14-10-2019, 11:31 | #1 |
|
Ali Rıza Malkoç Aşık Sentezi atışması
Samsun / Almanya hattında
Ali Rıza Malkoç/ Aşık Sentezi (Gültekin Toga) Atışması 13.10.2019 Sivaslı dostum var, mutluyum bundan Birlikte hasırı seremedik be! On yıl oldu, yazdık çizdik dertleştik Dostluk sefasını süremedik be! Ali Rıza Malkoç Varlığının hissi cana gıda da Göz göze sohbete giremedik be! Sevdiğim canlara canım feda da Dolmamış vademiz veremedik be! Aşık Sentezi Gönüller yaralı, kalplerse kırık Toplumlar ortadan, ikiye yarık Zihinler dalgalı, hissiyat buruk Şöyle bir insanca üremedik be! Ali Rıza Malkoç Bizimki hep öyle aradaymışız Hasrette, gasvette, yaradaymışız Ne yapalım bahtı karadaymışız Gönlümüzce bir gün göremedik be! Aşık Sentezi Vara vara vardık, kara günlere Yüzüm yok bakmaya, dönüp dünlere Gözden ırak düşen, yürekte yara Bağdan birlikte gül, deremedik be! Ali Rıza Malkoç Güzel dostlarımla mesafem uzak Gönül istemez mi birlikte tozak Kurmuş gibi dostum talihim tuzak Engeli, maniyi kıramadık be! Aşık Sentezi Elem keder gerçek, dostluklar sanal Obamız susuzdur, kurudu kanal İdealden uzak, bu nasıl bir hal? Yabaniyi kovup, küremedik be! Ali Rıza Malkoç Oy bizim yaylalar, dağlar, ovalar Çok sevdim diye mi beni kovalar? Uçan kuşa bile orda yuva var Bir biz yuvamızı kuramadık be! Aşık Sentezi Hem içten hem dıştan, kaynıyor dünya Huzur pusu kurdu, adalet rüya On yılda düzlüğe, çıkçaktık güya Şiirle yarayı saramadık be! Ali Rıza Malkoç Aşık Sentezi'yim canım çok ister Yaradan bizlere o günü göster Gözüm yumulmadan bitsin hasretler Malkoç dostumuza varamadık be! Aşık Sentezi http://www.edebiyatevi.com/yazi/2280...-atismasi.html |
24-10-2019, 10:10 | #2 |
|
Bu güzel aşık atışmasını Türk Hukuk Sitesi'nde paylaştığınız için teşekkür ederim. Öyle basit değildir bu atışmalar. Bilgi ve gönül dağarcığından kelamların peşi sıra dökülmesi birikim, yoğunluk ve derinlik gerektirir. Aşık geleneğinin hiç solmaması dileğiyle...
|
24-10-2019, 10:16 | #3 | |||||||||||||||||||||||
|
Teşekkürler engin bey
Teşekkürler engin bey ilginize.
Eklerken, admin siler mi acaba diye de endişe etmiştim. Diğer atışma ve hece şiirlerimizi Edebiyatevi.com daki Sayfamda bulabilirsiniz. En iyi dileklerimle
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|