25-06-2006, 06:23 | #151 |
|
hadi...
sana özgün bir şeyler
yazsam diyorum şimdi.. sözçüklere vurulan kelepceyi çöz hadi... saat gibi kurulan tümceleri çiz hadi... ucan kuştan sorulan nerde benim giz hadi.. zincirlere vurulan, bu aşkımı yaz hadi... sanki benle yorulan, gayretin çok az hadı... karşında el penceyim, sanki bir eğlenceyim... akdevrim.25.06.06.istanbul. |
25-06-2006, 10:34 | #152 |
|
lambalar hoşca kalın...
ruhumu bedenimi esir alan tutkusun...
yüreğimde özlemin,bekledi tuttu yosun... ne geleceğin belli, nede bırakacağın.. seninde benim gibi batsın yitsin ocağın... gecenin bir yerinde gizli bir el söndürsün sokak lambalarını.. karanlığa döndürsün şehrin ışıklarını... odasında bu adam uyanmaz uykusundan üç beş kişi bir imam ne anlar duygusundan... lambalar hoşca kalın, akdevrim.25.06.06.istanbul... |
25-06-2006, 19:29 | #153 |
|
otopsi isterim ben.....
gece uyuyacağım.
uyanmak yok bir daha, canlı cıkmak sabaha... bu gece son gecemmiş. matem tutar yıldızlar... sokak lambalarının, artık yüreği sızlar... gideceğim yerdede, bulabilecekmiyim kalem,defter ve kağıt..? yazabilecekmiyim ruhları sarsan ağıt... gelen imam cemaat, kücüçük isteğime ederlermi itaat..?.. hainin etkisi var bütün kalbime sinmiş, dişardan görenlerde zanneder acı dinmiş.. otopsi isterim ben. bu acıyla ölemem kalbimi söküp alın yerden yerlere calın.. ayırın bedenimden mezarda kurtulayım dünyadaki sevgimden... akdevrim.25.06.06.istanbul.. |
25-06-2006, 21:14 | #154 |
|
el salla
şimdilik her şey tamam...
üç,beş kişi ve imam... ve omuzlarda tabut, şu anda gecebilir evinin karşısından... boş ver acıyı unut, cama cık,perdeyi tut. son defa beni kolla, ayrılığa el salla... akdevrim.25.06.06.istanbul. |
26-06-2006, 03:43 | #155 |
|
nerdesin?...
güneş doğdu,
gün ağardı nerdesin.?.. şiir ağladı, şehir ağladı yokluğuna nerdesin..?.. kaldırımlar, ve sokak lambaları seni sordu nerdesin..?.. akdevrim.26.06.06.istanbul. |
26-06-2006, 08:51 | #156 |
|
al biraz....
aşk serseri kurşundur,
adres sormaz sakın ha... çok beklersin çıkayım geceleri sabaha... yıldızlara kanarsın, bir tek ismi anarsın... yatağında uyanık içten içe yanarsın... sözçükler yetersizdir bu duyguyu anlatmaz... içimdeki acıdan ne olursun al biraz.... akdevrim.26.06.06.istanbul.. |
26-06-2006, 11:54 | #157 |
|
canavar
içimdeki canavar..
bir gün beni öldürür... cevremde eşi dostu, bu halime güldürür.. nere gitsem gideyim, canavar hep benimle.. belki ölene kadar özdeşmiş kaderimle... bir çok ülke dolaştım hep onunla savaştım... benim gibi her insan: ölümcül canavar mı yaşatır bedeninde.. akdevrim.26.06.06.istanbul.. |
26-06-2006, 12:34 | #158 |
|
inandı ve yandı o....
melek bir kadındı o,
inandı ve yandı o... hain denen bir insan, hep karşı cins cıkmaz ya.. sular böyle akmaz ya... melek bir kadındı o, inandı ve yandı o... akdevrim.26.06.06.istanbul... |
27-06-2006, 08:05 | #159 |
|
dalar derin uykuya....
yinemi kar fırtına
hiç bir zaman olmayan umudumun sırtına... ne yaşadığım belli nede yaşayacağım. doğduğum günden beri, matem tutar ocağım.... soğuk varmış,don varmış... sözün bittiği yerde garip bülbül ağlarmış... sevgi denizlerini besleyen tüm nehirler, sevgi,insan odaklı yazılacak şiirler.. doğmadan kurutulmuş yaşam yorgunu yürek, köşede unutulmuş... belki gitmez çok daha dalar derin uykuya... akdevrim.27.06.06.istanbul. |
27-06-2006, 11:13 | #160 |
|
haykırasım geliyor..
Tanrım melek göndrese,
çeyrek kalan ömrümde... unutsam acıları, gökteki yıldızları yerden uzanıp tutsam... gelen melek söndürse ruhumdaki ateşi... ilham kaynağım olsa, şiirimin güneşi.... ve güneş hiç batmasa... hiç bir zaman olmasa doğduğu yerde tasa... sözçüklerin üstüne özenle basa basa sen hayat ne tatlısın.. haykırasım geliyor... akdevrim.27.06.06.istanbul... |
27-06-2006, 11:13 | #161 |
|
haykırasım geliyor..
Tanrım melek göndrese,
çeyrek kalan ömrümde... acıları unutsam... gökteki yıldızları yerden uzanıp tutsam... gelen melek söndürse ruhumdaki ateşi... ilham kaynağım olsa, şiirimin güneşi.... ve güneş hiç batmasa... hiç bir zaman olmasa doğduğu yerde tasa... sözçüklerin üstüne özenle basa basa sen hayat ne tatlısın.. haykırasım geliyor... akdevrim.27.06.06.istanbul... |
27-06-2006, 15:54 | #162 |
|
güverçin...
gece sabaha karşı
yaralı bir güvercin. tıkladı cama vurdu... derinden ağlıyordu... sokak lambalarının, aydınlattığı odam kendinden gecen adam acı tabloyu gördü... kanadının altını yaralayan sacmaydı uzaklardan ucmaydı... sokak lambası odam birden isyan ettiler silahın icadına... güvercinin içerde bakıldı icabına... yuvası dağılmıştı kahretmiş dünyasına.... unutarak kendimi, daldım onun yasına.... akdevrim.27.06.06.istanbul... |
28-06-2006, 06:28 | #163 |
|
...köprülerin altından...
sevdam çok sular aktı
köprülerin altından... zaman her şeyi yaktı enkaza dönüverdim... döküldü birden sacım, yüzümdeki çizgiler yüreğimde ezgiler her şeyi anlatıyor... sadece şiir olmuş sığınacağım liman dünyada hiç bir şeye boyun eğmiyor zaman... bir günde iniverdi şakaklarıma beyaz.. gelmeden gitti artık ömrümde beklenen yaz... akdevrim.28.06.06.istanbul |
28-06-2006, 10:05 | #164 |
|
soyutladım kendimi...
bir ayrılık şarkısı cal
inlesin benim odam.. hüzün çökmüş her yere, ve benim olmuş gıdam... sözçükler yetersizdir... anlatamam halimi tutsağım bedenimde soyutladım kendimi... en sadık dostum benim, kalem kitap defterim.. kimse anlamaz beni... sanki beynimi yerim.... damarımı kesseler bir damla kanım akmaz... odasında bu adam belki sabaha cıkmaz... beynimdeki depremden, dışımdaki dünyanın... ve gördüğüm rüyanın... asla haberi olmaz... akdevrim.28.06.06.istanbul.. |
28-06-2006, 15:28 | #165 |
|
rüzgar essin...
kücüçük serce kuşu,
uçtu çıktı yokuşu... penceremin önünde ağacıma konmuştu.. camdan bakan adamı mesut mutlu sanmıştı... kuş bile aldanmıştı..... ağzımdan çıkan duman kapladı gök yüzünü... ve kapattı tamamen güneşimin önünü... beklerim rüzgar essin dağıtsın dumanları... hep dertlerimi deşsin, bitirsin amanları.... akdevrim.28.06.06.istanbul.. |
28-06-2006, 17:46 | #166 |
|
mektup
pulsuz adressiz mektup,
muhatabim nerede?.. kaldım güneşsiz mektup... boğulurum derede... nehirleri gecen ben.... duygularım ac gibi, dal verir ağac gibi... güneşe muhtac gibi... sende bütün giz mektup diyarlardan göçen ben... akdevrim.28.0606.istanbul |
28-06-2006, 22:08 | #167 |
|
ot biter üzerimde......
ırmaklar ve nehirler,
denizlere akarken... senin haberin olmaz, ot biter üzerimde... silinsin hep hayalin kalmasın gözlerimde... madem ki herkes için, karanlık bir ölüm var ne diye hep zülüm var.?. yağmur yere yağarken bulutlar şimşek çakar.. umutsuz sevgilerin yüreklerini yakar.. akdevrim.28.06.06.istanbul |
28-06-2006, 23:12 | #168 |
|
ne gelir?...
düşündüm taşındım sabaha kadar,
sorular beynime saplandı bir bir... elden ne gelir?.. bilmem şimdi nerde giden hain yar... çok umudum vardı toplandı bir bir dilden ne gelir?... sürülmemiş toprak,kurumuş yaprak, kalbimi bıraktım hep ağlayarak, gülden ne gelir.?.. akdevrim 29.06.06.istanbul... |
28-06-2006, 23:26 | #169 |
|
ölüm...
ölüm geldiğin zaman,
yaşadın yaşamadın, hiç sormayacakmısın?.. zamanı donduransın... her şeyi kandıransın... dünyada bir viransın... bana dostunu söyle... bilemem insan oğlu nesine güveniyor.? sanki ölümsüz varlık.. boş vermiş eğleniyor... toprakta canak cömlek... ve beyaz cepsiz gömlek.. akdevrim29.06.06.istanbul. |
29-06-2006, 07:42 | #170 |
|
bundan dolayı....
büyük bir sırrı saklar,
bedenimde ırmaklar... doğduğum günden beri hepsi kırmızı akar... büyük,küçük ve kılcal hepsi kalbimden çıkar, sonra kalbime akar... belki bundan dolayı, bu beden kalbi dinler.. ve şaşırtır dünyayı... kankırmızı süt beyaz, sen akdevrim durma yaz... akdevrim29.06.06 istanbul.... |
29-06-2006, 07:54 | #171 |
|
neylersin..
gezmek istiyorum
sözçükler ülkesini sensiz,senden habersiz... seni usuma almadan fakat olmuyor,olmuyor.. neylersin... sen zinçirsin, düşüncemi bağlayan... sen nehirsin, fırat dicle cağlayan, kaderimi bağlayan... ne yapsam olmuyor.. neylersin... akdevrim.29.0606.istanbul.. |
29-06-2006, 08:06 | #172 |
|
nerdeysen orada kal.....
mavi olan gözlerim,
derin bir deniz gibi bilinmeyen giz gibi bır seni arar durur nafile kirpik vurur... düşersen gözlerime boğulursun orada katil derler banada... nerdeysen orada kal gözüm seni görmesin... bana acı vermesin... akdevrim.29.06.06.istanbul. |
29-06-2006, 10:33 | #173 |
|
durmuş yerinde saat....
gömülmek üzereyim,
karanlıklar içine emilmek üzereyim.. son dünyalı günümde artık neredeysen çık. her şey ortada acık... gömülmek üzereyim, karanlıklar içine emilmek üzereyim.. iki kürek toprak at. durmuş yerinde saat... akdevrim.29.06.06.istanbul... |
29-06-2006, 13:24 | #174 |
|
bir hayata alışsam....
su gibi buharlaşsam,
sevgi bulutlarıyla yükseklerde buluşsam... eller kirli,zehirli nerde köylü,şehirli... yerim yok aranızda... hepten içimde yara nokta kadar çıkara... virgül gibi eğilmek.. su gibi buharlaşsam, sevgi bulutlarıyla,. gökyüzünde dolaşsam.. ve orada yep yeni bir hayata alışsam... hainin olmadığı, ciçeğin solmadığı.... akdevrim.29.06.06.istanbul.. |
29-06-2006, 14:46 | #175 |
|
zamanın dakıkaların,
uzanamadığı bir nokta.. şimdi benden uzakta... hayal sınırlarının bittiği... akdevrim.29.06.06. |
29-06-2006, 15:58 | #176 |
|
hayalime perçini
harfler mayın döşenmiş,
ben yazmak zorundayım kanlansada ellerim... güneş varmış üşenmiş... duyguya yer yok burda.. ne olursan ol darda... kendilerine göre şekillenmiş hürriyet.. belirli sınırlarda doğar büyür zürriyet.... ey beynimin içinde, sonsuzlaşan özgürlük, ucsuz bucaksız sınır... şiirin güverçini... selamlıyorum seni... hangi güç vurabilir hayalime perçini..... akdevrim.29.06.06.istanbul... |
30-06-2006, 08:20 | #177 |
|
belleğimde sürgünüm.....
kanımı zehirledin,
kalbime hayat veren.. ağac gibi budadın, nerde kol kanat geren... ruhum asılı kaldı, sanki dar ağacında.. yaşam bağımı kesmek, varmıdır amacında... belleğimde sürgünüm, sözçükler bana düşman.., nasıl bir hakkaniyet bir tutsakla yarışman... elim ayağım çözük, bedenimde tutsağım... cocukluğum olmuştur en güzel altın cağım... kaldıramam bu yükü kimler yazdı bilemem bana uymaz bu öykü.... akdevrim.30.06.06.istanbul... |
30-06-2006, 11:55 | #178 |
|
gökteki yıldızlara,
ruhumu asan kadın... güneşe,aya değer gök yüzünde kanadın... yer yüzüne yağmurlar, senden dolayı yağar.. her gecenin ardından başka güneşler doğar... benim güneşim sensin, gelde özlemim dinsin.. gittiğin günden beri mekanın hep yüksekler... yer yüzünde biri var sadece seni bekler... Tanrıya çok şükrettim.. seninle bir potada ruhumuzu pişirdi, her türlü kötülükden uzak tutdu aşırdı.... şunu artık unutma yeryüzünde ciçekler yola serilecekler gelişini bilseler... ruhumun özdeşeni, benden uzak düşeni çok seviyorum seni... bırakma beni emiii...... akdevrim.30.06.06.istanbul.. |
30-06-2006, 14:25 | #179 |
|
senin için........
sevgi denizlerine,
akıp giden nehirler... gök yüzü boşluğuna yazacağım şiirler... şunu bilmelisinki, yoksan beni zehirler... kararır bütün dünyam, ağustos güneşinde... senin için yanarım cehennem ateşinde... gökteki yıldızlara ruhumu asan kadın.. acımasız ve gaddar olamaz yasan kadın.... akdevrim.30.06.06.istanbul... |
30-06-2006, 17:51 | #180 |
|
meleğim...
gök yüzü boşluğuna ,
resmini yapabilsem... güneşin doğuşunda orada tutabilsem... Tanrıya çok şükrettim... senin gibi bir melek yaratıpda göndermiş.. duygu pınarlarını bir tek emrine vermiş... ilham kaynağımsın sen.. ışığım senden doğar.. bağa,bostana yağmur, tek senin için yağar.. ruhumun arkadaşı.. bilirmisin karşında el pence duran benim.. tek seni soran benim..... akdevrim.30.06o6.istanbul.... |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 8 (0 Site Üyesi ve 8 konuk) | |
|