29-06-2007, 14:58 | #91 |
|
Bakış Var... Bakış var öyle bakış Sanki yaz içinde kış, Bakış var öyle bakar Mevsim kış olsa bahar... Bakış var öyle bakış Sanki gözlerde nakış, Bakış var öyle bakar Gözden göze nûr akar... Bakış var öyle bakış Böylesi bir aldatış, Bakış var öyle bakar Baktığı canı yakar... Bakış var öyle bakış Ki insafına kalmış, Bakış var öyle bakar Sağa ve sola nazar... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
29-06-2007, 14:59 | #92 |
|
Belli Ki Güzelsin Sen Senin için yazılır şiirler Sen çıkarsın her taşın altından Söyle sen kimsin? Güzelsin belki çok güzel Belki sendedir iyilikten yana kusursuzluk Belki de yalnızca sensin insanı Günaha sokup sokup çıkaran, Belki doğruluksun tümden Belki sâfi yalan. Belki umutsun mısralarda Ber-bereket dolu. Her neyse sensensin Belki kuru bir rüzgâr Belki meltem meltem esensin. Gönüller seninle serin Şiirler seninle dolu Sen şairlere tek avuntu. Seni haykıran şiirler güzel Belli ki sen de güzelsin. Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
29-06-2007, 15:00 | #93 |
|
Belli Değil Aşkı göz göze bakışmak sandım Sandım da bakındım yeşil gözlerine, Çakmak çakmaktı gözümdeki umut Ki parladı aşktan yana. Gelecek gecelerin uykusuzluğu Daha şimdiden üstümde Şaşkınım,affet Ama ilk defa âşık değil. Gelecekte bir günlük olsa insan ömrü Sevişmekle geçerdi o gün Kavaklar boyusıra aşklara gebe... Aşıkım bir şeye işte Sana mı, gözlerine mi belli değil? İçimde ilahlara has sevgi İlah ki seni yaratan Sense ilah değil. Seviyorum,sevmek sevmemekten çok daha iyi Hayatı mı,seni mi belli değil? Alper Kürük
30-06-2007, 21:32 | #94 |
|
Bir Toprak Ki Ne kadar titizlensen güzelliğinde Yokluktadır bütün gerçek. Ölüm gelmese de aklına Ruhunun ölümsüzlüğü hürmetine O güzel vücudun ölümü isteyecek. Sen de insansın nihayet Ölüm içine korku katar. Toprağı çiğnersin ama Görme topraktan üstün kendini, Sen toprağa hor bakma Toprakta neler yatar... Alper Kürük
30-06-2007, 21:33 | #95 |
|
Bir Varmış Bir Yokmuş Döndüm diyar-ı gurbetten Yârin ülkesinde ne bir yaprak Ne de bir dal kalmış. Sararmış güllerin rengi İçinde ne bir al kalmış. Karanlık geceler üstünde açan N e bir hilâl kalmış. Heyhat! bunca özlemden arda Yalnızca melâl kalmış. Kendimi zorladım nice sızlanmaya Anladım ki ne mecâl kalmış? Yâri alan almış, Saran sarmış, Benimse saçlarım ağarmış, Gönlüm kararmış... Aşk bir masalmış, İnsan bir masalmış, Hayat bir masalmış Ki bir varmış,bir yokmuş... Alper Kürük
30-06-2007, 21:34 | #96 |
|
Bir Kararsız Ruhtayım Ruhum beynimden çıkıp bedenden uzaklaştı Duygularım maddenin sınırlarını aştı. Şİmdi yalın hâlimle ben yine boşluktayım Canım taşıp geldiği can pınara ulaştı... Dönmeye gücüm var da gönül dönmek istemez Dönmemek istiyorsan ki istemeyen gitmez, Kararsızlık içinde târifsiz hoşluktayım Benimki böyle bir ruh kalsa,gitse farketmez... Alper Kürük
30-06-2007, 21:35 | #97 |
|
Bitmesin Kokuların... Sana çiçekler sundum bir zaman demet demet Ellerinde soldular seni kıskanıp elbet... Çiçeklerin kokusu inan ki sinmiş sana Bir başka çiçek olup kokuyorsun sen bana... Dünkü koklayışımda kokan kırmızı güldün Bu gün koklayışımda menekşeydin,sümbüldün... Yine bir koklayışta bana sen kendin dedin Bak kokan ben değilim bu kokan da yasemin... Sendeki bu kokular bana ömrümce yeter Bir kokunda karanfil,bir kokunda zambak ver... Alper Kürük
30-06-2007, 21:36 | #98 |
|
Boy Aynası... Bana ne verirsen Onu alırsın bire bir... Güzellik ver... İyilik ver... Mutluluk ver... İnsanlık ver... Boy aynası gibi İşte karşındayım... Ara - sıra surat asarsın Onun da farkındayım... Bana en çok ihtiyacım olanı ver... Bana en çok ihtiyacın olanı ver... Bana bolca sevgi ver... Başka hiçbir şey vermesen de Sana da, bana da yeter... Alper Kürük
30-06-2007, 21:37 | #99 |
|
Bulutlara Ey,başımın üstündeki bulutlar İçimden geçenleri bir bir Gözlerimle üstünüze yazsam Ona götürür müsünüz? Ben bilmiyorum şimdi o nerde? Ama siz göğünden geçeceksiniz Ey bulutlar siz O kadar çok sevdiklerimizsiniz Ki başımız üstünde yeriniz var Ve daima başımız üstünde gezersiniz. Bulutlar,ey bulutlar Varın,iletin gözlerimle dediklerimi Eğer o görmezlikten gelirse Suratınızı asın ona Kararın kalbim gibi Daha umursamazsa Ne olur benim yerime ağlayın Islatın göz yaşlarınızla onu yağmur yağmur Ama,üşütmeyin sakın... Alper Kürük
30-06-2007, 21:39 | #100 |
|
Bumerang (Bu şiir,sözlerinin nerelere gideceğini hesaplayamayan,kimleri üzeceğini bilmeden ve düşünmeden ulu-orta lâf eden densizlere ithaf olunur...) Neler icat ettirdi insandaki bu merak İşte onlardan biri,onun adı: BUMERANG. Bir hilâl aya benzer,atınca öne gider Sanki uçan daire,yine atana döner. Atasözü boş değil:'kem söz sahibinindir. ' İnsanın çektikleri; elinden,dilindendir. Gel güzel amel eyle ve güzel sözler söyle, 'Zararla otururmuş kalkan ise öfkeyle...' Öğütü vermek kolay,zor olan öğüt tutmak, Tövbe edip,söz verip,en kötüsü: unutmak... Alper Kürük
30-06-2007, 21:41 | #101 |
|
Can Ve Ten Can tende mahpus değil Tense can için vardır, Ten cana eder meyil Ten,can kadar kutsaldır. Can ten ile bağlanır Canı tene eder yâr Ki o fâni dünyadır Burada ayrılırlar. İkisi tekten çıkar Bir olur mu hiç iki? Tene dünyada yer var Can âhirette bâki. Alper Kürük
01-07-2007, 09:16 | #102 |
|
Adak Adaklar adanır Evliya Dedelere Umutlar kadar çok adaklar, Kumaş parçaları,ipler bağlanır Türbe penceresindeki demirlere. Mumlar dikilir şamdanlara Gerçekleştikçe ümitler, Yapılır âyinler,okunur mevlidler Sevindirilir ruhlar, Adanır yine taze adaklar... Alper Kürük
01-07-2007, 09:23 | #103 |
|
Ağaçlar Ve İnsanlar Kıskanıyorum sizi ağaçlar Rahatlığınızdan ötürü, Aldırdığınız yok hiçbir şeye. Başınızda kavak yelleri eser bazan İki inler durursunuz, Ya bir dalınız kırılır Ya da birkaç yaprağınız dökülür Ümidinizi kesmezsiniz yeşermekten. Kesseler birkaç yerinizden Aşılandım der geçiştirirsiniz, Kısacası memnunsunuz hâlinizden. Biz insanlar öyle değiliz Kılı kırk yararız biz insanlar. Başımızda kavak yelleri esse Fırtına kesiliriz. Hem bizim aşılar sizinkilere benzemez Biz; verem,tifo,çiçek,kuduz...aşısı oluruz Ama tesir etmez aşı bize Yine ölür,yine delirir,yine kudururuz Aç kalacak olsak Birbirimizi yeriz Kendi kendimizi yeriz düşünceden. Toprağımızla beslendiğinden Bir huyun da bize çekmiş olsa gerek Belki bu huy: yeşermektir,yeşermek... Alper Kürük
01-07-2007, 09:24 | #104 |
|
Acı Gönül Bestesi Bir acı duyduğunuz gün olursa Ki insan oldukça acı duyacaksınız O geceyi unutamayacaksınız. Dinleyin geceyi içten Karanlık sizlere birşeyler söyleyecek Dikkat kesilsin kulaklarınız. Dinleyin,dinleyin durmadan Bir inilti duyacaksıız Karanlıklardan süzüle süzüle gelen. Dinleyin sabrınız tükenmesin Dişinizi sıkın birazcık daha Bu duyduğunuz inilti Bir ölecek hastanın iniltisi değil. Bu,ne de bir insan sesi Belki bu inildeyen bence Acı bir gönül bestesi... Artık bize düşen tek şey Yatağa girip erkence Yıldızlara göz yaşını göstermeksizin Ağlamak karanlığa doğru. Ben ağlasam da yıldız yıldız gülen gök Yine hepimzin, Yine hepimizin. Alper Kürük
01-07-2007, 09:25 | #105 |
|
Acıkmayayım Mı? Sözümü dinleyen yok Beni söz edense pek çok, Gözüm düşmana tok Dosta acıkmayayım mı? Günah hep benim eserim Sevap düşmanlarımınmış, Cehennemmiş benim yerim Cennete acıkmayayım mı? Çirkin yaraşırmış bana Sevgi belâymış insana, Verin o belâyı bana Aşka acıkmayayım mı? Her şeyciğe karnım toksa Dünyada bana yâr yoksa, Bir sen varsın ey güzel kız Ben sana acıkmayayım mı? Alper Kürük
01-07-2007, 09:27 | #106 |
|
Acı Biber Hayatı hiçe saydım Boşa saydım hayatı, Aşk hayatın tadıymış Bunu önce anlasaydım. Ayrılık aşkın zehri Aşkın biberiymiş ayrılık, Felek,hiç yanmazdım Biber sürmene ağzıma Eğer çocukcasına Aşk için ağlasaydım. Bense güldüm... Ayrılığı bilmeyişime gülmüşüm demek... Ben gençtim Felek Sen çocuk yerine koydun beni Biber sürdün ağzıma. Kendimden geçtim Her şeyden geçtim ben Tek aşktan geçemedim. Dilim yanık Dilim parça parça o biberden Zehri geçmese de dilimden Aşkım tek Yekvücuduz aşk içinde o ve ben. Alper Kürük
01-07-2007, 09:28 | #107 |
|
Aç Ve Muhteris Açım diyorsun Kuru ekmek ye diyorum Tutmaz diyorsun. Peynir-ekmek ye diyorum Yetmez diyorsun. Tabak tabak ye diyorum Bitmez diyorsun. Açım diyorsun Doymam diyorsun. Evi ye diyorum Doymam diyorsun. Mahalleyi ye diyorum Doymam diyorsun. Semti ye diyorum Doymam diyorsun. İstanbul'u ye... Doymam... Türkiye'yi ye... Doymam... Avrupayı ye... Doymam... Dünyayı ye... Doymam... Evreni ye diyorum Doymam diyorsun. İyisi mi başını ye Kurtulursun... Alper Kürük
01-07-2007, 09:29 | #108 |
|
Açlık Sınırı... Atlı arabaların, faytonların peşinde Yollarda at tersleri kalıyor geçişinde... Üşüşür ters başına aç karınlı serçeler Açlığa nîmet olur terste kalmış taneler... Tek ümit ters gözlemek ise aç karınlara Aç karınlar ne kadar güvenir yarınlara... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. Bu şiirin hikayesi: DİE'nin açlık ve yoksulluk sınırı belirlemelerinin düşündürdükleri.... |
01-07-2007, 09:31 | #109 |
|
Ağlayan Asma Vaktiyle bir asma vardı Küçücük kulübenin önünde. Yeşildi,körpeydi önce... Koruğunu mahalle çocukları çalardı. Salkım salkım üzümlerini yiyen Evdeki lâf anlamazlardı. Her sene gittikçe azaldı Yiyecekleri üzüm, Birgün geldi vermez oldu Artık bir yaprakcık bile... Ana bir taraftan üzgün Eksik oldu sofradan Nefis yaprak sarması, Vermediğinden şimdiye dek Taze yaprağa para Baba üzgün öte yandan. Kestiler orasından,burasından... Geçerken bir sabah baktım Kesik yerlerinde su damlacıkları vardı Sandım asma ağladı... Alper Kürük
01-07-2007, 09:33 | #110 |
|
Ağlayan Kadın Gözü... Gözler var pırıltılı,kimi ürkek,korkulu Elâ,yeşil,mavili,karası,tümü sulu... Kimi göz var kamaşır bakamaz güneşine, Kimi gözün rastlanır ceylanda bir eşine... Susuzu ferahlatan,kiri temizleyen su Gözlerde inci inci damla olmuş doğrusu... İşte o incileri dizmiş de kirpiğine Bir göz var ki ağlıyor vefasız sevdiğine... Alper Kürük
01-07-2007, 09:50 | #111 |
|
Ağlamak Havada kara yağmur bulutları Kafamda kara düşünceler, Yel gelir dağıtır bulutları Mavi yüzü güler göğün, Ne olur esse başımda Düşüncelerimi dağıtacak teselli rüzgârı. İçim açılsa benim Gözüm gün görse gün... Soğukluk girmesin araya Bulut ağlar,gök ağlar Yağmur yağmur. Hasret,dert,aşk Ah! bir de şu düşünceler... Her neyse... Dokunsalar ben de ağlarım Nerdeyse... Alper Kürük
01-07-2007, 09:51 | #112 |
|
Ağlayamıyorum... Ağlamak istiyorum Ağlamak istiyorum tatlı tatlı İçimi çeke çeke ağlamak istiyorum. Ah bu gözlerim Nereden gördü seni? Ağlamak istiyorum Yaşların gözlerimdeki o güzel O sevimli hayâlini Sileceğinden korkuyorum. Erkek ağlar mı hiç? Diyeceklerinden korkuyorum... O kadar ağlamak istiyorum O kadar istiyorum Ağlayamıyorum... Alper Kürük
01-07-2007, 09:54 | #113 |
|
Ağlayanlar Damla damla vişne kanı Tuzlu tuzlu yaşlı gözler, Duymazlar ki sustursunlar İçin için ağlayanı. Aşk günleri demet demet Anılarda ıslanmış, Geçen her gün tüter elbet Burcu burcu burunda. Sarı sarı yeşil yaprak Solgun solgun pembe beniz, Kara kara kara toprak Meğer biz de sendeniz. Bizi bize bağlayanı Bizim için ağlayanı Ağlatmasın Tanrı'm gayrı... Alper Kürük
01-07-2007, 09:56 | #114 |
|
Ak Ve Kara Teneşirde yıkanınca Tenimiz pâk, Kefenin rengi ak Kar soğukluğunca. İçimiz kara günahtan Mezar karanlk içimizden, Mezarın içinde biz Mezar içimizde bizim. Mezar kara,içimiz kara İnsanoğlu bu Gözünü karadan sakınsa Girer miydi mezara? Alper Kürük
01-07-2007, 09:58 | #115 |
|
Akıl Mı Kalır Gençte? Bir görüp gönlümü vermek istedim sana Sen gönlümü koyup aklımı alıp gittin. Söyle sanki iyi mi ettin? Gönül dağıta dağıta Gönlüm yine de bende kaldı Oysaki başımda kalmayan şey Her güzelle gidiveren aklımdı. Akıl yaşta değil başta derler, Gelip görsünler gencin hâlini Bu çağda,bu yaşta Akıl mı kalır hiç? Akıl güzelliklerde Ya yeşil gözde Ya kara kaşta. Gencim,akıl aramayın bende... Alper Kürük
01-07-2007, 09:59 | #116 |
|
Akis Suda oynayan akisin gibi Gönlümde dalgalandı aşkın, Su bulandı görünmez dibi Gönlümse şaşkın... Akislerin aksi gerçek Hayâller gerçekle kol kola, Göz bunlardan birini seçecek Gönlüme hayrola... Çalkalandıkça aşk gelir özümden Can sevgiyle coşmuş,taşkın, Hayâlin düşmez gözümden Gönül sana alışkın... Alper Kürük
01-07-2007, 10:03 | #117 |
|
Aklını Kullan Safahatin er geç sonu sefillik, Resmiyetin sonu ise sivillik, Bir gün başa dert olur bu sivrilik Gider baştan akıl,gelir delilik... Bir pusula ancak dört yön gösterir Akıl pusulası tek yönü verir İbresi hep doğrulara yönelir, Seçmek senin,başka elden ne gelir? Gel aklını kullan,olmasın ziyan, Durduk yerde niçin bu telaş,isyan? Şükret Allah'ına kalmadın yayan Çıplak ayaktır pabucu anlayan... Alper Kürük
01-07-2007, 10:06 | #118 |
|
Akrep Ateş sarmış dört yanımı Duman gözlerime perde Hayatı göremiyorum net. Ben hayattan geçmişim Hayat benden Bir vefasız için Bir vefasız için evet. Düşüncelerimin karmakarışık ağında Hayalî bir örümcek Hareketsiz ve donuk. Bu gidişle ateşten Kurtuluş yok pek. Kıvranıp duruyorum ümitsiz Diyorlar ne olacak hâli... Kendi kendimi ben Zehrimle,derdimle öldüreceğim Akrebin kuyruğu misâli... Alper Kürük
01-07-2007, 10:07 | #119 |
|
Akrostişim -1- (A) dım gibi gönlüm de hem yiğittir hem de er (L) âkin şimdi çok insan yiğide vermez değer. (P) araya önem verir çok şeyi onla ölçer (E) line fırsat geçse hem hor görür, hem ezer (R) âbbime şükrolsun ki mert sever,nâmert üzer... Alper Kürük
01-07-2007, 10:09 | #120 |
|
Alfabenin Her Harfinde Onu Bulursun... Kim bunca sayılan,sevilen Onlardan birisin lâkin Değilsin yalnızca sen... K' dan N' ye kadar kadın... Alfabenin her harfinde o var O yüzden Harfler burcu burcu sevgi kokar... Anadır A' sında Z harfinde son bulmaz YUSUF'un ZÜLEYHA'sında... Daha ne isimler...ne isimler? Kendinden geçmişcesine harfler Onları muhabbetle söyler... B' de Bânû, C' de Canan, Ç' de Çiçek D' de DİLEK... E' de Ece, F' de herkesin 'FAHRİYE ABLA'sı... G' de Gönül ve yarası... H' de Hâyâl, I ' da Işılay, İ ' de İclâl, J' de Jale, K' da Keriman, L' de Lâle, M' de DA VİNCİ' den ' MONA LİSA'... N' de Nisâ, O' da Oya, Ö' de Ömür, P' de PINAR... R' de Ruhsar, S' de Sevda, Ş'de Şeyda, T' de Türkân, U' da Umman, Ü' de Ümran, V' de Vicdan, Y' de Yelda... İsimler giysiler gibi yakışır ona Güzellikleri yarıştırarak yaşar... Yönelip geçmişe uzanırsan İlk kaynağında karşına İlk kadın çıkar... İlk yaratılan, İlk sevilen,ilk sayılan... İşte o 'HAVVA ANA' n... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. Bu şiirin hikayesi: 8.MART.2007 GÜNÜ ANISINA SAYGILAR TÜM DÜNYA KADINLARINA... |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|