27-02-2002, 17:32 | #1 |
|
Pastanenin Rezaleti
Size iki sorum olucak
1- Bir pastanenin imalathanesi hangi şartların oluşmasıyla kapanır ve kapatmak için nelerin yapılması gerekir 2- Diyelim kapatıldı bu pastanenin başka bir yerde imalatha- ne açma hakkı var mı? Ben birkaç tane imalathane dolaştım hepsi de pırıl pırıl,herşey hijyenik bir ortamda yapılıyor.Fakat son gördü- ğüm pastanenin imalathanesi beni çok şaşırttı(aslında şaşma mak gerekir ama)imalathanenin kapısı her daim açık,çalışan işçiler mola vermek için dışarıya çıkıyorlar ve aynı terlik- lerle içeri girip işlerine devam ediyorlar,dış kapının önünde fare ölüleriyle karşılaştım üstelik buna üç kere şahit oldum . Bu durum insana verilen değeri açıkça ortaya koyuyor sanırım.İlginize şimdiden teşekkür ederim Saygılarımla 28-06-2001 15:51:18 |
27-02-2002, 17:32 | #2 |
|
Sayın Peleki97,
1- İnsan sağlığına pastacılar önem vermiyorsa, Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü önem verir. Ancak, son yıllarda kamu kesimine memur alımları yavaşlatıldığından, bütün belediyelerin elemanları yapılması gereken denetimlere yetişemez olmuşlardır. Bu durumda yalnızca 'şikayet eden olursa' olayların üstüne gitmektedirler. Bu nedenle vatandaş olarak Belediyelerden hizmet bekleniyorsa, mutlaka yazılı olarak ilgili Müdürlüğe başvuruda bulunmak gerekir. Bu başvurunuz üzerine er ya da geç işlem yapılır ve sonucu size bildirilir. Makul bir süre içinde eğer işlem yapılmazsa, bu defa doğrudan Belediye Başkanına hitaben yazacağınız bir dilekçe işlemin yapılmasını sağlayacaktır. 2- Kapatılan işyeri kapatma nedenlerini ortadan kaldırmayı başarırsa yeniden açılır veya başka bir yerde, ayrıca ruhsat işlemlerini tamamlayarak açılabilir elbette... Çünkü kapatmakla yasaklanan iş değil, işyeridir. (Sanıyorum sizin yakınmanız kaldırıma park edilen un kamyoneti ve yolunuzu kapatan un çuvallarıydı, haksız mıyım? ) Saygılarımla. |
27-02-2002, 17:33 | #3 |
|
Sayın Eski Dost ben un çuvallarından bahsetmedim fakat bundan daha fazlası var keşke hepsi bu olsaydı.Ben başvurulması gereken her yere başvurdum ama hiç bir sonuç çıkmadı.bir yıldan beri uğraşıyorum elim kolum bağlı.Çünkü
onlar güçlü canları ne isterlerse yaparlar .örtbas edilen taciz olayları,esrar,adam dövme ,tehdit bunları ispatlayamam ama yetkili birileri gelipte imalathanenin halini görse işte bir tek bu ispatlanabilir ama her yeri sarmışlar dokunulmazlıkları var .Bu yazdıklarımdan Dolayı özürdilerim forumun kurallarına aykırı bir yazı oldu ama ne yapabirim Keşke sizin yazdığınız gibi sadece un çuvalları olsaydı. |
27-02-2002, 17:33 | #4 |
|
bir dilekçeyle tekrar başvurun ve bu dilekçenin kayıt numarasını alın.... yine kontrole takibat yapmazlar ise Cumhuriyet Savcılığına görevi ihmal nedeni ile dava açmak için hareket edin... etkili olacağını umuyorum
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|