|
|
|
|
Merhabalar, müvekkilim ortaklığın giderilmesi davası ile yedi paya ayrılan mirasta kendisi dışında kalan beş hisseyi alarak toplamda 7/6 hisse sahibi olmuş.Kalan bir hissedar ise payını müvekkilime satmaya yanaşmamakta ve bu durum müvekkilimin mağduriyetine yol açmaktadır.Konuyla ilgili yorum ve tavsiyede bulunan meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.
|
|
 |
|
 |
|
Paylı mülkiyete geçtiğinize göre:
6. Paydaşlıktan çıkarma
a. Paydaşın çıkarılması
MADDE 696. Kendi tutum ve davranışlarıyla veya malın kullanılmasını bıraktığı ya da fiillerinden sorumlu olduğu kişilerin tutum ve davranışlarıyla diğer paydaşların tamamına veya bir kısmına karşı olan yükümlülüklerini ağır biçimde çiğneyen paydaş, bu yüzden onlar için paylı mülkiyet ilişkisinin devamını çekilmez hâle getirmişse, mahkeme kararıyla paydaşlıktan çıkarılabilir.
http://www.turkhukuksitesi.com/mevzuat.php?mid=2929
Mağduriyetiniz nedir? Çıkarılma davasına yeterli midir? Yoksa hakim müdahalesi ile giderilebilir mi?
Mesela TMK 693...:
3. Yararlanma, kullanma ve koruma
MADDE 693. Paydaşlardan her biri, diğerlerinin hakları ile bağdaştığı ölçüde paylı maldan yararlanabilir ve onu kullanabilir.
Uyuşmazlık hâlinde yararlanma ve kullanma şeklini hâkim belirler. Bu belirleme, paylı malın kullanılmasının zaman veya yer itibarıyla paydaşlar arasında bölünmesi biçiminde de olabilir.
Paydaşlardan her biri, bölünemeyen ortak menfaatlerin korunmasını diğer paydaşları temsilen sağlayabilir.
-
Paydaşlıktan çıkartmaya kararlı iseniz, bu hususta örnek içtihatlar bulmanız gerek; 696'daki " ağır biçimde" ölçütüne hangi tutum ve davranışlar girmektedir; uyuşmazlığınızda bu ölçütlere uyan tutum ve davranışlar var mıdır?