28-06-2007, 10:17 | #1381 |
|
hangi güç koyabilir
hayallerime sınır... en güzel duygularım sevdan ile ısınır... hayalimin taptığı, ve bir cennet yaptığı melek olan insansın... uğrunda ateş alev ne yanacaksa yansın... sana olan tutkumun varlığına uyansın... görünmeyen renklere boyanırsa boyansın... sevgimin boyutları güneşlere dayansın... sevgi bulutlarına yatağı seren sensin... yerde küçük umudu oradan gören sensin... bir gün atla yanıma, acım kederim dinsin... kendi hayalim bile seni kıskanır olur... ötenin ötesinde, sadece seni bulur... sanıyorum güneşe ışığını verensin... sorgusuz ve sualsız, yüreğime girensin... bütün gönül dünyamı , varlığıyla kuşatan bu kocaman şehirde beni böyle yaşatan... şiir gibi bir kadın... gökteki yıldızlara değer kolun kanadın... ne değeri var,seni anlatmayan sanatın... tükenmeyen deryasın, altın kafes içinde vaz geçilmez rüyasın.... akdevrim.28.06.2007.istanbul.Atatürk hava limanı... |
28-06-2007, 14:22 | #1382 |
|
zinçire vurmuşlar duygularımı,
uyuyamadığım uykularımı... aşktan kaynaklanan korkularımı... senden başka kime diyeyim dostum... akdevrim.28.06.2007.istanbul... |
28-06-2007, 16:26 | #1383 |
|
bir alo deyişin tap taze kandır...
aşkıma verilen ölümsüz candır... hayatım boyunca bir heyecandır... nereden anladın ağladığımı...? sözcükler yetersiz anlatamadım... yüreğimde sevda canlatamadım... dünyada bir seni unutamadım... boş yere harcadım gençlik çağımı... akdevrim.28.06.2007.istanbul... |
28-06-2007, 17:25 | #1384 |
|
dikenli çetin yolun
kesişme noktasında... karşıma çıkan kadın, yük taşır arkasında.... yüzündeki çizgiler yılların ayak izi... kapalı bir kutudur, hiç anlatmıyor gizi.... sanki yeniden doğmuş, yediği her darbeden... hayatına tutunmuş, mutlaka vardır neden.... dikilip dedi bana , canlı kadavrayım ben... ruhum başkaya ait bir bahtı karayım ben... seneler gelip gecer, yas tutar duygularım... aşkı sevdayı bilmem pas tutar duygularım... duraksadı ansızın göz göze geldik birden... ağladığını gördüm, gideyim bu şehirden... akdevrim.28.06.2007.istanbul.. |
28-06-2007, 23:29 | #1385 |
|
dikenli çetin yolun,
kesiştiği bir yerde... göz göze kenetlendik... birden hareketlendik... durdu dakıka zaman... gönlümün dağlarını kapladı birden duman... ayrışmaya başladı, dostum çöp ile saman.. neden hiç sor muyorsun...? nerede gür saçlarım... nedir benim suçlarım....? ellerimiz yolumuz, ters düştü birbirine... ayrılırken baktığım, güzelim gözlerine... her gecen gün aşkımı .. gömer daha derine... dayanılmaz acılar gözlerimin ferine... ve ben mutsuz insanım ateş alev her yanım... bir önceki dakıka aratıyor kendini... sevmenin var mı dini...? akdevrim.29.06.2007.istanbul... |
29-06-2007, 06:22 | #1386 |
|
..ne beklentisi buydu.............
gökteki yıldızları
şangır şangır oynatan... yürekleri kaynatan... ey inleyen sazlarım... yaşanmamış yazlarım... sınırlı bir ömrüm var gidiyorum dünyadan... ağaçlar yaprağını ben yokken de açmıştı... bütün kuşlar uçmuştu... benden sonrada aynı, değişmeyecek bir şey... içimdeki sevdayla kalacağım mezarda... gecem gündüzüm zorda.... kadavra bedenime bu kalbimi taktıran.... göz yaşımı aktıran... acımasız bir kadın... akdevrim hareketsiz... kırık kolun kanadın... bende hal kalmayınca sözcükleri ağlattım... gözlerimi dağlattım... sadece bu kalbime, sözü dinletemedim... elbisemi soydular, kadavra bedenimi, bir tabuta koydular... bir yerde mezar diye toprağımı oydular... gözüm acık giderim... dostlarım bu diyardan... sap mı oldu baltaya benim gibi hıyardan... ne bir sevgisi duydu... ne beklentisi buydu... akdevrim.29.haziran.2007.istanbul... |
29-06-2007, 09:07 | #1387 |
|
rahatlatıyor beni...
içimdekini yazmak... kücüçük bir iğneyle kendime mezar kazmak... gözü gözüme değen, meçhul şahısa kızmak... acımadan kuruttu yeşeren umudu mu...? ellerim,parmaklarım, dikensi tırnaklarım... elbette yakasında... göz boyama gül kokar sacında tokasında... konuşurum yazarım bu şahsın arkasında... karşısında duramam... hal hatrini soramam... bakışı bir kurşundur, titreterek dondurur... gözlerimin üstüne yumruğunu kondurur... senelerce önceydi kalbimi donattığın neden bu gün bir gercek, ruhumu kanattığın...? o gün neyi duyarsam... bu gün yine duyarım... eğer o gün hıyarsam bu günde bir hıyarım.... değişim nedenin ne...? öldürüçü kinin ne...? akdevrim.29.06.2007.istanbul... |
29-06-2007, 15:17 | #1388 |
|
her aklıma düşünce...
kaderime darıldım, kalemime sarıldım... sevdanla yanan benim.. istediğin renklere birden boyanan benim... anlamıyorsun beni... nefes alıp veririm yaşamak denir buna... hiç bir şansım olmadı.... sevgiden aşktan yana... ak güverçinler arar, yeşermiş zeytin dalı... daha ne kadar daha aşklar küskün kavgalı... sacının bir teline, dünyaları teptiğim... anlıyor musun beni gözlerinden öptüğüm... artık sana kalmıştır... istersen anla beni, vur yere kanla beni... akdevrim.29.06.2007.istanbul... |
29-06-2007, 16:11 | #1389 |
|
kimsenin yazmadığı,
ve asla kızmadığı adam olmak istedim.. bir köşenin başında, birden beynimi yedim... duyarsız duyargayım... sevimsiz bir kargayım.. gökte ucarım ama beyinleri okurum güzel çorap dokurum kim çıkarsa karşıma... insanlar görüyorum hep kazanlarda kaynar... polyanacılık oynar... paranın öldürdüğü, sanırsın güldürdüğü... canlı cesetler gördüm niçe hasetler gördüm... silahların vurduğu kandan düzen kurduğu bedenlerden fazlaydı... ............................. .................................. ............................. akdevrim.29.06.2007.istanbul... |
30-06-2007, 07:59 | #1390 |
|
gece sabaha kadar
bildiğim sözcükleri hep alladım pulladım... geldi gitmek zamanım, eşşeğimi nalladım... dikenli çetin yollar her gecen beni sollar... nerede can dostlarım yoncanın biteceği ucsuz bucaksız diyar... eşşeğimin ahdı var... gitmek için oraya, girdi şimdi sıraya... ya yoncayı yiyecek, yoncayı yemek için öleceğim diyecek... ölme eşşeğim ölme yonca biterde yersin sen yoncayı seversin... yürü yürü bakalım... buralarda yonca yok, çetin yoldan çıkalım... allayıp pulladığım, özenle kolladığım... harfleri sözcükleri sırtına yüklemişim.. sabahı beklemişim... yürü hadi eşşeğim... çok ilerde döşeğim... yine akşam olmasın.. dönüp baktım kendime ağladım dostum yine... eşek olan benmişim doğuşumdan yanmışım.... akdevrim.30.06.2007.istanbul.. |
30-06-2007, 09:35 | #1391 |
|
biri anlatsın bana,
nerededir mezarım..? sanki bir hastalıktır, gece gündüz yazarım... bazen kendi kendime, öfkelenir kızarım... nefes alıp verdikce... gündüzü geceleri bu gözlerim gördükce... sözcüklerle dostluğum ölüme dek sürecek... başka türlü ben yoğum... o kadar davacıyım, anlamayan sevdamdan, sonuçsuz bu kavgamdan... gönlümde birikimi harfler taşır şiire... gönlümü gere gere... akdevrim.30.06.2007.istanbul... |
30-06-2007, 19:08 | #1392 |
|
..sensiz cennete bile....
her gün bir yıldız kayar...
aynı noktada sayar... kadavra bedenimi , taşıyan ayaklarım... kimsenin bilmediği, bir ismi sayıklarım... seni kalleş dünyadan karanlık her rüyadan kadınım ayıklarım... her nefes alışımda, bir tek seni yoklarım... sensiz cennete bile gitmiyor ayaklarım... cansın duygularıma.... gece uykularıma... ve karanlık geceyi bölerken kurşun sesi kanlanır hayallerim, kalmaz artık neşesi... varlığımı tamlayan, sevgi bulutlarından hayat verip damlayan... düşümün odağını, gül kokan dudağını özlemle selamladım... sen olmadığın yerde, kendimi yalanladım... ............................. akdevrim.30.06.2007.istanbul... |
30-06-2007, 21:19 | #1393 |
|
ben miyim iradesiz...
sevdaya boyun eğdim... sanki ateşe değdim... yanarım yıllar yılı... boyum postum devrilsin... başım gözüm yarılsın... çaput beze sarılsın... akılsız bir kafayı, taşırım yıllar yılı... benim ki bileğimi bükünce duygularım günden güne solarım... nedir bu çektiklerim, göz yaşıyla yerlere, umuttu ekdiklerim... nerde hasat mevsimi, kesiyorlar sesimi... ansızın gideceğim, dondurup nefesimi... adım şanım yok olur... hatırlayan her kimse bakarsın ki yük olur.... akdevrim iyi anla... sevdalar büyük olur kafana bir dank desin.... akdevrim.30.06.2007.istanbul.. |
30-06-2007, 22:33 | #1394 |
|
ayağının değdiği,
aşkın boyun eğdiği göz yaşımla yerlere sevgi fidesi diktim.. büyüyüpde serpilsin dedim ve çile çektim.. sandım ki gülecektim... kış gününde yanarım yazın gelir donarım... çelişkiler içinde... kayar gider hayatım... bu yolda çok bayatım.. menzile varamadım... bir yerde duramadım... olacağım kadavra millet sancak palavra... akdevrim.30.06.2007.istanbul. |
01-07-2007, 05:57 | #1395 |
|
yazacağım her satır,
sevdam seni anlatır... ac insanların sesi, namluların gölgesi, ne sana ne sevdama verdiğim vereceğim onurlu bir kavgama asla zemin olamaz... deniz mavisi gözüm, yüreğimle eş değer ağzımdan çıkan sözüm... sana olan tutkunun çizer sınırlarını... güvercin kanadında, gördüm yarınlarını... seni sevmiş olmanın bir sevgili kalmanın, onurunu yaşadım... sen olmadığın yerde, düşünceyi boşadım... bir çok sevgi nehrini yatağında taşıyan, umudunu yaşıyan sevgi denizlerini besleyen deryasın sen... geçtiği dağı taşı süsleyen deryasın sen... hayalimin ötesi çok farklı rüyasın sen... gercekden neredesin...? bil ne kadar özledi, nefesini nefesim.... akdevrim.01.07.2007.istanbul... |
01-07-2007, 11:13 | #1396 |
|
biri anlatsın bana,
niçin yazmak isterim...? niçin kurumaz terim...? daha ne kadar daha sürecek bu gösterim... nerede ne zamanda, kaç kapılı bir handa yumulacak gözlerim... soru sorup sorgula demişti öğretmenim... belki kendi kalbime geç kalmış eğitmenim... hiç bir söz dinletemem... biriler ister diye bül bül gibi ötemem... benden başka herşeye... giz kalsın sevdam benim... kalbimin vuruşunda vazgeçilmez nedenim.... en büyük kavgam benim... akdevrim.01.07.2007.istanbul.... |
01-07-2007, 12:49 | #1397 |
|
ne yağmurlar yağdı, ne sular aktı,
köprülerin altından... bakışı kurşundu sevdamın... yaralandım kolumdan kanadımdan.... bekledimde gelmedi, kader kıymet bilmedi.. yaşadığıma göre duygularım ölmedi... sen her ne olursan ol, en son umudumsun... su gibi, ekmek gibi... cennete gitmek gibi.... anladın mı can... |
01-07-2007, 21:05 | #1398 |
|
tanımadım kendimi...
çiğerlerin yandı mı...? yüreğimde ezgi var... yaşamımda çizgi var... istesemde aşamam, seninle bir koşamam... her nefes alışımda, her yazımda kışımda zaman acımaz bana... aynalara bakamam, asla yüze çıkamam... bir gün bu can susarsa kendisini asarsa... ölümü yaslar bana vah deyin dostlar bana... akdevrim.01.07.2007.istanbul... |
02-07-2007, 08:20 | #1399 |
|
senelerce tek seni
bir ışığın içinde hep özenle sakladım... duygumu düşüncemi senin için yokladım... karanlık her geceden, bir seni ayıkladım... adını sayıkladım... umuttu taşıdığım, başını kaşıdığım... duygu denizlerinde, esen meltem rüzgarı... sana olan sevgimi taşır birden yukarı... balını çoktan yaptı, petekde olan arı... bir ışığın içinde, senelerce kalansın... özlem çeken kollarım gel boynuna dolansın... sevgimle özdeşsin sen kim diyor ki yalansın... akdevrim.02.07.2007.istanbul... |
02-07-2007, 10:30 | #1400 |
|
ahtopotun elleri,
acımasız koparır dallarından gülleri... solgun güllerim yerde, benim ellerim nerde....? güneş vurdu sararttı, hain biri kararttı... hiç esamem okunmaz, yıldız yere dokunmaz... bir hal var ellerimde, aklım hep güllerimde... budanmışım dal budak.. hala bir yerde durur, başıma konan adak... kalbimi bıraktılar, kilitli sandık gibi... anahtarı derinde, okyanusun birinde... zaten kaybolup yittim, bakarken gözlerinde... nerede olduğunu, bilebilsem diyorum, yıldızlardan öteye, gelebilsem diyorum... bütün yollar kapalı... akdevrim.02.*7.2007.istanbul.. |
02-07-2007, 14:22 | #1401 |
|
serseri kacak gibi,
her an solacak gibi kendimle oynuyoryum... kaynar kazanda suyum, devamlı kaynıyorum.... bilmiyorum ne kadar daha kaynayacağım... söner bir gün ocağım.. hemen buharlaşayım... bir an önce taşayım... kaderimin elinde, oyuncak bir maşayım... akdevrim.02.07.2007.istanbul.. |
02-07-2007, 16:05 | #1402 |
|
döktü bütün ağaçlar
sararan yaprağını, sandımki eziyorum bir mezar toprağını... kacıyorum,kendimden.... lanetli kaderimden.... bir yolculuk başladı, nerede biter bilmem, bir gidişim olursa, geriye asla gelmem... mutsuzluk denen olgu, takmış bana kancayı içat edip taksalar, belime tabancayı, hemen vururdum onu, kapanırdı bu konu... ey benimle üzülen... sevgili can yoldaşım... sesini duymak bile, bir heyecan yoldaşım.. bütün azgın dişini zaman bana gösterir.. öldürür umudumu, bir bir elime verir.... anlıyorsun değil mi...? hayat işte meleğim.... gercekleşmez dileğim... akdevrim.02.07.2007.istanbul.. |
02-07-2007, 21:25 | #1403 |
|
..suç benim mi hakim bey....
bir kadıncı az önce,
şimşekleri çaktıran, gemileri yaktıran... yüreğimi yorarsa, zinçirleri kırarsa... gözlerimin içinde, benliğini ararsa... suç benim mi hakim bey...? ateşi yaktı beni... yerlere yıktı beni... varlığımı unutan,,, mecnun bir adam oldum..., kendisini tanıtan bir kadına vuruldum... bu kacıncı vurgunum neden böyle durgunum... ne kadar çok isterdim, mantığım duygularım... bir potada erisin... ne biçim yaşıyorsun, ne ölü ne dirisin... bazen gözüm yaşarır... yaşamın akışına ansızın esir düştüm, bir kadın bakışına.... suç benim mi hakim bey...? akdevrim.02.07.2007.istanbul... |
03-07-2007, 04:22 | #1404 |
|
dalların budakların,
bırak yere eğilsin... sen her hangi değilsin... uzanıpta sevgiyi alayım dallarından bu kacıncı gecişim gittiğim yollarından... güneşi esir eden acaip hallarından... kuşları gördüm ucar, ciçekler farklı acar... yıldızlar ışığını, sadece sana saklar... bana dikenli yollar, fırlatılır hep oklar... hayat sanki kalbime, zehirli hancer saplar... yaşadığım her günü neden mutsuzluk kaplar... sorgularım kendimi... sel gibi akan dertler yıkar gecer bendimi... sen görmezsin halimi... duyduğun duyacağın.. gördüğün sayacağın... sonlanır bir gün burda... geriye baktığında hayat görürsün hurda.... anılarda yer alan... her hatırlayışında, içine acı dolan... bilir misin dünyayı, sevgisiz aşksız yalan.... akdevrim.03.07.2007.istanbul.... |
03-07-2007, 08:31 | #1405 |
|
benim mi bu dizlerim,
yürüdüğüm izlerim... bir şey var anlatamam yüreğimde gizlerim... dalinda yaprak gibi, güneş vurdukca solmak... bir gün esen rüzgarla, dalından kopmak zorla.... savrulmak yerden yere... ucurum vesaire.... yaşamak denir buna tutma suya sabuna... sadece şiir dostum... acılar kalır bana... sözcükler gıdam olur... artık beni yaşatan... dostlar gibi kuşatan... nefes alıp veririm, bir ses alıp veririm kimsenin duymadığı... bir nesne saymadığı... farklı hazzı duyarım.... gün ışımış yeniden, ışık sızmış içeri ve sanki üzerimde... bir kadının gözleri... bense geceden beri sözcükleri boyarım... sularıda keserler, yaşanmaz olur istanbul... istersen ara beni bir köşede gariban bul... yalnızlık arıyorum... kendimden kacarak... çoktan teslim olmuşum, beyaz bayrak acarak... akdevrim.03.07.2007.istanbul.... |
03-07-2007, 11:16 | #1406 |
|
her gecen dakıkada
hayallerim ısınır.... hangi güç koyabilir düşüncelere sınır... istersen bir yıldızı aparayım yerinden hani ya güç aldığım, bakarken gözlerinden... karanlık her gecemi aydınlatan ışığın özünde gizlisin sen... çoktan beri bilirim, şiirle sözlüsün sen... eğilirim karşında... sözçükleri boyadım, kırmızıya beyaza... bilinmeyen durağa, giderim yaza yaza.. dikenli çetin yolun, bilmem neresindeyim, yaşam denen bu filmin mutlak karesindeyim... görmeye calış beni... çile çeken insanlar, görüyorum burada... nefesleri tükenmiş... zaman onları yenmiş, eremeden murada... benide onlar gibi, zaman alırsa alsın, yazdığım ,yazacağım benden geriye kalsın... ıssız dağın başında, iki taş arasında, üstünde çimen biten... mezarım bekler beni... acı ile anımsar, bütün yürekler beni... zamanla akarım ben, durduramam kendimi... akdevrim.03.07.2007.istanbul... |
03-07-2007, 16:20 | #1407 |
|
nasıl bir yerde sevdam...
işte bu benim kavgam... kalbim adete tapar, mayınlanmış yollarım, elim ayağım kopar.... yürürüm sevdam diye... acıları alırım arda kalan hediye... can benim canan benim hep böyle yanan benim... geceleyin yıldızlar, ışığını bırakır... altın diye uzandım, elime gelir bakır... akdevrim.03.07.2007.istanbul... |
04-07-2007, 07:31 | #1408 |
|
bir köşenin başında
yas çeken arkadaşım, gözlerinden gizlice, yaş döken arkadaşım... senide benim gibi hain mi yaraladı kalbini araladı... güneşin doğuşuna tepkisiz kalıyorsun, görüyorum çok derin, hayale dalıyorsun... her şayi der gözlerin... anlamasını bilen ansızın çözer seni... tutunduğun umutlar, bakmışsın çizer seni... acımasız bu hayat, devamlı ezer seni... şunu bil arkadaşım, deme bana sana ne insanlık tarihine, hainler damga vurur... sen gibi yaşayanlar, hep bu yerlerde kurur... ya mezarlıkta durur.... akdevrim.04.07.2007.istanbul.. |
04-07-2007, 09:25 | #1409 |
|
bir çözüm getirmiyor,kendi kendime kızmak...
acıyı harmanlamak,devamlı acı yazmak... geçip giden yılların ardından yas tutmanın, hareketsiz bir yerde durupta pas tutmanın... yararını bir bilsem... eğilirsem eğilsem... hüznümü görüyorum güneşin batışında... nefes alıp verirken,kalbimin atışında... zaman dediğim araç alıp getirir beni... bilinmeyen bir yerde,bir gün yitirir beni... dünyam kararır bana, acı bana vah bana.. sanki acıyı taşır bedenimde damarlar... ya çıplak bedenime,inip kalkan şamarlar... aklımdan eder beni, öldürür kader beni... sanki zalim kaderi ben mi kendime yazdım...? bu hayatın içinde bir tek ben mi kurnazdım..? ağlayıpta güleyim, her şeyi ne bileyim...? akdevrim.04.07.2007.istanbul... . |
04-07-2007, 11:00 | #1410 |
|
bir ak güvercin gibi,
bir kanat acabilsem... istediğim bir yere, anında ucabilsem... lanetli kaderimden, bir kere kacabilsem... kalem tuttan parmağım şimdi tuşlara konar... hangi harfe dokunsam bir lamba gibi yanar... görünmez acılarım... kuru bir yaprak gibi, günden güne solarım... esecek bir gün rüzgar, kopacağım dalımdan... tutacak bir insan yok , taşınacak salımdan... okurum geleceği, yazılı roman gibi... bir büyük ferman gibi... akdevrim.04.07.2007.istanbul... |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 9 (0 Site Üyesi ve 9 konuk) | |
|