![]() |
|
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba
29 Aralık Pazartesi saat 15.00 de İstanbul Barosu Başkanı ile görüşmek için randevu alınmıştır. Merkezlerin kapatılmasını onaylamayan herkesi bu randevuya katılmaya davet ediyoruz. Gelemeyecek olanların imza desteklerini bekliyoruz. IMZA METNI İstanbul Barosu Başkanlığı'na, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu'nun 18 Aralık 2008 tarih ve 7/248 sayılı kararı ile Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Merkezlerinde nöbet ve dosya atama listelerinin Adli Yardım Bürosu çatısı altında birleştirmesi, kadınların ve çocukların adalete erişimi önünde engel oluşturacak niteliktedir. Avukatlık Kanunu'na göre, avukatlık bir kamu mesleğidir ve barolar hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak amacıyla çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Baroların verdikleri hizmetin kamusal bir hizmet olduğu, hizmet kalitesi ve hizmetin veriliş yöntemine ilişkin sadece üyesi avukatlara değil tüm topluma karşı da sorumlu olduğu unutulmamalıdır. Adil ve hakkaniyetli bir hukuk sisteminin vazgeçilmezleri arasında herkesin hukuki bilgiye, danışmanlığa ve yasal temsile ulaşabilmesi ilkesinin de yer aldığı ve adalete erişim sürecinin sınırlandırılmaması gerektiği aşikârdır. Adalete erişim, tüm vatandaşların, özellikle de dezavantajlı ve ayrımcılığa uğrayan grupların, haklarını korumaları ve anlaşmazlıklarını çözebilmeleri için adil ve etkili mekanizmalara ulaşmalarını kapsar. Kadınlar ve çocuklar toplumsal cinsiyetçi roller, ekonomik, sosyal ve kültürel nedenlerle adalete erişim sürecinde en çok desteğe ihtiyacı olan kesimlerdir. Kadınlara ve çocuklara yönelik hukuki danışmanlık ve yasal temsil hizmeti verilen Merkezlerde çalışacak avukatların toplumsal cinsiyete duyarlı olması, alana (kadın ve çocuk hakları, ayrımcılık yasağı gibi) ilişkin temel eğitimlerden geçmesi, başvurucularla özellikle de travma ve şiddet mağdurları ile iletişim tekniklerini bilmesi ve en önemlisi de bu alanda çalışmayı kişisel maddi amaçlarla değil, kanunların ve uygulamanın gelişmesi ve değişmesi amacıyla sürdürmesi gerekmektedir. İstanbul Barosu'nun, yıllardır dünyada, Türkiye'de ve barolarda kabul edilen, kadınların ve çocukların adalete erişiminde görev alan avukatların özenle seçilmesi gerekliliğinden vazgeçmiş olması kaygı vericidir. Merkezlerde nöbet ve dosya alan avukatlara ücret verilmesi uygulaması öncesinde Merkezlerin kapatılmasına ilişkin bir tehdit mevcut değilken, bu uygulamalar sonrasında Merkezlere kayıtlı avukat sayısının azlığı ve bu az sayıdaki avukatın "büyük paralar" kazandığı üzerinden tartışmalar yapılması ve bu argümanlara da dayanılarak Merkezlerin kapatılmasına karar verilmesi kabul edilemez. Bu Merkezler, avukatların maddi yönden desteklenmesi için değil, Baroların toplumsal sorumluluğu çerçevesinde kurulmuştur. Kadın ve çocuk haklarına ilişkin yoğun ihlallerin yaşandığı ve dolayısıyla adalete erişimin gittikçe daha fazla önemli kazandığı bugünlerde, İstanbul Barosu'nu vermiş olduğu bu kararı düzeltmeye çağırıyor, Kadın ve Çocuk Hakları Merkezlerinin hizmetlerini geliştirerek sürdürmesi gerektiği inancını paylaşıyoruz. |
![]() |
#2 |
|
![]() Gelemiyorum, imzamı veriyorum.
1-Özge Yücel- Araştırma Görevlisi |
![]() |
#3 |
|
![]() Gelemiyorum,
Metni destekliyorum Saygılarımla |
![]() |
#4 |
|
![]() Görüşmeden olumlu sonuç alınması dileğiyle,memnuniyetle imzamı veriyorum.
Saygılarımla....... |
![]() |
#5 |
|
![]() Gelmeye çalışacağım. Ancak gelemezsem bile altına seve seve imzamı atıyorum. Tüm kalbimle desteğim sizinle.!!
|
![]() |
#6 |
|
![]() Gelemiyorum ama destekliyorum.
|
![]() |
#7 |
|
![]() Beni de ekleyin.
|
![]() |
#8 |
|
![]() İmzalıyorum.
|
![]() |
#9 |
|
![]() Gelemiyorum,
Metni destekliyorum. Saygılarımla. |
![]() |
#10 |
|
![]() Beni de ekleyiniz.
|
![]() |
#11 |
|
![]() Yukarıdaki metinde ifade edilen görüş ve düşünceleri tümden destekliyor ve imzalıyorum.
Özay İbrahimbaş |
![]() |
#12 |
|
![]() İmza Listesi'ne beni de ekleyin. Saygılar.
|
![]() |
#13 |
|
![]() Gelemiyorum ama destekliyorum.
Av. Adnan Koray Demirci |
![]() |
#14 |
|
![]() Bu kaldırmanın gerekçesini merak ediyorum.Allahaşkına ne parası verdikleri,eğer gönül koymasak yapılır mı bu insanların üzüntüleri ile üzülmek, gerektiğinde cepten masraflarını karşılamak.Metninize elbette katılıyorum.Geliştirmek dururken zorlaştırmak tam bize özgü.Emek veren tüm arkadaşlarım kolay gelsin diyorum.Saygılar. Av. Günay Civelek.
|
![]() |
#15 |
|
![]() Bir aksilik olmazsa yarın saat:15.00 de orada olacağım.
|
![]() |
#16 |
|
![]() Gelemiyorum, destekliyor ve imzalıyorum
Muammer Bey'in bu alanla ilgili kursa katılmanın gerekliliğini göz önüne alacağını düşünüyorum. |
![]() |
#17 |
|
![]() Bugün orada olmaya çalışacağım.
|
![]() |
#18 |
|
![]() Gelemeyeceğim ancak metni imzalıyorum.
Av.Yeşim Çarıkçı |
![]() |
#19 |
|
![]() KA-DER
Adli Bilimciler Derneği AKDAM Adana AK-DER Ayrımcılığa KarşıKadın Hakları Derneği Albeniz Tuğçe Ezme Algin Saydar Alsancak Soroptimist Kulübü Amargi Kadın Kooperatifi Ankaralı Feministler Aslı Aramaz Asli elif sakalli Av. Seyda Selek Av. Aysemin Gülmez Av. Ayşe Koçyiğit Av. Canan Sevinçer Av. Emne Kılıç Av. Fatma Altunbaş Av. Filiz Akyol Akar Av. Hlcran Taş Av. Naile Uzun Av. Nihal Hamurlu Av. Nurten Öztürk Av. Ülkü Tiryakioğlu Av. Yüksel Gökçe Av.Adnan Koray Demirci Av.Ahu Güneyli Av.Arzu Dirican Av.Aycan Topay Av.Aylin Morallıoğlu Av.Ayşegül Yalçıneriş Av.Ayten Ağırdemir Av.Belkıs Ahi Okçuoğlu Av.Cengiz Aladağ Av.Dilek Güzel Gürbüz Av.Diren Akbayır Av.Ebru Şahin Av.Elif Eskin Av.Fatma Benli Av.Fatma Hoşgör Av.Fatmagül Karapıçak Av.Funda Ekin Av.Gökçeçiçek Ayata Av.Gülay Kaya Av.Günay Civelek Av.Habibe Yılmaz Kayar Av.Hülya Gülbahar Av.Işıl Yılmaz Av.Kamil Nadir Sarıkan Av.Nadide Kurul Av.Nazan Sakallı Av.Neslihan Memişoğlu Av.Nurperi Sancak Av.O.Meriç Eyüboğlu Av.Ömer Kavili Av.Özlem Ayata Av.Pınar Özlem DEMİR TOKELLİ Av.Seda Banu Akyüz Av.Semire Nergiz Av.Serap Akkılıç Av.Seyda Selek Av.Suat Ergin Av.Şenay Tavuz Av.Şerife Özdemir Av.Ufuk Bozoğlu Av.Ulaş Karan Av.Ümit Erdem Av.Vecihe Tunca Av.Yasemin Öz Av.Yılmaz Bayrak Av.Zerrin Öztürk Ayça Uluseller Ayla Nacak Ayla Önder Aynur Kaynar Ayse Dincer Ayse Durukan Aysel Kuzubaş Ayşe Akdeniz Ayşe Karaibrahim Ayşe Panuş Ayşe Tükrükçü Ayşegül İyidoğan Ayşegül Kanat Bahar Çelik Bahar Lions Kulübü Barat Günçıkan Begüm Yavuz Belgin Koç Berrin Delikçi Berrin Yorgun Beyhan Demir Bilge Seçkin Çetinkaya Bornova Kadınları Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Burak Ozguner Burcu Ersoy Burcu Güldemet Gürsel Burcu Kalpaklıoglu Burcu Üzümcüler Candan Yasan Ceren Dilekçi Cihan Uzuncarsılı Baysal Çekev Çınar Turhan Çiğdem Aydın Çiğdem Şimşek Demet Yeşilbaş Deniz Kavalalı Derya Divrikli Derya Kaya Dilber Koyun Dilek Ekici Dilek Üzümcüler Dr.İlknur Genç Dr.Muhtar Çokar Ebru Sorgun Eda Özyurt Efsun Alpa Ege İş Kadınları Derneği Ege Kadın Dayanışma VakfıElif Ceylan Özsoy Elif Eylem Akkaya Emel Denizaslanı Emine ucak Esra Demir Ev Kadınları Turistik El Sanatları Derneği Ev-Eksenli Çalışanlar Muğla Grubu,Burçin CoşkunEVKAD Adana Eylem Ateş Eylem Tuna Ezgi Üçkardeşler Fadik Bilgetekin Fatma Akdokur Fatma Budak Fatma Mefkur Fatmanur İldokuz Feride Eralp Filiz Ada Stepenson Filiz Çay Filiz Karakuş Filmmor Funda Tugrul Girişimci Kadın Derneği Gökçe Kartaler Gökçen Aksoy Gökhan ECEVİT TAÇ-DER Yön Krl. Bşk* Gönül Dinçer Gönül Korkmaz Görkem Turgut Göztepe Soroptimist Kulübü Guller Yıldız Gunes Çelik Gülçin İşbert-Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Gülfer Akkaya Güliz Sağlam Gülnur Acar Savran Gülsüm Önal Gülsün Kanat Dinç Gülşin Ketenci Güneş Çelik Haspiye Günaçtı Haşime Akbakın Hatice Avcıoğlu Hatice Erbay Hayat TV Ekmek Ve Gül Ekibi Hicran Karabudak Hülya Osmanoğlu Hülya Sur Hülya Üstün İdil Elveriş İffet Yalçıner İlke Özdemir İrem Gökhan İrem Karasüleymanoğlu İrem Sefa İzmir Hastaneleri Gönüllü Anneler Derneği İzmir İş Kadınları Derneği İzmir Kadın Dayanışma Derneği İzmir Kadın Kuruluşları Birliği İzmir Sekreterler Derneği İzmir Soroptimist Kulübü İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Kadın Kolu KADAV Yeni Adim Kadin Merkezi Kadın Adayları Eğitme ve Destekleme Derneği Kadın Haklarını Koruma Derneği İz. Şub. [b]Kadın Kapısı Kadın Ve Aile Eğitim Kültür Derneği Kadın Yazarlar Derneği [/B Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Kadınlarla Dayanışma Vakfı(KADAV)KAHDEM-Kadınlara Hukuki Destek Merkezi Kaos GL Karşıya Soroptimist Kulübü KAZETE_Bağımsız Kadın Gazetesi Kemalpaşa Kadın Platformu Kezban Atakoğlu Kızbes Aydın Kordon Soroptimist Kulübü Latife Şencan Leman Yurtsever Leyla Nacak Mehmet Ali Aslan-Münih-Almanya Melek Özmen Melike Çınar Meral Çakıcı Mihri İnal-ABD Miray Korkmaz MORÇATI Kadın Dayanışma Vakfı Morel Lgbtt Mualla Gülnaz Kavuncu Mualla Kavuncu Ayar Mukadder Çankoçak Müge Çevik Müjgan Güneri Münire Dağ Mürüvat Yılmaz Nazlı Cabadağ Nebahat Dinler Necla Akgökçe Necmiye Enginol Nedime Uğraş Nese Ozan Neslihan Akbulut Nevzat Suer Sezgin Nihal Bengisu Karaca Nil Mutluer Nilgun Yurdalan Nilgün Aklar Nilgün Aktaş Nilüfer Özçelik Nimet Tanrıkulu Nukde Devrim Bouvard Nukhet Sirman Nur Deniz Nur Fevziye Üzümcüler Nurcan Özkaplan Nurcanepozdemir Nurhayat Kizilkan Oya Coşkun Ödül Bayrakçı Özay İbrahimbaş Özden Elmas Özge Yücel Özgür Sevgi Göral Özlem Denli Özlem Koptekin Özlem Mollamehmetoğlu Özlem Yagiz Pembe Hayat Derneği Perihan Meşeli Perihan Tunçbilek Pınar İlkkaracan Pınar Selek Prof.Dr.Hamit Hancı Reni Parker Sakine Günel Salime Tarihçi Seda Kalem Seliin Nakipoğlu Selin Dağıstanlı Selma Acunar Selma Altun Sema Barbaros Sema Turan Yapıcı Senem Donatan Serap Akkılıç Serap Güre Sermin Sever Serpil Demirci Servet Şahin Sevda Karaca Sevda Köksoy Küley Sevgi Alpşen Binbir Sevil Ergüney Sevin Turan Sevinç Eryılmaz Sıdıka Çetin Sibel Ateş Sibel Uzun Simla Adagide Simten Coşar Sosyalist Feminist Kolektif Stella Ovadia Sultan Torbacıoğlu Sumeyye Kavuncu Şahmaran Kadın Dayanışma Ve Araştırma Merkezi Derneği Şenay Tavuz Şengül Karadağ Şengül Sümer Şerife Özdemir Şöhret Baltaş Tamar Çıtak-Avusturya Müdahale MerkeziTCK-Kadın Platformu Tekin Tutar Tuğba Özcan Türk Amerikan Uluslar arası Kadınları Kültür ve Yardım Derneği Türk Anneler Derneği Buca Şub. Türk Anneler Derneği İz. Şub. Türk Hemşireler Derneği İz. Şub. Türk Kadınlar Birliği Bornova Şub. Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şub. Türk Kadınlar Birliği Konak Şub. Türk Kadınlar Birliği Urla Şub. Türk Kadınlar Konseyi Derneği İz Şub. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İz. Şub. TÜRKİYE HOMENET Ülker Preker Ülkü Özakın Ülkü Sayılan Üreten Kadınlar Kulübü Derneği Y.Doc.Dr. Ipek Ilkkaracan Yaprak Zihnioğlu Yasemin Ahi Yasemin Aydın Yasemin Güven Yasin Erkaymaz Yaşamevi Kadın Dayanışma DerneğiYeni Asır Kadın Dünyası Yeşim Başaran Yeşim Çarıkçı Yeşim Dinçer Yildiz Ramazanoglu Zehra B.Kabasakal Arat .ABD Zehra Çınar Zelal Dag Zeynep Ekener Zeynep Gambetti Zeynep Karadadaş Zeynep Özdal Zeynep Turkone Zeynep Yıldırıcı Zozaz Özgökçe Zühre Kordon |
![]() |
#20 |
|
![]() 195 . Supernatural
|
![]() |
#21 |
|
![]() Yöresel deyimizle; bir havadis var mı?
![]() |
![]() |
#22 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Var ama bana göre olumsuz. Başkan 2 Ocak günü yapılacak YK toplantısında durumu değerlendirebileceklerini ifade etti. Bunu ifade ederken de, adli yardım kapsamından çıkarılmayacağını söyledi. Yani toplantı sonucunu şimdiden biliyoruz, diyebiliriz. ![]() |
![]() |
#23 |
|
![]() Merhaba
Toplantıyla ilgili notları Av.Gökçeçiçek Ayata yazacak.Aktaracağım. Aşağıda toplantıya katılanların ve temsil edilen STK ların listesi var. Liste sonrasında ise toplantının bitiş saatinden sonra 19.46 da baro web sayfasında konu ile ilgili yapılmış bir açıklama var. 29.12.2008 tarihli İstanbul Barosu Başkanı ile görüşmeye katılanların listesi: 1-Av.Gülümser Uğurlu 2-Av.Fatma Hoşgör 3-Irazca Geray-Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği 4-Serap Güre-Kadınlarla Dayanışma Vakfı 5-Dilsaz Padar-Belediye Kadın Proje Koordinatörü 6-Av.Funda Akin-Morçatı 7-Esen Özdemir-Amargi Kadın Kooperatifi 8-Av.Selin Nakipoğlu 9-Av.Özlem Özkan-Morçatı 10-Av.Ayeşgül Yalçıneriş-KAHDEM 11-Nejat Ünlü-Pozitif Yaşam Derneği 12-Av.Işıl Yılmaz-KAHDEM 13-Av.Suat Ergin-KAHDEM 14-Av.Gökçeçiçek Ayata 15-Av.Habibe Yılmaz Kayar-KAHDEM Haber » Güncel Son Güncelleme: 29.12.2008 19:46:27 Etkinlik Tarihi: 29.12.2008 İSTANBUL BAROSU KADIN HAKLARI BİRİMİ VE ÇOCUK HAKLARI BİRİMİ'NİN NÖBET VE GÖREVLENDİRME LİSTELERİ, GENEL ADLİ YARDIM LİSTELERİ ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİRİLDİ İstanbul Barosu Adli Yardım Bürosu, Beyoğlu Merkez Büro'ya ek olarak Kadıköy, Bakırköy ve Kartal Adli Yardım Temsilcilikleri ile birlikte çalışmalarını yürütmektedir. Kadınların aile hukukundan doğan hukuki yardım talepleri büro bünyesindeki Kadın Hakları Birimi'nce düzenlenen meslekiçi eğitim seminerine katılan ve bu birimin nöbet ve görevlendirme listesinde kayıtlı avukatlar tarafından alınmakta ve bu avukatlar görevlendirilmekteydi. Çocukların tarafı olduğu davalarla ilgili hukuki yardım talepleri, büro bünyesindeki Çocuk Hakları Birimi'nce düzenlenen meslekiçi eğitim seminerine katılan ve bu birimin nöbet (önbüro) ve görevlendirme listesinde kayıtlı avukatlar tarafından alınmakta ve bu avukatlar görevlendirilmekteydi. Diğer hukuki sorun ve davalara ilişkin adli yardım talepleri ise Genel Adli Yardım nöbet (önbüro) ve görevlendirme listesinde kayıtlı avukatlar tarafından alınmakta ve bu avukatlar görevlendirilmekteydi. Ancak, yasal olarak Kadın Hakları ve Çocuk Haklan Birimi nöbet ve görevlendirme listelerinin esasında yasal bir çatı olan Adli Yardım nöbet ve görevlendirme listeleri ile birleştirilmesine karar verilmiştir. Çünkü; - Türkiye Barolar Birliği Adli Yardım Yönetmeliği'nin 5. maddesi "...Adli yardım görevi serbest çalışan avukatlara eşitlik ilkesi esaslarına göre verilir", hükmünü amirdir. Büromuzun uygulamasına bakıldığında, kadınların aile hukukundan doğan davaları ile çocukların tarafı olduğu davalarda, Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Birimleri'nce düzenlenen meslekiçi eğitim seminerine katılmış olan avukatlara adli yardım görevi verilmekteydi. Oysa, gerek kadınların boşanma, nafaka, nafakanın icrası sair aile hukukundan doğan davaları, gerekse soybağının düzeltilmesi, nesebin reddi, babalık, nafaka sair çocukların tarafı olduğu davalar adli yardım konusu diğer davalarla birlikte serbest çalışan tüm avukatların yapabileceği işlerdendir. Bunun aksini iddia etmek yasal olarak mümkün değildir. - Ayrıca, Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Birimlerinden yapılıyormuş gibi görünen tüm bu görevlendirmeler esasında Adli Yardım Bürosu'nca ve adli yardım kuralları çerçevesinde yapılmakta olup, verilen hizmet de adli yardım hizmetidir. Durum bu iken adli yardım konusu işlerin bir kısmını bölerek bunlarla ilgili avukatlara yapılacak görevlendirmelerde seminere katılım zorunluluğu getirmek eşitlik ilkesine de aykırıdır. - Adli yardım bünyesi içersinde adli yardım yönetmeliğinin 6. maddesinin (c ) bendi gereği "Görevlendirmede, avukatların mesleki faaliyet alanlarına ilişkin beyanları dikkate alınır." Zaten adli yardımdan görev alan avukatın mesleki faaliyet alanını bildirmesi ile kendisine özellikle o alana ilişkin taleplerinde atama yapılması sağlanmaktadır. - Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi diğer merkez ve komisyonlar gibi görev ve faaliyetlerine devam etmektedir. Anılan nedenlerle; İstanbul Barosu II 248 sayılı ve 18.12.2008 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile merkezler çalışmalarından ayrı olarak kadınların aile hukukundan doğan dava ve hukuki yardım talepleri ile çocukların tarafı olduğu dava ve diğer hukuki yardım talepleri ile ilgili büromuzca yapılacak tüm adli yardım görevlendirmelerinde seminere katılım zorunluluğunun kaldırılarak, nöbet ve görevlendirme listelerinin Adli Yardım çatısı altında birleştirilmesine karar verilmiştir. http://www.istanbulbarosu.org.tr/Det...atID=1&ID=3821 |
![]() |
#24 |
|
![]() İmzalıyorum.
|
![]() |
#25 |
|
![]() Son alınan karar ile hizmetiçi eğitimden geçen avukat ile hizmetiçi eğitimden geçmeyen avukat arasında "eşitlik" sağlanmıştır.
İstanbul Barosu yıllardır kadın ve çocuk merkezi aracılığı ile mağdurlara ;hizmetiçi eğitimden geçmiş kadınların ve çocukların insan haklarına duyarlı olduğu düşünülen avukatlar eliyle destek vererek "eşitlik" ilkesine aykırı davranmıştır. Dünyada ve Türkiye'de dejavantajlı grupların adalete ulaşmalarının kolaylaştırılması ve desteklenmesi için öneriler getirenler de zaten eşitliğe aykırı davranışlarını yıllardır sürdürmişlerdir ve ısrar etmektedirler.Bir ara başarılı olmalarına karşılık bu farkedilmiş ve yıllardır yapılan hatalı uygulama son alınan YK kararı ile düzeltilmiştir.'!!!!! Başka nasıl tercüme edilir bu yazı,bilmiyorum. |
![]() |
#26 |
|
![]() Nasıl bir eşitlik anlayışı anlayamıyoruz. İstanbul Barosu anlıyor ama ısrarla biz imzacılar, hatta bunlardan hiç haberi olmayan kadınlar ve çocuklar anlamıyor. Bizim anladığımız daha iyi hizmet verilmesi, bilinç seviyesinin yükseltilmesi, meslek içi eğitimin her koşulda sürdürülmesidir. Biz anlamayacağız ve anlamadığımız için bildiğimiz yolda gitmeye devam edeceğiz. Umarız İstanbul Barosu da geç olmadan anlar ve örnek niteliğindeki uygulama merkezleri için verilen emeklerin ziyan olmasını izlemez.
|
![]() |
#27 | |||||||||||||||||||
|
![]()
Bu Bakış açısında bir sorun var. Ne yapılmaya çalışıldığı anlaşılmamış. Bir konuda duyarlı ve bilinçli bir avukatın davaya bakması ile sıradan bir avukatın davaya bakması aynı olmaz. İdealist, bilinçli ve duyarlı bir insdan yaptığı işi özenle yapar, aynı zamanda bir hak mücadelesi yaptığının bilincindedir. Bir yanda böyle bir avukatın davaya bakması var, diğer yandan sadece iş olarak hem de sadece zorunlu kaldığı için davaya bakan bir avukatın göstereceği performans aynı olabilir mi? Eşitlik bu mu? Gerçekten duyarlı olmayı gerektiren konulara herkesin bakması doğru değildir. Çünkü herkes duyarlı değildir.İNSANLAR,avukatlar, Sadece tuzu kuru olması değil, üzerinde bir yük olarak da görür. Bazı davalarda etrafımızda görüyoruz, olanları. Mesela benim avukatlıktan doğan bir sorunum olsa gider Sayın Ömer Kavili'yi bulurum. Bunun gibi kadın haklarından doğan bir sorunda da gider Sayın Habibe Yılmaz Kayar'ı bulurum. Ama anlattığım sorunları yük olarak görecek bir avukata asla gitmem. Bunu böyle değerlendirince, İstanbul Barosunun yönetimi açısından endişe verici bir durum. Çünkü eşitlik ilkesinin bile ne olduğu daha anlaşılmamış olması gerçekten üzücü. |
![]() |
#28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]()
Sayın adnan koray, Toplantıya gelmediniz ama sizin yukarıda yazdığınız sözlerin tamamına yakınını bizzat başkana söyledim. Sadece koyulaştırdığım "duyarlı ve bilinçli" kısmını "birikimli ve duyarlı" olarak değiştirerek. ![]() Başkan konuşmasının bir yerinde seminer verilmesine rağmen CMK avukatlarının bazılarının görevlerini iyi yapmadığını örneklerle verdi. Şimdi Baro açıklamasının alıntısını yaptığım bölümüne bakalım:
Söz alınca, Sayın Başkana CMK avukatlarının eksikliklerini anımsattım. Tekrar aynı konudaki yakınmalarını aktardı. "O halde " dedim. "CMK semineri verdiğiniz avukatlar dahi görevlerini istenilen düzeyde yapamıyorsa, hiç seminer almamış bir meslektaşımız, uzmanlık gereken bu konuda nasıl görev yapacak" Bana ve diğer katılımcılara dediği şu oldu: " Görev talep eden arkadaşlarımız, hangi alanda çalışmak istediklerini zaten kendileri beyan etmektedir. ![]() Bütün katılımcılar, "beyana" güvenerek bu iş yapılırsa kadınların mağdur olabileceğini, vahim sonuçlar doğabileceğini söyleyince, Başkan " Deneyelim, olmazsa değiştiririz" deyiverdi. ![]() |
![]() |
#29 |
|
![]() Adalete erişimin nitelikli olması, avukatların adli yardım dosyalarından alacakları ücretlerin eşit dağıtılmasından daha öncelikli ve önemli bir meseledir.
Tecavüze uğramış ve barodan yardım almaya gelmiş bir kadınla nasıl konuşulması gerektiği, ayrı bir bilgi ve duyarlılık gerektirir. İnsanları duyarlılık testine sokamazsınız,ama onlara hangi durumda ne yapılması gerektiği ile ilgili bilgi verebilir, duyarlı olmak gerektiğine dikkat çekebilirsiniz. Toplantıdaki meslektaşlarımız, baro başkanına gerekirse ücretten feragat edelim, ama bu işe biz bakalım dediler. Bir meslek grubunun duyarlı insanlarının getirildiği noktaya bakın: Pazarlık ediyoruz! |
![]() |
#30 |
|
![]() Bazı toplumsal görevlerin meslek örgütlerine tevdi edilmesi görüldüğü üzere toplumsal sorunu çözmek için yeterli gelmiyor. Meslek örgütlerinin birinci önceliği ve odak noktası kendi meslekleri ve meslektaşları olduğu zaman, asıl odaklanılması gereken "sorun" maalesef gözden kaçabiliyor.
İstanbul Barosu Yönetim Kuruluna naçizane şu konu üzerine düşünmelerini öneriyorum: Yolda kalp krizi geçirip ambulansla en yakın devlet hastahanesine götürüldüğünüzde size hangi doktorun bakmasını istersiniz: a) Tüm mesaisini kalp hastalıkları ve kalp krizi konusuna ayırmış, bu konuda gönüllü çalışmaları olan ve hayatını toplumdaki kalp hastalıklarının toptan yok edilmesine adamış idealist bir doktor. b) Biraz önce beyin ameliyatından çıkmış, son kalp krizi vakasını 4 sene önce görmüş, kalp hastalıkları ile ilgili son güncel bilgisini tıp fakültesinde almış ancak hastahane yönetiminin "döner sermayeden tüm doktorlar eşit pay alamıyor ve bu durum meslektaşlar arası eşitlik ilkesine aykırıdır" gerekçesiyle size elektro şok vermek üzere görevlendirdiği doktor. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin bu soruya vereceği yanıt, verdikleri bu kararın da en güzel öz eleştirisi olacaktır diye düşünüyorum. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
Konu Araçları | Konu İçinde Arama |
Konuyu Değerlendirin | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Ths Hasta Hakları Hukuki Destek Merkezi Projesi | Av.Habibe YILMAZ KAYAR | Hasta Hakları Çalışma Grubu | 23 | 16-03-2011 14:54 |
İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma Ve Uygulama Merkezi Kapatıldı !!! | Av.Habibe YILMAZ KAYAR | Kadın Hakları Çalışma Grubu | 31 | 22-07-2005 11:09 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |