Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

hukuka aykırı idari işlem..davanın konusuz kalması..

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 11-11-2011, 13:41   #1
guyar

 
Varsayılan hukuka aykırı idari işlem..davanın konusuz kalması..

Sayın meslektaşlarım,Milli Eğitim Bakanlığı'nın teşkilat kanunu 652 sayılı KHK ile değiştirilmiştir.İlgili KHK'ya göre rotasyona(zorunlu yer değiştirme) tabi kamu görevlileri sayılmıştır.Ancak bu sayılanlar arasında Okul müdür baş yardımcıları ve müdür yardımcıları sayılmamıştır.M.E.B Yönetici atama yönetmeliğinde ise,KHK da sayılmayan müdür baş.yardımcıları ve müdür yardımcıları da rotasyona tabi sayılmıştır.Bu halde,normlar hiyerarşisine bir aykırılık söz konusu olmuştur.
Yukarıda izaha çalışılan mevzuat çerçevesinde valilikler KHK da sayılmayan ancak yönetmelikte sayılan Müdür Baş Yardımcıalrı ve müdür yardımcılarını da rotasyona tabi tutmuştur 28.09.2011 tarihinde.60 günlük dava açma süresi içersinde bu kez M.E.B normlar hiyerarşisindeki yukarıda izaha çalışılan hukuka aykırılığı fark etmiş ve 662 sayılı KHK ile 652 sayılı KHK da değişiklik yapılarak Müdür Baş Yardımcıları ve müdür yardımcıalrı da rotasyona tabi olarak 652 sayılı M.E.B teşkilat KHK'sında düzenlenmiştir.
Sormak istediğim husus ise,dava açma süresi içersinde başta hukuka aykırı olan işlem hukuk auygun hale getirilmiştir ikinci bir KHK düzenlemesi ile.Biz ilk rotasyon işleminin iptalini dava edersek,idari yargıda durumun sonradan düzeltildiğinden bahisle davamız red olur mu?
Teşekkür ederim.
Old 13-11-2011, 14:16   #2
Deniz YÜKSEL

 
Varsayılan

Mahkeme işin esasına girerek talebinizin haklılığını araştıracak, idari işlemin hukuka aykırı olduğu kanatine ulaşırsa,davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer olmadığına ve yargılama gideri ile ücreti vekaletin davanın açılmasına sebebiyet vermesi nedeniyle idareye yükletilmesine karar verecektir.

Ancak dava açma süresi ikici KHK nin düzenlenmesinden sonra hala devam ediyor ise ikinci KHK den sonra açılan dava kanaatimce red olunacaktır.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
davanın konusuz kalması halinde yargılama giderleri ve vekalet ücreti ilkim kapac Meslektaşların Soruları 8 28-08-2014 11:17
Davanın konusuz kalması ve vekalet ücreti. Staj.Av.Selçuk Meslektaşların Soruları 11 04-03-2013 15:50
Davanın konusuz kalması ile birlikte harcın iadesi guguk kuşu Meslektaşların Soruları 2 04-02-2011 16:04
davanın konusuz kalması durumunda vekalet ücreti feride yıldırır Meslektaşların Soruları 2 20-01-2011 14:04
Davanın Konusuz Kalması ve Temyiz üye20419 Meslektaşların Soruları 3 06-01-2011 17:00


THS Sunucusu bu sayfayı 0,02694392 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.