![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Meslektaşlarım merhabalar;
Müvekkil limited şirketinde %95, kızı ise %5 oranında hissedar. Şirket 31/12/2006 tarihinde re'sen terk ile kapatılmış. Ayrıca oda kaydı 2018 yılında silinmiş. Müvekkilde 19 yıl önce muhasebecim ile konuşup şirketi kapattım, SGK ve vergi dairesine bildirimde bulundum diye anlattı durumu. Ancak; ortağı olan kızının işten çıkması akabinde bağkur kaydının oluşturulması ile şirketin halen açık göründüğünden haberdar oluyor. Ticaret sicil kaydı da halen açık gözüküyor. Vergi dairesinden aldığı re'sen terk kaydını ticaret sicile götürüyor ancak oradan karar defteri isteniyor. Muhasebecisi de 10 yıl önce ölmüş ve defterlere ulaşamıyor. Fesih ve tasfiye davası açsak, bu yazdıklarımızın haklı sebep olacağını sanmıyorum ve tasfiyede şirketin tekrar ihyası ile beyanname vermemek vb nedenlerle vergi borcuyla karşı karşıya kalabiliriz diye düşünüyorum. Defterlerin zayi için dava açsam onun da şartları yok. Re'sen terk edildiğinden; kapandığının tespiti gibi bir dava açılabilir mi bilmiyorum. Sorum şu; bu şirketi en az zararla ve en hızlı şekilde kapatmak yada bunu tespit ettirmek için ne yapmalıyız? |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
Konu Araçları | Konu İçinde Arama |
Konuyu Değerlendirin | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Karar defteri olmayan şirketin feshi | gbahsi | Meslektaşların Soruları | 2 | 30-05-2024 10:55 |
vergi dairesince emekli maaşının haczedilmesi | Selen K. | Meslektaşların Soruları | 1 | 04-08-2022 07:16 |
Vergi dairesince haczedilen çekin kaybedilmesi - memurun dava açma hakkı | Sahbender | Meslektaşların Soruları | 0 | 16-08-2009 23:24 |
Mal varlığı kalmamış faal şirketin ortaklarının malvarlığı | ADVOCATEHAKAN | Meslektaşların Soruları | 5 | 25-11-2007 20:58 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |