26-10-2011, 22:18 | #181 |
|
Ben Sana Yarim Dedim
Ellere söz sana gönül vermişim
Güle bakıp, güleyşanı sevmişim Kendimi kaybetmiş, sana gelmişim Bırak gözlerinde beni bulayım Bari bir kaç şafak sende kalayım Ben sana yârim dedim Öteki yarım dedim Benden başka seversen Dermansız kalır derdim Ayrılıktır aşkın bilinmeyeni Deli eder dağın delinmeyeni Sevdası eylemez sevilmeyeni Bırak yüreğinde bir yer bulayım Bari birkaç nefes sende kalayım Söz: Zerrin Kurtoğlu Müzik: İsmet Tezcan Solist: Serap Tamay |
26-10-2011, 22:21 | #182 |
|
Daldalan Daldalan Daldan Aşağı
Daldalan Daldalan Daldan Aşağı
Saçların Dökülür Belden Aşağı Kapıda Durmuşsan Dandırdın Beni Bir Buse Vermeden Yandırdın Beni Gelirim Dedin De Kandırdın Beni Daldalan Daldalan Kız Ninen Gelmiş Kız Ninen Gelmeden Gör Neler Olmuş Kapıda Durmuşsan Sandım Hanımsan Evvel İki Gözüm Sonra Canımsan Evvel Daldalanın Âhır Benimsen Daldalan Daldalan Kız Ninen Gelmiş Kız Ninen Gelmeden Gör Neler Olmuş Erzurum-Zurnacı Ramiz-Muzaffer Sarısözen Solist: Mustafa Acar |
03-11-2011, 20:14 | #183 |
|
Musa Eroğlu - İlme Değer Verdim
Musa Eroğlu - Pencereden Bakan Dilber Musa Eroğlu - Kozanoğlu Musa Eroğlu - Cuş Havası |
16-11-2011, 10:27 | #184 |
|
Kar etmez ahım sen gülizare
Onulmaz işler güzelim dilde bu yare Olsam da geçmem bin pare pare Sevmiş bulundum güzelim gayrı ne çare Koy aksın yaşım billahi silmem Mecnunun oldum güzelim terkedebilmem Kessen de başım senden ayrılmam Sevmiş bulundum güzelim gayrı ne çare Avare bülbül memendi bülbül İnler senin'çin güzelim ruz -i şeb ey gül N'ettinse naçar ettim tahammül Sevmiş bulundum güzelim gayrı ne çare Çekmez bu derdi efendim herkes İster kabul et güzelim ister başım kes Gurbet ellerde kalmışım bikes Sevmiş bulundum güzelim gayrı ne çare Vur beni akmaz billahi kanım Mecnun'a döndüm güzelim yok mu imanın Sabra mecalim varsa da varım Sevmiş bulundum güzelim gayrı ne çare |
11-12-2011, 19:09 | #185 |
|
sözün söküldüğü yere benzedi
gülün döküldüğü yere benzedi boynun büküldüğü yere benzedi böyle bir sonbahar hiç yakışmadı inceldiği yerden koptu kıymeti ellerini yakar tuttuğun yetim türkü bestelemek değil niyetim böyle bir sonbahar hiç yakışmadı keder denen soyka ömrün illeti hiç kimseye kalmaz aşkın zimmeti dönerken elinde elin bileti böyle bir sonbahar hiç yakışmadı bazen leylim leydin bazen mavilik közümde yandığın ateşti elin ört ki ölek şimdi ört ki ölelim böyle bir sonbahar hiç yakışmadı |
29-12-2011, 12:11 | #186 |
|
Haydar Haydar
Ben melânet hırkasını Kendim giydim eynime Ar namus şişesini Taşa çaldım kime ne Ah Haydar Haydar Taşa çaldım kime ne Gâh çıkarım gökyüzüne Seyrederim âlemi Gâh inerim yeryüzüne Seyreder âlem beni Ah Haydar Haydar Seyreder âlem beni Nesimî'ye sormuşlar O yâr ile hoş musun Hoş olayım olmayayım O yâr benim kime ne Ah Haydar Haydar O yâr benim kime ne Nesimî (Tasavvuf Edebiyatımızdan) |
29-12-2011, 12:39 | #187 |
|
Sabahtan kalktım ki ezan sesi var
Ezan da sesi değil yar yar burçak yası var Bakın şu adamın kaç tarlası var Amanın kızlar ne zorumuş burçak yolması Burçak tarlasında yar yar gelin olması Eğdirme fesini yar yar kalkar da giderim Evini başına yar yar yıkar da giderim Sabahtan kalktım da sütler pişirdim Sütün de köpüğünü yar yar yere taşırdım Burçak tarlasında aklım şaşırdım Amanın kızlar ne zorumuş burçak yolması Burçak tarlasında yar yar gelin olması Eğdirme fesini yar yar kalkar da giderim Evini başına yar yar yıkar da giderim Elimi salladım değdi dikene İntizar eylerim burçak ekene İlahi kaynana ömrün tükene Amanın kızlar ne zorumuş burçak yolması Burçak tarlasında yar yar gelin olması Eğdirme fesini yar yar kalkar da giderim Evini başına yar yar yıkar da giderim Mustafa Sarısözen |
29-12-2011, 13:03 | #188 |
|
Oy akşamlar akşamlar
Oy akşamlar akşamlar Yine geldi akşamlar Evli evine gider bağlar gazeli Gariplerde akşamlar avşar güzeli Oy beni beni yar beni beni Yar değilmisin Beni bu hallara koyan, sen değilmisin. Sevdi aldattı beni Güldü ağlattı beni Gittim kölesi oldum bağlar gazeli Bir pula sattı da beni avşar güzeli Oy beni beni yar beni beni Yeşil yapraklar Sarmadım, sarsın seni kara topraklar. Cengiz ÖZKAN' dan dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. |
29-12-2011, 13:17 | #189 |
|
Sevgili Atahun bu Türküde senin için gelsin
İp Attım Ucu Kaldıda Darazda Gücü Kaldı Ben Sevdim Eller Aldı İçimde Acı Kaldı Ben Sevdim Eller Aldıda İçimde Acı Kaldı Ankaranın Bağlarıda Büklüm Büklüm Yolları Ne Zaman Sarhoş Oldunda Kaldıramıyon Kolları Anmayı Yüke Koydunda Ağzını Büke Koydum Aldın Yari Elimden Boynumu Büke Koydun Ankaranın Bağlarıda Büklüm Büklüm Yolları Ne Zaman Sarhoş Oldunda Kaldıramıyon Kolları Astarda Urganım Varda Yün Basma Yorganım Var O Yar Senin Derlerse On Koyun Kurbanın Var O Yar Benim Derlerse On koyun Kurbanın Var Ankaranın Bağlarıda Büklüm Büklüm Yolları Ne Zaman Sarhoş Oldun Kaldıramıyon Kolları |
29-12-2011, 23:13 | #190 |
|
Çok hoş bir türkü Deniz Toprak söylüyor dinlemenizi tavsiye ederim.
Dört yönden es seher yeli Göz göz olsun nar çatlasın Üşümesin hanımeli Yere düşen kar çatlasın Söyler misin hazan nedir Yaprak düşer yere bir bir Usul usul gönlüme gir Yüreğimi sar çatlasın Söyler misin hazan nedir Yaprak düşer yere bir bir Usul usul gönlüme gir Yüreğimi bağrım çatlasın Nazlı nazlı seslenip gel Gül suyuyla ıslanıp gel Karanfil tak süslenip gel Kıskansın o yar çatlasın Söyler misin hazan nedir Yaprak düşer yere bir bir Usul usul gönlüme gir Yüreğimi sar çatlasın Söyler misin hazan nedir Yaprak düşer yere bir bir Usul usul gönlüme gir Yüreğimi bağrım çatlasın Bugünün seyri dünden mi Ayın şavkı kendinden mi Güzelliğin mevsimden mi Söyle yıldızlar çatlasın Söyler misin hazan nedir Yaprak düşer yere bir bir Usul usul gönlüme gir Yüreğimi sar çatlasın Söyler misin hazan nedir Yaprak düşer yere bir bir Usul usul gönlüme gir Yüreğimi bağrım çatlasın |
30-12-2011, 05:02 | #191 |
|
Yeşil Bursa'mızdan güzel ve eğlenceli bir türkü:
Bursalı mısın kadifeli gelin Çaydan mı geçtin Yanakların al al olmuş Konyak mı içtin İçtiğimiz konyak mezemiz kaymak Sen kimin yarisin yavrum Her yanın oynak Arabaya sen bin, paytona ben Anasını sen al kızını da ben Bir su içtim testiden Yavrum sensin beni mesteden Cennet makamı olsun Yavrum seni bana dost eden Anonim |
25-01-2012, 09:32 | #192 |
|
Grup Canlar söylüyor:
Sabah seherinde duydum sesini Hem ağladın hem de ağlattın bülbül Soramadım kaybeylemiş nesini Hem ağladın hem de ağlattın bülbül Sende de var imiş bendeki yare Çok tabip uğraştı bulmadı çare İkimiz de gamlı dertli biçare Hem ağladın hem de ağlattın bülbül Kul Niyazi der ki elem var bende Boyası gözyaşı kalem var bende Yalnız görme beni alem var bende Hem ağladın hem de ağlattın bülbül |
25-01-2012, 10:08 | #193 |
|
Doğrudan bir türkü önerisi değil ama Antalya Devlet Opera ve Balesinin "Türküyem" adlı gösterisini izleme imkanı olanlara öneririm. https://secure.dobgm.gov.tr/opera2009/devopera.asp
Ben izlerken kah güldüm kah ağladım. Farklı yorumlara açıksanız kaçırmayın. |
25-01-2012, 13:21 | #194 |
|
türkülerimiz hepsinin bir hikayesi olması ne güzel veya anlatalabilen hikayesi olması çok güzel.mesela son zamanlarda bir şarkı var gel gel acımayacak ne hikayesi olabilir ki bu parçanın
|
08-02-2012, 20:27 | #195 |
|
En sevdiğim türküyü paylaşmak istiyorum benim içim anlamı büyük ve bu yeterli...
Ş afak söktü yine sunam uyanmaz Hasret çeken gönül derde dayanmaz Çağırırım sunam sesim duyulmaz Uyan sunam uyan derin uykudan Çektiğim senin elinden Usandim gurbet elinden Hiç kimse bilmez halimden Uyan sunam derin uykudan Bunca diyar gezdim gözlerin için Niye küstün bana el sözü için Dilerim Allah'tan sızlasın için Uyan sunam uyan derin uykudan Şükriye Tutkun 'un yorumuyla dinlenmesi gereken bir türkü bazen hislere tercüman olabilir... |
09-02-2012, 10:31 | #196 | |||||||||||||||||||||||
|
Türkülerle şarkıları birbirine karıştırmamak lazım. Bahsettiğiniz sanırım bir şarkı. Doğrudur, bazılarımıza göre gelişi güzel yazılmış türkü sözleri de var/vardır. Mesela, "minareden at beni, aşağı in tut beni" veya buna benzer... Emin olmamakla birlikte, böyle bir türkü sözü var diye biliyorum. Ayrıca şöyle bir türkü de var, biliyorsunuz. "Manda yuva yapmış söğüt dalına, yavrusunu sinek kapmış gördün mü?" Şunu hemen belirteyim ki, bir tv. proğramında bu türkünün hikayesini dinlemiş, dinledikten sonra sözlerini daha anlamlı bulmuştum. Bence ön yargılı olmayıp, o şarkı sözü yazarına veya o şarkının dilinden anlayan birine sormak lazım, niye öyle demiş? ne demek istemiş? Türkü de olsa şarkı da olsa, burda önemli olan o türküde/şarkıda kendinize ait bir şey bulabiliyormuyuz? Farkında olmadan kendisini bize dinletebiliyor mu? o önemli. |
09-02-2012, 11:20 | #197 |
|
İki hafta önce cumartesi günü NTV Radyo'da Mehmet Barlas'ın programını tesadüfen dinledim. Çok güzel türküleri çok güzel okuyan sanatçılar vardı. Ben hemen not aldım:
1.) Yayladan gel allı gelin yayladan 2.) İncecikten bir kar yağar (Cengiz Özkan) 3.) Ağamda Şimdi Gelir Paşamda Şimdi gelir… |
09-02-2012, 11:25 | #198 | |||||||||||||||||||||||
|
süperrrr |
09-02-2012, 11:39 | #199 |
|
Dersini almış da ediyor ezber (2x)
Sürmeli gözlerin sürmeyi neyler aman Aman aman ben yarelendim aman ------------------------------------------- Bu dert beni iflah etmez deleyler (2x) Benim dert çekmeye dermanım mı var aman Aman aman sürmelim aman ------------------------------------------- Kaşın çeğmelenmiş kirpik üstüne (2x) Havada bulutun ağdığı gibi Aman aman ben yarelendim aman ------------------------------------------- Çığ gibi düşmüş de gül sineler ıslanmış (2x) Yağmurun güllere yağdığı gibi aman Aman aman sürmelim aman Buda bizim yöreden |
01-05-2012, 15:25 | #200 |
|
Nurcan Şan söylüyor:
Aşkın Seli Sevdiceğim Gel Etme Naz Kime Bu Işve Bu Inat Kış Ayına Benzer Halin Baharım Ol Gel Etme Naz Düşmüşüm Aşkın Seline Vermem Inan Vermem Ele Gizlerim Yad Elden Seni Hem Düşmanın Kem Gözünden Oy Yakma Beni, Yakma Beni Yandırıp Kül Etme Beni Ben Sevdanın Kölesiyim Yad Ele Düşürme Beni Gel Baharım Ol Sevdiğim Sensiz Yazı Ben Neyleyim Arzularım Hazım Sende Bende Kalanı Neyleyim Ben Gibi Zar Eyler Inan Aşkın Eline Her Düşen Derdimin Üç Beşidir Bu Azıdır Söylenmeyenin Oy |
27-08-2012, 18:57 | #201 |
|
Muhabbet Küpünün Olsam Şarabı
Muhabbet küpünün olsam şarabı Yar beni doldurup içer mi bilmem Mağmur olmak için gönül harabı Bir mimar eline geçer mi bilmem Bülbüle gül yaran deveye diken Çiledir aşığın boynunu büken Tarlasına haram ekini eken Helal mahsulünü biçer mi bilmem Kimi meftasına kefen biçmiyor Kimi helal lokma yiyip içmiyor Karga bile yavrusundan geçmiyor Tanrı seyraniden geçer mi bilmem Söz. Seyrani Müzik: Lütfü Gültekin Solist: Güler Duman |
27-08-2012, 19:02 | #202 |
|
Ceylan Gözlerine
Ceylan gözlerine kurban olduğum Tanrı selamını almaz mısınız Mevlam sizi süs için mi yaratmış Siz gel demeyince gelmez misiniz Gurbete giderler azığın kalır Kimisi gider de kimisi kalır Kimi sevap için Kabe’ye varır Kabe kapınızda bilmez misiniz Sümmaniyem ben bu derdi niderim Başım alıp diyar diyar giderim Yarın mahşer günü dava ederim Siz mahşer yerine varmaz mısınız Söz : Sümmani Müzik : Musa Eroğlu |
28-08-2012, 16:07 | #203 |
|
Çekemedim Akça Kızın Göçünü - Bedia Akartürk'ten dinleyin adeta çağlıyor
|
13-09-2012, 08:54 | #204 |
|
Büyük Usta Mahzuni Şerif'ten...
Doktor Bey Avrat yeğin sayrı, benim karnım aç Keyf için gelmedik bura doktor bey Fukara harcından yaz da bir ilaç Olsun derdimize çare doktor bey Tama vatandaşık, gardaşık tama... Böyle pahalı mı adam adama Geldik ta sabahtan kaldık akşama Yarına mümkün mü sıra doktor bey Yedi baş horanta yıkık hanede... Tüm kazancım bini bulmaz senede Yüz pangunut helal olsun gene de Ben nereyim, beşyüz nere doktor bey Tek kaşıkla çorba içer dördümüz... Kul başından ırak ola derdimiz Senden benden esker ister ordumuz Candan da mı yeğdir para doktor bey Dert bela tebelleş oldu başıma Her gece tahsildar girer düşüme... Beni mahcup etme can yoldaşıma Erkeklik öldü mü bre doktor bey Büyük oğlan esker öteki çırak Han için param yok oteli bırak... Mevsim kış yollar sarp köy hayli uzak Bir değil beş değil yara doktor bey Memur gelir karşılarsın köşeden Zengin gelir kırılırsın neşeden Öte kaçma bizim garip Eşe’den, Bakıp boynundaki kire doktor bey Hemi Müslümanım insanım hemi Halimi arzettim darılma e mi İçinde mangır yok ara kesemi Bir de ceplerimi ara doktor bey Daha sayayım mı noksan mı daha Yalvara yalvara tükendim aha... Bu yüzle mi çıkacaksın Allah’a Vallahi yanarsın nara doktor bey |
13-09-2012, 14:18 | #205 | |||||||||||||||||||||||
|
Türkü kadar,imzanızda yazan söz de çok güzelmiş Sayın Mesleştaşım . |
02-11-2012, 22:54 | #206 | |||||||||||||||||||||||
|
Şiir (yine Kahramanmaraş'lı) şair Abdurrahim KARAKOÇ'un diye biliyorum. (Kan Yazısı'ndan) |
24-01-2013, 23:49 | #207 |
|
yolver dağlar
yolver dağlar
başı duman pare pare yol ver dağlar yol ver bana gönlüm gitmek ister yara yol ver dağlar yol ver bana ömrümün uzun yolu geçip gitsem yare doğru gözlerim yaş dolu dolu yol ver dağlar yol ver bana aşık olmak benim karım çok aradım nazlı yarim dudu dillim sitemkarım yol ver dağlar yol ver bana karlı dağından esmedim ben o yare hiç küsmedim daha umudum kesmedim yol ver dağlar yol ver bana söz: aşık yener müzik: ismail özden |
27-01-2013, 00:06 | #208 |
|
Kim Bilir
Kim Bilir
Katre idim ummanlara kavuştum Kaç bulandım kaç duruldum kim bilir Alemleri kaç devredip dolaştım Bir sanata kaç sarıldım kim bilir Alet olup çok ellerde tutuldum Nice nice pembe olup atıldım Dokundum tezgahta halka satıldım Kaç açıldım kaç dürüldüm kim bilir Güfrani der tarifatım boş değil İyi dinle bağrım demir taş değil Felek ile hiç aramız hoş değil Kaç barıştım kaç darıldım kim bilir Söz: Güfrani Müzik: Lütfü Gültekin |
27-01-2013, 00:09 | #209 |
|
Sende Yurdun Kokusu Var
Uzak yoldan mı gelmişsin geldiğin yolların olam
Bizim elden konuşsana ağzında dillerin olam hey Sende yurdun kokusu var getirdin mi tatlı haber Kollarını boynuma sar sarılan kolların olam hey Güz mevsimi toprak yaştı ben gelende ağlamıştı Tez gel diye söylemişti haber ver kurbanın olam Derdiyoklar hasret derdi tam otuz seneye vardı Bu ayrılık bizi yordu halden bil hallerin olam hey... Söz: Derdiyoklar Müzik: Özlem Özdil |
27-01-2013, 00:12 | #210 |
|
Malatya Eline Serin Dediler
Bir tane de memleketten gelsin
Malatyanın eline serin dediler nedem dediler Kerneğin gölüne derin dediler nedem dediler Gelenden geçenden ben yarı sordum ben yarı sordum İkindiye doğru gelir dediler gelin ne fayda Halpuz(*)un altında harman yeri var nedem yeri var Sıkışmış kemere ince beli var nedem beli var Ben o yari nerde olsa tanırım dostlar tanırım Şekerden kaymaktan tatlı dili var nedem dili var Yöre: Malatya/Arguvan Halpuz: Şimdiki adı Dolaylı Mahallesi. |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |