Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Adliye Duvarı Staj ve mesleki dayanışma ilanları, hukuk panel, konferans, toplantı haberleri ve hukukla ilgili her türlü ticari nitelik TAŞIMAYAN duyurular. Tarih içeren aktiviteleri ayrıca Hukuk Takvimize de işleyebilirsiniz.

Katılacağım bir avukatlar derneği arıyorum

Yanıt
Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 28-01-2008, 16:05   #1
av.34

 
Varsayılan Katılacağım bir avukatlar derneği arıyorum

Öncelikle tüm meslektaşlarıma kolay gelsin demek isterim,avukatlık mesleğini icra etmenin koşulları istanbul'da çok ağır,o yüzden bazı çözümler bulmamız gerekmekte bence.Bu çözümleride gene biz avukatlar bulabiliriz,işte bu çözümlerin bulunabileceği,meslekte yaşanan sıkıntıların konuşulacağı bir dernek aramaktayım,ancak internette yaptığım araştırmada pek bulamadım.Eğer bana bu konuda yardımcı olabılecek meslektaslarım vasa sımıdıden tesekkur ederım.
Old 28-01-2008, 16:54   #2
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

İstanbul'da bildiğim tek dernek: Kartal Hukukçular Derneği
İstasyon Cad. Kartal İstasyonu Karşısı
Old 29-01-2008, 12:16   #3
Av.Ömer KAVİLİ

 
Varsayılan ÇaĞdaŞ HukukÇular DerneĞİ

Alıntı:
Yazan av.34
Öncelikle tüm meslektaşlarıma kolay gelsin demek isterim,avukatlık mesleğini icra etmenin koşulları istanbul'da çok ağır,o yüzden bazı çözümler bulmamız gerekmekte bence.Bu çözümleride gene biz avukatlar bulabiliriz,işte bu çözümlerin bulunabileceği,meslekte yaşanan sıkıntıların konuşulacağı bir dernek aramaktayım,ancak internette yaptığım araştırmada pek bulamadım.Eğer bana bu konuda yardımcı olabılecek meslektaslarım vasa sımıdıden tesekkur ederım.

Meslektaşım,

Üyesi olduğum derneklerden biri olarak:

ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ
İSTANBUL ŞUBESİ
Meşrutiyet Caddesi Ravanda İşhanı No:85 Beyoğlu-İstanbul
Tel:212 245 04 40 Faks:212 245 04 41
Old 29-01-2008, 12:34   #4
Kadir COŞKUN

 
Varsayılan

Türk Hukuk Sitesinde olmak sizi mutlu etmiyor mu
Old 30-01-2008, 01:08   #5
ctrl.alt.delete

 
Varsayılan

istanbul bakırköye yakın büronuz varsa incirlide adalet ve hukuk dernegi var.
adaletvehukuk org gerekli bilgilere ulasabilirsiniz..
Old 01-02-2008, 23:55   #6
av.halil canda

 
Varsayılan istanbul dışındaki avukatlar

değerli meslektaşlarım,İstanbul barosu dünyanın kalabalık barolarından biri mutlaka kurulmuş ve iyi çalışan dernekler vardır,ben Marmaris'te avukatlık yapıyorum bulunduğum yerde bir tane hukukla ilgili dernek vardı o da üyelerinin ilgisizliğinden kapandı.Gerçekten işe yarayan ,çalışan bir dernek de yok.VAr olan dernekler genelde bir arkadaş gurubunun etkin olduğu dernekler.Toplanıp yemek yemekten başka bir faaliyet olmuyor.İstanbul dışındaki avukatlara açık dernekler var mı?
Old 24-03-2008, 19:43   #7
agah

 
Varsayılan

Türk Hukuk Enstitüsü .Bazı illerde şubesi yok ama tavsiye edebilirim.
Old 04-04-2008, 20:08   #8
Av.muhittinköylüoğlu

 
Varsayılan

DEğerli meslektaşlarım
Bir süredir yeni bir dernek kurmak üzere bir grup arkadaşla çalışmalar yapmaktayız.
Bu çalışmalar son aşamaya gelmiş olup dernek önümüzdeki hafta kurulmuş olacaktır.Sadece dernek için değişik ad önerileri vardır.Ve bu derneğin adı için öneriler alınmak üzere istanbuldaki CMK avukatları tarafından kurulup yoğun olarak kullanılan mail grubuna duyuru yapılmıştır.Ayrıca derneğe verilecek ismi öneren arkadaşlarımızadan kura ile seçilecek bir kişiye hukuk kitaplarından oluşan bir set hediye edilecektir.Üç meslektaşımız bu doğrultuda söz vermişlerdir.
DErneğin tüzüğünü ekte takdim ediyorum.


.......... DERNEĞİ TÜZÜĞÜ


KURULUŞU

MADDE 1 -Kanunlar ve bu Tüzük Hükümleri uyarınca yönetilmek ve amacı doğrultusunda çalışmalar yapmak üzere ............................. ünvanı ile bir dernek kurulmuştur. (......................Derneği, aşağıdaki maddelerde Dernek kısa adı ile anılmıştır.)

MERKEZ

MADDE 2- Derneğin merkezi İstanbul'dadır. Dernek il ve ilçelerde temsilciler atayabilir. Şubeler açabilir.

DERNEĞİN AMAÇLARI

MADDE 3 -Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca
1- a)Barolarca avukat veya uzlaşmacı olarak görevlendirilen avukatlar
b)Barolarda Adli Yardım uygulamasında görev alan avukatlar
c)Bağlı çalışan avukatlar
d)Mesleğe yeni başlamış ekonomik olarak güçlü olmayan avukatlar başta olmak üzere tüm avukatlar arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak;
2-Avukatların bağımsızlığının sağlanması ve korunması, saygınlığının artırılması için çalışmalar yapmak;
3-Avukatların meslek içi eğitimine ilişkin çalışmalar yapmak;
4-Demokratik ,katılımcı bir toplum ve hukuk düzenine ulaşmak için çalışmalar yapmak.
5-Avukatların çalışma koşullarının düzeltilmesi için çalışmalar yapmak.



DERNEĞİN YAPACAĞI İŞLER

MADDE 4 -Dernek, amaçlarını gerçekleştirmek için aşağıda belirtilen çalışmaları yapar;
a)Kişi hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi yolunda; avukatların, hukukçuların, halkın eğitim ve bilinçlenmesi için çalışmalar yapmak.
b)Mesleki faaliyetleri nedeniyle hukuki, cezai veya fiili tehdit altında bulunan hukukçular ve aileleri ile her türlü yardımlaşma ve dayanışmayı organize etmek.
c)Antidemokratik yasal düzenlemeler ve uygulamalar ile hukuksal boyutta mücadele ederek bunların tüm sonuçları ile birlikte ortadan kalkmaları için çalışmalar yapmak.
d)İnsanların bir avukatın hukuki yardımından yararlanma haklarını sağlıklı olarak kullanabilmeleri için Barolar, Belediyeler, Sivil Toplum Örgütleri ve Uluslar arası kuruluşlar ile birlikte çalışmalar yapmak.
e)Üniversiteler, Barolar, Siyasi Partiler,Sendikalar,İnsan hakları Kuruluşları ve derneğin çalışmaları ile ilgili resmi veya özel tüm kurum ve kuruluşlar ile birlikte ortak çalışmalar yapmak.
f)Derneğin amacı ile ilgili Toplantı, Seminer , Panel, Konferans vb. Etkinlikler düzenlemek.
g)Süreli veya süresiz yayın faaliyetlerinde bulunmak.
i)Mesleğe yeni başlayan avukatların sorunları ile özel olarak ilgilenip onlara yardımcı olmak.
j)Üyeleri arasında dayanışma ve sosyal ilişkileri geliştirmek için lokaller açmak.
DERNEK ÜYELİĞİ
MADDE 5: Derneğin amacını benimseyen avukatlar başkaca bir avukatı bağımlı olarak istihdam etmemek şartıyla derneğe üye olabilirler.
MADDE 6: 5. maddedeki koşula uymak kaydıyla derneğe üye olmak isteyen avukatlar, dernek üyesi iki avukatın sunum imzasını içeren üye giriş bildirimini doldurarak Dernek Yönetim Kurulu'na başvururlar. Yönetim kurulu üyelik başvuru talebini en geç 30 gün içerisinde karara bağlar. Bu süre içerisinde karara bağlanmayan talepler reddedilmiş sayılır.Yönetim kurulu üyelik talebinin reddi için gerekçe belirtmek zorunda değildir.
ÜYELİK AİDATI
MADDE 7: Üyelik aidatı yıllık 100,00YTL dir.
ÜYELİKTEN AYRILMA
MADDE 8: Her üye ayrılma isteğini yazılı olarak yönetim kuruluna bildirerek dernek üyeliğinden ayrılabilir.
ÜYELİKTEN ÇIKARILMA
MADDE 9ernek üyeliğinden çıkarılmak iki şekilde gerçekleşebilir:
1-Dernek üyesi olmak şartını kaybedenleryönetim kurulu kararı ile üyelikten çıkarılırlar.Hakkında bu nedenle çıkarılma kararı alınan dernek üyesi gerekçenin doğru olmadığını beyanla yönetim kurulu kararının kendisine tebliğinden itibaren 30 gün içinde çıkarılma kararının geri alınmasını isteyebilir. Yönetim Kurulu kendisine sunulan bilgi ve belgeler doğrultusunda yeniden yapacağı inceleme sonucu başvuranı haklı görürse çıkarılma kararı yok hükmünde olur. Yönetim Kurulu çıkarılma kararını haklı görürse kararı tekrar ilgiliye tebliğ eder. Çıkarılma kararının geri alınmasına ilişkin talebe 30 gün içinde karar verilmemişse talep red olunmuş sayılır.
2-Derneğin amacına aykırı davranışta bulunanlar ile derneğin yetkili kurullarınca alınan kararlara uymamakta ve verilen görevleri yerine getirmemekte direnenler yönetim kurulunun kararı ile üyelikte çıkarılabilirler.
Üyelikten çıkarılma kararlarının muhatapları yönetim kurulu üyeleri ise kararlar kendilerinin katılımı olmayan toplantılarda tartışılarak karara bağlanır.
DERNEĞİN ORGANLARI:
MADDE 10erneğin organları şunlardır;
a)Genel Kurul
b)Yönetim Kurulu
c)Denetleme Kurulu
d)Danışma Kurulu
GENEL KURUL
MADDE 11:Genel Kurul derneğin en yetkili organıdır. Dernek üyelerinin tamamından oluşur.
ÇAĞRI YÖNTEMİ
MADDE 12:Genel Kurul iki yılda bir Mayıs ayında olağan olarak toplanır. Toplantıya çağrı, dernekler kanununda gösterilen usule uygun olarak yönetim kurulu tarafından yapılır.
TOPLANTI YETER SAYISI:
MADDE 13:Genel kurul toplam üye sayısının yarısından bir fazlasının katılımı ile yapılır.Birinci toplantıda yeterli çoğunluk bulunmadığı taktirde ikinci toplantı herhangi bir çoğunluk aranmaksızın katılan üyelerle yapılır. Ancak ikinci toplantıya katılım sayısı yönetim ve denetleme kurulu toplam üye sayısının iki katından az ise Genel Kurul toplantısı yapılamaz. Yeni bir Genel Kurul toplantı çağrısı yapılır.Genel Kurul toplantısı birden çok geri bırakılamaz.Aidat borcu olan üyeler genel kurulda oy kullanamaz organlara aday olamaz.
GENEL KURUL TOPLANTI YÖNTEMİ
MADDE 14:Genel Kurul toplantısı, yönetim kurulu kararı ile belirlenen tarih, saat ve yerde yapılır. Genel Kurula katılacak üyeler yönetim kurulunca hazırlanan üye listesindeki adlarının karşısını imzalayarak toplantıya katılırlar. İmzalanan çizelgeye göre Genel Kurula katılan üye sayısı ile toplantı ve karar yeter sayıları dernek başkanı ve sekreter tarafindan imzalanan bir tutanakla saptanır.
Genel Kurul, çoğunluğun sağlandığı anlaşıldıktan sonra Yönetim Kurulu Başkanı veya onun görevlendireceği bir Yönetim Kurulu Üyesi tarafından açılır ve Genel Kurulu yönetmek üzere bir başkan ve iki katipten oluşan Divan oluşturulur. Toplantıyı divan başkanı yönetir. Katip üyeler toplantı tutanağını düzenleyerek toplantı sonunda başkanla birlikte imzalarlar.Toplantının bitiminde Genel Kurula ait tüm tutanak ve belgeler Yönetim kurulu'na teslim edilir.
TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK KONULAR
MADDE 15ernek Genel Kurulunda yalnız gündemde yer alan konular görüşülür. Ancak toplantıda hazır bulunan üyelerin en az 1/10'u tarafından yazılı olarak gündeme alınması istenen konuların gündeme alınması zorunludur.
GENEL KURULUN GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 16:
a)Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu seçmek,
b)Yönetim Kurulunca önerilen üyenin Danışma Kurulu üyesi olması hakkında karar vermek.
c)Dernek Yönetim ve Denetim Kurullarının faaliyet raporlarını incelemek,bu kurulları aklamak ya da gerek görürse haklarında dava açılması için karar almak ve yetki vermek
d)Tahmini bütçeyi görüşüp aynen ya da değiştirerek kabul etmek
e)Dernek tüzüğünü değiştirmek.
f)Derneğin uluslararası faaliyette bulunmasına veya uluslararası kuruluşlara üye olarak katılmasına ya da ayrılmasına karar vermek.
g)Derneğe gerekli menkul ve gayrımenkul malların satın alınması, ihtiyaç olmayanların satılması, ipotek verilmesi hususlarında yönetim kuruluna yetki vermek,
h)Derneğin feshine ve mal varlığının tasfiye biçimine karar vermek, tasfiye memurlarını seçip görevlendirmek
i)Mevzuatta belirtilen sair görevleri yerine getrimek.
YÖNETİM KURULU
MADDE 17:
Yönetim Kurulu derneğin karar ve yürütme organıdır.
Genel Kurul tarafından, dernek üyeleri arasından seçilen 7 asıl ve 7 yedek üyeden oluşur. Görev süresi iki yıldır. Yönetim Kurulu ilk toplantısında, Dernek Başkanı, Başkan yardımcısını,Sekreteri ve Saymanı seçer.
GÖREV VE YETKİLER
MADDE 18:Yönetim Kurulunun görev ve yetkileri şunlardır:
a)Tüzük hükümlerini ve Genel kurul kararlarını uygular.
b)Derneği temsil ederya da bu konuda kendi üyelerinden bir ya da birkaçına yetki verir.
c)Çalışma yürütebilmek için olanaklarına göre gerekli personeli alabilir.
d)Her türlü satın alma, satma ve masraf işlerini yapar.
e)Bütçeyi, çalışma programlarını, yasa hükümlerine göre düzenler ve yürütür.
f)Dernek adına gerekiyorsa temsilciler atar.
g)Dernekle ilgili her türlü çalışmaları yasa hükümlerine göre düzenler ve yürütür.
h)Dernek adına bildiri yayınlayabilir. Süreli veya süresiz yayınlar çıkarabilir.
ı)Gerektiğinde dernek adına dava açmaya karar verir. Bunun dışında yasayla verilen yetkileri kullanır.
i)Her Genel kurul dönemi gerekli görürse bir dernek üyesini Danışma Kurulu için Genel Kurulun onayına sunar.
j)Şube açılması için ilgili üyeye yetki verebilir.
TOPLANMASI
MADDE 19:Yönetim Kurulu ayda bir defa olmak üzere ve önceden kararlaştırılan günlerde çağrısız olarak toplanır. Görüşme gündemini sekreter hazırlar. Ancak üyelerden iki kişinin yazılı olarak istediği hususlar gündeme konur. Başkan, onun bulunmadığı durumlarda başkan yardımcısı, Yönetim kurulunu toplantıya çağırabilir. Ayrıca üç üyenin yazılı isteği üzere Başkan veya Başkan Yardımcısı Yönetim Kurulunu olağanüstü toplantıya çarırı.
MADDE 20:Toplantılar en za 4 üyenin katılımı ile yapılır. Kararlar toplantıya katılanların salt çoğunmuğu ile alınır. Oyların eşit olması halinde başkanın katıldığı taraf, çoğunluğu sağlar.
MADDE 21:Yönetim Kurulu üyelerinden biri veya tümü herhangi bir nedenle görevden ayrılırsa yedek üyeler oy sıarsına göre asıl üyeliğe gelir.
MADDE 22:Yönetim kurulu, üye sayısı boşalmalar nedeniyle dört kişiden aşağı ya düşerse, Genel Kurul, mevcut Yönetim Kurulu tarafından bir ay içinde toplantıya çağrılır.
YÖNETİM KURULU BAŞKANI, GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 23:Başkan, Yönetim Kurulu'nun ilk toplantısında Yönetim Kurulu üyeleri tarafından seçilir.
Yönetim Kurulu Başkanı her türlü kurum ve kuruluşlarla, şahıslara karşı derneği temsil eder.
Dernek çalışmalarının düzenli olarak yürütülmesini sağlar.
Yönetim Kurulu toplantılarına başkanlık eder.
BAŞKAN YARDIMCISI:
MADDE 24:Başkan yardımcısı, Yönetim Kurulu üyeleri arasından seçilir. Başkanın yokluğunda, başkanın görev ve yetkilerini üstlenir. Başkanlığın boşalması halinde yeni başkan seçilene kadar bu görevi yürütür.
SEKRETER
MADDE 25:Sekreter Yönetim Kurulu üyeleri arasından seçilir.Başkan ve yardımcısının yokluğunda, başkanın görev ve yetkilerini üstlenir.
Kanun, Dernek Tüzüğü ve Dernek Genel Kurul kararlarına uygun olarak, derneğin her türlü yazışmalarını yürütür.
Yönetim Kurulu karar defteri ile üye kayıt defterlerinin düzenli olarak tutulmasını sağlar.
Dernek Yönetimi ile üyeler arasındaki ilişkilerin düzen ve devamlılığını sağlar.
SAYMAN
MADDE 26:Sayman Yönetim Kurulu üyeleri arasından seçilir.
Derneğin gelir ve gider defterinin düzenli olarak ve günü gününe tutulmasını sağlar.
Dernek adına bankada hesap açarak hesaptaki paranın en verimli şekilde değerlendirilmesini sağlar.
Dernek adına bankalarda açılacak hesapları tek başına açıp kapatabilir.
Derneğin parasını vadeli veya vadesiz hesapta tutabilir, fon alım ve satımı ile repo yapabilir, hazine bonosu veya devlet tahvili alabilir.
Dernek gelir ve üyelik aidatlarının zamanında ve tam olarak tahsilini sağlar.
Dernek alacakları için icra takibi yapabilir, alacaklar için dernek adına tek başına dava açabilir.
Dernek adına yapılacak giderler kanun, dernek tüzüğü, genel kurul ve yönetim kurulu kararları doğrultusunda gerçekleştirir.
Genel kurula sunulacak tahmini bütçeyi hazırlar.
Demirbaş defterinin düzenli olarak tutulmasını sağlar.
DENETLEME KURULU
MADDE 27enetleme Kurulu, derneğin üyeleri arasından üç asıl ve üç yedek olarak seçilir.Denetleme kurulu seçildikten sonra en geç on gün içinde toplanarak kendi arasından bir başkan seçer.kurul kendi başkanının çağrısı üzerine yılda en az dört defa toplanır.Yönetim kurulunun isteği üzerine de denetleme yapar.
GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 28:
a)Derneğin bütün çalışmalarının tüzük, genel kurul ve yönetim kurulu kararlarına uygun olup olmadıklarını inceler ve gerekli uyarıları yapar.gerektiğinde genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırır.
b)Denetleme kurulu yaptığı denetleme sonuçlarını bir rapor haline getirir.saptadığı eksik ve aksaklıkların düzeltilmesi için yönetim kurulunu uyarır.denetleme yılda ikiden az olmaz.
c)Denetleme kurulu, dernek şubelerini, dosya, defter ve kayıtlarını her zaman denetleyebilir.
DANIŞMA KURULU
MADDE 29anışma kurulu her olağan genel kurul döneminde yönetim kurulunun göstereceği bir üyenin genel kurulca danışma kuruluna seçilmesi ile oluşur. Danışma kurulu herhangi bir sayı sınırlamasına tabi değildir.
GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 30anışma kurulu dernek genel kurulu öncesinde toplanarak dernek organlarının faaliyet raporlarını inceleyerek gerek görürse bu faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerini genel kurulda öncelikle söz alarak genel kurula sunar. Danışma kurulu tavsiye ve temenni niteliğinde görüşlerini genel kurulda öncelikle dile getirebilir.
TEMSİLCİLER
MADDE 31: Yönetim kurulu, dernek şubesi bulunmayan yerlerde, üyelik vasıflarını taşıyan bir kişiyi temsilci kişi olarak atar. Temsilci, verilen görevleri yerine getirir. Yönetim kuruluna karşı sorumludur.
MADDE 32erneğin gelirleri şunlardır:
a)üyelik aidatı
b)Dernekçe düzenlenen eğlence, temsil, konser, yayınlar ve buna benzer çalışmalardan sağlanan gelirler,
c)Bağış ve yardımlar.
MADDE 33erneğin paraları ulusal bankalardan birine yatırılır. Bankadan para, saymanın imzası ile çekilir. Yönetim kurulunun saptayacağı kadar para saymanın sorumluluğu altında dernek kasasında bulundurulur.
ORTAK HÜKÜMLER
MADDE 34:Yönetim ve denetleme kurulu üyeleri, dernek genel kururlunda aklama için yapılan oylamaya katılamazlar.
MADDE 35ernek tüzüğü genel kurula katilan üyelerden çoğunluğun kabul oyu ile değiştirilir.
DERNEĞİN FESHİ VE MALLARIN TASFİYESİ
MADDE 36erneğin feshi için genel kurulda birinci toplantının açılmasında 2/3 çoğunluk aranır. Çoğunluk sağlanamazsa toplantı ertelenir. Ikinci toplantıda bu çoğunluk aranmaz. Her iki halde de feshe karar verebilmek için toplantıya katılan üyelerin 2/3 ünün fesih istemi yönünde oy kullanması gerekir.
Dernek feshedildiği takdirde feshe karar veren genel kurul, dernek mallarını, parasını, alacaklarını amacına uygun başka bir meslek örgütüne devreder, devir ve tasfiyeyi kimlerin yapacağını kararlaştırır.
MADDE 37erneğin tutacağı defterler şunlardır:
Üye kayıt defteri , gelen giden yazılar defteri, demirbaş defteri , gelir gider defteri , bütçe kesin hesap ve bilanço defteri , yönetim kurulunun gerekli gördüğü defter ve dosyalar. Defterlerin noterden tasdik olunması zorunludur.
MADDE 38:Bu tüzükte belirtilmeyen konularda genel hükümlere ve dernekler kanununa göre hareket edilir.
Old 01-05-2008, 11:12   #9
H.Bülent Güvençalan

 
Varsayılan

İzmir'de kurulu bulunan "Bağımsız Avukatlar Derneği"'ni meslek sorunlarını çözümünü örgütlenme de bulan tüm meslektaşlarıma tavsiye ederim.
İletişim için:
Av.Abdülkadir Özdemir
İzmir Barosu
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Selçuk Üniversitesi Mezunları Derneği Av.Elvan Akkaya Site Lokali 16 12-10-2010 11:41
Tıp Hukuku Derneği Kuruluyor Doç. Dr. Özge Yücel Hasta Hakları Çalışma Grubu 17 19-02-2010 23:48
M.Ü.H.F Mezunları,mensupları Ve Dayanışma Derneği ekremauysal Adliye Duvarı 23 04-05-2009 09:16


THS Sunucusu bu sayfayı 0,05316496 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.