Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Hukuk Sohbetleri Hukuki yorumlar, görüşler ve tartışmalar.. Soru niteliği taşımayan her türlü hukuki sohbet için.

Biz Ne Zaman Hakimlik Sınavına Girme Lütfuna Erişeceğiz?

Yanıt
Old 06-12-2006, 11:21   #1
melis

 
Varsayılan Biz Ne Zaman Hakimlik Sınavına Girme Lütfuna Erişeceğiz?

sen geceni gündüzüne kat.yeme içme hatta insanlıktançık.seni görenler bir daha baksınlar o yüzüne
sonra da hadi bakalım sınav ertelendi
hatta yapılıp yapılmayacağı belli bile değilmiş
duyrulacakmış kamuoyuna
ama ne zaman
nezaman????
Old 06-12-2006, 12:45   #2
Av.Nebi

 
Varsayılan

Sanırım 3 aydan fazla sürecek ama hevesinizin kırılmasına gerek yok ...
Old 07-12-2006, 19:05   #3
Milano

 
Varsayılan

Eğer 'sınav olacaksa' bunun 2007 Nisan'dan önce olmayacağı kanaatindeyim.
Old 07-12-2006, 22:33   #4
Seyda

 
Varsayılan

Aym'nin kararı 5 ay beklenecek ve 5 aydan önce bir kararın çıkmayacağını düşünüyorum.Bence ya tam 5.ayn sonunda bir karar verilir ya da hiç verilmez.Biz daha çok bekleyeceğiz,ben ders çalışmayı da test çözmeyi de bıraktım,çünkü aklımı veremiyorum
Old 08-12-2006, 13:03   #5
Neslihan

 
Varsayılan

sevgili meslektaşlarım.
sizlerle aynı sıkıntıları yaşayarak, yemeden, içmeden, hatta yaşamadan hakimlik sınavına hazırlandım, kazandım ve mülakatta elendim.ne kadar zorlandığınızı çok iyi anlıyorum.fakat nacizane tavsiyem, hayatınızı yalnızca bu sınava endekslemeyin.sonra toparlanmak ve farklı alanlara yönelmek inanın zor oluyor.unutmayın bizler hukukçuyuz.hepinize hayatta ve sınavda başarılar diliyorum.herşey gönlünüzce olsun.
Old 08-12-2006, 15:00   #6
faruksa

 
Varsayılan

Anayasa mahkemesi daha önce bu konuyu esastan incelemiş ve aradan 10 yıl geçmiş mi?
Adalet bakanlığının duyurusunda Anayasa mahkemesi kararlarından bahsedilmişti.Şu an tarihlerini hatırlamıyorum.Eğer esastan görülmüş ise Anayasa mahkemesinin ilk incelemesinde başvurunun reddi ile dava süreci kısalabilir.İyimser olmak istiyorum.Umarım en kısa zamanda sonuçlanır ve bizde planlarımızı ertelemeyiz.
Old 11-12-2006, 10:18   #7
Av.Nebi

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Neslihan
sevgili meslektaşlarım.
sizlerle aynı sıkıntıları yaşayarak, yemeden, içmeden, hatta yaşamadan hakimlik sınavına hazırlandım, kazandım ve mülakatta elendim.ne kadar zorlandığınızı çok iyi anlıyorum.fakat nacizane tavsiyem, hayatınızı yalnızca bu sınava endekslemeyin.sonra toparlanmak ve farklı alanlara yönelmek inanın zor oluyor.unutmayın bizler hukukçuyuz.hepinize hayatta ve sınavda başarılar diliyorum.herşey gönlünüzce olsun.

Arkadaşın fikirlerine katılıyorum. Farzedelim ki Bir daha hakimlik sınavı olmayacak. O zaman ne olacak ? Hayat sona mı erecek? . Hayatı tek bir sınava endekslemeyin çünkü hayat sizden ve benden daha akıllı ve acımasız ... Saygılar...
Old 11-12-2006, 15:10   #8
faruksa

 
Varsayılan

Alıntı:
sevgili meslektaşlarım.
sizlerle aynı sıkıntıları yaşayarak, yemeden, içmeden, hatta yaşamadan hakimlik sınavına hazırlandım, kazandım ve mülakatta elendim.ne kadar zorlandığınızı çok iyi anlıyorum.fakat nacizane tavsiyem, hayatınızı yalnızca bu sınava endekslemeyin.sonra toparlanmak ve farklı alanlara yönelmek inanın zor oluyor.unutmayın bizler hukukçuyuz.hepinize hayatta ve sınavda başarılar diliyorum.herşey gönlünüzce olsun
Hayatımızı sınavlara endekslememeyi bizde çok isteriz ama bazen şartları biz belirlemeyiz sadece şartalara uyum sağlarız.Hakim olmak bir ölüm kalım meselesi değil bununda farkındayız.Fakülteyi bitirip bir yol ayrımına geldiğimizde artık bir seçim yapmak zorunda olduğumuzu ve bu seçimin hayatımızın rengini çizeceğini ananladık.Sınava girip elenmek veya başarısız olmak bile beklemekten daha iyidir.Belirsizlikten kargaşa doğar.Ve hiçkimse yarın ne olacağını bilmesede yarına hazırlık yapar.Deneyip yanılmayı,başarısız olmayı tercih ederim çünkü bu hiç olmazsa ileriye dönük kararlarıma engel olmaz ve bulunduğum noktada en iyisini yapıp yetinmeye çalışırım.
Old 13-12-2006, 22:31   #9
t.deniz

 
Varsayılan

Bence bu sınav olmazsa sonumuz ne olacak meselesi değil en azından benim için ,bu düşüncenin insanı başarısızlığa sürükleyeceğinin farkındayım ya da umutsuzluğa,ben sadece 'çoktan seçmeli'geleceğimin bence son sınavına girip önümde(kazanırım veya kaybederim farketmez) hiç bir engel kalmadan hayatıma yön vermek istiyorum kafamda hiç bir soru işareti kalmadan...tabi izin verirlerse.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 
Konu Araçları Konu İçinde Arama
Konu İçinde Arama:

Detaylı Arama
Konuyu Değerlendirin
Konuyu Değerlendirin:

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
staja başlamalı mıyım? hakimlik sınavına mı hazırlanmalıyım? seda çobanoğlu Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi 38 30-08-2014 21:52
askeri hakimlik mi ,adli hakimlik mi ? istanbul hukuk Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi 13 12-01-2008 01:40
icra müdürlüğü sınavına gireceğim mustafa berkcan Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi 1 03-09-2007 13:59
Adli Hakimlik Sınavı/İdari Hakimlik Mülakatı Ertelendi!! Av. Bülent Sabri Akpunar Hukuk Haberleri 12 03-03-2007 12:47
hakimlik savcılık sınavına nasıl hazırlanabilirim? Staj.Av.Selçuk Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi 11 24-11-2006 17:59


THS Sunucusu bu sayfayı 0,05201602 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.