30-09-2011, 22:36 | #151 | |||||||||||||||||||||||
|
|
01-10-2011, 15:58 | #152 | |||||||||||||||||||||||
|
Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen bir davanın şüphelisi değil, müştekisi mahkemelerde sürünmüş olur. Tazminat deseniz daha kötü: Takdir edilecek tazminat miktarının düşüklüğü nedeniyle avukat bir kez daha aşağılanmış olur. Hukuk vekaleten güzeldir. Saygılarımla |
01-10-2011, 18:18 | #153 |
|
Mario Puzo'nun Baba (The Godfather) romanında şöyle bir tümce vardır: "Bir avukat evrak çantasıyla eli silahlı yüz kişinin çalacağından daha fazlasını çalar." (Bendeki baskısında 56.sayfa)
Romanın ilk baskısı 1969'da yapılmış, 1973'de filmi gösterime girmiş. Francis Coppolla'nın yönettiği, Marlon Brando ve Al Pacino'nun oynadığı filmi hemen herkes izlemiştir. Film, üçü Oscar olmak üzere birçok ödül almış. Kimse yazara, senaristlere, yönetmene, oyunculara "avukatları aşağılıyorsunuz" dememiş, dava açmamış. |
01-10-2011, 22:42 | #154 | |||||||||||||||||||||||
|
Olsun varamasamda yolunda ölürüm ) |
01-10-2011, 22:43 | #155 | |||||||||||||||||||||||
|
Yanlış yapmışlar ) |
01-10-2011, 23:47 | #156 | |||||||||||||||||||||||
|
Siz mutlaka doğrusunu yaparsınız. Tüm sanat eserlerindeki karakterler mesleksiz ve işsiz olsa, adları ve ulusları belli olmasa, hatta cinsiyetsiz olsalar sorun kalmayacak değil mi? Oysa sanatın yalnızca iyisi ve kötüsü vardır ve bu da kişiden kişiye, günden güne değişir. |
02-10-2011, 16:00 | #157 |
|
Sanırım bir yanlış anlaşılma var...Mesele şu ki ;
Dizilerde yada filmlerde kötü kalpli insan karakterleri avukat olmasın demiyoruz.Bir avukat evrak çantası ile 10 hırsızın çalabileceğinden fazla çalabilir,bir doktorda tıp bilgisi ve neşteri ile 10 caniden daha fazla adam öldürebilir ve yakalanmaz da...Yada bir bilgisayar mühendisi bir klavye ile 10 banka soyguncusundan daha çok banka soyabilir...Bunlar bu meslekleri aşağılamak değildir...Baba filminde de olan budur...Ancak dizilerde hiç avukat karakterine rastladınızmı bilmiyorum...Fatmagül'deki Avukat Münir karakterinden de söz etmiyorum...O ayrı birşey...Dizilerde patron karakteri avukatına aşağılayıcı bir şekilde emirler veriyor...Avukat karakteri de "bana bu şekilde emir veremezsiniz" demiyor.Sizde avukatsınız.Size dizilerde ki gibi davransa müvekkiliniz inanın işini bırakırsınız. Bir fırına ekmek almaya bile gittiğimizde "Hey fırıncı ! Ordan bi ekmek ver bakayım çabuk " demiyoruz.Gerçek hayatta avukatlara böyle aşağılayıcı davranılmadığı halde,davranılsa dahi avukat bunun karşılığını vereceği halde neden dizilerde avukatlar onursuz, gurursuz, sümsük, kakılmış bir meslek mensubu olarak gösteriliyor.İşte mevzu budur.Yoksa mesele sanata müdahale etmek değildir.Saygılar |
02-10-2011, 16:19 | #158 | |||||||||||||||||||||||
|
Bu konu 2007 de açılmış.Diziler çoğalmış muhtemelen avukatları aşağılama daha da çoğalmış ama ne Barolar Birliği ne bir Baro nede tek bir avukat suç duyurusun da bulunmamış 4 senedir.Ben konuyu yeni gördüm.Pek dizi seyretmiyorum "öyle bir geçer zaman ki " hariç.Ama bir kaç dizi seyredeceğim böyle bir şeye rastlarsam bizzat suç duyurusunda bulunacağım.Barolar ister arkamda olsun ister olmasın... |
07-10-2011, 00:18 | #159 | |||||||||||||||||||||||
|
Mahkemelerde falan süründürmem. Makul bir sebebi varsa (psikolojik rahatsızlık, cenaze, evine hacze gelinmesi vs) affederim. Makul bir sebebi yoksa dosyasını eline verir, kendisi ile çalışamayacağımı söylerim. Ama bu gurursuz veya onursuz olduğum anlamına gelmez. Aksi yönde düşünenlerin kesin kanaate varmadan önce aşağıdaki linkleri okumalarını öneririm... http://www.memurlar.net/haber/29108/ http://arsiv.sabah.com.tr/2002/12/18/s2405.html |
09-10-2011, 01:50 | #160 |
|
[quote=Av.Kemal Vuraldoğan]Mahkemelerde falan süründürmem. Makul bir sebebi varsa (psikolojik rahatsızlık, cenaze, evine hacze gelinmesi vs) affederim. Makul bir sebebi yoksa dosyasını eline verir, kendisi ile çalışamayacağımı söylerim.
Ama bu gurursuz veya onursuz olduğum anlamına gelmez. Aksi yönde düşünenlerin kesin kanaate varmadan önce aşağıdaki linkleri okumalarını öneririm... http://www.memurlar.net/haber/29108/ http://arsiv.sabah.com.tr/2002/12/18/s2405.html[ Hukuk mücadelenizden dolayı sizi takdir ediyorum.Doğrusunu yapmışsınız.Ancak burada tartışılan konu şahsi hakaretler değil mesleğe yapılan hakaret...Geçenlerde sabah gazetesi yazarlarından biride akıl almaz hakaretler yapmış mesleğe...dizilerdekiler de şahsi değil mesleğe yapılan hakaretlerdir...şahsi hakaret belki affedilebilir ama mensup olunan mesleğe yapılan hakaret affedilmemeli diye düşünüyorum... |
09-10-2011, 10:33 | #161 | |||||||||||||||||||||||
|
Çelişki: Filmlerde kötü kalpli ya da hırsızlık yapan avukat karakterlerine itirazınız yok ama onursuz, gurursuz avukat karakterine itirazınız var. Hatalı karşılaştırma: Gerçek yaşamda ne oluyorsa filmlerde de o olsun istiyorsunuz. Oysa filmlerde senarist ne isterse o olur, işin mantığı budur. Not: Adı geçen dizilerin hiçbirini izlemedim. Kötü sanat, eleştiriyi bile haketmez. |
10-11-2011, 22:13 | #162 |
|
Ben adliyede bu konuda soruyla bile karşılaştım.. Amca dedi ki "yav o dizi yok mu hani hakimin olduğu o birsürü şey dinliyor bunlar dinlemiyor" )
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|