Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Av.K. MADDE 36

     
 
1136 S.lı Avukatlık Kanunu MADDE 36
Avukatların, kendilerine tevdi edilen veya gerek avukatlık görevi, gerekse ,Türkiye Barolar Birliği ve barolar organlarındaki görevleri dolayısiyle öğrendikleri hususları açığa vurmaları yasaktır.
Avukatların birinci fıkrada yazılı hususlar hakkında tanıklık edebilmeleri, iş sahibinin muvafakatini almış olmalarına bağlıdır. Ancak, bu halde dahi avukat tanıklık etmekten çekinebilir. (Ek cümle : 2/5/2001 - 4667/24 md.) Çekinme hakkının kullanılması hukuki ve cezai sorumluluk doğurmaz.
Yukarıki hükümler, Türkiye Barolar Birliği ve baroların memurları hakkında da uygulanır.
 1  İçtihat    1 Bilgi    (Madde son güncelleme Armağan Konyalı, 29-01-2010 ) [Bu madde güncel değil mi?]
 
     
[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
Bu Maddeye İçtihat Girin

Av.K. MADDE 36 İçtihatları

Ceza Muhakemesi Kanunun 46. maddesi ile Avukatların, avukatlık sıfatı nedeniyle yürütüğü yargı görevi nedeniyle öğrendikleri bilgiler hakkında tanıklık yapmaları için temsil olunanan tarafından açıkça olur vermesi gerektiği yine, Avukatlık kanununun 36. maddesi de Ceza Muhakemesi Kanununa paralel düzenlemeler içerdiği açık ve net olmasına rağmen; sanıkların soruşturma aşamasında müdafiliğini üstlenen avukatın, iş sahibi konumunda olan sanıkların muvafakat işlemi bulunmadığı ve tanıklıktan çekin...
(Şerh No: 16829 - Ekleyen: Av.Aydın IŞIK - Tarih : 12-09-2018)

Bu Maddeye Not Girin

Av.K. MADDE 36 Şerhler, Notlar, Yorumlar

Sır saklama yükümlülüğü
Bkz. CMK.m.46- Şerh No:1525 Maddenin aşağıdaki şekilde yazılması uygun olur düşüncesindeyim: Avukat, iş sahibi / müvekkil ilişkisinde öğrendiklerini sır olarak saklamak zorundadır. Bu bağlamda avukatın bilgi vermesi, tanıklık edebilmesi; iş sahibinin / müvekkilinin onayını almış olmasına bağlıdır. İlişki devam ediyor veya sona ermiş olsa da avukat bilgi vermekten, tanıklık etmekten çekinebilir. Çekinme hakkının kullanılması hukuki ve cezai sorumluluk doğurmaz. Avukat, TBB. ve baro organl...
(Şerh No: 3779 - Ekleyen: Av.Hulusi METİN - Tarih : 02-02-2010)

Bu Maddeye Değişiklik Önerisi Girin

Av.K. MADDE 36 Değişiklik Önerileri

Bu Maddeye Çeviri Girin

Av.K. MADDE 36 Yabancı Dil Çevirileri

Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi Girin

Av.K. MADDE 36 Türkçeleştirme Önerileri

[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
THS Sunucusu bu sayfayı 0,04644489 saniyede 10 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.