|
Konumuz : Hukukçular Biz bizi konuşuruz! Konusu "hukukçular" olan ve diğer alanların konusu içine girmeyen sohbetlerimiz için. |
Anket Sonucu: Hangi Müzik Türlerini Dinliyorsunuz? | |||
Türkçe Pop | 294 | 43,62% | |
Yabancı Pop | 140 | 20,77% | |
Türk Halk Müziği | 302 | 44,81% | |
Türk Sanat Müziği | 244 | 36,20% | |
Rock, Hard Rock, Punk, Heavy Metal | 195 | 28,93% | |
Garage, hip-hop, house, dance, trance, rnb | 46 | 6,82% | |
Blues, Caz | 108 | 16,02% | |
Klasik Müzik | 177 | 26,26% | |
Arabesk/Fantazi | 61 | 9,05% | |
Diğer | 59 | 8,75% | |
Birden Fazla Seçenek İşaretlenebilen Anket. Oy Verenler: 674. Bu ankette oy kullanamazsınız. (Anket no : 100) | |||
|
16-08-2006, 11:16 | #31 |
|
müzik ruhungıdasıdır diye bilinir.gerçekten türk sanat müziği ve klasik müzik insanın ruhunu dinlendiriyor bence.
|
16-08-2006, 11:43 | #32 |
|
özümüz türk halk müziği deyip rockmış metalmiş bunları boşverin gibi bir yaklaşımla olaya bakmak yanlış. Çünkü bir sonraki mesajınızda belirttiğiniz gibi önemli olan kulağa hoş geleni dinlemek ben halk müziği de dinlerim ama rock müzik de dinlerim,birini dinlemem diğerine engel teşkil etmez, önemli olan dinlerken ne hissetiğindir.'müziksiz hayat bir hatadır' friedrich wilhelm nietzsche. ve ona sınırlar çizmekde hatadır ama tabi bu kalitesiz saçma sapan sözleri olan müzikleri dinleyelim demek değil bkz:ismail yk bu örnek çok uzar aklıma en kötü ihtimal geldi
|
16-08-2006, 14:53 | #33 |
|
...
müzik bir zevktir ve herhangi bir tarzın sempatizanlarının çok veya az olması pek önemli değil,sorgulanmaması da gerekir...ayrıca hukukçuların uçuk diye tabir edebileceğimiz (rock vb..) tarzları da dinlemesi çok normaldir,sonuçta meslek ayrı kavram hobi ayrı...
sevgi ve saygılarımla... |
16-08-2006, 18:09 | #34 |
|
bence sadece hukuçuların değil bütün toplumun öz kültüre sahip çıkması gerekir!!!!!!
|
16-08-2006, 20:49 | #35 |
|
ahh türkülerr
türkülerimizz.. ana sütü gibi candan ana sütü gibi temizz.. |
17-08-2006, 15:46 | #36 |
|
canımı sıkan bir şey var burada..Türk müziğinin batıda en kabul gören kategorisi olan 'Musıki'nin seçenekler arasında yer almaması aslında daha anket yapılmadan eğilimlerimiz hakkında ipuçları veriyor.dyebilirsinizki seçenekleri admin hazırladı biz sadece seçim yapıyoruz,dolayısıyla bu adminin müzik algısını ortaya koyar.evet tam bir hukukçuya yaraşır bir savunma! lakin bu eksiklği farkedip şuan verdiğim tepkiyi neden vermedin?
|
17-08-2006, 16:19 | #37 | |||||||||||||||||||||||
|
Bu arada, anket açmak site yöneticisine mahsus bir özellike değil, çok şikayetler eden arkadaşlar kendi alternatif anketlerini de açıp, istedikleri müzik türlerini seçenekler arasına koyabilirler. Hatta bunu yapınız ki, biraz da ben sizi açtığınız konulara gelip ondan bundan şikayet edeyim.. |
17-08-2006, 16:33 | #38 |
|
sevgili admin,
söylediğimden bu söyledikleriniz çıkmazdı..ne çıkardı biliyormusunuz? haklısınız, bir kategori daha eklemem 10 sn.mi alır, eleştri için müteşşekkirim.. resleksleriniz ve egonuzla değil sağduyunuzla cevap yazmaya gayret edin! yinede teşekkürler.. |
17-08-2006, 16:36 | #39 |
|
"Türk Sanat Müziği"
"Türk Sanat Müziği" ifadesi neden diğerlerinden farklı olarak italik.
bunun kavgasını yapmayı düşünmüyorum. sadece dikkat çekmek istiyorum... |
17-08-2006, 16:40 | #40 |
|
Sevgili admin yalnızca bir etkinlik yapmak istedi. Bence bu konunun bu kadar ağır bir şekilde eleştirlmemesi gerekir,zaten böyle eğlenceli bir konudan bu kadar tartışma konusu çıkmasıda ilginç. Bu anket sonucunda birileri gelip bizi tebrik etmeyecek ya da şu ve ya bu müziğe olan ilgi artmayacak.Eğer sevmediyseniz anketi oy vermeyin.
|
17-08-2006, 16:47 | #41 | |||||||||||||||||||||||
|
|
17-08-2006, 16:48 | #42 |
|
ilginç olan şu ki: eleştri kültüründen ne kadarda uzağız! siz ağır eleştri görmemişsiniz, bence sorun elştrinin varlığında değil yapmış olduğum eleştrinin bilinçaltında harekete geçtiği kodlardır, bu kodları konuşmak içinse burası çokda uygun bir yer değil..
|
17-08-2006, 16:50 | #43 |
|
son olarak bir iltifatıda hor görmemek gerekir, 'türkiyede bu denli iyi bir site maalesef yok! admin ve ekibi bir kaç eleştri ile zarar görmeyecek kadar güzel bir iş çıkarıyorlar..
|
18-08-2006, 06:38 | #44 |
|
Bilinç altındaki kodlar
Sitede yeni sayılırım. Ancak geçmiş anketleri şöyle bir inceledim de çok ilgi görenleri olmuş ama hiçbirinde bu kadar patırtı çıkmamış. Sn. Siderta bilinç altında harekete geçen kodlardan bahsetmiş. Bu bizim yetiştirilme tarzımızın bir sonucu herhalde. Çocuklukta başlarız daha "Benim babam herkesin babasını döver", "En hızlı benim arabam(oyuncak), en güzel benim bebeğim, sonra biraz büyürüz, en yakışıklı en popüler, en sportmen bizizdir. Takım tutarız her sene ne pahasına olursa olsun şampiyon olmasını isteriz. Maçına gider küfür ederiz. Hatta takımımızın oyuncusu gol kaçırır ona daha ağırını ederiz. Çocuğumuz olur okula başlar ilk okumayı o söksün, sınavlarda en yüksek puanları o alsın isteriz. Beceremezse ona da basarız kalayı "Bu çocuk adam olmaz." deriz. Müzik dinleriz dinlediğimiz türün en baskın, en güzel en tartışmasız tür olmasını isteriz. Diğer türleri dinlemek kalitesizlik, zevksizliktir. Konu alt tarafı müzik zevkidir onda bile kamplaşır fanatikleşiriz. Hele bizim zevkimizin "diğer" gibi ne olduğu belirsiz bir seçenekte yer almasına hiç tahammül edemeyiz. Evet bu anket bazı bilinç altı kodları harekete geçirmiş ama bu eleştiriye hoşgörüsüzlükten ziyade işte bu bakış açımız. Kendi zevkimizin öne geçmesi ihtirası defalarca dönüp dönüp acaba benim oy verdiğim türün karşısındaki çubuk biraz daha uzadı mı şeklindeki fanatikçe merak? Hayata tutunmak için "en" olmanın tek şans olduğu bir ortamda bu kodların harekete geçmesi gayet doğal belki de...
Sayın Admin! aman ha sakın ola ki "kim şampiyon olur?" türünden bir anket açayım demeyin. Onda kesin kan çıkar herhalde sonra söylemedi demeyin. |
18-08-2006, 09:47 | #45 |
|
türk sanat müziği kadar insan ruhunu başka hangi müzik rahatlatabilirki...
|
18-08-2006, 09:49 | #46 |
|
çok özürdiliyorum anketle ilgili olan yorumumu yanlışlıkla başka bir konu hakkındaki bölüme yazmışım kusuruma bakmayın
|
18-08-2006, 10:54 | #47 |
|
Sn.Kızılderili,
Amerikanın soykırımcı tabiatının sembolleri arasında yer lana kızıl derililerden birini avatar seçişindeki bilinçaltı kodunla ilgili açıklama yapmak istemem çünkü en az bunun kadar doğaldır eleştrilerim..Müthiş bir alaka kurduğumunun farkındayım, bu alakanın basitliğini yazından yola çıkarak örenk aldım.Gerekçesiz düşünmeme uğruna! |
18-08-2006, 13:26 | #48 |
|
Thrash
Kendimi bildim bileli Thrash dinlerim Megadeth,Metallica(Eski Albümleri),Overkill,Testament,Anthrax ve diğer grupları şimdi Metallica'nın bir şarkı sözünü yazıyorum(copy/paste )
İngilizce Bilen Arkadaşlar Sözlere Dikkat Ayrıca Altına Türkçesinide Koydum ...And Justice For All Halls of Justice Painted Green Money Talking Power Wolves Beset Your Door Hear Them Stalking Soon You'll Please Their Appetite They Devour Hammer of Justice Crushes You Overpower The Ultimate in Vanity Exploiting Their Supremacy I Can't Believe the Things You Say I Can't Believe I Can't Believe the Price You Pay Nothing Can Save You Justice Is Lost Justice Is Raped Justice Is Gone Pulling Your Strings Justice Is Done Seeking No Truth Winning Is All Find it So Grim So True So Real Apathy Their Stepping Stone So Unfeeling Hidden Deep Animosity So Deceiving Through Your Eyes Their Light Burns Hoping to Find Inquisition Sinking You With Prying Minds The Ultimate in Vanity Exploiting Their Supremacy I Can't Believe the Things You Say I Can't Believe I Can't Believe the Price You Pay Nothing Can Save You Justice Is Lost Justice Is Raped Justice Is Gone Pulling Your Strings Justice Is Done Seeking No Truth Winning Is All Find it So Grim So True So Real Lady Justice Has Been Raped Truth Assassin Rolls of Red Tape Seal Your Lips Now You're Done in Their Money Tips Her Scales Again Make Your Deal Just What Is Truth? I Cannot Tell Cannot Feel The Ultimate in Vanity Exploiting Their Supremacy I Can't Believe the Things You Say I Can't Believe I Can't Believe the Price We Pay Nothing Can Save You Justice Is Lost Justice Is Raped Justice Is Gone Pulling Your Strings Justice Is Done Seeking No Truth Winning Is All Find it So Grim So True So Real Seeking No Truth Winning Is All Find it So Grim So True So Real Adaletin koridorları yeşile boyalı |
18-08-2006, 22:11 | #49 |
|
Ben kendi hesabıma TSM İn lider olmasını canı gönülden dilerim.Ancak müzik evrenseldir diyen arkadaşlara katıldığımı belirtirim.Cünkü ben TSM i ancak askşamları dinlerim(Nedeni belki de dinlenme , işten uzaklaşma olabilir).
Büroda çalışırken Klasik müzik veya hırslanmak bişeyleri kopartabilmek için heavy metal , rock müzik de dinlediğim de olmuştur. Ne tür müzik dinlerseniz dinleyin rahatlayabiliyorsanız sorun yok demektir. |
18-08-2006, 22:13 | #50 |
|
diğerlerine kötü demiorum tabiiki de
ama tercihim rock ve metal dir... cradle of filth falan fişman... |
19-08-2006, 21:05 | #51 |
|
müzik evrenseldir ama önce kendi kültürümüze sahip çıkmamız gerekir.türk halk müziği ve türk sanat müziği kendi öz müziğimizdir.öncelikle bu müzikleri kendi potamızda eritmeli daha sonra diğer kültürlerin müziğini dinlemeliyiz yoksa kültürel yozlaşma sorunuyla karşılaşırız.şu anda gençliğimizin en büyük kusuru bu. gençlik dede efendiyi,ıtrı yi yada halk ozanlarımızı bilmiyor.bu kişilere sahip çıkmalıyız.neden butun dunya bizim müziğimizi dinlemesin.!!!!!!her konuda büyük bi yozlaşma yaşıyoruz müzik de buna dahil buna engel olmamız gerekir.özellikle biz genç hukukçulara daha fazla iş düşüyor....
:::))))))) |
19-08-2006, 23:30 | #52 |
|
şu an bir müzik markete gittiğin zaman nerede ıtri yada dede efendi bulacaksın
lütfen realist olalım sayın piam77 bahsettiğiniz ded efendi önceki yüzyılın müzikleridir ve emin olun ki r&b ve rock ın yükseldiği dünya müzik piyasasında yeterli altyapıya sahip değilllerdir |
20-08-2006, 11:01 | #53 | |||||||||||||||||||||||
|
YAA GERCEKTEN TAM BİR ROCKER MISSIN ARKADASIM(!) |
20-08-2006, 14:30 | #54 |
|
rock, rock , rock !!!
|
21-08-2006, 14:09 | #55 |
|
Genel tercihim halk müziği dinlemekten yana değil ama yine de severim ve ara sıra dinlerim.Yalnız bir noktaya takıldım.Sevgili arkadaşlar halk müziği dinlememenin yozlaşmayla,özünden uzaklaşmayla ne gibi bir alakası var yahu.Müzik evrenseldir.Herkes kulağına hoş gelen,kendi duygularının notaya dökülmüş hali olarak gördüğü müziği dinlemekte serbesttir.Genel olarak r&b,pop,rock dinlesem de o anki ruh halime göre Vivaldi,Schubert,Chopin,Zara,Yavuz Bingöl,Edip Akbayram da dinlerim ben şahsen.Müzik ruhun gıdası ve ne dinlediğin tamamen o an neye aç olduğunla alakalı.
|
21-08-2006, 14:44 | #56 |
|
Şu an Türk Halk Müziği başı çekiyo, hakkıdır da...İnsanı dinlendirici,rahatlatıcı özelliği var bence,hem halk müziği bizim özümüz zaten
|
21-08-2006, 14:50 | #57 |
|
Ayrıca bu diğer müzik türü derken kastadilen nedir acaba? Tasavvuf müziği falan varsa bu diğer türlerin içinde,isminin açıkça zikredildiğini görmek isterdim doğrusu...
|
21-08-2006, 15:39 | #58 |
|
Merhaba,
Hiç aranızda Duke Elligton, Billie Holiday (müthiş ses), Lois Armstrong, Ray Charles, Nat King Cole, Diane Krall, James Brawn yada Lava, Çığ dinleyen yok mu? |
21-08-2006, 17:09 | #59 |
|
Türk Halk Müziği favorimdir çünkü o "ben"im,
Türk Sanat müziği favorimdir çünkü o da "ben"im Klasik Batı Müziği favorimdir huzur bulurum, Türkçe Pop ve Yabancı Pop 1990 dan sonra benim için hakkın rahmetine kavuşmuştur, öncekiler favorimdir (istisnalar hariç) Arabeks-fentezi müzik benden uzak dursundur,Müslüm Gürses Kibariye ve Mine Koşan hariç (bunlarda Allah vergisi bir gırtlak ve yetenek vardır) Rock müziğin eskileri hala altın gibidir. Hard Rock,Punk,Heavy Metal, Hip-Hop vs. benim için çekilmezdir. Jazz dediniz mi orada işte dururum,bence müzik budur. |
21-08-2006, 19:41 | #60 |
|
sevgili oğuzhan müzik marketlerde dede efendiyi bulamamamız kendi kültürümüze nekadar sahip çıktığımızın göstergesidir!!!sadece turk müziği dinlensın demiyorum bu coğrafyanın kültürünün bilinmemesinden bahsediyorum.kendi çoğrafyamıza nekadar yabancı olduğumuzdan bahsediyorum.yani önce can sonra canan yada can ile canan beraber olsun diiyorum şuan ki gençliğin gerek dinlediği müzik gerekse konuştuğu dil olsun bizden çok uzak. bi amerikan bi ingiliz gibi.aslında bunlar planlanmıs şeyler. birileri tarafından yok edilmek istenen bişeyler var.dil,kültür,bağlılık,vatan sevgisi...bunlara engel olmamız gereklı müzik sadece okyanusda damla!!!!! bu konuda oktay sinanoğlu'nun kitaplarını okumanızı tavsiye ederim emin olun sizde bana hak vereceksiiniz.......
:::::)))))) |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|