Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Tebligat Kanunu m.35'e göre Yabancı Kişiye Tebligat Yapılabilir mi?

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 18-04-2014, 16:31   #1
Erkaya

 
Varsayılan Tebligat Kanunu m.35'e göre Yabancı Kişiye Tebligat Yapılabilir mi?

Müvekkil yabancı devlet vatandaşı (Y) hakkında Türkiye'de satın aldığı apartman dairesinin aidatları, ısınma ve diğer giderlerinin tahsili için apartman yönetimi (A) tarafından icra takibine girişilmiş ödeme emri, 103 davetiyesi, g.menkul satış ilanı Tebligat Kanunu m. 35'e göre yapılmıştır.

Yapılan adres araştırması neticesinde Emniyet Yabancı Şube tarafından (Y)'nin adres kaydı tespit edilememiştir. Ancak tapuda müvekkilin sahibi olduğu söz konusu apartman dairesinin adresi yer almaktadır.

Alacaklı Apartman yönetimi (A)'nın başlattığı takip neticesinde müvekkil (Y)'nin apartman dairesi satılmıştır.

Müvekkil (Y)'nin anlatımına göre Türkiye'de olmadığı dönemlerde söz konusu apartman dairesinin bakımı ve giderleri için, türk vatandaşı (C)'ye para göndermektedir. Ancak (C) dairenin giderlerini karşılamamıştır.

Yabancı devlet vatandaşı müvekkil (Y)’nin tüm bu işlemlerden yeni haberi olmuştur. Bu noktada sayın üyelere sormak istediğim hususlar şu şekildedir;

1) Olay 2005 yılında geçmesi nedeniyle o dönem yürürlülükteki mevzuat uyarınca yabancı devlet vatandaşı hakkında ödeme emri, 103 davetiyesi T.K.nun 35. Maddesine göre tebligat yapılabilir mi?

2) Uyulması gereken usul TK.nun 25.maddesinde yer alan düzenlemeler değil midir? Adalet Bakanlığından Dışişleri Bakanlığına sonra da Konsolosluklar aracılığıyla müvekkil yabancı (Y)’ye ulaşılması gerektiği kanaatindeyim.

3) Müvekkilin evi satılması nedeniyle uğradığı zararları kimden hangi dava yoluyla talep edebiliriz? Bu noktada sayın üyelerin yönlendirmelerine ihtiyacım var. Apartman yönetimi (A)’ya ve müvekkilin dairenin giderlerini karşılaması için para gönderdiği (C)’ye karşı dava açmayı düşünüyorum. Dava dilekçemde (A) ve (C)’yi davalılar olarak göstermem de sakınca var mıdır? Yoksa ayrı davalar mı açmalıyım?

4) Ayrıca söz konusu gayrimenkulün satışı icra dairesi kanalıyla ve icra mahkemesi kararıyla gerçekleşmiştir. Bu noktada hazinenin sorumluluğundan bahsedebilir miyiz? Davalılar arasında hazineye yer verebilir miyim?

Zaman ayıran üyelere şimdiden teşekkürler..
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Yeni Tebligat Kanunu Değişikliği / Mernis Adresine 21. Maddeye Göre Tebligat Yapılabilir mi? ERCÜMENT AŞKIN Hukuk Sohbetleri 78 25-05-2015 15:43
35. maddeye göre yabancı kişiye tebligat? Av.Tuğba Elmas Meslektaşların Soruları 10 16-03-2015 14:34
Tebligat Kanunu 35. maddeye göre sözleşmede kararlaştırılan adrese tebligat sahmetc Meslektaşların Soruları 2 04-05-2011 13:45
Yabancı Devletten Gelen Tebligat, 35. Maddeye Göre Yapılmış... seyitsonmez Meslektaşların Soruları 1 23-03-2008 12:40
tebligat kanunu 35.maddeye göre tebligat hırs Meslektaşların Soruları 2 13-03-2008 16:39


THS Sunucusu bu sayfayı 0,02431297 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.