|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
23-12-2011, 11:21 | #31 |
|
* Öncelikle kararın kesinleşmiş olması gerekiyor.
* Eğer temyiz edilmişse müvekkil aleyhine temyiz edilip edilmediği önemli. * Adliye mutemetliğine kısa bir dilekçe ile vekalet ücreti talep ediliyor (ıban nolu banka hesap numaralı) yanına * Serbest meslek makbuzu ve aslı gibidir yapılmış vekalet sureti(harçlandırılmış şekilde). * Kararın kesinleşme şerhli örneği. isteniilen belgeler bu kadar. Küçük yerlerde yazı işleri müdürlüğüne, büyük yerlerde ise adliye mutemetliğine başvurulması gerekiyor. Burada ince ayrıntı her gittiğinizde bunun böyle olmayacağı icra takibi açmanız gerektiği söyleniyor. Israr ediniz. Sağa sola telefon edip özür dileyerek yukarıda yazdığım şekilde işlem yapıyorlar. Sanırım meslektaşlar bu ücreti istemeye çekiniyor ve doğal olarak uygulamanın azlığından mütevellit bir bilgi eksikliği oluşuyor adliyelerde. Ücret bir süre sonra hesabınıza yatıyor ama bu sürenin kriteri hakkında hiç bir fikrim yok kolay gelsin, mutlu günlerinizde harcayın emeğinizin karşılığını... |
23-12-2011, 12:58 | #32 | |||||||||||||||||||||||
|
Rica ederim... Aynı şehirden olduğumuzu yeni farkettim... Ben sorun yaşamamıştım. Ancak idari işlerin, ödeme yapıyoruz ama elimizde buna dair dayanak evrak yok, demelerini ilginç buldum. Ödemeyi ezbere mi yapıyorlarmış yani hayret bir şey. Anlattığınız gibiyse, avukatların işinin zorlaştırılmasına üzülüyorum. Neyse umarım daha fazla sorun yaşamazsınız... |
14-02-2012, 11:54 | #33 |
|
2010 dan beri maliye bakanlığına yaptığım icra takiplerinden herhangi bir cevap alamadım.icra müdürlüğü aracılığıyla Adalet Bakanlığına gönderilmek üzere C.savcılığına dilekçemden de herhangi bir sonuç çıkmadı..
Acaba başka 3. bir yol varmı? |
30-04-2012, 17:15 | #34 |
|
Sezin hanım Mersinde olduğunuzu görüyorum. Ben Mersin ceza mahkemelerinden beraat alan birçok müvekkilim için adliye mutemedliğinden ilgili vekalet ücretlerini aldım. Biraz geç oluyor ama alınıyor. Selamlar...
|
08-06-2012, 10:32 | #35 |
|
Değerli meslektaşlarım,Ceza yargılamasında beraat eden sanık lehine ve hazine aleyhine avukatlık ücretine karar veriliyor bu kabul. Ama ğır Ceza Yargılamasında dört tane müvekkilim var,hepside beraat etti. Mahkeme kararında müvekkillerden üç tanesi için tek vekalet ücretine ve diğer bir tanesi için de ayrı vekalet ücretine karar vermiş. Bunu çözemedim ama kafama takılan bir şey var, birlikte tek vekalet ücretine karar verilen üç müvekkil aynı anda tek vekalet vermişler diğer bir tanesi ayrı vekalet vermişti. Mahkeme vekalete hükmederken bunu göz önüne almış olabilir mi aydınlatırsanız sevinirim.
Saygılarımla. |
13-06-2012, 15:52 | #36 |
|
Hazİne Aleyhİne Vekalet Ücretİ
Sayın KURNAZ,
Aynı vekalet ile veya ayrı ayrı vekalet ile sizi vekil tayin etmeleri fark etmez.Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 13/5'e göre ayrı ayrı vekalet ücretine hükmedilmesi gerekir kanaatindeyim.Ayrıca CMK Asgari Ücret Tarifesi gereğince aynı davada yaşı küçük üç kişi için görevlendirilmiştim,üçü için de ayrı ayrı ücret aldım.Size vekalet veren üç kişiden sadece birinin bereat ettiğini düşünelim.Bu durumda mahkeme ücretin üçte birini mi verecek? Bu hususu temyiz edebilirsiniz. |
26-11-2013, 09:37 | #37 | |||||||||||||||||||||||
|
Ödenmeyen savcılık vekalet ücreti için izlenecek yol?
Sayın Pehlivanoğlu, ben de sizin yaşadığınız sıkıntıyı yaşamaktayım. Bu hususta nasıl bir yol izlediniz? Ben makbuzumu da keseli önümüzdeki ay tam bir yıl olacak. Bu konuda beni aydınlatabilecek olan meslektaşlarım da varsa müteşekkir olurum. Zira artık bu makbuza dayanarak bir yol izlemem gerektiğini düşünüyorum. İlamsız icra takibi mi başlatsam, yoksa dava mı açsam bilemiyorum. Dava açacaksam nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımca olabilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla... |
22-06-2022, 14:29 | #38 |
|
Sürekli uygulanmasına rağmen bu konuda hala herhangi bir gelişme olmaması çok ilginç.
|
15-10-2022, 21:00 | #39 |
|
Ceza davalarinda hazine aleyhine sanık için hükmedilen beraat vekalet ücretinin talep edilmesi için kesinleşmesi gerekir mi ve bilindiği üzere istinaf ve temyiz aşamalarından geçene kadar vekalet ücreti bayağı düşmektedir. Beraat vekalet ücretinin faizide hazineden istenebiliyor mu teşekkürler
|
02-02-2023, 14:30 | #40 | |||||||||||||||||||||||
|
Kesinleşmesi gerekmez. Başsavcılıklarca kesinleşme istenmesi hiçbir yasal dayanağı olmayan tamamen keyfi bir uygulamadır. Mahkeme kararları verildiği anda hüküm ve sonuçlarını doğurmaya başlar. Bir mahkeme kararının kesinleşmeden hüküm ve sonuç doğurmaması için, bunun kanunda açıkça belirtilmesi gerekmektedir. Bir ilamın kesinleşmeden icra edilemeyeceği kanunda açıkça yazmıyorsa kesinleşmeden icra edilebilir. Başsavcılıkların beraat vekalet ücretini ödememek için öne sürdükleri CGİHK'nin 4. maddesini aşağıya bırakıyorum. "İnfazın koşuluMadde 4- (1) Mahkûmiyet hükümleri kesinleşmedikçe infaz olunamaz." Bu maddeyi okuduğunuzda beraat hükümleri kesinleşmeden infaz olunamaz gibi bir anlam çıkarabiliyor musunuz? Madde çok açık değil mi? Kaldı ki söz konusu kanun ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkindir. Bir ceza içermeyen beraat hükmünün icrası bu kanunun kapsamı dışındadır. |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|