02-10-2025, 13:27
|
|
|
Kamulaştırmasız El Atma Davasında Bedel Artırım
Merhaba herkese, öncelikle daha önce benzer bir konu açılmış ise şimdiden özür dilerim biraz bakındım ancak bulamadım.
Müvekkile ait iki parsel yıllar önce imar planında park alanına ayrılmış. Bu zamana kadar kimi hissedarların hisseleri kamulaştırılmış ancak müvekkilinki kamulaştırılmadığından biz bu hisselerin bedelinin faiziyle müvekkile ödenmesine ve taşınmazların da idare adına tesciline karar verilmesini talep ettik.
Dosyaya gelen cevaplardan gördük ki dava açılmadan kısa bir süre önce parsellerden bir tanesinin imar planı yine değişmiş ve artık konut+yol alanına isabet ediyor. Aradan 5 yıl geçmemiş ve fiili el atma da yok. Ben bu parsel yönünden bedel artırım yapmak istemiyorum çünkü davanın bu parsel bakımından reddedileceği kanaatindeyim. Ancak direkt olarak feragat etmek ve müvekkile karşı vekalet ücretine neden olmak da istemiyorum.
Diğer parsel yönünden ise bir sıkıntı yok.
Sorum ise şu, dava dilekçemi iki taşınmaz için 10.000,00 TL belirsiz alacak olarak açmıştım, taşınmazlar için ayrı ayrı bedel belirlememiştim. Şu an nasıl bir bedel artırım dilekçesi yazabilirim, müvekkili en az karşı vekaletle buradan kurtarmak için nasıl bir yol izleyebilirim? Reddedilecek parsel için bedel artırım yapmasam dahi her türlü maktu vekalet ücretine hükmedilir mi?
|