15-04-2002, 20:57 | #1 |
|
Ataol Behramoğlu
Ataol Behramoğlu
Aşk İki Kişiliktir Değişir rüzgarın yönü Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar; Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına Aşk iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden; Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten; Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Avutamaz olur artık Seni bildiğin şarkılar; Boşanır keder zincirlerinden Sular tersin tersin akar; Bir hançer gibi çeksende sevgini Onu ancak öldürmeye yarar: Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş, gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü hiç bir kelebek Tek başına yaşayamaz sevdasını, Severken hiçbir böcek Hiç bir kuş yanlız değildir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. |
15-04-2002, 23:05 | #2 |
|
Bence
Aşk, bir sandal belki;
de ki iki kişilik. Biri, hep o kürekçidir, öteki gel me ye de bi lir. H.Metin |
16-04-2002, 10:00 | #3 |
|
Ataol Behramoğlu
Bebeklerin Ulusu Yok İlk kez yurdumdan uzakta yaşadım bu duyguyu Bebeklerin ulusu yok Başlarını tutuşları aynı Bakarken gözlerinde aynı merak Ağlarken aynı seslerinin tonu Bebekler çiçeği insanlığımızın Güllerin en hası,en goncası Sarışın bir ışık parçası kimi Kimi kapkara üzüm tanesi Babalar,çıkarmayın onları akıldan Analar,koruyun bebeklerinizi Susturun,susturun söyletmeyin, Savaştan,yıkımdan söz ederse biri. Bırakalım sevdayla büyüsünler Serpilip gelişsinler fidan gibi Senin,benim,hiç kimsenin değil Bütün bir yer yüzünündür onlar Bütün insanlığın gözbebeği İlk kez yurdumdan uzakta yaşadım bu duyguyu Bebeklerin ulusu yok Bebekler çiçeği insanlığımızın Ve geleceğimizin biricik umudu. Şair :Ataol Behramoğlu |
16-04-2002, 10:01 | #4 | |||||||||||||||||||
|
Ynt: Bence
Ataol Behramoğlu Aşk Hayatın hızıyla yaşadık o aşkı Her şey bir anda başladı Yaşandı Ve bitti... Yan yana gidip de bir süre Ayrı yönlerde uzaklaşan İki tren gibi... |
16-04-2002, 11:16 | #5 |
|
Ayrı olmak
Ayrı olmak...
Yürüdü ler ... Birisi arkaya, öteki öne doğru. Aynı trendeydiler gerçi. Sevişemediler. H.Metin |
16-04-2002, 11:26 | #6 |
|
Yankısı farklı...
Yankısı farklı....
Ulusu yoksa da bebeklerin, Filistin’de, İsrail’de Somali’de hani. Ülkemde... Kırsalında Anadolu’nun Varoşlarında kentlerin. Çıplak ayakların sesleri olsa da aynı, Yankısı farklı. H. Metin |
18-04-2002, 15:54 | #7 |
|
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: . Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir seyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine Hemde tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içine hayatın Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın Ve kederide yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın bütün dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat sunulmuş bir armağandır insana Ataol Behramoğlu[renk=deeppink] |
19-04-2002, 00:45 | #8 |
|
Armağan mı?
Eğer
Hayat sunulmadı insana; Hele ki asla bir armağan gibi... Kovuldu da cennetten, üstelik lanetlenmiş, ve kavgalı birbiriyle, Yaşamını öylece kendi kurdu Ve Havva’yla birlikte. Armağansa hayat yine de eğer; Bilin ki, birilerininkini birileri aldı. Hulusi Metin |
21-04-2002, 17:01 | #9 |
|
İSİM NEDİR Kİ
İsim nedir ki Bulutlara yazılır geçer Yüzüm nedir ki Akar suya çizilir geçer Ömür nedir ki Kurulur bozulur geçer Sevda nedir ki Dokunursun süzülür geçer Şiir nedir ki Sezilir geçer İnsan nedir ki Bir şeylere sevinir üzülür geçer Ataol Behramoğlu (Nisan 1993) Av.Zafer Taşpınar/İstanbul Barosu |
21-04-2002, 18:16 | #10 |
|
Hepsi birden...
Birlikte
isim, yüz, ömür, sevda... bölüşmektir ekmeği, yaşamak şiir dostum, birlikte içebilmektir. Hulusi Metin |
10-05-2002, 22:12 | #11 |
|
Tam 3 gün önceydi diyebilirim,
bir şiir yazdım, bıraktım klavyeyi, aklıma içmek geldi, şerefe demek... kaldırmak kadehi, dostluğa demek.. Tam 3 gün oldu, kadeh şaşkın, ben yorgun, kolum havada... kadeh havada... neredesin be şair dostum, Şarap bitti... hayyam uyudu.. ŞRF (şerefe) ... |
11-05-2002, 07:40 | #12 |
|
İç bade...
Sevgili Tikici,
"İç bade güzel sev / var ise aklı şuurun" Bırak Hayyam'ı uyursa uyusun. Hulusi Metin |
25-01-2007, 17:26 | #13 |
|
AYRILAN
Aşkı doğuran şey nedir? o yakınlığı iki can arasında Ve kopuş ne zaman başlar? Ne zaman başlar bir sevda? bir kurt gibi içten içe Gelişip büyür çürüme bir an gelir ki aynı mekandasınızdır Ayrı duygusal zamanlarda ATAOL BEHRAMOĞLU |
25-01-2007, 17:30 | #14 |
|
Seni elinden tutmuştum...yaz geçiyordu
Yaz geçiyordu, biz geçiyorduk Yazı elinden tutmuştuk Birazdan geleceksin, bakışacağız Bakışacağız, hem var hem yok gibi Hem var hem yok gibi öpüşeceğiz Aramızda söylenmemiş sözlerin uzaklığı Aramızda yaşanmamış şeylerin uzaklığı Yakın ayrılıkların sezgisi tenimizde Hayat geçiyor biz geçiyorduk Bir denizin üzgün kıyısında Güz bir hastalık gibi ilerliyordu Olgun ışığıyla güz Ve biz yaklaşan ayrılıkların önünde Kış duygularına bürünmüşüz Dışardan ağlayışı geliyor çocuğumuzun Ataol Behramoğlu |
08-06-2009, 17:40 | #15 |
|
AYRILAN
Aşkı doğuran şey nedir; O yakınlığı, iki can arasında? Ve kopuş ne zaman başlar? Ne zaman biter bir sevda? Bir kurt gibi içten içe Gelişip büyür çürüme Bir an gelir ki, aynı mekandasınızdır Ayrı duygusal zamanlarda Ataol Behramoğlu |
09-06-2009, 17:47 | #16 |
|
AŞK
Hayatın hızıyla yaşadık o aşkı Her şey bir anda başladı Yaşandı Ve bitti... Yan yana gidip de bir süre Ayrı yönlerde uzaklaşan İki tren gibi Ataol Behramoğlu |
09-06-2009, 21:37 | #17 | |||||||||||||||||||||||
|
Nefis. Üstad, yüreğinize sağlık...Ama özlettiniz kendinizi. |
09-06-2009, 21:44 | #18 | |||||||||||||||||||||||
|
A.Behramoğlu 'nu çok severim. Bir gün bir bara kızıyla türkü dinlemeye gelmişti. Türkü söyleyen sanatçı arkadaşımdı. Rica ettim, şiir okusun diye...Binbir ricadan sonra söylemeye başladı. Ben türkü ister gibi kendi şiirlerini istemeye başlamıştım. Şiirlerini çok seviyordum. Hatta kızına yazdığı şiirden bir bölümü, kızım doğduğunda gazete ilanında yer vermiştim. "Zulmün önünde dimdik tut onurunu, Sevginin önünde eğil, kızım..." Ama aşk iki kişilik değildir. Aşk tek kişiliktir. |
29-01-2011, 19:33 | #19 |
|
Hukuk fakültesi bitmezse şair olunur galiba
Üniversite son sınıfta okurken(2002 yılı idi) ;okulun uzama ihtimali nedeniyle nevrozlu bir kişilik yapısına kavuşmuşken , her zaman okuduğum bir şairin onlarca kez okuduğum bir şiiri anlatıverir her şeyi.
Düşünün ki bu tespiti yoğun tempoda medeni usul hukuku çalışırken verdiğim bir mola da yapıyorum.Elimde Ataol Behramoğlu'nun onlarca kez okuduğum şiir kitabı.Meğer kendisi hukuk terkmiş. sonbahar ezgisi caddeden liseli kızlar geçiyordu medeni hukuku usulca kapattım imtihanmış, paraymış, etiketmiş inadına bir sigara yaktım örneğin dedim şu dünya bir boşlukta döner de döner şu yağmur, şu hınzır eylül yağmuru adamı büsbütün deli eder peki insanlar hangi akla hizmet eder? düşünüp düşünüp içlendim saniyeler, dakikalar, saatler derken günler su gibi akıyor kardeşim bir yanda ders kitapları bir yanda kalbim şaşırdım kaldım. Ataol Behramoğlu |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |