11-10-2007, 21:33 | #61 |
|
Palto-Gogol...Hani karşılaşmışsınızdır mutlaka sokakta ,trafikte "biliyor musun kimim ben ulan!" diye trafik polisine çıkışanları ya da izinden döndüğünde işini kaybedeceği korkusuyla yıllık izne bile çıkma riskini almayan memurları ve ya "ben emir kuluyum!" deyip yaptığı tüm hukuksuzlukları temize çıkarmaya meşrulaştırmaya çalışan insanları....üstadın dediği gibi hepimiz gogol'un paltosundan çıktık......selametle...
|
11-10-2007, 21:43 | #62 |
|
Gonçarov-Oblomov..cesaret olmadan aydın olunmaz...
|
13-10-2007, 00:40 | #63 |
|
1- oğuz atay - tutunamayanlar
2- ahmet hamdi tanpınar - huzur 3- dostoyevski - suç ve ceza tekrar tekrar okunsa dahi doyumsuzluk hissi uyandırıyorlar....... |
14-10-2007, 18:51 | #64 |
|
KARA BÜYÜ--KARANLIĞIN SOLUĞU--SİYAH KAN--HAYATI EMEN KARANLIK favorilrim arasında
|
18-10-2007, 19:49 | #65 |
|
Veba-Albert Camus...Tanrısız ermiş olunur mu sorusunun cevabını arayanlara....romandan küçük bir alıntı; "umutsuzluğa alışmak umutsuzluktan daha beterdir"....selametle...
|
18-10-2007, 20:15 | #66 |
|
Albert Camus'un tüm kitapları, herkes tarafından okunmalıdır. Özellikle hukukçular mutlaka okumalıdır.
Çok genç ölmüş, onu görmek ve konuşmak isterdim. Çok önemli bir yazar, filozof... Doğrular Adlı eseri var ki, okup da etkilenmemek imkansız. "Sıkıyönetimi" zaten herkes biliyor. Ama mutlaka "Doğruları" okumanızı tavsiye ederim. |
08-11-2007, 19:40 | #67 |
|
yusuf atılgan''aylak adam''kesinlikle okunması gereken bi kitap...
|
07-06-2008, 21:57 | #68 |
|
Erdal Sarızeybek: Yahuda
|
16-01-2009, 21:10 | #69 | |||||||||||||||||||||||
|
|
16-01-2009, 21:23 | #70 |
|
öneremeyeceğim kitaplar
iskenderiye dörtlüsü....ödül almış çevirisi,size gerçek bir "lüzumsuz zahmet " veriyor...ama çabalarınıza karşılık veren bir kitap.
Tanpınar ın HUZUR unu bence okumayın;Eğer zamandan ve mekandan arınmış (izole ) bir ortamda bir şiiri yaşadığınızın farkında olamayacaksanız! Borges i hiç okumayın,belki sizi yaradılışın karadeliğine çeker.Ya da karadelikte siz olursunuz evren de.. selamlar |
15-06-2009, 18:46 | #71 |
|
Benim miladım Oğuz Atay... Onu tanımadan önce okuduklarım meğer suya yazılan yazılarmış... Kimse alınmasın gücenmesin, OĞUZ ATAY - TUTUNAMAYANLAR...
|
07-09-2009, 19:13 | #72 |
|
çocukça gelebilir kimilerine ama bence küçük prens şöyle arada bir okunmalı. bir koyunun bir çiçeği yemesinin , sayıları alt alta yazıp toplamaktan daha önemli olabileceğini hatırlamak için...
|
08-09-2009, 10:30 | #73 | |||||||||||||||||||
|
Küçük prens, bir çok üniversitenin Felsefe bölümünde okutulan eserlerden biridir. Derinliği ile yazılmış en büyük en önemli eserlerin başında gelir. |
08-09-2009, 12:54 | #74 |
|
kesinlikle öyle sayın adnan koray... maalesef bunun derinliğine inemeyip sadece bir çocuk kitabı olduğunu sananlar var.
yazarın da dediği gibi büyükler bazı şeyleri kendi kendilerine anlayamıyorlar bazen. |
30-09-2009, 20:12 | #75 |
|
sabahattin ali-kürk mantolu madonna
muhteşem bir aşk hikayesi.aşk hikayelerinden nefret etmeme rağmen bu kitabın yeri çok ayrı. tiyatrosu yapılmış önceki yıllarda.filmini de istiyorum ben.raif efendi nin yaşlılığını şener şen oynasın.gençliğini ismail hacıoğlu.siz de okuyun maria puder için önerilerinizi bekliyorum nurgül yeşilçay? |
17-10-2009, 01:03 | #76 |
|
Böyle Buyurdu Zerdüşt,İnsanca Pek İnsanca,Nietzsche Ağladığında,Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım,Dünyadaki En Büyük Satıcı..
İlk 2 kitabı kaç kere okuduğumu bilmesemde diğerlerini en az ikişer kez okudum.Kesinlikle vazgeçemeyeceğim ve her okuduğumda yeni bir şeyler keşfettiğim mükemmel kitaplar... |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|