Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Ltd Şirketle yapılan Kira Sözleşmesi

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 27-11-2006, 09:46   #1
nefise

 
Varsayılan Ltd Şirketle yapılan Kira Sözleşmesi

Sayın meslektaşlarım;
Kızılayda apartmanın bir katında 4 dairenin birleştirilmesi suretiyle meydana gelmiş bir daire sözkonusu. bu dairenin birleştirilen 1 dairesi bir şahsın diğer 3 daire başka bir şahsın mülkiyetindedir ve bu şahıslar tarafından işyeri olarak kiraya verilmek istenmektedir. Bu durumda;
  1. Ltd şirketle yapılacak kira sözleşmesi, bu kişiler adına ayrı ayrı mı yapılmalıdır yoksa tek bir sözleşme ile bu iki şahsın kiraya veren olarak gösterilmesinde herhangi bir sakınca var mıdır
  2. Ayrıca yapılacak kira sözleşmesinde, şirket sahibinin (yani gerçek kişinin) kiracı olarak gösterilmesi mi yoksa Ltd şirketin mi kiracı olarak gösterilmesi uygun olacaktır?
Bu hususlarda aydınlatıcı bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olucam. Saygılarımla
Old 27-11-2006, 17:57   #2
av.remzi sulhan

 
Varsayılan

Sayın nefise,
sorun şurada 3 daire bir kişinin 1 daire bir kişinin.sözleşmede kira bedeli belirlenecek.belirlenen kira bedeli nasıl bölüşülecek.Bu hususu netleştirmek lazım.Böyle yapıldığı takdirde yarın tahliye davası açmak icap ettiğinde diğer kiralayanın da muvafakatini almak gerekecek.bence iki sözleşme yapılmalı.ancak daireler bitişik şekilde kullanılmalı.
Sözleşmede şirketin kiracı gösterilmesi gerekir.İşyeri olduğu için kiracılık sıfatının şirkette olmasını isteyeceklerdir.Şirket yetkilisinin müteselsil kefaletini almanızı öneririm.
Old 28-11-2006, 00:26   #3
ibreti

 
Varsayılan

Sn. av.remzi sulhan'ın yazdıklarına ek olarak;
1) Kira sözleşmesini tek ya da ayrı ayrı yapmanız mümkün. Ancak, birleşik yapsanız bile kimin nereyi kiraya verdiğini ve kira bedelinin ne olduğunu, hangi tarihlerde ve nasıl ödeneceğini somut olarak belirtmelisiniz.
2) Şirket durumundaki tüzel kişiler "kira aktinden doğan hakların devredilmezliği.." şartını pay devri ile aşmaktadır. Pay devri sonucunda da günün birinde hiç muhatap olmak istenmeyecek kişilerle muhatap olunmakta, kira ilişkisi çekilmez hale gelmektedir. Bu durumun önüne geçmek için kiracı Şirketin paydaşlarını ve pay oranlarını teker teker yazıp, bu paydaşların paylarını devretmeleri halinde kira ilişkisinin sona ereceğini de geçerli olacak bir şart haline getirmenizi öneririm.

Kolay gelsin..
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
kira sözleşmesi olmaksızın kira tespiti talep edilebilir mi putto Meslektaşların Soruları 14 25-11-2015 16:56
Kira ilişkisinde mecur dışındaki bir adrese Yapılan Tebligat geçerli midir? ades Meslektaşların Soruları 11 04-10-2006 13:31
Sahte Kira Sözleşmesi ser33 Hukuk Soruları Arşivi 4 18-09-2005 09:01
Kira Sözleşmesi Kiracı Hukuk Soruları Arşivi 2 21-02-2002 22:11
Kira Sözleşmesi Feshi Umut Baran Hukuk Soruları Arşivi 3 21-02-2002 22:00


THS Sunucusu bu sayfayı 0,05503201 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.