Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

MK. MADDE 97

     
 
4721 S.lı Türk Medeni Kanunu MADDE 97
2. Konfederasyon
Konfederasyonlar, kuruluş amaçları aynı olan en az üç federasyonun, amaçlarını gerçekleştirmek üzere üye sıfatıyla bir araya gelmeleri suretiyle kurulur.

Her konfederasyonun bir tüzüğü bulunur.

Konfederasyon, kuruluş bildirimi, tüzük ve gerekli belgelerin yerleşim yerinin en büyük mülki amirine verilmesiyle tüzel kişilik kazanır.

Gerekçesi için Bkz.
 1 Bilgi    1  Çeviri    1  Ses Dosyası    (Madde son güncelleme Av.Ufuk Bozoğlu, 21-11-2009 ) [Bu madde güncel değil mi?]
 
     
[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
Bu Maddeye İçtihat Girin

MK. MADDE 97 İçtihatları

Bu Maddeye Not Girin

MK. MADDE 97 Şerhler, Notlar, Yorumlar

MK. 97 Madde Gerekçesi
Gerekçe; Madde kuruluş amaçları aynı olan federasyonların bu amaçlarını gerçekleştirmek üzere konfederasyon kurabileceklerini belirtmektedir. Maddenin ikinci fıkrasında, dernekler ve federasyonlarda olduğu gibi konfederasyonların da ancak bir tüzükle kurulabilecekleri öngörülmüş üçüncü fıkrada ise konfederasyon kuruluşunun yöntemi belirtilmiştir.
(Şerh No: 1162 - Ekleyen: Av.Ufuk BOZOĞLU - Tarih : 21-11-2009)

Bu Maddeye Değişiklik Önerisi Girin

MK. MADDE 97 Değişiklik Önerileri

Bu Maddeye Çeviri Girin

MK. MADDE 97 Yabancı Dil Çevirileri

Confederations are are formed by coming together to actualize their goals in the capacity of member of at least three federations which have same goal of formation. Each confederation shall have a charter. Confederation acquires legal entity by being submitted declaration of formation, charter and necessary documents to the head civilian authority of the place of residence.
(Şerh No: 12385 - Çeviren: Av.Kadir ORUÇ - Tarih : 24-11-2011)

Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi Girin

MK. MADDE 97 Türkçeleştirme Önerileri

Bu Maddeye Ses Dosyası Ekleyin

MK. MADDE 97 Ses Dosyaları

Görme engelli meslektaşlarımız için ses dosyası
(Şerh No: 6768 - Ekleyen: Av.Duygu IŞIK BEHREM - Tarih : 13-09-2010)

[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
THS Sunucusu bu sayfayı 0,03268790 saniyede 10 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.