Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Denetimli serbestlik ertelenebilir mi?

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 25-12-2017, 19:49   #1
lavania

 
İnceleme Denetimli serbestlik ertelenebilir mi?

Merhabalar,
Müvekkil hem Hollanda hem Türk vatandaşı. Ülkemizde verilen bir cezadan dolayı denetimli serbestlik hükümleri çercevesinde haftada 2-3 gün imzası var. Müvekkil yurtdışında almakta olduğu emeklilik maaşı var. Bu maaşı almaya devam edebilmesi için Hollanda bazı şartlar istiyor. Bu nedenle örneğin halen orada kirasını ödemekte olduğu bir evi var. Yaklaşık 3 aydan beri dentimli serbestlik kapsamında imza veriyor. Ancak maaşını kaybetmemek için geri dönmesi gerek. ( Yurtdışına çıkış yasağı konmamış.) Dahası, 25 yaşında bir oğlu var.Oğlunun anlama kabileyeti 12 yaşında olup, bu yönde raporları var. Yurtdısında onun vasisi/bakıcı gibisinden bir sıfata/konuma sahip. Ancak bu oğul da suan ülkemizde, kesinleşmemekle birlikte onun içinde uyuşturucudan kaynaklı kamu davasının ertelenmesi ve tedaviye baslaması seklinde bir karar verilmiş durumda. Çocukta 3 aydan fazla ülkede kalırsa Hollandada kendisine bağlnan özürlü maaşını kaybedecek. Bu durumda ne yapılabilir? Denetimli serbestlikle verilen yaptırımın kapsamı değiştirilebilir mi? Konsolosluklarda imza atma gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Denetimli serbestlik ertelenebilir mi?
Old 31-12-2017, 06:11   #2
Av. Hulusi Metin

 
Varsayılan Gayret

Sayın meslektaşım,

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile görüştünüz mü?

Bu konuda Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliği’nin "Denetimli serbestlik kararlarının değiştirilmesi, durdurulması veya kaldırılması" başlıklı 45.maddesi kapsamında bir talepte/girişimde bulundunuz mu?

Hollanda'da böyle bir tedbir ve uygulama var mı?

Saygılar
Old 06-01-2018, 14:57   #3
lavania

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Hulusi Metin
Sayın meslektaşım,

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile görüştünüz mü?

Bu konuda Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliği’nin "Denetimli serbestlik kararlarının değiştirilmesi, durdurulması veya kaldırılması" başlıklı 45.maddesi kapsamında bir talepte/girişimde bulundunuz mu?

Hollanda'da böyle bir tedbir ve uygulama var mı?

Saygılar

Sayın Meslektaşım;
araştırmalarım sonucunda, 25 yaşında ama anlama kabileyeti düşük olan müvekkil hakkında hem TCK32 hem de 6706 sayılı Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu’nun 28 inci Maddesinin ikinci Fıkrasında; ‘’Cezaları denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak infaz edilen hükümlülerin cezaları devredilebilir.’’ hükmü gereğince itiraz ve talepte bulundum. Aynı şekilde emekli maaşı alan müvekkil içinde 6706 sayılı kanun kapsamında bir talepte bulunmayı düşünüyorum. ( her ne kadar sözkonusu kanuna ilişkin yönetmelik çıkmadığı için talep mercii gibi hususlar muallakta olsa da...) Yönetmelikteki bu şartları çok taşımadıklarını düşünüyorum. Ama yine de bu yönde de bir talepte bu mesajınız sonrası bulunacağım. Çok teşekkür ederim.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
denetimli serbestlik Av. Gizem Gözde Meslektaşların Soruları 4 04-07-2012 14:38
Denetimli Serbestlik a.kadir Meslektaşların Soruları 1 21-06-2012 15:19
Denetimli Serbestlik Seyda Ceza Hukuku Çalışma Grubu 20 24-07-2010 23:54


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04111409 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.