26-06-2007, 15:11 | #211 |
|
Hayat; Yılların sonunda, emeğin en güzel meyvesini verdiğini görememektir.
Sevdiklerinden binlerce kilometre ve saatlerce uzakta, sevgilerini ve iyi dileklerini hissetmektir. Gece uzun yada kısa ne farkeder Sevdiğin de yok yanında Bir gün seni gece de terkeder Beklenmedik anında |
26-06-2007, 16:14 | #212 |
|
Tanrım sana şükürler olsun dualarımı kabul ettin.
Evet anlayacağınız üzere; Hayat; Dua etmektir...(Kabul olunca başka bir güzel oluyor) |
26-06-2007, 19:50 | #213 |
|
hayat, sevdiklerin sevdikleri için üzülürken, senin de sevdiklerin üzüldüğü için üzülmendir. yeni yeni insanlar sevmeye başladıkça sevinçlerin gibi üzüntülerinin de artmasıdır.
|
27-06-2007, 04:06 | #214 |
|
hayat...,
bir kadının peşinden gitmektir ardı sıra... uzanıp yatabilmek,gerekirse hasıra... dertleri kederleri miknatis gibi çeken... sevgisinin uğrunda el ayak kanar diken... yaşar hayatım diye... akdevrim.27.06.2007.istanbul... |
27-06-2007, 09:22 | #215 |
|
Türkiye'den Enişte Kurabiyesi, Karalahana Dolması ile Mısır ekmeği sipariş ettim. Japonya'da adamın aklına gele gele bunlar geliyor ne yapayım!... Haaa! bir de Pişmaniye gelecek inşallah...
Gemiyle 1 ayda, uçakla 1 haftada gelir umuduyla bekliyorum... Hayat; Dünyanın nimetlerinden faydalanmaktır. Başka ne için çalışıyoruz ki ?! |
27-06-2007, 15:38 | #216 |
|
Gurbet elde baş yastığa gelende
Gayet yaman olur işi garibin Gelen olmaz giden olmaz yanına Dinmez asla gözün yaşı garibin Yazıktır gurbette garip adına Doyulur mu memleketin tadına Her geldikçe emsalleri aklıma Sığar mı dünyaya başı garibin Biraz acıklı oldu galiba Hayat, hayatı acısıyla tatlısıyla kabullenmektir. |
27-06-2007, 15:57 | #217 |
|
'Her akşam battığında güneş, gönlü mahzundur, sazı küskün...
gurbet havaları söyler dili... yavuklusu gelir aklına, hasret yakar yüreğini, türküler döner uzun havaya... yanağından süzülen damlalar düştüğünde yastığına... ne ciğarası kar eder ne sazından dökülen nağmeler.. derinden bir ahh...çekip dalar mı bilinmez sabahsız uykulara...' |
28-06-2007, 13:44 | #218 |
|
Pür ateşim açtırma benim ağzımı zinhar
Zalim söyletme beni derunumda neler var Bilmez miyim ettiklerini eyleme inkar Zalim söyletme beni derunumda neler var |
28-06-2007, 21:58 | #219 |
|
hayat, özlesen bile, daha fazla özlememek için "seni çok özledim" diyememektir bazen
|
30-06-2007, 23:21 | #220 |
|
Ne yana baksam karanlık... Ne yana baksam sahte hüzünler iliştirilmiş mazilere...Her dokunuş bin parça etmiş yürekleri... Her söz - her kavgaya dönmüş de, geçmişin küllü-isli çamurlarında oynar kalmış çocuksu benliğimiz... Belki de bencilliğimiz...
|
30-06-2007, 23:31 | #221 |
|
bir uçurumdur hayat...
düşmemek için: her gün tekrar tekrar sarıldığım, her gün tekrar tekrar bahaneler bulduğum, her gün tekrar tekrar aşık olduğum, her gün tekrar tekrar özlediğim... her gün ucuna biraz daha yaklaştığım ve her gün ellerimin biraz daha yorulduğu, bir uçurumdur hayat... ne kadar dayanabileceğimi bilmediğim... |
01-07-2007, 04:19 | #222 |
|
Yıllar benim yollarım
Sana mektup yollarım Gece gündüz beklerim Bir'i bin'e eklerim Zaman hızlı akarken Yollarına bakarken Resimleri yakarken Gözümden yaş akarken Yıldırımlar düşüyor Şimşekler uçuşuyor Zavallı yüreğimde Ve kalbim ellerinde Türkiye saatiyle 05 15 miş! Tuhaf gerçekten de ben güne başladım siz uyuyorsunuz... Güneş dünyayı yarım gün aydınlatıyor, yarım gün karartıyor. Birşey mi demek istiyor acaba? Sevinç ve hüzün - Sevinmek ve üzülmek; galiba sadece biri olmayacak. Zıtlıkların dünyasında yaşamak, yaşamaya çalışmaktır hayat... |
01-07-2007, 04:30 | #223 |
|
Allaaaaah!
Sonunda ahtapot da yedik iyi mi? Allahım haramsa sen affet beni!!! |
01-07-2007, 14:52 | #224 |
|
:)))))
Hayat işte insanı nereye götürür neler öğretir neler yaptırır belli olmaz...
|
03-07-2007, 12:02 | #225 |
|
hayat bir ebruli... bir parmak çalarsın rasgele, bambaşka bir alaşım çıkar karşına. o zaman anlarsın ki, hayatta bazen ufak hamleler çok farklı bir geleceğe sebep olur. kısıtlı zamanda binbir varyasyonun olabilirliğini denemektir bu nedenle hayat.
|
04-07-2007, 10:05 | #226 |
|
merhabalar ,okudugum mesajların çoğu hayatı katlanılması çok zor bir yük olarak ifade etmiş gerçekten bu kadar zor mu ? mutlu omak ,güzel bakmak bence hayat yaşamayı bilene güzeldir. Tatmayı bilene şeker gibidir. HAayatı çekilmez kılan bizim düşündüklerimiz ve yaptıklarımız değil mi ? o zaman tersini de yapmak bizim elimizde
|
04-07-2007, 11:23 | #227 |
|
elinden gelen herşeyi sonuna kadar yapsan, hayatında kimse için katlanmadığın fedakarlıklara katlansan da, bazen bunların işe yaramadığı garip bir mod hayat. matematiksel kurallara dayalı, kanunları olan bir maddi gerçeklik diyoruz ama insan hayatını yöneten tüm olaylar nedense duyusal ve nedense her zaman 2+2=4 etmiyor. kendine has bir matematiği var galiba hayatın
|
04-07-2007, 11:50 | #228 |
|
aslında hayatta başkaları için yaptıklarımız kendimiz için yaptıklarımızdır yaptıklarımızın karşılığını başkalarının davranışlarında aramaya başlarsak o zaman çekilmez olur hayat sinir bozucu olur işte bu yüzden yaptığımız hiçbir fedakarlık boşuna değildir, onun karşılığını yaptığımız anda küçük bir tebessümle de olsa almışızdır , iyki böyle hayat ,iyki de bir kesinlik yok sonunu bildiğin şeyi yapmak ne kadar sıkıcı olurdu.....
|
05-07-2007, 18:16 | #229 |
|
Herşey yolundaysa hayatında ve mutluysan
Dünyan küçük ve umursamazsın; hayatı hep mutlu san! Dünyaya, yaşadığın hayata dikkatlice baktıysan Üzülecek, sıkılacak çok şey, insan oğluysan... Ha gözünü kapayıp görmemek için yanlışı, Ha içinde en iri armudu bulma arayışı, Ha unutmak için dudakların yardımıyla sarhoş olmuşsun, Ha devenin kuşuna özenip başın kuma sokmuşsun... |
06-07-2007, 09:46 | #230 |
|
Hayattan
Umut mu istiyosun , Mutluluk mu ? Yoksa acı mı Senin elinde,görmeyi bilen senin güzel gözlerin Gözlerin ve kalbin mUtluluk mu dedi Ne mutlu sana Kör diyecekler sana Neresi mutlu umutlu bu hayattın Gerçekçi ol ! Hayatı çekilmez kılmak gerçekçilik ya... Sen safsın , Mutluluk dedin ya Güzel gözlerin güzeli gördü YA Aldırma akıllı olup acı demekten daha iyidir, Saf olup mutlu olmak |
07-07-2007, 10:48 | #231 |
|
Otobanların o kesik çizgilerinde hayallere dalıp, uzaklaşmanın soğukluğunda , ayrılığın burukluğunda seni hissetmektir hayat iliklerimde. uzaklaştıkça insanlardan frekansı tutturamayan radyonun cızırtısından bile rahatsız olmamaktır bazen...
Hayat sen yokken senin hatıralarınla, senli anlarla yaşanan bir kesittir senden sonra... |
07-07-2007, 12:50 | #232 |
|
Bir uçurumdur hayat... Dibe vurdukça yükseldiğimiz bir uçurum..
|
07-07-2007, 17:20 | #233 |
|
Japonya'da yılda yaklaşık 150 bin insan intihar ediyormuş.
Sebep: fazla çalışmak ve iş yükü stresi. Hayat; neden çalıştığını bilmektir ve ona göre ayar çekmektir... |
07-07-2007, 17:28 | #234 | |||||||||||||||||||
|
Nüfus planlaması |
07-07-2007, 17:49 | #235 |
|
:)
Hayat bazen tüm lezzetiyle yediğin balığın kılçığının boğazında kalmasıdır...Onu çıkarması da vardır sonra çıkarıp yeniden yemesinin tadı....
|
07-07-2007, 18:12 | #236 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Bence hobi olsun diye yapıyorlardır Belki de modadır |
07-07-2007, 18:22 | #237 |
|
Bir sonraki trendi takip etme imkanı bayağı bir sınırlı yalnız!
|
07-07-2007, 18:30 | #238 | |||||||||||||||||||||||
|
Her intihar ölümü intac eylemez Ama ölümün eşiğinden dönenler yeniden dener mi bilemem |
08-07-2007, 03:20 | #239 |
|
İntihar biraz pahalı bir hobi. Bir de bu onların son hobisi...
Arkadaş soruyor japon bir kıza. -Neden bu kadar mutsuzsun? -Bilmiyorum, hayattan zevk almıyorum. Biz çalışmaktan eğlenmesini bilmiyoruz. Aslında zaten yaşamak da istemiyorum... (Bu arkadaş da niyetli, az kalmış!!!) -Siz de şükretmek diye birşey yok mu? Hani ''daha kötü de olabilirdim, bu kadarına da sahip olduğum için memnunum!'' demez misiniz? Japon kızımız bu soruya cevap verememiş, öylece bakıvermiş... -..........!? Konuda geçen japon kızımız bekar ve işi, maaşı, evi, arabası filan var... Sonuç açıkçası vahim... Üzücü... Hayat; Kendine sürekli yapabileceğin hobiler bulmaktır. Hayat; Paylaşmaktır... Paylaşmaz da böyle kendin harcarsan, bu bencillikle böyle olursun herşeyin olur ruhun olmaz. Çünkü ruhunu (psikolojini de diyebiliriz) parayla zenginleştiremezsin ya da çalışarak. Onun kaynağı insana ait özelliklerden beslenir. Sevgi, İlgi, alaka, paylaşmak, yardım etmek, bazen dokunmak ve hissetmek gerekir. Adamlar çocuklarına bile sarılmıyor burda. anneler bile... |
10-07-2007, 11:24 | #240 |
|
Bence belki başlangıç için pahalı olabilir ama uzun vadede düşünürsek aslında ucuz.
Her ay harcadığınız parayı,çalıştığınız işleri,yorgunlukları vs vs.düşünürseniz hakikatten yaşamı tenzilatlı sağlamış olursunuz.Cebinizdeki kadar yaşarsınız.Para bitincede kaçıış) Hayat bu kadar ucuz değil ve yalnızca bir kere gelebviliyorsunuz.Doya doya yaşamak varken kaçmak neden.Hayat güzel bir araba lüks bir ev cepte bol para değil.Zaten hayatı böyle algılayanlar çabuk sıkılıyorlar.Bir simidin posete dökülen susamlarını yemekten zevk alanların mutlu olabileceği yer burası. |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 2 (0 Site Üyesi ve 2 konuk) | |
|