Mesajı Okuyun
Old 07-03-2017, 21:43   #4
Cumhur Okyay

Alıntı:
Yazan av.bilall
Tüm üstatlarıma merhaba. Genç bir meslektaşınız olarak bir banka tarafından maruz kaldığım bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum.
Müvekkil şirket tarafından verilen vekaletname ile aynı gün karşılıksız çek ile ilgili bankanın sorumluluğunda olan yasal tutarı almaya gittim. Banka vekaletin teyiti için noteri aramaya başladı.Gişe şefi ile geçen bir diyaloğumuz da belki şirket sizi azletmiştir dedi.Ancak vekaleti aldığım gibi 5 -10 dk içinde bankaya gitmiştim. Bana vekaletin sahte olabileceği bu mührün ve imzanın herkes tarafından kolaylıkla atılabileceğini söyledi. Kendisine bende bu mührün olmadığını sizde varsa gösterin bakalım dedim. Göstermek zorunda değilim dedi ? Yani beni sahtekarlıkla itham etmiş oldu.Uzun tartışma neticesinde 40-50 dk sonra notere ulaşıldı ve sadece telefonla teyit alındı. Size sormak istediğim husus şu;
1- Bankaların veya diğer özel kuruluşların vekaleti teyit etme gibi bir yükümlülükleri var mı? Ben yasal bir dayanak bulamadım.
2- Banka görevlisinin bana karşı böyle bir tutum ve tavır içine girmesi ve beni sahtekarlıkla dahi itham etmesi neticesinde savcılığa suç duyurusunda bulundum. Nasıl bir netice elde ederim?

İyi ki dememiş; "seni tanıyan ve fakat benim de tanıdığım, filan isimli avukatı, kefil olarak getir" diye..!