17-10-2019, 13:24 | #1 |
|
Maruzat
Hukuk, felsefe, mantık, kitap dünyasına dalınca, ilk göz ağrımız hece şiirini ihmal etmiştik biraz.
Arada bir yazmaya gayret edeceğim. Bugün yazdığım şiiri paylaşıyorum. Yorum ve önerileriniz güç ve moral verecektir. Maruzat (*) Ey dünya bu yaşta, neler gösterdin!? İnsan kılığında canlılar gördüm Gururla, alkışla, kinle beslenen Kendisinden menkul, şanlılar gördüm. . Varoluş anlamı, öngörüsü kan Sen de kapılırsan, kurtulmaz yakan Hayalı mis gibi, sunar hafakan Mahalli putperest, yanlılar gördüm . Onun için değer, sırtında eyer Böyle bir dostluğu umarmış meğer Hata, ihmal, kasıt, onurlu değer (!) Çamurda paklanan, ünlüler gördüm . Bilgisi boş, görgüsü boş, içi boş İmajı-lafzıyla, görünüyor hoş Düşünmek gereksiz, mantıksa nahoş(!) Terazi başında, kinliler gördüm . Sözü-özü farklı, inanç şüpheli Bakınca sanırsın, hakka küpeli İmalatı cüruf, kendisi deli Amma nitelikli, dinliler gördüm . Dürüstlük ve vefa, sadakat nerde? Adaletle, akıl arası perde Zekânın kıtlığı olduğu yerde, Acemice çarpan, cinliler gördüm. . Felsefe mantığa attım temeli Bilincin besini, hakkın emeli Ölçmeden yutana, nasıl demeli? Koyunluğa aday, yünlüler gördüm. . Ben böyle gördüysem, moral bozmayın! Azla yetinmeyin, çokla azmayın. “Okumayın, düşünmeyin, yazmayın” Diye öğüt veren, zanlılar gördüm. 17.10.2019 Ali Rıza Malkoç #armozeyis (*) Maruzat: Üst makama sunulan; arzu, dilek, bilgi Hafakan: Sıkıntı, keder, çarpıntı Cüruf : Talaş, atık madde Şiirimin Linki : http://www.edebiyatevi.com/yazi/228159_maruzat.html |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |