Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

münferiden imza yetkili 2 ortaklı limited şirket ortağının ölümü ile mirasçıların hakları

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 19-01-2015, 16:07   #1
zlm

 
Varsayılan münferiden imza yetkili 2 ortaklı limited şirket ortağının ölümü ile mirasçıların hakları

Merhabalar ;

Müvekkilimin eşi vefat ediyor geriye müvekkil ve 2 küçük çocuğu kalıyor.
Müvekkilin eşi muris limited şirkete ortak. 2 Ortak var %50 . biri muris ve diğeri sürekli yurtdışında . şirkete dair her işi muris yapıyor . ilk kuruluşunda '' .. 'nin münferiden atacağı imza ile 10 yıl süre ile şirketimizi temsil ve ilzam edecektir. '' şeklinde kurulmuş. kuruluştan bir yıl sonra iki ortak da münferiden atacakları imzaları ile şeklinde değiştirilerek karar alınmış.
Ortak sürekli yurtdışında olduğundan muris inşaati tamamalamış evleri satmış ortağa bedellerini göndermiş murisin ortağa hiçbir alacağı kalmamış. ve murise sadece dükkan kalmış ancak şirket adına kayıtlı.
Müvekkilin eşi muris ortak 3 ay kadar önce öldürülmüş . ortak tek imza yetkisini kullanarak dükkanı murisin kardeşine mirasçı olmayan kardeşine satmış 1 gün sonrada kendi adına tescilini sağlamış aynı zamanda da şirket adına iki adet araç bulunmakta ve muris sağ iken şirket adına açılmış bir alacak davası da bulunmaktadır.

şirket adına kayıtlı iken muris ölümü ile diğer şirket ortağı adına geçen dükkan için müvekkil ve çocuklarını adına tescilini sağlamak için Asliye hukuk da tapu iptali tescil davası açacağım .

şirket adına kayıtlı 2 araç ve şirket adına açılmış ancak henüz sonuçlanmamış alacak davası için nasıl bir yol izlemeliyim.

İyi çalışmalar kolay gelsin.
Old 19-01-2015, 21:50   #2
Juror8

 
Varsayılan

Öncelikle ilgili ticaret sicili ile görüşerek ve gerekli belgeleri temin ederek müvekkillerinizi şirket ortağı olarak tescil ettirmenizi tavsiye ederim. Ardından muvazaa nedeniyle tapunun iptalini dava edebilirsiniz. Müvekkilleriniz ortak olduğunda TTK uyarınca mahkemeden diğer ortağın temsil yetkisinin sınırlandırılmasının talep edilebileceği kanaatindeyim.
Old 21-01-2015, 12:23   #3
zlm

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Juror8
Öncelikle ilgili ticaret sicili ile görüşerek ve gerekli belgeleri temin ederek müvekkillerinizi şirket ortağı olarak tescil ettirmenizi tavsiye ederim. Ardından muvazaa nedeniyle tapunun iptalini dava edebilirsiniz. Müvekkilleriniz ortak olduğunda TTK uyarınca mahkemeden diğer ortağın temsil yetkisinin sınırlandırılmasının talep edilebileceği kanaatindeyim.
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Şirket ortağı olduktan sonra tapu iptali davası asliye ticaret mahkemesinin görevine girer ki bu halde de sadece şirket adına tescili talep edebilirim.
asliye hukuk da Tapu iptal davasında müvekkil adına tesciline olmadığı takdirde şirket adına tescili talebinde bulunacağımdan şirket ortağı olmak daha mantıklı ancak müvekkil ortak olmak istemiyor kendi adına tescil olmadığı takdirde değerinin tahsilini talep ediyor burda da karşıma ispat sorunu çıkıyor ki çok daha zor kazanılır.
acaba müvekkil şirket ortağı olmadan tapunun iptali müvekkil adına tescili olmadığı takdirde şirket adına tescili olmadığı takdirde taşınmazın bedelinin tahsili dendiğinde şirketin tasfiyesi yoluna da gidilmiş olur mu?
Old 22-01-2015, 18:04   #4
Juror8

 
Varsayılan

Taşınmaz daha önceden şirket üzerine kayıtlı bulunduğundan doğrudan müvekkilleriniz üzerine tescilinin mümkün olamayacağı sizin de belirttiğiniz gibi ispatın son derece zor olduğu kanaatindeyim. Zira müvekkilleriniz murisi hiçbir zaman taşınmazın sahibi olmamıştır.

Şirketin diğer malvarlıklarının da kaçırılmasının engellenmesinin en önemli yolu müvekkillerinizin şirkete ortak olarak TTK uyarınca yöneticinin yetkisinin sınırlandırılması gibi hükümlere gitmek olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca müvekkilleriniz ortak olduğunda satılan taşınmazın bedeli şirket kasasında mı yoksa diğer ortak kendisi mi almış gibi bir çok konuda hem bilgi sahibi hem de söz sahibi olabilir.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
2 ortaklı LTD.' de ortağın birinin ölümü ve mirasçıların durumu oceaners Meslektaşların Soruları 0 15-01-2014 10:04
Anonim şirket ortağının ölümü, mirasçıların şirket sermayesi üzerindeki ortaklığın giderilmesi talebi Av.Ali GÖKBAYRAK Meslektaşların Soruları 0 20-01-2012 12:23
Ortaklıktan çıkma davası sırasında limited şirket ortağının ölümü Av. Gnc Meslektaşların Soruları 0 23-03-2010 12:07
Limited Şirket Ortağının Genel Kurul Kararının Ardından Ölümü av.özge Meslektaşların Soruları 3 29-01-2010 10:00
5 ortaklı limited şirketin ortaklarından birinin ölümü ve mirasçıların mirası reddi Av.Ceren Ticaret Hukuku Çalışma Grubu 4 21-07-2009 16:53


THS Sunucusu bu sayfayı 0,03762293 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.