13-11-2008, 06:04 | #1 |
|
Askerlik; stajdan önce mi, sonra mı?
Selamlar Saygıdeğer büyüklerim
Gecenin yahut sabahın şu vakti kafamı kurcaladı ve size danışmak istedim. Bu güne dek düşüncelerim; "Okul bittikten sonra stajımı tamamlar ve sonra da askere giderim" şeklinde idi. Ancak az önce "Ya ben neden stajımı askerden geldikten sonra yapmıyorum?" düşüncesi kafamda belirdi. Siz müstakbel meslektaşlarım bu konuda fikirlerinizi esirgemezseniz ve beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. 1)Fakülte bittikten sonra mı, yoksa stajımı yapıp, ruhsatımı alıp öyle mi askere gideyim? 2)Eğer stajımı yapıp, ruhsatımı alıp bir avukat olarak askere gidersem bu durumun bana salt hukuk fakültesi mezunu olmamın dışında bir faydası olacak mı? 3)Ve sizler askere ne zaman gittiniz? Stajdan önce mi sonra mı? Neden? Son olarak idealim bir avukat olmak. Hakimlik, kaymakamlık, müfettişlik vb. şeyler istemiyorum. Bunu da durumum açısından bir fikir verir diye belirtmek istedim. |
13-11-2008, 16:23 | #2 |
|
Hmmm... Sanırım konuyu okuyan (henüz) 41 kişi arasında yardımsever, erkek ve askerliğini yapmış bir avukat yoktu. Ah siz bayan avukatlar (:
|
14-11-2008, 11:09 | #3 |
|
Doğru tavsiye ile yanlış tavsiyeyi ayırt edebilen kişinin tavsiyeye ihtiyacı yoktur
|
14-11-2008, 13:27 | #4 | |||||||||||||||||||||||
|
Hani "dam üstünde saksağan" ile başlayan o ünlü sözümüzü söyleseydiniz de aynı tepkiyi verirdim. Sayın claw ne demek istediniz? (: |
14-11-2008, 16:41 | #5 |
|
Dam aşağıda alıntı yaptığım cümleniz ise..
[/quote]Selamlar Saygıdeğer büyüklerim Siz müstakbel meslektaşlarım bu konuda fikirlerinizi esirgemezseniz ve beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.[quote] Saksağan?? |
17-11-2008, 12:07 | #6 |
|
Dostum bu senin bileceğim bir iş avukatlık ruhsatı alıp gitmen hiçbir şeyi değiştirmiyor kendini hazır hissedince git önce sonra fark etmez
|
17-11-2008, 12:34 | #7 | |||||||||||||||||||||||
|
Okulunuz bitsin ,stajınız bitsin,Ruhsatınız gelsin ve askere gidin. |
17-11-2008, 13:07 | #8 |
|
Fakülte bittikten sonra, askerlik başvurusunun sonuçlanması ve sınava girmek hatırladığım kadarıyla ayları buluyordu.
Bu yüzden fakülteden sonra hemen stajı başlatmak, staj devam ederken de ortalarında ya da sonlarına doğru askerlik başvurusun yapmak bence en iyisi... Ama tabii ki herkes kendi özel şartlarına göre bir karar vermelidir. Saygılarımla... |
17-11-2008, 16:15 | #9 |
|
Bence de okul bitsin akabinde hemen stajı başlatın ve stajın muhtemel biteceği tarihe göre askerlik şubesinde işlem yaptırın.Avukat olarak askere gitmeniz menfaatiniz icabıdır.Askerde ben çok rahat ettim mesleğe saygı kışlada mevcut.kolaylıklar dilerim.
|
18-11-2008, 01:49 | #10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
İşte bu tezatlık ziyadesiyle benim kafamda da mevcut ve bu tezatlığı değerli bilgilerinizle gidermeye çalışıyorum. Fikrini belirten herkese çok teşekkürler |
18-11-2008, 17:32 | #11 |
|
Ben tam olarak konuya vakıf değilim ama ruhsatı alıp gitme taraftarıyım
|
19-11-2008, 16:49 | #12 | |||||||||||||||||||||||
|
|
20-11-2008, 13:07 | #13 |
|
ben de daha gitmesem de avukat olarak gitmenin faydalarını birçok yerden duydum,o nedenle stajı başlattım..
|
21-11-2008, 15:01 | #14 | |||||||||||||||||||||||
|
|
21-11-2008, 15:49 | #15 | |||||||||||||||||||||||
|
Sevgili Oğuzhan, "neden" diye sormana gerek bırakmayacak bir yanıt verebileceğimi umuyorum. Ben sjajı bitirip, ruhsat aldıktan sonra askerlik yapmıştım. Bunun olumlu yanlarının daha ağır bastığını düşünüyorum. Önce olumsuz yönlerini sayalım: - Stajda öğrendiğin bilgiler, eğer okumaya, araştırmaya zaman bulamazsan, unutuluyor. - Stajda adliye çalışanları, hakimler, savcılar ve meslektaşlarınla kurduğun abi-kardeş, abla-kardeş, arkadaşlık ilişkileri soğuyor. - Sendeki hukuk, adalet, öğrenme ateşi de soğuyor. Ancak sayacağım olumlu yanlar bence daha ağır basıyor: - Avukat olarak askere gittiğinde, asteğmen olarak askerlik yaparsan, meslek kurasına girebiliyorsun. Bu kura sonucu hukukla ilgili bir birimde (askeri mahkeme gibi) askerliğini yapabilirsin. - Kısa dönem olarak askerlik yapanların da hukukla ilgili bir birimde görevlendirilmeleri olası. - İlk iki olasılıkta askerlik görevi, hukukla ilgili araştırma ve öğrenme etkinliğine engel olmuyor. - Staj bitimi hemen avukatlığa başladığında uzun süre herkes tarafından hala stajyermiş gibi görülüyorsun. (Ben askerlikten önce 4 ay avukatlık yaptım; oradan biliyorum) Araya askerlik girince böyle olmuyor. - Okul bitimi hemen başvursan bile askere gidebilmek için belirli dönemler olduğundan bir kaç ay zaman kaybın oluyor. Oysa staj sırasında başvurarak sana uygun dönemi seçebiliyorsun ve zaman yitirmiyorsun. |
21-11-2008, 16:10 | #16 | |||||||||||||||||||||||
|
tabii ki.. duyumlarıma göre üstler kişisel olarak kıl olma haklarını avukatlardan yana kullanmamaya gayret gösteriyorlarmış..ikinci olarak uzun dönem yapan hukukçular çok rahat şartlarda yaptıklarını söylediler bana mesleki çalıştıklarından ötürü..bu tarz şeyler oğuzhan bey.. |
21-11-2008, 23:34 | #17 |
|
Yok yok askerlikle ilgili bir sıkıntım yok. Utanarak söylüyorum ki torpil denen şey mevcut. Sorun şu ki; müstakbel avukatlık hayatımda bir sıkıntıya sebep olur mu bu durum(Stajdan önce askerlik)?
Ayrıca Cengiz Bey süpersiniz. Harbiden tam aradığım gibi bir cevap... Çok sağolun. Aynen siz de Sayın Metinmso. Ve diğer cevap veren forumdaşlar da; sağolun (: |
22-11-2008, 19:13 | #18 |
|
Artık bir karar da hemfikir olduk sanırımAskerliğe stajdan sonra gidiyoruz
|
22-11-2008, 23:46 | #19 |
|
Stajımın ilk 6 ayı içindeki Adliye Stajım esnasında stajımı yarıda kesip(3. - 4 ay vs.) askere gidebilir miyim?
|
23-11-2008, 01:34 | #20 | |||||||||||||||||||||||
|
Şu an askerlik safahatının son günlerini yaşayan, avukatlık ruhsatını daha önce almış bir hukuk fakültesi mezunu olarak konu hakkında sahip olduğum güncel bilgilerden hareketle görüşlerimi sunmam gerekirse;
1- Askere gitmeden önce ruhsatınızı alın 2- 'Avukat olmak' fakülte mezunu olmaktan daha öte bir nitelik olduğu için artı bir vasıf olarak kuşkusuz faydasını görürsünüz. Torpiliniz varken buna ihtiyaç duyarmısınız bilemem ancak meslek kurasına seçilmenizde küçük de olsa bir etken olabilir ruhsatınız. 3- Askere stajdan sonra gittim. Nedeni; önceliği mesleğime vermemdi.
'Utanma' meselesini bu kadar açık ve kabahatten büyük bir özür edasıyla dile getirmemiş olsaydınız çok daha büyük bir sıcaklık ve yardımseverlik hissiyatı içinde cevaplamaya çalışırdım sanırım sorularınızı. Saygılar |
23-11-2008, 03:22 | #21 |
|
Sayın Tiocfaidh cevabınızı maksimum sıcaklık ve yardımseverlikle vermeseniz de size çok teşekkür ederim. Şahsi düşüncem ve talebim ise 5 aylık kısa dönem erlik nam-ı diğer poşetlikten yana.
Evet bayağı bilgi verdiniz bana Avukat Abilerim. Sanırım kararım askerliğimi okul bittikten hemen sonra yapmak olacak. En azından şimdilik öyle gözüküyor... Saygılarımla |
25-11-2008, 00:16 | #22 |
|
bedelliyi bekle.
|
25-11-2008, 01:00 | #23 |
|
Sayın Mubah bedelini verecekseniz bekleyeyim (:
|
03-01-2009, 17:32 | #24 |
|
Son ediğindiğim bilgi şöyle ki; stajyer avukat staj esnasında askerlik sebebi ile stajını donduramıyor. Yani stajı esnasında askere giden avukat; stajdan döndüğünde staja baştan başlamak zorunda. Cevap ilgili bir Danıştay kararı belirtilerek TBB tarafından şahsıma iletilmiştir. Oysa 1970'lerde yayınlanan bir TBB İlke Kararı'na göre askerlik stajın kesilmesi için haklı neden idi.. Allahım Allahım; henüz avukat olmadan TBB planlarıma müdehale etmeye başladı...
Korkuyorum... |
10-01-2009, 19:14 | #25 |
|
ruhsatını alıp öyle git, cok faydasını göreceksin
|
10-01-2009, 19:28 | #26 | |||||||||||||||||||||||
|
|
11-01-2009, 18:08 | #27 |
|
ruhsatını aldığın zaman meslek kurasından gidersin gittiğin yerin hukuk işlerine bakarsın.Komutanlarla ilişkilerin iyi olur çünkü herkes gibi komutanlarında hukuki işleri vardır )
|
19-01-2009, 11:10 | #28 |
|
Hayat senin..Seçimini kendim yapsana..
|
07-02-2009, 04:48 | #29 | |||||||||||||||||||||||
|
|
16-02-2009, 11:20 | #30 | |||||||||||||||||||||||
|
Yazık sana
Sana neden yardım edildiğini anlamıyorum....Torpil yaptıracağını bu kadar kızarmayan bir yüzle ifade ediyosun, sonra da öyle mi böyle mi diyosun. Torpiline sor, o sana en iyisini söylesin... Bizler torpil yaptırmadık, torpillinin(pilli bebeklerin) askerliğini bilemeyiz. |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|