Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

taahhüdü ihlal şikayetten vazgeçme

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 11-04-2011, 15:32   #1
av.yağmur deniz

 
Varsayılan taahhüdü ihlal şikayetten vazgeçme

Borçlu müvekkilin hapsen tazyikine karar verilmiş.infazın ertelenmesi için savcılığa hangi gerekçelerle başvurabiliriz.Şikayetten vazgeçme cezayı düşürür mü?
Old 11-04-2011, 15:35   #2
tiryakim

 
Varsayılan

infazın ertelenmesi için hiçbir gerekçe ile başvuru şansınız yoktur.Taahhüdü ihlal suçu şikayete tabii bir suçtur, Alacaklı ve alacakı vekili tarafından şikayetten vazgeçilirse dosya tamamen ortadan kalkar.Sizin müvekkilinizin yapacağı tek şey dosya borcunu kapatıp ceza yatmaktan kurtulmaktır.
Teşekkürler...
Old 11-04-2011, 15:36   #3
av.kadirpolat

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.yağmur deniz
Borçlu müvekkilin hapsen tazyikine karar verilmiş.infazın ertelenmesi için savcılığa hangi gerekçelerle başvurabiliriz.Şikayetten vazgeçme cezayı düşürür mü?

Taahüdü ihlalde savcılığa başvurmuyorsunuz.
kararı veren mahkemeye başvurmanız ve şikayetten vazgeçtiğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır.
Old 11-04-2011, 15:42   #4
av.yağmur deniz

 
Varsayılan

infaz savcılığına başvururz diye düşünmüştüm.Müvekkil bir süre sonra cezaevine girmeyi talebedecekti.Sağlık...vs ileri süremeyiz demekki.Alacaklıyı ikna edip şikayetten vazgeçirmek en doğrusu o halde..
Old 11-04-2011, 15:45   #5
tiryakim

 
Olumlu

Alıntı:
Yazan av.yağmur deniz
infaz savcılığına başvururz diye düşünmüştüm.Müvekkil bir süre sonra cezaevine girmeyi talebedecekti.Sağlık...vs ileri süremeyiz demekki.Alacaklıyı ikna edip şikayetten vazgeçirmek en doğrusu o halde..

Doğrudur meslektaşım.Taahhüdü ihlal şucu şikayete bağlı bir suçtur.Alacaklı veya Alacaklı vekili şikayettinden vazgeçerse müvekkiliniz hapis yatmaktan kurtulur.Kararı veren mahkemeye başvururark şikayetten alacaklı veya alacaklı vekili vazgeçebilir.
Old 12-04-2011, 11:36   #6
MURAT ACER

 
Varsayılan

İnfazın ertelenmesi için gerekli koşullar var ise hastalık v.s. Kesinleşmiş hapis cezasının infazının ertelenmesini Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerinin infazı hakkında kanun Md.16 Yanılmıyorsam infazın ertelenmesini 3aylığına ve toplamda 6 aya kadar ertelenmesini talep edebilirsiniz ancak erteleme süresinde ceza zamanaşımı duracaktır.Teknik olarak çokta meselenizi çözmeyecektir.En iyisi ödemek ve alacaklı Vekili Feragati ile cezanın düşürülmesi gerekir.
Old 12-04-2011, 12:16   #7
Av.GT

 
Varsayılan

CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDA KANUN

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM: CEZANIN İNFAZININ ERTELENMESİ


HAPİS CEZASININ İNFAZININ HASTALIK NEDENİ İLE ERTELENMESİ


Madde 16 - (1) Akıl hastalığına tutulan hükümlünün cezasının infazı geriye bırakılır ve hükümlü, iyileşinceye kadar Türk Ceza Kanununun 57 nci maddesinde belirtilen sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınır. Sağlık kurumunda geçen süreler cezaevinde geçmiş sayılır.


(2) Diğer hastalıklarda cezanın infazına, resmî sağlık kuruluşlarının mahkûmlara ayrılan bölümlerinde devam olunur. Ancak bu durumda bile hapis cezasının infazı, mahkûmun hayatı için kesin bir tehlike teşkil ediyorsa mahkûmun cezasının infazı iyileşinceye kadar geri bırakılır.


(3) Yukarıdaki fıkralarda belirtilen geri bırakma kararı, Adlî Tıp Kurumunca düzenlenen ya da Adalet Bakanlığınca belirlenen tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurullarınca düzenlenip Adlî Tıp Kurumunca onaylanan rapor üzerine, infazın yapıldığı yer Cumhuriyet Başsavcılığınca verilir. Geri bırakma kararı, mahkûmun tâbi olacağı yükümlülükler belirtilmek suretiyle kendisine ve yasal temsilcisine tebliğ edilir. Mahkûmun geri bırakma süresi içinde bulunacağı yer, kendisi veya yasal temsilcisi tarafından ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilir. Mahkûmun sağlık durumu, geri bırakma kararını veren Cumhuriyet Başsavcılığınca veya onun istemi üzerine, bulunduğu veya tedavisinin yapıldığı yer Cumhuriyet Başsavcılığınca, sağlık raporunda belirtilen sürelere, bir süre bulunmadığı takdirde üçer aylık dönemlere göre bu fıkrada yazılı usule uygun olarak incelettirilir. İnceleme sonuçlarına göre geri bırakma kararını veren Cumhuriyet Başsavcılığınca, geri bırakmanın devam edip etmeyeceğine karar verilir. Geri bırakma kararını veren Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine, mahkûmun izlenmesine yönelik tedbirler, bildirimin yapıldığı yerde bulunan kolluk makam ve memurlarınca yerine getirilir. Bu fıkrada yazılı yükümlülüklere aykırı hareket edilmesi hâlinde geri bırakma kararı, kararı veren Cumhuriyet Başsavcılığınca kaldırılır. Bu karara karşı infaz hâkimliğine başvurulabilir.


(4) Hapis cezasının infazı, gebe olan veya doğurduğu tarihten itibaren altı ay geçmemiş bulunan kadınlar hakkında geri bırakılır. Çocuk ölmüş veya anasından başka birine verilmiş olursa, doğumdan itibaren iki ay geçince ceza infaz olunur.


Görüldüğü üzere; infazın ertelenmesi için rapor alabilmek de çok kolay değil. Bu noktada meslektaşlarıma katılıyorum, ödeme yapmak en mantıklısı ya da avukatla görüşüp bir miktar ödeyip geri kalan için tekrar bir taahhüt verebilirsiniz tabi avukatn ve alacaklının kabul etmesi şartıyla.
Kolay gelsin...
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
şikayetten vazgeçme advocat63 Meslektaşların Soruları 4 17-06-2010 11:42
Şikayetten vazgeçme Hak ve Nisfet Meslektaşların Soruları 1 25-01-2009 16:53
Şikayetten Vazgeçme Yönetmen Meslektaşların Soruları 1 08-04-2008 15:53
şikayetten vazgeçme onur lengerli Meslektaşların Soruları 2 13-12-2007 17:25


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04080296 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.