Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Şiddet gördüm, tazminat alarak boşanmak istiyorum.

Konuyu Kilitleyin
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 01-08-2011, 13:59   #1
Konuk

 
Varsayılan Şiddet gördüm, tazminat alarak boşanmak istiyorum.

Eşim ben alışverişe gittim zaman evi terketmiş. Kendi özel eşyalarını da alıp gitmiş. Anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor. Sadece bana eğer tazminat istemezsen boşanırım diyor. Bir de çocuğumuz var. Ve evliliğimiz boyunca kendisinden bir çok defa fiziksel şiddet gördüm. Bunların karakolda kayıtlarıda var. Süren davalarıda var. Komşular ile görüşmüş onları mahkemede benim aleyhimde tanık olmaları için ikna etmiş. Öyle söylüyor bana. Ben sana tazminat vermeyeceğim alabilirsen al bakalım diyor. Ben de maddi manevi çok zor durumdayım.
Bana izleyebileceğim bir yol varmıdır . Yardım edin bana lütfen .
Old 01-08-2011, 16:07   #2
üye31284

 
Varsayılan

Yaşadığınız şehrin barosuna başvurarak, maddi durumunuzun uygun olmadığını gerekli bilgi ve belgelerle kanıtlamanız halinde tarafınıza ücretsiz avukat tayin edilecektir.

Hakkınızda gerçek dışı tanıklık yapacak olanlar hakkında tabi ki söz konusu tanıklığı yaptıktan sonra suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ayrıca mahkeme aşamasında tanıkların gerçek beyanlarda bulunmadıklarını da soracağınız sorular ve yapacağınız açıklamalarla ortaya çıkarabilirsiniz. Hakim de tanıkların ifadelerinin gerçekliğini sorularıyla ölçecektir.

Bu hususların çözümlenmesinde de avukat yardımı almanız yararınıza olacaktır.

Kaldı ki siz de aile üyeleriniz dahil kendi tanıklarınızı dinletebilir ve karakol ifadeleri ile diğer tüm delillerinizi sunabilirsiniz.

Eşinizin ne dediği anlaşmalı boşanma olmadıktan sonra önemli değildir. Hangi şartlarda boşanılacağına mahkeme karar verecektir. Şartları oluşmuşsa tazminat alarak boşanabilirsiniz.

Verdiğim bilgiler genel içeriklidir, bir avukat desteğinden doğrudan yararlanmanızda yarar vardır.
Old 01-08-2011, 16:14   #3
kezzy

 
Varsayılan

Sayın katılımcı;

Şiddet gördüğünüzü belirtmişsiniz. Öncelikle şiddet uygulayan eşiniz hakkında, 4320 sayılı Ailenin Korunması Hakkında Kanun gereği tedbir talep edebilirsiniz. Bu kanunun amacı aile içi şiddeti durdurma, özellikle kadını ve çocukları koruma olduğu sevk gerekçesinde açıklanmıştır.

Aile Mahkemesi mağdurların tekrar şiddete uğrama ihtimalini göz önüne alarak başvurusunun hemen ardından dosya üzerinden, duruşma yapılmaksızın, kararı verebilecektir. Şiddete uğrayanların mahkemede şiddete uğrama ihtimallerini kanıtlama yükümlülüğü de bulunmamaktadır. Koruma kararıyla eşinizin, sizin üzerinizde korku ve yıldırma yaratmaya yönelik, şiddet içeren söz ve eylemlerine derhal son vermesi, müşterek konuttan uzaklaştırılması, konutun size tahsisi, sizi iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesi gibi tedbirlere hükmolunur.

Mahkeme kararında 6 ayı geçmemek üzere tedbirin uygulama süresi belirtilecek ve tedbire aykırı davranışta bulunulması halinde eşiniz hapis cezası istemli yargılanacaktır.

Yine eşinizin sizi darp etmesi suçtur dilerseniz Cumhuriyet başsavcılığına şikayet dilekçesi verebilirsiniz.

Şiddete uğramanız, eşinizden kötü muamele görmeniz nedeniyle boşanma davası açma hakkınız bulunmaktadır. Eşinizin boşanmaya neden olan olaylarda KUSURLU olduğunu kanıtlamanız gerekecektir. Ailenin korunmasına dair aldığınız tedbir kararı, savcılık başvuruları, doktor raporları delildir. Ayrıca anne babanız dahil en yakın akrabalarınızın ve arkadaşlarınızın ve komşularınızın tanıklığından yararlanabilirsiniz.

Boşanma davası ile birlikte maddi ve manevi tazminat, dava tarihinden itibaren TEDBİR nafakası, boşanmaya karar verilip kesinleşmesinden sonra devam etmek üzere de YOKSULLUK nafakası talep etme hakkı bulunmaktadır.Ancak boşanma davalarında bir eşin diğerinden maddi tazminat talebinde bulunabilmesi için öncelikle, tazminat talep eden eşin öncelikle boşanma sebebiyle mevcut veya beklenen menfaatlerinin zedelenmesi şartı aranmaktadır,bir diğer şartı ise tazminat talep edilen eşten daha az kusurlu olmak veya kusursuz olmaktır. Boşanmakta eşi kadar ya da eşinden daha ağır kusuru olan eşin maddi tazminat isteme hakkı bulunmamaktadır.

Çocuğunuz ile ilgili 18 yaşını doldurmuş ve öğrenimine de devam ediyor ise “kendisi” yardım nafakası davası açabilir. Eğer 18 yaşını doldurmamış ise çocuğun bakımı ve yetiştirilmesi için İŞTİRAK NAFAKASI na hükmedilecektir.

Her aşama bir avukattan hukuki destek almanız gerektiğini unutmayınız.

Maddi durumunuz avukatlık ücreti ödemeye elverişli değil ise, bulunduğunuz yer İl Baro'su müracaatınız halinde tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti sağlayabilecektir.

Saygılarımla
Konuyu Kilitleyin


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
lütfen bir yardım daha Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 1 27-04-2009 21:16
bilgi ve yardım lütfen Konuk insaf Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 2 29-12-2008 16:31
Lütfen Yardım mago Hukuk Soruları Arşivi 13 29-11-2002 01:23


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04381394 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.