Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Tedbir Nafakası Tahsil Usulü

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 30-03-2015, 15:18   #1
av.caner1903

 
Varsayılan Tedbir Nafakası Tahsil Usulü

Sayın meslektaşlarım öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Tedbir nafakası ile ilgili bir soru işaretim mevcut giderebilirseniz sevinirim.

Müvekkil 2012 yılında tedbir nafakası davası açıyor dava 2 yıl boyunca sonuçlanmıyor.2014 yılında bize müracaat ediyor ve boşanma davası açıyoruz ve tedbir nafakası dosyası bu dosya ile birleşiyor.Mahkeme ara kararında tedbir nafakasını boşanma davasının açıldığı tarihten itibaren bağlıyor.Daha sonra boşanma davasını karara bağlarken talebimiz üzerine tedbir nafakası açıldığı tarihten itibaren boşanma davası açıldığı tarihe kadar boş kalan kısım içinde tedbir nafakası hükmediyor.Gerekçeli karar bu şekilde hazırlanıyor.Geçmişe döünk arada kalan tedbir nafakasını takibe koyacağım.



Şimdi bu dosyayı ilamlı takip olarakmı ilamsız takip olarakmı açmam gerekiyor?

Birde tedbir nafakası olduğu için kararın kesinleşmeden takibe konulacağını biliyorum ancak burada afaki bir durum olduğu için kararın kesinleşmesini beklemem gerekirmi?

Teşekkür ve saygılarımla.
Old 30-03-2015, 15:28   #2
Alican Esen

 
Varsayılan

Sayın meslektaşım nacizane tavsiyem tedbir nafakası davası tarihinden boşanma davasının karar tarihine kadar olan tedbir nafakası alacağınızı ilamsız takiple talep etmeniz karar kesinleştikten sonra da yoksulluk nafakası olarak ilamlı icra yolu ile takip yapmanız yönündedir.
Old 30-03-2015, 23:10   #3
Av. Ferman Kaya

 
Varsayılan

Değerli Meslektaşım,

İcra İflas Kanunu'nun ikinci kitabı "ilamların icrası" başlığında 24 - ile 41'inci maddeleri arasında ilamlı icraya ilişkin hususları düzenlemiştir.

Söz konusu hükümleri değerlendirdiğimizde ancak bir mahkeme tarafından verilmiş ve kesinleşmiş hükümlerin ilamlı icraya konu edilebilceği anlaşılmaktadır. Dosyanızda mahkeme tarafından verilmiş gerekçeli bir karar mevcut olup temyiz aşamasını henüz geçmediğinden kesinleşmemiştir. Açıklanan nedenlerle bu kararı ilamlı icra takibine konu edemeyeceğiniz kanaatindeyim. Zira birçok icra müdürlüğü ilamlı icra takibi için kesinleşme şerhi istemektedir.

Yukarıda değinildiği üzere tedbir nafakasını ilamsız icra takibine konu edebilirsiniz. Kesinleşme sonrası tedbir nafakası ve hükmedilecekse yoksulluk nafakası için ilama dayanarak ilamlı icra takibi başlatabileceğiniz kanaatindeyim.

İyi günnler dilerim.
Av. Ferman Kaya
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Tedbir nafakasının maaştan tahsil usulü hk. Av.Özlem AKALIN Meslektaşların Soruları 1 11-09-2014 19:31
Tedbir Nafakası devamı İştirak Nafakası açılan ayrı takipler... av.cevat Meslektaşların Soruları 0 25-02-2014 16:02
tedbir nafakası artırılır mı / nasıl tahsil edilir semihim81 Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 1 26-02-2013 08:17
Tedbir Nafakası Nasıl Tahsil Edilir Yoksulluk Nafakasının Miktarı Ne Kadar Olur? Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 1 22-11-2009 23:04
Yardım Nafakası Davasında, Sondan Bir Önceki Duruşmada Davacı Lehine Tedbir Nafakası üye15184 Meslektaşların Soruları 3 03-07-2008 23:41


THS Sunucusu bu sayfayı 0,05362391 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.