09-12-2017, 00:47 | #1 |
|
İzmir'de iş bulamama :(
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir iş aradım ve bulamadım. Kendi vergi levhamı çıkarmayı düşündüm ama çok masraflı geldi ve tek başıma bu işe girme cesaretini bulamadım kendimde. Şu an vergi yükümlüsü ya da sigortalı olmadığım için vekalet alamıyorum ve çok kişi kaçırdım. Cmk yaptım makbuz kesemiyorum. Anlayacağınız durum vahim. Ofis yoğunluğu çok olmayan kendi dosyalarımı da alabileceğim, tabiki onun da işlerinde yardımcı olabileceğim bir yer aradım (yüksek rakam beklentim de yok tabiki.Hatta bir süre sonra Sigorta girişim yapılsın yeter diye düşünmeye başladım.) Onu da bulamadım. Son olarak Bir meslektaşımızın yanında sigortalı olarak görünsem de sigortamı da ben yatırsam onun makbuzunu kullansam olur mu diye düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
|
09-12-2017, 09:40 | #2 |
|
Vergi mükellefi olduğunuzda masraflı bulduğunuz kalemler hangileri tam olarak?
Bu durumda - Sigorta priminizi yatırmanız gerekecek ama başkasının yanında çalıştığınızda da aynısını göze alıyorsunuz. - Bir muhasebeci tutmanız gerekecek, İzmir'deki durumu bilemiyorum ama çok da yüksek bir maliyeti yok genel olarak. - Ofis kirası vs. sizi düşündürüyorsa, ilk etapta evinizi (örneğin bir odasını) işyeri gösterip açılış yapabilirsiniz (home-ofis). Bu durumda bir miktar stopaj çıkacaktır ama öte yandan evin bazı masraflarının (elektrik, su, aidat, yakıt vs.) yarısını da masraf yazıp vergiden düşebileceksiniz. Başka aklınıza takılan masraf kalemi hangisi bu senaryoda? |
11-12-2017, 02:04 | #3 |
|
Avukathanım tuncayeser35@gmail.com adresinden irtibata geçebilirseniz size yardımım dokunacağına inanıyorum . İyi çalışmalar.
|
11-12-2017, 20:30 | #4 | |||||||||||||||||||||||
|
-Beni düşündüren sigorta primleri dışında Ofis masrafları ( aidatından faturalarına kadar her şey ) , vergiler ve muhasebeci. Bu kalemler beni korkutuyor. Malesef evim de bunun için hiç uygun değil. O yüzden sizlerden bilgi almak istedim. - Bazı meslektaşlar ilk dönemlerde Bağ-kur primlerini yatırmıyorlarmış. Yatırmamak bir sorun yaratmaz mı? Ne zamana kadar yatırılmayabilir? |
11-12-2017, 20:47 | #5 | |||||||||||||||||||||||
|
E-mail gönderdim. Teşekkür ederim. |
16-02-2018, 19:03 | #6 | |||||||||||||||||||||||
|
Aynı sorun
Ben de İzmirde aynı sorundan müzdaribim.. |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|