03-06-2009, 16:28 | #121 |
|
BELKİ BİRGÜN GELECEKSİN
Belki birgün geleceksin lakin vakit geçmiş olacak Gönül hicran şarabından yudum yudum içmiş olacak Güzel de olsa inanmam artık seni gözlerine, bahar bitmiş olacak Gönül hicran şarabından yudum yudum içmiş olacak Güfte, Beste: Şekip Ayhan Özışık |
03-06-2009, 16:30 | #122 |
|
ÇOK YALNIZIM
Hayatta bu ilk aşkım, kaderle ilk oyunum Kırılmış bir dal gibi bükülü kaldı boynum Çok yalnızım ama çok, nasıl şey anlayamam Öldüm mü hiç soran yok, ben böyle yaşayamam Dünyada sanki bir ben, bir de bitmeyen çile Gözyaşı seli basmış, hala dolmuyor neden Çok yalnızım ama çok, nasıl şey anlayamam Öldüm mü hiç soran yok, ben böyle yaşayamam |
03-06-2009, 16:32 | #123 |
|
ÇAL GİTAR
İçimde nice uzun yılların özlemi var Bu gece efkarlıyım ağla gitar, çal gitar Bitmesin bu sarhoşluk sürsün sabaha kadar Bu gece efkarlıyım ağla gitar, çal gitar Güfte: Ü. Yaşar Oğuzcan, Beste: Avni Anıl |
03-06-2009, 16:33 | #124 |
|
En sevdiğim şarkılardan birisi.
DÖNÜLMEZ AKŞAMIN UFKUNDAYIZ
Dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç Bu son fasıldır ey ömrüm nasıl geçersen geç Cihana bir daha gelmek hayal edilse bile Avunmak istemeyiz böyle bir teselliyle Aah geniş kanatları boşlukta simsiyah açılan ve arkasında güneş doğmayan büyük kapıdan Geçince başlayacak bitmeyen sükunlu gece Gruba karşı bu son bahçelerde keyfince Ya şevk içinde harap ol ya aşk içinde gönül Ya lale açmalıdır göğsümüzde yahut gül Aah dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç Güfte: Y. Kemal Beyatlı, Beste: M. Nurettin Selçuk, Makam: Segah |
04-06-2009, 09:01 | #125 |
|
Seni ben unutmak istemedim ki,
Uzayan yollara neden inandın, Sevenler verdiği sözden döner mi? O yalan yıllara neden inandın. Seni unutsaydım bekler miydim hiç, Bir derdime bin dert ekler miydim hiç, Bu sonsuz hasreti kalbime koyup, Bir ömür boyu ah çeker miydim hiç. Bana sen uzaktan sitem ettikçe, Benim ümitleri elimden tutmaz, O yalan sözlere sakın inanma, Seneler geçse de seven unutmaz. Seni unutsaydım bekler miydim hiç, Bir derdime bin dert ekler miydim hiç, Bu sonsuz hasreti kalbime koyup, Bir ömür boyu ah çeker miydim hiç. |
04-06-2009, 11:12 | #126 |
|
DEDİLER ZAMANLA HEP AZALIRMIŞ SEVGİLER (OLSUN)
Dediler zamanla hep azalırmış sevgiler Olsun bana seninle geçen yıllarım yeter Nasıl olsa herşeyin zamanla sonu yok mu Ömür dediğimiz şey küsecek kadar çok mu Dediler ki gün gelir unuturmuş gidenler Olsun bana aşk dolu geçen yıllarım yeter Nasıl olsa herşeyin zamanla sonu yok mu Ömür dediğimiz şey küsecek kadar çok mu Güfte: İlter Yeşilay, Beste: Bilge Özgen, Makam: Hicaz |
04-06-2009, 11:13 | #127 |
|
ELBET BİRGÜN BULUŞACAĞIZ
Elbet birgün buluşacağız Bu böyle yarım kalmayacak İkimizin de saçları ak Öyle durup bakışacağız Belki bir deniz kıyısında Elele maziyi konuşacağız Benim içimde yanan ateş var Sevgilim ne zaman buluşacağız Belki bir gemi güvertesinde Sen beni unutmuş için kupkuru Benim gönlümde hala o arzu Sevgilim ne zaman buluşacağız Güfte, Beste: Mustafa Seyrek |
04-06-2009, 11:14 | #128 |
|
ESKİ DOSTLAR
Unutulmuş birer birer Eski dostlar eski dostlar Ne bir selam ne bir haber Eski dostlar eski dostlar Hayal meyal düşler gibi Uçup giden kuşlar gibi Yosun tutan taşlar gibi Eski dostlar eski dostlar Unutulmuş isimlerde Bilinmez ki nasıl nerde şimdi yalnız resimlerde Eski dostlar eski dostlar Güfte: Hayri Mumcu, Beste: Gültekin Çeki, Makam: Rast |
04-06-2009, 11:15 | #129 |
|
ESKİMEYEN DOST
Ne söylesen sen haklısın, aylar varki görüşmedik Bir köşede oturupta, bir kadehi bölüşmedik Kim ayırdı bizi bizden, kadere dur diyemedik Ne yazık ki o günlerin değerini bilemedik Eski dost düşman olmaz deyipte sitem etme Ayrılığın yükünü yalnız bana yükleme Ne zaman gelirsen gel başıma tac olursun Sen benim eski değil eskimeyen dostumsun Yollarımız ayrı ayrı kalplerimiz bir olsa da Herşey seni hatırlatır kurumuş bir gül olsa da Kim ayırdı bizi bizden, kadere dur diyemedik Ne yazık ki o günlerin değerini bilemedik Güfte: Ülkü Aker, Beste: Selami Şahin |
04-06-2009, 11:15 | #130 |
|
ENGİNDE YAVAŞ YAVAŞ (BUGÜN DE AKŞAM OLDU)
Enginde yavaş yavaş günün minesi soldu Derdim bana arkadaş bugün de akşam oldu Gölgeler indi suya kuşlar vardı uykuya Gurbeti duya duya bugün de akşam oldu Su uyur fısıldaşır gider yare ulaşır Yolcu yolda yaraşır bugün de akşam oldu Güfte: Vecdi Bingöl, Beste: Sadettin Kaynak |
04-06-2009, 11:17 | #131 |
|
GÖZLERİ AŞKA GÜLEN
Gözleri aşka gülen taze söğüt dalısın Gel bana her gece sen gönlüme dolmalısın Tatlı gülüş pek yaraşır gözleri ömre bedel Ah ne güzel ne güzel seni sevmek Ah ne güzel ne güzel Sensiz elem bana yar Doğ benim ömrüme doğ da güneş gibi Aşkımı tazele gel Tatlı gülüş pek yaraşır gözleri ömre bedel Bekleme sonbaharı bir acı rüzgar eser Gel bana her gece sen saçların bağrıma ser Tatlı gülüş pek yaraşır gözleri ömre bedel Ah ne güzel ne güzel seni sevmek Ah ne güzel ne güzel Sensiz elem bana yar Doğ benim ömrüme doğ da güneş gibi Aşkımı tazele gel Tatlı gülüş pek yaraşır gözleri ömre bedel Güfte, Beste: Gündoğdu Duran |
04-06-2009, 11:18 | #132 |
|
GİTME SANA MUHTACIM
Gitme sana muhtacım, gözümde nursun başımda tacım, muhtacım beni öldür öyle git, yaşamak için senin sevgine muhtacım Muhtacım gözlerine, muhtacım sözlerine uzattım ellerimi, muhtacım ellerine gitme Şimdi bomboş ellerim Seni çağırır yaşlı gözlerim muhtacım Beniz öldür öyle git Yaşamak için senin sevgine muhtacım Sensiz bir dünyadayım, gerçekten uzak bir rüyadayım muhtacım Beni sensiz dünyadan, sonsuz rüyadan uyandır da git muhtacım Muhtacım gözlerine, muhtacım sözlerine Ruhumu ısıtacak sımsıcak nefesine gitme Gitme sana muhtacım gözümde nursun Başımda tacım muhtacım Beni öldür öyle git Yaşamak için senin sevgine muhtacım Güfte, Beste: Selami Şahin |
04-06-2009, 11:19 | #133 |
|
GİDENLER DÖNMEZ
Yılların ardından seslenmek niye Bunca yıl yolları beklemek niye Bir ömür tüketir gelecek diye Gidenler dönmez, gidenler dönmez Ne olur sevenler unutun artık Gidenler dönmez, gidenler dönmez Bir ömür tükenir dönecek diye Gidenler dönmez, gidenler dönmez |
04-06-2009, 11:19 | #134 |
|
GÜL DUDAKLIM
Yüce dağdan esen yelden, sazımdaki kırık telden Busbulanık akan selden sorsam seni gül dudaklım Çiçeklenmiş dalımsın, inci mercan balımsın Sanki benim canımsın sarsam seni gül dudaklım Ayrılmasın yollarımız, boş kalmasın kollarımız Aşkla dolsun yıllarımız sarsam seni gül dudaklım Çiçeklenmiş dalımsın, inci mercan balımsın Sanki benim canımsın sarsam seni gül dudaklım Güfte: Mustafa Sevilen, Beste: Yıldırım Gürses |
04-06-2009, 11:20 | #135 |
|
GÖZLERİME BAKMA HİÇ
Gözlerime bakma hiç kendini göremezsin Mühürledim kalbimi sen artık giremezsin Bana elem, keder, ızdırap vermezsin Mühürledim kalbimi sen artık giremezsin Beni yalan sözlerle kandırmaya çalışma Gülme artık yüzüme çıkma sakın karşıma Yollarımız ayrıldı hiç boş yere uğraşma Mühürledim kalbimi sen artık giremezsin Güfte: Mehmet Erbulan, Beste: Ünsal Sileli |
04-06-2009, 11:21 | #136 |
|
GEL NEREDEYSEN
Başımda rüzgar gibi senin sevgindir esen Gizli vefam herşeyim çıkıp gel neredeysen Yaşamanın tadı yok seni bir an görmesem Özlemim mutluluğum çıkıp gel neredeysen Hıçkırığımı duy da, esen yellere uy da Elini kalbine koy da gel neredeysen Bakınca gözlerine varlığımı anlarım Bütün hayallerimi seninle tamamlarım Seni yürekten seven anlasana ben varım Özlemim mutluluğum çıkıp gel neredeysen Hıçkırığımı duy da, esen yellere uy da Elini kalbine koy da gel neredeysen |
04-06-2009, 11:23 | #137 |
|
GÜNÜM SENİNLE BAŞLAR
Günüm seninle başlar, seninle biter gecem Seninle dolu cümlem, kelimem, hecem Sen sevdiğim, sen bilmecem çözemediğim Sevgilim herşeyimsin, beraberce ölene dek benimsin Sakın bırakma beni, ölürüm, yaşayamam Görmesem seni birgün, bir saat, bir an Yok olamaz, dayanamam sensizliğe ben Sevgilim herşeyimsin, beraberce ölene dek benimsin Yeter ağlama artık, bak burada yanındayım Bitecek hepsi, özlem, ayrılık, keder Gel gidelim uzaklara ikimiz seninle Sevgilim herşeyimsin, beraberce ölene dek benimsin |
04-06-2009, 11:24 | #138 |
|
GÖZGÖZE GELMEK İSTEMEM
Biliyorsun bir zamanlar seni ne çok seviyordum Kederinle üzülüyor, sevincinle gülüyordum Gözgöze gelmek istemem, yüzünü görmek istemem Seninle gülmek istemem, ellerle aldattın beni Beraberce gezdiğimiz o yerlerden kaçıyorum Kederden uzaklaştım şimdi neşe saçıyorum Gözgöze gelmek istemem, yüzünü görmek istemem Seninle gülmek istemem, ellerle aldattın beni |
04-06-2009, 11:24 | #139 |
|
GÜNLERDİR İÇİME ÇÖKTÜ AYRILIK
Günlerdir içime çöktü ayrılık Böyle boynu bükük duruşum ondan Yağacak bir bulut gibi doluyum Böyle ağlamaklı oluşum ondan Şurası gözgöze geldiğimiz yer Şurası söyleşip güldüğümüz yer Şurası başbaşa kaldığımız yer Buralara sıksık gelişim ondan Beni yalnız koyup mahzun hallerde Sen nasılsın acep gurbet ellerde Geleceksin diye gözüm yollarda Uzaklara böyle dalışım ondan Şurası gözgöze geldiğimiz yer Şurası söyleşip güldüğümüz yer Şurası başbaşa kaldığımız yer Buralara sıksık gelişim ondan Güfte: Yahya Benekay, Beste: Saadettin Öktenay |
04-06-2009, 11:25 | #140 |
|
GÜZEL BİR GÖZ BENİ ATTI
Güzel bir göz beni attı bu derin sevdaya Benziyor şimdi benim ömrüm uzun rüyaya Yari karşımda görsem de dalarım hülyaya Benziyor şimdi benim ömrüm uzun rüyaya Güfte: , Beste: Osman Nihat Akın, Makam: Nihavend |
04-06-2009, 11:25 | #141 |
|
GEÇMESİN GÜNÜMÜZ SEVGİLİM YASLA
Geçmesin günümüz sevgilim yasla O güzel başını göğsüme yasla Birleşir mi ah aşk ihtirasla O güzel başını göğsüme yasla Ela gözlerinde menevişler var Kor gibi dudaklar ve kızıl saçlar Okşasam usanmam ta fecre kadar O güzel başını göğsüme yasla Güfte: Şerafettin Aydınlık, Beste: Alaaddin Yavaşça |
04-06-2009, 11:26 | #142 |
|
GÜL AĞACI DEĞİLEM
Gül ağacı değilem, her gelene eğilem Çek elini elimden, men sevgilen değilem Nice bile arzayleyem kızıl gülem men Kollarını sarboynuma sevgilinem men Güfte, Beste: Necip Mirkelamoğlu, Makam: Rast |
04-06-2009, 11:28 | #143 |
|
HATIRA (GEÇSİN GÜNLER, HAFTALAR...)
Geçsin günler, haftalar, Aylar, mevsimler, yıllar... Zaman sanki bir rüzgar ve bir su gibi aksın... Sen gözlerimde bir renk, Kulaklarımda bir ses ve içimde bir nefes Olarak kalacaksın... Güfte: Enis Behiç Koryürek, Beste: Erol Sayan, Makam: Rast |
04-06-2009, 11:28 | #144 |
|
HER GECE YOLLARDA GÖZLEDİM SENİ
Her gece yollarda gözledim seni İnan ki gönülden özledim seni Güllerde aradım yakan buseni Unutmam sevgilim, unutmam seni Yıllar var bu hasret canıma yetti Hicranı kalbimde sabrı tüketti Vefasız gör bana aşk neler etti Unutmam sevgilim, unutmam seni Güfte: , Beste: Kasım İnal Tekin, Makam: Hüzzam |
04-06-2009, 11:29 | #145 |
|
İNTİZAR
Sakın bir söz söyleme, yüzüme bakma sakın Sesine duyan olur, sana göz koyan olur Düşmanımdır seni kim bulursa cana yakın Anan bile okşasa, benim bağrım kan olur Dilerim Tanrıdan ki, sana açık kucaklar Bir daha kapanmadan kara toprakla dolsun Kan tükürsün adını candan anan dudaklar Sana benim gözümle bakan gözler kör olsun Güfte: Faruk Nafiz Çamlıbel, Beste: Suat Sayın |
04-06-2009, 11:33 | #146 |
|
İMKANSIZ
Yıldızlara baktırdım fallarda çıkmıyorsun Seni görmem imkansız rüyalarım olmasa Pencereden bakmıyor yollara çıkmıyorsun Seni görmem imkansız rüyalarım olmasa Seni görmem imkansız rüyalarım olmasa Seni görmem imkansız rüyalarım olmasa Yalvarırım mektup yaz beş dakika ayır da Su serp yanan bağrıma sağlığını duyur da Yaban gülü gibisin dağda, kırda, bayırda Seni görmem imkansız rüyalarım olmasa Seviyor özlüyorum seni can bahasına Bir fırsat ver ne olursun beni bir daha sına Bu aşkı söyeyemem senden bir başkasına Seni görmem imkansız rüyalarım olmasa Güfte: Cemal Safi, Beste: Zekai Tunca |
04-06-2009, 11:33 | #147 |
|
İÇELİM BU AKŞAM, SERMEST OLALIM
Bülbülün çilesi yanmakmış güle Ömürler geçiyor ağlaya güle Yolcuyuz cümlemiz hep o meçhule İçelim a dostlar neşe dolalım İçelim bu akşam sermest olalım Kimimiz hasretiz sevdiğimize Kimimiz yanarız gençliğimize Gelmeden yolculuk sırası bize İçelim a dostlar neşe dolalım İçelim bu akşam sermest olalım Beste: Yusuf Nalkesen |
04-06-2009, 11:34 | #148 |
|
İÇİMDEKİ ÖZLEMİ
İçimdeki özlemi uyutamıyorum yar Gözlerimdeki nemi kurutamıyorum yar O siyah gözlerini, o şirin sözlerini Sıcak buselerini unutamıyorum yar Senle olan gönlümü sensiz geçen ömrümü Hicranlı her günümü avutamıyorum yar O siyah gözlerini, o şirin sözlerini Sıcak buselerini unutamıyorum yar Güfte: Reşat Özpirinççi, Beste: Adem Şahin, Makam: Hicaz |
04-06-2009, 11:34 | #149 |
|
KADEHİNDE ZEHİR OLSA
Kadehinde zehir olsa, ben içerim bana getir Dudakların mühür olsa, ben açarım bana getir Ağladığın geceleri, kalbindeki acıları Çekinmeden bana getir, sen tükenme beni bitir Aşk bağının gülü ol da, dikenini bana batır Bakma canım yandığına, sorma benim halim nedir Ağladığın geceleri, kalbindeki acıları Çekinmeden bana getir, sen tükenme beni bitir Güfte: H. Münir Ebcioğlu, Beste: Erol Sayan |
04-06-2009, 11:35 | #150 |
|
KANDİL
Ay ışığında yola koyuldum Elimde kandil, gözümde mendil Vefa arıyorum, dost arıyorum Şefkat arıyorum, aşk arıyorum Vefa uzaklarda kalan bir his Dost, eski şarkılardan bir iz Şefkatse bardaki sarışın kız Dizlerimde derman, kandilimde yağ bitti Bulamadım gitti... Güfte: Zeki Müren, Beste: Selmi Andak |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|