Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Boşanma davalarında ziynet eşyaları ve çeyizlik eşya hakkında

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 26-05-2021, 20:12   #1
öz87

 
Varsayılan Boşanma davalarında ziynet eşyaları ve çeyizlik eşya hakkında

Saygıdeğer meslektaşlarım. Hukuk davalarında yeni dosyalar alıyor olmam sebebiyle yardımcı olmanız adına iki soru sormak istiyorum sizlere

1. Öncelikle boşanma davası içerisinde altınların parayla iadesini talep ettim . Miktar belirledim ancak elimizde yeterli fotoğraf video olmadığı için dosyaya ilk aşamada sunamadım yapılan duruşmada eksik harcın tamamlanmasıyla ziynet yönünden de devam etmiş olacak yalnız dosyada bir tanık harici hiç bir şey sunamamıştım. Tanıkta istediğimiz gibi konuşamadı şimdi eksik harç tamamlandığında ben dosyaya yeni temin etmiş olduğum fotoğrafları sunabilirmiyim ?dava dilekçemde her türlü hukuki delil diye ibaremde mevcut. sonrasında bilirkişi incelemesi mi talep etmeliyim?

2- müvekkilim evi terk etmek zorunda kalmış ailesinin kendisine çeyizlik olarak aldığı tüm eşyalar eski evinde kalmış bunu talep etmiştim dava da polis eşliğinde gidilmesi yönünde karar istedim ancak hakim bir dilekçe ile 6284 sayılı kanun gereği dilekçe sun ben oraya göndericem sonra karar verilecek gibi bir beyan da bulundu. Çeyizlik eşyaları polis eşliğinde temin edebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?nasıl bir dilekçe hazırlayın mahkemeye sunmalıyım? Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum
Old 27-05-2021, 13:13   #2
Av. Fatih ÖZKAN

 
Varsayılan

HMK madde 145: ''(1) Taraflar, Kanunda belirtilen süreden sonra delil gösteremezler. Ancak bir delilin sonradan ileri sürülmesi yargılamayı geciktirme amacı taşımıyorsa veya süresinde ileri sürülememesi ilgili tarafın kusurundan kaynaklanmıyorsa, mahkeme o delilin sonradan gösterilmesine izin verebilir.''

6284 Sayılı Kanun 8. madde:
''Tedbir kararının verilmesi, tebliği ve gizlilik

MADDE 8 – (1) Tedbir kararı, ilgilinin talebi, Bakanlık veya kolluk görevlileri ya da Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine verilir. Tedbir kararları en çabuk ve en kolay ulaşılabilecek yer hâkiminden, mülkî amirden ya da kolluk biriminden talep edilebilir.

(2) Tedbir kararı ilk defasında en çok altı ay için verilebilir. Ancak şiddet veya şiddet uygulanma tehlikesinin devam edeceğinin anlaşıldığı hâllerde, resen, korunan kişinin ya da Bakanlık veya kolluk görevlilerinin talebi üzerine tedbirlerin süresinin veya şeklinin değiştirilmesine, bu tedbirlerin kaldırılmasına veya aynen devam etmesine karar verilebilir.

(3) Koruyucu tedbir kararı verilebilmesi için, şiddetin uygulandığı hususunda delil veya belge aranmaz. Önleyici tedbir kararı, geciktirilmeksizin verilir. Bu kararın verilmesi, bu Kanunun amacını gerçekleştirmeyi tehlikeye sokabilecek şekilde geciktirilemez.

(4) Tedbir kararı, korunan kişiye ve şiddet uygulayana tefhim veya tebliğ edilir. Tedbir talebinin reddine ilişkin karar ise sadece korunan kişiye tebliğ edilir. Gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde ilgili kolluk birimi tarafından verilen tedbir kararı şiddet uygulayana bir tutanakla derhâl tebliğ edilir.

(5) Tedbir kararının tefhim ve tebliğ işlemlerinde, tedbir kararına aykırılık hâlinde şiddet uygulayan hakkında zorlama hapsinin uygulanacağı ihtarı yapılır.

(6) Gerekli bulunması hâlinde, tedbir kararı ile birlikte talep üzerine veya resen, korunan kişi ve diğer aile bireylerinin kimlik bilgileri veya kimliğini ortaya çıkarabilecek bilgileri ve adresleri ile korumanın etkinliği bakımından önem taşıyan diğer bilgileri, tüm resmi kayıtlarda gizli tutulur. Yapılacak tebligatlara ilişkin ayrı bir adres tespit edilir. Bu bilgileri hukuka aykırı olarak başkasına veren, ifşa eden veya açıklayan kişi hakkında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.

(7) Talep hâlinde ilgililere kişisel eşya ve belgelerinin kolluk marifetiyle teslimi sağlanır.''
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
boşanma ve ziynet eşyaları cmuk Meslektaşların Soruları 9 03-06-2022 12:21
Boşanma-Ziynet Eşyaları ve Eşya Tespiti Talepleri akgnc Meslektaşların Soruları 21 13-07-2018 13:36
boşanma-nafaka-tazminat-ziynet eşyaları-ev eşyaları lawyer0202 Meslektaşların Soruları 4 22-08-2012 12:20
boşanma ve ziynet eşyaları Av. Aylin Kaya Meslektaşların Soruları 1 03-09-2009 11:49
Boşanma davası-ziynet eşyaları Hak ve Nisfet Meslektaşların Soruları 2 25-05-2009 09:54


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04217505 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.