Mesajı Okuyun
Old Dün, 21:40   #1
Griffin54

Varsayılan Tahliye Taahhüdüne Itirazin Iptali Sonrasi Süreç Için Yardim

İlk kez yaptığım bir işte siz meslek büyüklerimin yardımına ihtiyacım var, zahmet edipten okuyan, cevap veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

- ev sahibi kiracısından boş bir tahliye taahhüdü alıyor. sözlü olarak anlaştıkları zamanda çıkmadığı için ev sahibi bana geliyor. taahhüdü dolduruyoruz, ilamsız icra dosyası vasıtası ile tahliye emri gönderiyoruz kiracı imzaya itiraz ediyor itirazın iptali için sulh hukukta dava açıyoruz. itirazın iptaline ve takibin devamına kararı çıkıyor. Buraya kadar sorun yok, burdan sonra izlemem gereken prosedür hakkında yardıma ihtiyacım var.

- Gerekçeli karar tebliğ edildikten sonra bu kararı ilk tahliye emri gönderdiğimiz ilamsız icra dosyasına bildirerek hem tahliye emri hemde vekalet ücreti için ödeme emri olmak üzere 2 farklı tebligat çıkarması için talep mi atacağım. Yoksa artık elimde bir ilam var ve yeni bir ilamlı icra takibi başlatarak o dosya üzerinden tahliye emri ve ödeme emri olmak üzere 2 farklı tebligat mı çıkaracağım?

- Kiracı tehiri icra kararı almaz ve evi belirtilen süre sonunda boşaltmaz ise icra dairesi vasıtası ile evi boşaltmam için izlemem gereken prosedür nedir?

- Kiracı tehiri icra kararı aldı ve istinaf başvurusu esastan reddedildi bu durumda kesinleşme kararını dosyaya bildirerek yeniden hem tahliye hemde ödeme emirleri gönderilmesini mi talep ediyorum?

Bildiklerim kadarıyla aklımda olanları sordum. Biliyorum sorular uzun eminim cevaplarda uzun olacaktır ancak üşenmeyip cevaplayan, yol gösteren olursa minnettar olacağım.