MUSS MIT APOSTILLE VERSEHEN SEIN) boşanma kararınızı Türkçe'ye tercüme ettirip konsolosluktan da tercüme tasdiği işlemine tabi tuttuktan sonra Türkiye'de bu kararın tanıtılması için tanıma veya tenfize ilişkin bir hüküm varsa tenfiz edilmesi için dava açmanız gerekmektedir. Bunun için Türkiye'den bir avukat ile birlikte hareket etmeniz önerilir. Bu davayı kendinizin açmasına bir engel bulunmamaktadır ama bu yol avukatla takipten daha masraflı olacaktır. Bu işlemi en kısa sürede yapmanız menfaatinizedir. Çünkü yıllar geçtikçe davalınız zor ulaşılabilecek bazen bilemediğiniz bir adrese (şehre, ülkeye) taşınabilmektedir. Bu durumda da sırf bunun tespiti bile sizin için büyük stres kaynağı olabilmektedir.

Saygılarımla
Konuyu Kilitleyin


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
bosanma davası gorulmeden esımle barıstık ama eşim davayı geri almıyor? karısık Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 2 21-02-2011 23:13
Istanbul adliyesi 10 icra mudurlugunde bir dosyam ile ilgili bilgiye ihtiyacim var. ufukdmr Şehirlerarası Nöbetçi Avukat 0 02-02-2009 22:13
Tavsiyenize Cok Ihtiyacim Var-Malrejimi Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 1 22-08-2008 14:12
Yurtdisinda Bosanma Durumunda Cocukla Turkiye'ye Geri Donme Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 2 08-10-2007 07:26


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04180503 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.